Derfor bør du besøke Trysil sentrum i sommer

30.06.2023

Trysil sentrum er en oase av aktiviteter, koselige spisesteder og avslappende shopping. Se hvorfor du bør ta turen til sentrum når du besøker Trysil. 

bjonnsstugua_660.jpg

Flomvollen
I dag er flomvollen mer enn en voll for å holde flommen uten. Det er et populært sted å gå tur. Der kan man nyte syne av elva som slanger seg nedover langs sentrum. Det er er flere koselige sitteplasser langs flomvollen. Ta turen til Bjønnsstugua, som har sommerkafé fra 17. juni til 20. august fra 11.00 til 15.00.

Litt lenger nedover flomvollen ligger en flott, sandlagt volleyballbane hvor man bare trenger å ta med seg ball og kaste seg ut i spillet. Elva er også et yndet sted for å bade.

Lekeplasser
Trysil sentrum har også flere lekeplasser for barn. Den største ligger rett utenfor biblioteket, og har flere lekeapparat og benker hvor foreldrene kan slappe av. Der finner du også treningsapparat, så hva med en treningsøkt mens barna leker? I tillegg ligger det en lekeplass midt i sentrum, ved Kremen kafé.

Sykkelutleie_660.jpg

Sykkelsentrum
Har du med deg sykkelen til sentrum kan du ta en liten lekeøkt på pumptracken som du lett ser når du kommer til sentrum. Trysil sentrum er bindeleddet mellom sykling på vestsiden av elva hvor mye av den tilrettelagte syklingen finner sted, og østsiden, hvor du finner mange naturlige sykkelstier. I Trysil sentrum er det både sykkelparkering, sykkelvask (utenfor Sentrum Sport) og ikke minst, mulighet for å leie sykler.

Shopping og galleri
I Trysil sentrum finner du små, koselige butikker med god service. Du finner det meste enten du er ute etter den siste moten, kostholdsprodukter, spennende interiør, vinmonopol eller hva med å ta turen innom en av Norges råeste Mega-butikk? Eller en softis på Husets Kafé?

I Trysil sentrum finner du også Galleri Vågal, et stort og moderne galleri med både kjente og ukjente kunstnere. Her kan du også kjøpe interiør som vaser, kopper, skåler og skulpturer. Eller hva med mosekunst på veggen?

Paviljongen_660.jpg

Spisesteder
Blir du sulten eller tørst, eller bare vil slappe av i sola med noe godt å drikke finnes det flere alternativer i Trysil sentrum. Visste du at vi har et eget mikrobryggeri i Trysil? Vi anbefaler å prøve vårt lokale øl sammen med noe godt å spise på restauranten Parken Bistro & Bar eller Bar Trysil. Da sitter du svært nær der ølet blir produsert og tappet. I paviljongen, som tilhører Parken Bistro & Bar får du servert enkle retter, kaffe, is, godt drikke og noe søtt til kaffen.Sjekk også ut Glunot, et glutenfritt bakeri drevet av italienske Chef Dino som har vunnet priser for sine glutenfrie produkter. Dette er ikke kun for glutenallergikeren! I tillegg selger Glunot deilige italienske spesialiteter som olivenoljer, pasta med mer.

Kilde_660.jpg

Besøksgård
Noen km sør for sentrum ligger Kilde gård. Her arrangeres det besøksgård i sommer, med mulighet for å hilse på blant annet lam, undulater, kyllinger, gjess, påfuglene Pablo og Pernille, og minigrisene Ruth og Rigmor. Salg av vafler, kaffe, is og brus. 

Treningssenter
Trysil sentrum kan skilte med hele tre treningssenter. Så ta på deg treningstøy og ta turen innom Spenst eller Trysil Helse & Trening.

Yoga_sentrum_660.jpg

Yoga
Trysil Yoga & Adventure er et yoga studio som befinner seg midt i Trysil Trysil. Ta en pause fra det som skjer på utsiden – et sted hvor du kan slappe av og finne tilstedeværelse med hjelp av pust og meditasjon. 

Andre tips i Trysil sentrum:
1. Stolpejakten – bli kjent med lokal historie
2. Trysil bygdetun – Norges eldste bygdetun

Velkommen til bygda, som vi sier i Trysil! 

Flere nyheter

 • 06.12.2023

  Julehandel i Trysil

  Før jul utvider mange av butikkene i Trysil åpningstidene sine, slik at du enkelt og greit kan komme i havn med juleforberedelsene. Flere av matbutikkene holder også åpent på julaften. Her gir vi deg full oversikt!
 • 29.11.2023

  Turrenn i Trysil

  I Trysil kan du delta på flere turrenn i løpet av vinteren. Det største er Trysil Skimaraton, som har seeding til både Vasaloppet og Birkebeinerrennet. 
 • 15.11.2023

  Magisk jul og nyttår i Trysil

  Velkommen til en eventyrlig jul og et gnistrende nyttår i Trysil! Skap uforglemmelige minner med våre magiske vinteropplevelser midt blant snødekte skoger og fjell.
 • 31.10.2023

  Nå starter langrennssesongen i Trysil

  Fredag 3. november åpner langrennssesongen i Trysil med seks kilometer langrennsløyper , både for klassisk, skøyting og skiskyting.
 • 23.10.2023

  Julemarkeder i Trysil 2023

  I førjulstiden bugner det av deilig julebakst, hjemmelagde kaker og håndverksprodukter på Trysils trivelige julemarkeder. Her får du oversikt over julemarkedene i kommunen den nærmeste tiden.
 • 02.10.2023

  Dette skjer i Trysil i høstferien

  Høstferien er i gang i Trysil. Her får du oversikten over alt som skjer i Trysil i løpet av høstferieukene.
 • 18.09.2023

  Elgjakta i Trysil fra 25. september

  Med mange jegere i skogen er det lurt å ta hensyn når man er ute i naturen.
 • 23.08.2023

  Voksentur til Trysil med magiske fjellopplevelser og aktiv avkobling

  Høstens fargesprakende magi og spennende fjellopplevelser gjør Trysil til det ideelle reisemålet for en vennetur. Uansett om dere søker spenning, avslapning eller en blanding av begge deler, vil en voksentur i fjellet skape minner for livet. Så...
 • 15.08.2023

  Tips til høstaktiviteter i Trysil

  Høsten er utetid og fantastisk på fjellet! Klare farger og fin høstsol gir høsten på fjellet det lille ekstra. Sjekk hvorfor du bør ta turen til Trysil i høst!
 • 29.06.2023

  Tips til fine badeplasser i Trysil

  Når sola steker og svetten siler er det godt at det finnes mange fine badeplasser i Trysil. Her får du våre beste badetips! 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >