Langrennstur med hele familien

02.03.2021

I Trysil har vi et bredt utvalg av langrennsløyper. Her er våre beste tips til familievennlige langrennsturer! Husk å pakk med dere kvikklunsjen og kakaoen i sekken. God tur! 

Ole G-vegen

Ole G-vegen, som starter ved Trysilfjellet Golfbane, er et perfekt utgangspunkt for både korte og lange turer. Her er det lett småkupert terreng i over 5 km, før stigningen starter. Ole G-vegen er preparert med både klassisk- og skøytespor, og ønsker du en lengre runde er det mange muligheter, f.eks opp til Sørrunden og ned igjen til hyttefeltet ved golfbanen, eller videre opp mot Håvi og Skihytta. Fra innerst i Ole G-vegen kan du også gå videre til Grøndalen. 

Sør-runden

Sør-runden er en kjempefin og familievennlig runde på ca. 4 km. Du kan parkere ved Håvi, løypa starter på andre siden av Vestbyvegen. Runden kan  kombineres med lengre turer, for eksempel løype 15 som går forbi den Brunehøgda, og fortsette på løype 1 tilbake til Håvi. Denne runden er på ca. 13 km. Fra Håvi Solsiden i retning Grønskaret kan du skrive navn i turboka (6.9 km t/r). Herfra kan du gå videre til Grønskaret, Vestbyvegen eller Brunehøgda.

Familietur langrenn

Skihytta-Grønskaret

Fra Skihytta til Grønskaret er det 3,2 kilometer preparert klassisk og skøytespor. Denne turen er en av de beste familieturene, ikke for langt, lett småkupert terreng og fine muligheter for gode pauser med kvikklunsj og kakao underveis. Ved Grønskaret er det både koie og utedo.  

 

Fageråskjølen

Det er blitt preparert en ny og familievennlig runde i Fageråsen, nærmere bestemt rundt Fageråskjølen. Runden, som er på ca. 3.5 km, går mye i småkupert terreng. Parkering i det øverste hytteområdet i Fageråsen (R-område), eller ved parkeringen ved Jensvoll. Fageråskjølen er en del av løype nr 7, som du kan gå helt til Svesætra (Svesætra er stengt for servering i vinter).  Dette er en lengre tur på ca. 2 mil, og for deg som vil ha en skikkelig langtur fortsetter du videre til Slettås. 

Skurufjellet

Skurufjellrunden

Skurufjellrunden (løype 6) i Fageråsen er og blir en favoritt. Start fra parkeringsplassen øverst i Fageråsen. Runden, som er på 5,5 km, byr på fantastisk utsikt. Er du uerfaren på langrenn, eller har med små barn, er det fint å gå inn mot paradisbukta eller i retning Skihytta, hvor det er slakere terreng. 

Fine langrennsløyper på Ås

Ås 

Ås ligger på østsiden av elva, for å komme hit kjører du opp Korsbergsvegen fra sentrum, og tar til høyre på Bergevegen.  Fra parkeringen på Ås er det muligheter å gå til Skorkoia. For å ta seg til Skorkoia fra Ås kan en velge to veier, den ene veien er 8,2 kilometer og den andre er på 4,1 kilometer. Hele runden til sammen blir 12,3 kilometer. Mange velger å gå den korte løypa tur retur, da er stigningen unnagjort på veien dit og returen går som en lek.  Skorkoia holder stengt i vinter, men er likevel et fint turmål. 

Den hele oversikten finner du på langrennskartet, som du også får i alle våre resepsjoner og infostasjoner. Vi ønsker god tur, og husk fjellvettreglene

Flere nyheter

 • 14.05.2021

  Kjøp sykkel i Trysil

  Etterspørselen etter sykler er ekstra stor i år, det gjelder i hele sykkelbransjen. Covid-situasjonen har ført til ekstra utfordringer i flere ledd med tanke på blant annet distribusjon. Ønsker du å sikre deg ny sykkel denne sommeren bør du handle...
 • 11.05.2021

  Her er årets sommernyheter i Trysil

  Trysil lanserer i år enda flere sykkelnyheter som gir sykkelanlegget bedre kapasitet og flere opplevelser for sommerferiegjestene. Allerede nå merker Trysil at interessen er stor. Det største resorthotellet, Radisson Blu Resort Trysil, ligger 68...
 • 25.03.2021

  Siste nytt fra SkiStar

  Vi er straks inne i påskeuka, normalt en av de største ukene i sesongen. Det er kommet nye nasjonale anbefalinger og lokal forskrift som vil prege noe av påskefeiringen. 
 • 24.03.2021

  Det du trenger å vite om påsken i Trysil

  Årets påske blir spesiell – også i år. Heldigvis er skianlegget, nesten alle aktiviteter, butikker og spisesteder åpne. Vi skal tilrettelegge for en fin påskeferie for alle gjester, hyttetryslinger og tryslinger som er i Trysil. Her finner du...
 • 24.03.2021

  Høyt servicenivå med sykkelpass

  Sju år er gått siden spaden ble satt i jorda i Trysil Bike Arena. Hvert år siden starten har dyktige stibyggere sørget for at stisykling troner på aktivitetstoppen i Trysil, med hele 40.000 byggetimer bak seg. For å videreutvikle gjesteservicen...
 • 12.03.2021

  8 tips til aktiviteter i påskeferien

  Med blå himmel, sol og snø tilbyr Trysil påskeaktiviteter for hele familien. Her er åtte av mange fine aktiviteter du finner i Trysil i påsken!
 • 02.03.2021

  På ski for første gang

  I desember gikk vi ut med en etterlysning: Er du født uten ski på beina og vil til Trysil på en drømmeferie og lære deg å stå på ski. Over 2.700 personer søkte, og nå har vinneren vært i Trysil. Se hvordan det gikk da Siri Glad Hauge fra Porsgrunn...
 • 17.02.2021

  Ferieperler med Gaute Grøtta Grav

  Gaute Grøtta Grav har testet ut ulike aktiviteter som finnes i Trysil og filmet det til serien sin Ferieperler. 
 • 10.02.2021

  Gavetips til morsdag og valentines

  I år er søndag 14. februar en spesiell dag. Den markerer morsdag, valentines og fastelaven på en og samme dag. Vi har i den anledning samlet våre beste gavetips!
 • 18.01.2021

  Hele 2.753 søkte på «nordmannen født uten ski på beina» - nå er valget tatt

  Vinneren av «Jakten på nordmenn født uten ski på beina» er kåret. Se hvem som aldri har stått på ski og dermed vant drømmeferie til Trysil.  
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 >