Tips til en aktiv påskeferie i Trysil

28.02.2024

Skikjøring, langrennsturer, deilig mat og morsomme aktiviteter er det gode påskelivet for mange. I Trysil får du alt dette og mer til. Her er våre tips til påskeaktiviteter for hele familien.

1. Langrennstur 

familetur-langrenn_660.jpg

Påskeferie er for mange ensbetydende med deilige langrennsturer, solkrem på nesetippen, kvikklunsj og kakao. I Trysil er det mange turmuligheter, og flere betjente koier som er gode turmål. Det er totalt 150 kilometer med preparte langrennsløyper i og rundt Trysilfjellet og hele 500 kilometer i kommunen. Her kan du følge med på prepareringen av langrennsløypene.

Pakk med sekken og ta med mat, sitteunderlag og en spade til å grave grop.

>> Se flere tips til langrennsturer for hele familien

 

2. Tidligski

Tidligski

Det å starte dagen med nypreparerte og svarte bakker i Høgegga klokka sju på morgenen er noe helt eget. Kroppen våkner skikkelig og du kan avslutte turene med en deilig frokost på Marielles. Husk å forhåndsbestille frokost. 

Tidligski i påskeuken (uke 13) er onsdag, torsdag, fredag og lørdag med oppmøte kl 07.00 ved T7 Sindretrekket på Turistsenteret eller F7 Stormyra på Høyfjellsenteret. Heisene går slik at deltakerne kan ta seg til Høgegga. Tidligski er inkludert i ditt ordinære SkiPass så dette trenger du ikke egen billett til. 

>> Se påskeprogrammet her

3. Kanefart

Kanefart_660.jpg

Bli med på et lite vintereventyr i Trysils dype skoger - på kanefart. Du blir godt pakket inn i skinnfeller, og så bærer det innover i skogen. Dette er en veldig stemningsfylt tur med både dombjeller og fakler. Etter cirka 20 minutter i hestesleden kommer man til lavvoen, som er målet for turen. Her får du servert en deilig 3-retters middag, med blant annet elgbiff-gryte og gårdskonas eplekake.

Sikre dere en tur med hest og slede i påskeferien

4. Isfiske

Isfiske

Uansett om du drar på isfiske alene eller med familie og venner vil det alltid gi en kjempeflott opplevelse, samt at det noe som passer for alle aldre. I Trysil har vi mange innsjøer og vann å velge mellom som passer ypperlig til isfiske. Erfarne guider vet hvor fisken står og kan hele tiden gi deg hint og hjelpe deg med utstyret. Booker du isfiske med guide vil du få hjelp med å skaffe fiskekort, isbor og annet fiskeutstyr, noe varmt å drikke og et varmt måltid rundt bålet. 

Booking og mer informasjon om isfiske

5. Kjelkebakke og scootertur i Fulufjellet

Kjelkebakke i Fulufjellet

Prøv en opplevelse utenom det vanlige i påsken. Opplev en av Norges lengste kjelkebakker på Fulufjellet, hele 1600 m lang. En morsom aktivitet, er det godt føre kan kjelken gå opp mot 70 km/ t. Det er kun en person som har plass på hver kjelke, og aldersgrense er 10 år. Det finnes også en kjelkebakke for de minste barna. Her må en voksne sitte på kjelken sammen med barnet. 

Les mer og bestill kjelke her

I Fulufjellet har de også scooter til utleie, eller du kan dra på guidet tur med scooter. På Villa Fregn kan du også leie scooter, gå på trugetur eller leie moonbike. 

6. Hundeslede

Hundesledekjøring.jpgHundesledekjøring er spenning, eventyr og opplevelse! I Trysil kan du styre din egen slede gjennom ekte høyfjellsterreng. Når de første nervepirrende minuttene har gått og man merker at man faktisk har kontroll på hundene, kan man nyte turen i fantastisk natur. 40 minutter, halv dag eller hel dag. Det er to aktører som driver med hundekjøring i Trysil. Ta med deg familien på sledetur med hund. Denne aktiviteten er også tilpasset funksjonshemmede.

Les mer og bestill hundesledekjøring her

 

7. Trugetur med eller uten guide

trugetur_660.jpg

Med truger på beina kan du oppleve mer av vinteren i Trysil. Det ikke langt mellom opptrådde turer. Vil du gå en tur med utsikt mot Trysilfjellet er Høgåsen vårt beste tips. Booker du trugetur med guide er alt av utstyr klart når dere kommer, og her kan du velge mellom ulike turer både på dagtid og kveldstid. Ønsker du å kjøpe, leie eller låne truger er det også mulighet for dette i Trysil. 

