Derfor bør du besøke Trysil sentrum i sommer

19.06.2022

Trysil sentrum er en oase av aktiviteter, koselige spisesteder og avslappende shopping. Se hvorfor du bør ta turen til sentrum når du besøker Trysil. 

Flomvollen
I dag er flomvollen mer enn en voll for å holde flommen uten. Det er et populært sted å gå tur. Der kan man nyte syne av elva som slanger seg nedover langs sentrum. Det er er flere koselige sitteplasser langs flomvollen. Ta turen til Bjønnsstugua, som har sommerkafé fra 20. juni til 16. august fra 11.00 til 15.00.

Litt lenger nedover flomvollen ligger en flott, sandlagt volleyballbane hvor man bare trenger å ta med seg ball og kaste seg ut i spillet. Elva er også et yndet sted for å bade.

Lekeplasser
Trysil sentrum har også flere lekeplasser for barn. Den største ligger rett utenfor biblioteket, og har flere lekeapparat og benker hvor foreldrene kan slappe av. Der finner du også treningsapparat, så hva med en treningsøkt mens barna leker? I tillegg ligger det en lekeplass midt i sentrum, ved Kremen kafé.

Sykkelsentrum
Har du med deg sykkelen til sentrum kan du ta en liten lekeøkt på pumptracken som du lett ser når du kommer til sentrum. Trysil sentrum er bindeleddet mellom sykling på vestsiden av elva hvor mye av den tilrettelagte syklingen finner sted, og østsiden, hvor du finner mange naturlige sykkelstier. I Trysil sentrum er det både sykkelparkering, sykkelvask (utenfor Sentrum Sport) og ikke minst, mulighet for å leie sykler.

Shopping og galleri
I Trysil sentrum finner du små, koselige butikker med god service. Du finner det meste enten du er ute etter den siste moten, kostholdsprodukter, spennende interiør, vinmonopol eller hva med å ta turen innom en av Norges råeste Mega-butikk? Eller en softis på Husets Kafé?

En spennende nyhet i Trysil sentrum er Galleri Vågal, et stort og moderne galleri med både kjente og ukjente kunstnere. Her kan du også kjøpe interiør som vaser, kopper, skåler og skulpturer. Eller hva med mosekunst på veggen?

Spisesteder
Blir du sulten eller tørst, eller bare vil slappe av i sola med noe godt å drikke finnes det flere alternativer i Trysil sentrum. Visste du vi har fått eget mikrobryggeri i Trysil? Vi anbefaler å prøve vårt lokale øl på restauranten Kveik eller Bar Trysil. Da sitter du svært nær der ølet blir produsert og tappet. Sjekk også ut Glunot, et glutenfritt bakeri drevet av italienske Chef Dino som har vunnet priser for sine glutenfrie produkter. Dette er ikke kun for glutenallergikeren! I tillegg selger Glunot deilige italienske spesialiteter som olivenoljer, pasta med mer. ¬

Treningssenter
Trysil sentrum kan skilte med hele tre treningssenter. Så ta på deg treningstøy og ta turen innom Mudo, Spenst eller Trysil Helse & Trening.

Andre tips i Trysil sentrum:
1. Stolpejakten – bli kjent med lokal historie
2. Trysil bygdetun – Norges eldste bygdetun
3. Få energipåfyll hos Geddes Fotpleie og massasje

Velkommen til bygda, som vi sier i Trysil! 

 

Flere nyheter

 • 15.11.2022

  Spisenytt fra Trysil

  I vinter lanseres det flere nyheter på spisefronten i Trysil. Både i sentrum, Turistsenteret og Fageråsen kan du glede deg til nye og spennende smaker - og lokaler. 
 • 08.11.2022

  Derfor velger du Trysil i vinter

  Lange, brede og velpreparerte bakker. Stolheiser med varme i setene, moderne hytter, leiligheter og fantastiske hotell med ski inn og ski ut. Trysil er Norges største alpinanlegg. Her trives hele familien, også de mest kresne skikjørerne.
 • 28.10.2022

  Julegavetips fra Trysil

  SHOPPING | Vi gir deg inspirasjon til julehandelen i Trysil. Se våre beste julegavetips. 
 • 28.10.2022

  Julemarkeder i Trysil 2022

  I førjulstiden bugner det av deilig julebakst, hjemmelagde kaker og håndverksprodukter på Trysils trivelige julemarkeder. Her får du oversikt over julemarkedene i kommunen den nærmeste tiden.
 • 19.09.2022

  Elgjakta i Trysil fra 25. september

  Med mange jegere i skogen er det lurt å ta hensyn når man er ute i naturen.
 • 27.08.2022

  Høsttur på hesteryggen

  For Svein og Gry Eriksen er det hest som gjelder, fra de står opp til de legger seg om kvelden. De kan ikke tenke seg et bedre liv. Nå starter høstens magiske ridesesongen som de begge liker veldig godt.
 • 31.07.2022

  Tips til høstaktiviteter i Trysil

  Høsten er utetid og best på fjellet! Klare farger og fin høstsol gir høsten på fjellet det lille ekstra. Sjekk hvorfor du bør ta turen til Trysil i høst!
 • 05.07.2022

  Tips til fine badeplasser i Trysil

  Når sola steker og svetten siler er det godt at det finnes mange fine badeplasser i Trysil. Her får du våre beste badetips! Noen av dem kjenner du sikkert fra før, andre kan du glede deg til å besøke i sommer. 
 • 04.07.2022

  Topptur i Trysil med små barn

  Trysil er et eldorado for turglade barn og voksne. Over hele kommunen er det et stort utvalg av tilrettelagte og godt merkede turstier. Friluftspappa Jostein Væge tok med seg familien til Ulvsjøberget, en av turene som har vært med lengst i...
 • 28.06.2022

  Dette skjer i Trysil i helga

  Også denne helgen skjer det mye i Trysil. Åpning av de to nye heisbaserte stiene i Trysilfjellet og spennende arrangementer på flere av spisestedene. Skulle du trenge å kjøle deg ned mellom slagene, kan Trysil friste med mange fine badeplasser.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 >