Tips til en aktiv påskeferie i Trysil

14.03.2023

Ønsker du en aktiv påskeferie hvor hele familien har det gøy? Da er Trysil stedet. Her er 10 tips til påskeaktiviteter for hele familien. 

1. Langrennstur 

familetur-langrenn_660.jpg

Påskeferie er for mange ensbetydende med deilige langrennsturer, solkrem på nesetippen, kvikklunsj og kakao. I Trysil er det mange turmuligheter, og flere betjente koier som er gode turmål. Det er totalt 150 kilometer med preparte langrennsløyper i og rundt Trysilfjellet og hele 500 kilometer i kommunen. Her kan du følge med på prepareringen av langrennsløypene.

Pakk med sekken og ta med mat, sitteunderlag og en spade til å grave grop.

>> Se flere tips til langrennsturer for hele familien

Ønsker du å bli en bedre langrennsløper eller bare forbedre teknikken slik at det blir morsommere å gå på ski? I påsken tilbyr Anita Moens skiskole kurs for liten og stor, også som en felles aktivitet for familien.

2. Tidligski

Tidligski

Det å starte dagen med nypreparerte og svarte bakker i Høgegga klokka sju på morgenen er noe helt eget. Kroppen våkner skikkelig og du kan avslutte turene med en deilig frokost på Marielles.

Tidligski i påskeuken (uke 14) er onsdag, torsdag, fredag og lørdag med oppmøte kl 07.00 ved T7 Sindretrekket på Turistsenteret eller F7 Stormyra på Høyfjellsenteret. Heisene går slik at deltakerne kan ta seg til Høgegga. Tidligski er inkludert i ditt ordinære SkiPass så dette trenger du ikke egen billett til. Frokost på Marielles i Høghegga serveres fra kl. 08.30. Man trenger ikke å reservere plass der. 

>> Se hele påskeprogrammet i Trysil her

3. Kanefart

Kanefart_660.jpg

Bli med på et lite vintereventyr i Trysils dype skoger - på kanefart. Du blir godt pakket inn i skinnfeller, og så bærer det innover i skogen. Dette er en veldig stemningsfylt tur med både dombjeller og fakler. Etter cirka 20 minutter i hestesleden kommer man til lavvoen, som er målet for turen. Her får du servert en deilig 3-retters middag, med blant annet elgbiff-gryte og gårdskonas eplekake.

Sikre dere en tur med hest og slede i påskeferien

4. Isfiske

Isfiske

Uansett om du drar på isfiske alene eller med familie og venner vil det alltid gi en kjempeflott opplevelse, samt at det noe som passer for alle aldre. I Trysil har vi mange innsjøer og vann å velge mellom som passer ypperlig til isfiske. Erfarne guider vet hvor fisken står og kan hele tiden gi deg hint og hjelpe deg med utstyret. Booker du isfiske med guide vil du få hjelp med å skaffe fiskekort, isbor og annet fiskeutstyr, noe varmt å drikke og et varmt måltid rundt bålet. 

Booking og mer informasjon om isfiske

5. Kjelkebakke og scootertur i Fulufjellet

Kjelkebakke i Fulufjellet

Prøv en opplevelse utenom det vanlige i påsken. Opplev en av Norges lengste kjelkebakker på Fulufjellet, hele 1600 m lang. En morsom aktivitet, er det godt føre kan kjelken gå opp mot 70 km/ t. Det er kun en person som har plass på hver kjelke, og aldersgrense er 10 år. Nyhet! Nå er det også kjelkebakke for de minste barna. Her må en voksne sitte på kjelken sammen med barnet. 

Les mer og bestill kjelke her

I Fulufjellet har de også scooter til utleie, eller du kan dra på guidet tur med scooter

6. Hundeslede

Hundesledekjøring.jpgHundesledekjøring er spenning, eventyr og opplevelse! I Trysil kan du styre din egen slede gjennom ekte høyfjellsterreng. Når de første nervepirrende minuttene har gått og man merker at man faktisk har kontroll på hundene, kan man nyte turen i fantastisk natur. 40 minutter, halv dag eller hel dag. Det er to aktører som driver med hundekjøring i Trysil. Ta med deg familien på sledetur med hund. Denne aktiviteten er også tilpasset funksjonshemmede.

Les mer og bestill hundesledekjøring her

7. Skiskole eller skiintruktør

Skiskole.jpg

skiskole med Trysilguidene vil barna dine garantert ha det gøy, og læringskurven vil være bratt. Kanskje blir det tid for en voksentur på ski mens barna er på skiskole? Eller så kan du benytte sjanse til å ta timer sammen med en skiinstruktør selv. Man blir aldri en utlært skikjører.

8. Påskecamp på gård

Bjerkligard_660.jpg

På Bjerkli Gård på Slettås blir det også i år påskecamp 3. til 6. april fra kl. 10 - 15. Dere velger selv hvor mange dager barnet vil være på camp. Her blir det utelek og dyrekos med griser, hester, alpakka, geit, kaniner og mer. Påskecamp er et tilbud for barn i barneskolealder. Det blir aktiviteter som aking, gøy med alpakka, hesteaktiviteter, generelt dyrestell, bålfyring, spikking og varm lunsj. 

Les mer om gårdscampen i påsken her

9. Elektriske snøsykler - MoonBikes

Moonbike.jpg

Moonbike er en vinteraktivitet helt utenom det vanlige, og på boutiquehotellet Villa Fregn er de først ute i Norge med denne opplevelsen. Dette er en elektrisk snøsykkel, som tar deg lydløst gjennom terrenget på en ny og innovativ måte. Dette vil gi deg et helt nytt perspektiv på turglede! Og det er i tillegg veldig morsomt.

På Villa Fregn kan du også gjøre andre vinteraktiviteter som snøscootertur, trugetur, hundekjøring og mer. Eller om du bare vil nyte herlige lokale retter på et sted som ingen skulle tro at noen kunne bo. 

Les mer om MoonBike på Villa Fregn her

10. Tur til Brannvakthytta

Brannvakthytta

Brannvakthytta finner du på Trysilfjellets høyeste punkt, 1132 moh. Det er enkelt å ta seg dit fra toppen av F2 Toppekspressen og S1 Skihytta Ekspress dersom du allerede har SkiPass. Pakk med kakaoen og sitteunderlag i sekken, sett dere på 1132, og nyt utsikten. 

Spis godt

Påsken i Trysil er også tiden for å nyte kaffen i sola eller noe godt å spise på en av Trysils 30 spisesteder i og rundt fjellet.

I Trysil sentrum finner du også en et koselig småbysentrum med butikker, spisesteder og god atmosfære. En tur innom det lokale bryggeriet, Trysil Bryggeri på Trysil hotell, for å smake på årets påskebrygg er kanskje et godt tips for noen. 

Lunsj i solveggen

 

>> Se hele påskeprogrammet i Trysil her

Flere nyheter

 • 14.03.2023

  Påskeprogram 2023

  Påsken i Trysil er skikjøring, late dager i sola, underholdning, afterski, aktiviteter for hele familien og herlig stemning.
 • 07.03.2023

  Ta med vennegjengen på skiferie til Trysil

  Bo bra, spise godt, kjøre masse på ski og kanskje nyte en solnedgang fra toppen av Trysilfjellet. Ta med vennegjengen på årets skitur til Trysil.
 • 01.03.2023

  Se hvordan det gikk da Jetmira stod på alpinski for første gang

  Jetmira Emini er på ingen måte født med ski på beina. Allikevel hadde hun en drøm om å kunne stå på ski med sønnen sin Marlon, 7 år. I Trysil gikk drømmen hennes i oppfyllelse.
 • 23.02.2023

  10 tips til familieferien i Trysil

  Norgesferie har blitt den nye feriefavoritten for mange. Vi har samlet våre beste tips for en vellykket opplevelsesferie i eget land. I Trysil kan hele familien ha det gøy! Her er 10 tips til morsomme opplevelser i sommer-Trysil.
 • 20.02.2023

  Vårskikjøring i Trysil

  Våren er den tiden som mange mener byr på den aller beste skikjøringen. Dagene er lengre og lysere, sola har begynt å varme, de travle vinterferieukene er over og det beste av alt: Vi har over én meter snø i fjellet!
 • 27.01.2023

  10 tips til vinterferien

  Vinterferien er snart her, og i Trysil kan hele familien ha det gøy. Sjekk ut våre 10 tips til en spennende og innholdsrik vinterferie i Trysil. 
 • 17.01.2023

  Langrennstur med hele familien

  I Trysil har vi et bredt utvalg av langrennsløyper. Her er våre beste tips til familievennlige langrennsturer! Husk å pakk med dere kvikklunsjen og kakaoen i sekken. God tur! 
 • 05.01.2023

  Turrenn i Trysil

  I Trysil kan du delta på flere turrenn i løpet av vinteren. Det største er Trysil Skimaraton, som har seeding til både Vasaloppet og Birkebeinerrennet. 
 • 12.12.2022

  Magisk jul og nyttår i Trysil

  I Trysil rigger vi oss til jule- og nyttårsfeiring i fjellet. Magiske utendørsopplevelser venter deg og dine. 
 • 15.11.2022

  Spisenytt fra Trysil

  I vinter lanseres det flere nyheter på spisefronten i Trysil. Både i sentrum, Turistsenteret og Fageråsen kan du glede deg til nye og spennende smaker - og lokaler. 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 >