>> Les mer om trugeturer i Trysil her

 

8. Oppdagelsesferd i sentrum

Parken_1_660.jpg

Ta turen ned "på bygda" i påsken! I Trysil sentrum finner du også et koselig småbysentrum med butikker, spisesteder og god atmosfære. En tur innom det lokale bryggeriet, Trysil BryggeriTrysil hotell, for å smake på årets påskebrygg er kanskje et godt tips for noen? Rett ved hotellet kan du besøke Galleri Vågal, eller ta turen innom Ørbæk Design.

>> Flere gode grunner til å besøke Trysil sentrum  

 

9. Elektriske snøsykler - MoonBikes

Moonbike.jpg

Moonbike er en vinteraktivitet helt utenom det vanlige, og på boutiquehotellet Villa Fregn er de først ute i Norge med denne opplevelsen. Dette er en elektrisk snøsykkel, som tar deg lydløst gjennom terrenget på en ny og innovativ måte. Dette vil gi deg et helt nytt perspektiv på turglede! Og det er i tillegg veldig morsomt.

På Villa Fregn kan du også gjøre andre vinteraktiviteter som snøscootertur, trugetur, badstue og mer. Eller om du bare vil nyte herlige lokale retter på et sted som ingen skulle tro at noen kunne bo. 

Les mer om MoonBike på Villa Fregn her

10. Isbading i Trysilelva

isbading_660.jpg

Har du ikke testet isbading før kan vi trygt anbefale Trysilelva Camping! Her kan du prøve isbading på en sikker måte. En stige ned i elva gjør at du trygt kan komme deg både opp og ned i elva i ditt eget tempo. Varmen får du raskt tilbake i badstua på elvekanten. Utsikten får du med på kjøpet. 

Les mer og badstue og isbading her. 

Spis godt

Påsken i Trysil er også tiden for å nyte kaffen i sola eller noe godt å spise på en av Trysils spisesteder i og rundt fjellet. På afterski er stemningen på topp hele påsken, og på Knettsetra er det tradisjon tro Seterrock.   

>> Se hele påskeprogrammet her

 

Lunsj i solveggen

Flere nyheter

 • 13.05.2024

  Vårrengjøring ute og inne

  Vår er tid for oppussing og vedlikehold av både hus og hytte. Storvask, rens, flislegging eller maling? Her er bedriftene i Trysil som tar saken.
 • 08.05.2024

  Vinn drømmehelg i Trysil

  Nå kan du vinne en drømmehelg for deg og familien i Trysil! Alt du trenger å gjøre er å svare på noen spørsmål om hvordan din drømmeferie i Trysil kan se ut.
 • 08.05.2024

  Brannvakthytta- Toppen av Trysilfjellet

  Det lille sjarmerende huset med sin unike fortid og historie ligger få skritt unna varden, som markerer Trysilfjellets høyeste punkt 1 132 meter over havet.  
 • 06.05.2024

  17. mai i Trysil

  17. mai er rett rundt hjørnet, det blir deilig mat, nasjonalsang, is og korpsmusikk i ulike varianter. Her får du oversikt over restaurantene som varter deg opp på nasjonaldagen, og finn ut av hva som skjer ute i grendene.  
 • 23.04.2024

  En utfordring i Toppsjiktet

  Trysils toppturprogram byr på et spennende og variert utvalg av turer i toppklasse. Her har du muligheter for frisk luft, fantastisk utsikt og gratis pleie av kropp og sjel. Og har du lyst til å kjenne litt på konkurranseinstinktet i tillegg, kan ...
 • 05.05.2024

  10 tips til familieferien i Trysil

  Norgesferie har blitt den nye feriefavoritten for mange. Vi har samlet våre beste tips for en vellykket opplevelsesferie i eget land. I Trysil kan hele familien ha det gøy! Her er 10 tips til morsomme opplevelser i sommer-Trysil.
 • 03.04.2024

  Vårskikjøring i Trysil

  Dagene er lengre og lysere, sola har begynt å varme, de travleste ukene er over og det er fortsatt masse herlig snø i fjellet. Velkommen til fjells og vårskikjøring! 
 • 08.03.2024

  Påskeprogram 2024

  Påsken i Trysil er tiden for skikjøring, late dager i sola, underholdning, afterski, aktiviteter for hele familien og herlig stemning.
 • 28.02.2024

  Velkommen til sentrum

  Trysil sentrum er en perle, med koselige spisesteder, avslappende shopping og hyggelige aktiviteter. Se hvorfor du bør ta turen til sentrum når du besøker Trysil.
 • 15.02.2024

  Trugeturer i Trysil

  Med truger på beina kan du oppleve mer av vinteren i Trysil! Takket være ihuga truge-entusiaster er det ikke langt mellom opptrådde turer. Her får du oversikt over noen av Trysils beste trugeturer.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 >