Langrennstur med hele familien

17.01.2023

I Trysil har vi et bredt utvalg av langrennsløyper. Her er våre beste tips til familievennlige langrennsturer! Husk å pakk med dere kvikklunsjen og kakaoen i sekken. God tur! 

Ole G-vegen

Langrenn Ole-G.jpg

Ole G-vegen, som starter ved Trysilfjellet Arena, er et perfekt utgangspunkt for både korte og lange turer. Her er det lett småkupert terreng i over 5 kilometer, før stigningen starter. Ole G-vegen er preparert med både klassisk- og skøytespor, og ønsker du en lengre runde er det mange muligheter, for eksempel opp til Sørrunden og ned igjen til hyttefeltet ved Trysilfjellet Arena, eller videre opp mot Håvi og Skihytta. Fra innerst i Ole G-vegen kan du også gå videre til Grøndalen. 

 

Sørrunden

Sørrunden.jpg

Sørrunden er en kjempefin og familievennlig runde på ca. 4 kilometer. Du kan parkere ved Håvi. Løypa starter på andre siden av Vestbyvegen. Runden kan  kombineres med lengre turer, for eksempel løype 15 som går forbi Brunehøgda, og fortsetter på løype 1 tilbake til Håvi. Denne runden er på ca. 13 kilometer. Fra Håvi Solsiden i retning Grønskaret kan du skrive navnet ditt i turboka (6,9 km t/r). Herfra kan du gå videre til Grønskaret, Vestbyvegen eller Brunehøgda.

 

Skihytta-Grønskaret

Grønskaret.jpg

Fra Skihytta til Grønskaret er det 3,2 kilometer preparert klassisk og skøytespor. Denne turen er en av de beste familieturene, ikke for langt, lett småkupert terreng og fine muligheter for gode pauser med Kvikklunsj og kakao underveis. Ved Grønskaret er det både koie og utedo.  

 

Fageråskjølen

Skurufjellet

Det er blitt preparert en ny og familievennlig runde i Fageråsen, nærmere bestemt rundt Fageråskjølen. Runden, som er på ca. 3,5 kilometer, går mye i småkupert terreng. Parkering i det øverste hytteområdet i Fageråsen (R-område), eller ved parkeringen ved Jensvoll. Fageråskjølen er en del av løype nr. 7, som du kan gå helt til den betjente koia Svesætra.  Dette er en lengre tur på ca. 2 mil, og for deg som vil ha en skikkelig langtur fortsetter du videre til Slettås. 

 

Skurufjellrunden

Langrenn Paradisbukta.jpg

Skurufjellrunden (løype 6) i Fageråsen er og blir en favoritt. Start fra parkeringsplassen øverst i Fageråsen. Runden, som er på 5,5 kilometer, byr på fantastisk utsikt. Er du uerfaren på langrenn, eller har med små barn, er det fint å gå inn mot paradisbukta eller i retning Skihytta, hvor det er slakere terreng. 

 

Ås 

Ås_familie.jpg

Ås ligger på østsiden av elva, for å komme hit kjører du opp Korsbergsvegen fra sentrum, og tar til høyre på Bergevegen. Fra parkeringen på Ås er det muligheter å gå til Skorkoia, hvor du kan kjøpe kaffe, nystekte vafler, kakao og kaldt drikke. For å ta seg til Skorkoia fra Ås kan en velge to veier, den ene veien er 8,2 kilometer og den andre er på 4,1 kilometer. Hele runden til sammen blir 12,3 kilometer. Mange velger å gå den korte løypa tur-retur. Da er stigningen unnagjort på veien dit og returen går som en lek.  

Den hele oversikten finner du på langrennskartet, som du også får i alle våre resepsjoner og infostasjoner. Vi ønsker god tur, og husk fjellvettreglene

Flere nyheter

 • 06.12.2023

  Julehandel i Trysil

  Før jul utvider mange av butikkene i Trysil åpningstidene sine, slik at du enkelt og greit kan komme i havn med juleforberedelsene. Flere av matbutikkene holder også åpent på julaften. Her gir vi deg full oversikt!
 • 29.11.2023

  Turrenn i Trysil

  I Trysil kan du delta på flere turrenn i løpet av vinteren. Det største er Trysil Skimaraton, som har seeding til både Vasaloppet og Birkebeinerrennet. 
 • 15.11.2023

  Magisk jul og nyttår i Trysil

  Velkommen til en eventyrlig jul og et gnistrende nyttår i Trysil! Skap uforglemmelige minner med våre magiske vinteropplevelser midt blant snødekte skoger og fjell.
 • 31.10.2023

  Nå starter langrennssesongen i Trysil

  Fredag 3. november åpner langrennssesongen i Trysil med seks kilometer langrennsløyper , både for klassisk, skøyting og skiskyting.
 • 23.10.2023

  Julemarkeder i Trysil 2023

  I førjulstiden bugner det av deilig julebakst, hjemmelagde kaker og håndverksprodukter på Trysils trivelige julemarkeder. Her får du oversikt over julemarkedene i kommunen den nærmeste tiden.
 • 02.10.2023

  Dette skjer i Trysil i høstferien

  Høstferien er i gang i Trysil. Her får du oversikten over alt som skjer i Trysil i løpet av høstferieukene.
 • 18.09.2023

  Elgjakta i Trysil fra 25. september

  Med mange jegere i skogen er det lurt å ta hensyn når man er ute i naturen.
 • 23.08.2023

  Voksentur til Trysil med magiske fjellopplevelser og aktiv avkobling

  Høstens fargesprakende magi og spennende fjellopplevelser gjør Trysil til det ideelle reisemålet for en vennetur. Uansett om dere søker spenning, avslapning eller en blanding av begge deler, vil en voksentur i fjellet skape minner for livet. Så...
 • 15.08.2023

  Tips til høstaktiviteter i Trysil

  Høsten er utetid og fantastisk på fjellet! Klare farger og fin høstsol gir høsten på fjellet det lille ekstra. Sjekk hvorfor du bør ta turen til Trysil i høst!
 • 30.06.2023

  Derfor bør du besøke Trysil sentrum i sommer

  Trysil sentrum er en oase av aktiviteter, koselige spisesteder og avslappende shopping. Se hvorfor du bør ta turen til sentrum når du besøker Trysil. 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >