Langrennstur med hele familien

17.01.2023

I Trysil har vi et bredt utvalg av langrennsløyper. Her er våre beste tips til familievennlige langrennsturer! Husk å pakk med dere kvikklunsjen og kakaoen i sekken. God tur! 

Ole G-vegen

Langrenn Ole-G.jpg

Ole G-vegen, som starter ved Trysilfjellet Arena, er et perfekt utgangspunkt for både korte og lange turer. Her er det lett småkupert terreng i over 5 kilometer, før stigningen starter. Ole G-vegen er preparert med både klassisk- og skøytespor, og ønsker du en lengre runde er det mange muligheter, for eksempel opp til Sørrunden og ned igjen til hyttefeltet ved Trysilfjellet Arena, eller videre opp mot Håvi og Skihytta. Fra innerst i Ole G-vegen kan du også gå videre til Grøndalen. 

 

Sørrunden

Sørrunden.jpg

Sørrunden er en kjempefin og familievennlig runde på ca. 4 kilometer. Du kan parkere ved Håvi. Løypa starter på andre siden av Vestbyvegen. Runden kan  kombineres med lengre turer, for eksempel løype 15 som går forbi Brunehøgda, og fortsetter på løype 1 tilbake til Håvi. Denne runden er på ca. 13 kilometer. Fra Håvi Solsiden i retning Grønskaret kan du skrive navnet ditt i turboka (6,9 km t/r). Herfra kan du gå videre til Grønskaret, Vestbyvegen eller Brunehøgda.

 

Skihytta-Grønskaret

Grønskaret.jpg

Fra Skihytta til Grønskaret er det 3,2 kilometer preparert klassisk og skøytespor. Denne turen er en av de beste familieturene, ikke for langt, lett småkupert terreng og fine muligheter for gode pauser med Kvikklunsj og kakao underveis. Ved Grønskaret er det både koie og utedo.  

 

Fageråskjølen

Skurufjellet

Det er blitt preparert en ny og familievennlig runde i Fageråsen, nærmere bestemt rundt Fageråskjølen. Runden, som er på ca. 3,5 kilometer, går mye i småkupert terreng. Parkering i det øverste hytteområdet i Fageråsen (R-område), eller ved parkeringen ved Jensvoll. Fageråskjølen er en del av løype nr. 7, som du kan gå helt til den betjente koia Svesætra.  Dette er en lengre tur på ca. 2 mil, og for deg som vil ha en skikkelig langtur fortsetter du videre til Slettås. 

 

Skurufjellrunden

Langrenn Paradisbukta.jpg

Skurufjellrunden (løype 6) i Fageråsen er og blir en favoritt. Start fra parkeringsplassen øverst i Fageråsen. Runden, som er på 5,5 kilometer, byr på fantastisk utsikt. Er du uerfaren på langrenn, eller har med små barn, er det fint å gå inn mot paradisbukta eller i retning Skihytta, hvor det er slakere terreng. 

 

Ås 

Ås_familie.jpg

Ås ligger på østsiden av elva, for å komme hit kjører du opp Korsbergsvegen fra sentrum, og tar til høyre på Bergevegen. Fra parkeringen på Ås er det muligheter å gå til Skorkoia, hvor du kan kjøpe kaffe, nystekte vafler, kakao og kaldt drikke. For å ta seg til Skorkoia fra Ås kan en velge to veier, den ene veien er 8,2 kilometer og den andre er på 4,1 kilometer. Hele runden til sammen blir 12,3 kilometer. Mange velger å gå den korte løypa tur-retur. Da er stigningen unnagjort på veien dit og returen går som en lek.  

Den hele oversikten finner du på langrennskartet, som du også får i alle våre resepsjoner og infostasjoner. Vi ønsker god tur, og husk fjellvettreglene

Flere nyheter

 • 13.05.2024

  Vårrengjøring ute og inne

  Vår er tid for oppussing og vedlikehold av både hus og hytte. Storvask, rens, flislegging eller maling? Her er bedriftene i Trysil som tar saken.
 • 08.05.2024

  Vinn drømmehelg i Trysil

  Nå kan du vinne en drømmehelg for deg og familien i Trysil! Alt du trenger å gjøre er å svare på noen spørsmål om hvordan din drømmeferie i Trysil kan se ut.
 • 08.05.2024

  Brannvakthytta- Toppen av Trysilfjellet

  Det lille sjarmerende huset med sin unike fortid og historie ligger få skritt unna varden, som markerer Trysilfjellets høyeste punkt 1 132 meter over havet.  
 • 06.05.2024

  17. mai i Trysil

  17. mai er rett rundt hjørnet, det blir deilig mat, nasjonalsang, is og korpsmusikk i ulike varianter. Her får du oversikt over restaurantene som varter deg opp på nasjonaldagen, og finn ut av hva som skjer ute i grendene.  
 • 23.04.2024

  En utfordring i Toppsjiktet

  Trysils toppturprogram byr på et spennende og variert utvalg av turer i toppklasse. Her har du muligheter for frisk luft, fantastisk utsikt og gratis pleie av kropp og sjel. Og har du lyst til å kjenne litt på konkurranseinstinktet i tillegg, kan ...
 • 05.05.2024

  10 tips til familieferien i Trysil

  Norgesferie har blitt den nye feriefavoritten for mange. Vi har samlet våre beste tips for en vellykket opplevelsesferie i eget land. I Trysil kan hele familien ha det gøy! Her er 10 tips til morsomme opplevelser i sommer-Trysil.
 • 03.04.2024

  Vårskikjøring i Trysil

  Dagene er lengre og lysere, sola har begynt å varme, de travleste ukene er over og det er fortsatt masse herlig snø i fjellet. Velkommen til fjells og vårskikjøring! 
 • 08.03.2024

  Påskeprogram 2024

  Påsken i Trysil er tiden for skikjøring, late dager i sola, underholdning, afterski, aktiviteter for hele familien og herlig stemning.
 • 28.02.2024

  Tips til en aktiv påskeferie i Trysil

  Skikjøring, langrennsturer, deilig mat og morsomme aktiviteter er det gode påskelivet for mange. I Trysil får du alt dette og mer til. Her er våre tips til påskeaktiviteter for hele familien.
 • 28.02.2024

  Velkommen til sentrum

  Trysil sentrum er en perle, med koselige spisesteder, avslappende shopping og hyggelige aktiviteter. Se hvorfor du bør ta turen til sentrum når du besøker Trysil.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 >