Trysil lager Norges største pumptrack

02.02.2021

Pumptrack har blitt så populært i Trysil at nå ser de seg nødt til å bygge en ny. Denne nye og unike pumptracken blir Norges største av sitt slag på hele 2.600 kvadratmeter.  

Pumptrack, eller pumpebane, er noe av det første som møter sykkelgjestene i Trysil. Selv om man aldri har hørt om en pumptrack blir man dratt mot denne asfalterte banen, og med en gang man slipper seg løs der er man hekta, både store og små.

- Den nye pumptracken skal spre trafikk og avlaste pumptracken som allerede finnes i Trysil. I tillegg til å bli mye større, er den nye pumptracken enda mer tilrettelagt for de litt mer erfarne syklister, forteller Olve Norderhaug, leder for Trysil Bike Arena.

Pumptrack

- Vi har sammen med Bike Solutions, utviklet en helt unik pumptrack med elementer som vi ikke har sett hos noen andre i Skandinavia. Den har blant annet en trevegg som henger i lufta og den har både blå, rød og noen svarte elementer, forteller Norderhaug. - Den har enormt mange variasjonsmuligheter som stimulerer kreativitet og variasjonen hos syklistene.

Ferdig til fellesferien

Pumptracken har fått en sentral plassering i den nye sykkelparken GT Pro Park, som ligger like ved inngangen til de tilrettelagte sykkelstiene i Gullia og i tilknytning til GT Bike Park.

- Vi startet allerede i fjor med å forberede for byggestart. Så fort telen i bakken slipper så går vi i gang med ferdigstillingen, sier Norderhaug. – Den nye pumptrack står etter planen ferdig til fellesferien.

>> Les også den ultimate guiden til stisykling i Trysil

Først i Norge

Det ble bygget pumptrack i Trysil allerede i 2016, og den var da den første asfalterte pumptracken i Norge.

- Jeg vil si at pumptracken har vært helt avgjørende for mye av populariteten til syklingen i Trysil og stiene som du møter etter noen runder i pumptracken, sier Norderhaug.

Det er allerede planlagt flere spektakulære sykkelarrangement i Trysil i sommer, og noen av disse vil finne sted på den nye pumptracken.

Foreløpige planlagte sykkelevents i Trysil: 

 • 22. mai: Let's GO! - offisiell sesongåpning i Gullia
 • 17. til 27. juni: Trysil Bike Festival m.bl. Utflukt, Ungdomscamp, Familiedag i Gullia
 • 18. til 19. september: Trysil Enduro

Flere nyheter

 • 20.03.2024

  Fra Alta til Trysil på sommerferie

  Familien Brundtland fra Alta finner sitt sommerparadis i Trysil. Sykkelstier og campingliv skaper minner for livet. Trysil om sommeren er et aktivt eventyr for alle, fra små til store.
 • 11.09.2023

  Trysil Enduro ga mersmak

  Anja Enger og Julie Sandvik Myrvold debuterte i Trysil Enduro og det ga mersmak. – Utrolig slitsomt og utrolig gøy. Flere damer bør stille på startstreken. 
 • 04.07.2023

  Stisykling for de aller minste

  Tenk deg å være 3 år og kjenne det kile i magen når du suser over små kuler på sykkel. I Trysil finnes det sykkelstier for alle - også de minste barna. 
 • 30.06.2023

  Revehalejakta

  Konkurranse: Den grønne reven i Gullia gjemmer seg gjerne for barna på dagtid, men er du riktig lur, så ser du kanskje halen stikke frem noen steder.
 • 25.05.2023

  Gode tall foran årets sommersesong i Trysil – og nå ruller det i gang

  Fredag 26. mai går startskuddet for årets sommersesong i Trysil. Åpning av sykkelstiene i det populære sykkelanlegget Gullia har mange ventet på, og foreløpige bookingtall for overnatting ser lovende ut foran årets sesong.
 • 07.05.2024

  Helsesista tester stisykling i Trysil

  Tale Maria Krohn Engvik, kjent som Helsesista, var i Trysil i fjor sommer og testet stisykling for første gangen. Hun liker å utfordre seg selv og prøve ting hun aldri har gjort før. Nå stod stisykling på programmet.
 • 30.03.2023

  Årets store sykkelnyheter i Trysil

  Trysils offensive sykkelsatsing fortsetter; i sommer bygger SkiStar en ny grønn heisbasert sykkelsti fra toppen av Fjellekspressen. Stien blir et hele åtte kilometer langt tureventyr - skreddersydd for familien.
 • 15.03.2024

  Sykkelstier i Trysil - den ultimate guiden

  Hvis du tror at stisykling ikke er noe for deg eller din familie, så bør du ta en tur til Trysil. Her finner dere over 50 kilometer med morsomme sykkelstier i skogen og på fjellet som er gradert på samme måte som i skianlegget – fra grønn til svar...
 • 29.03.2023

  Mountainbiking i Trysil – den ultimative guide

  Hvis du tror, at mountainbiking ikke er noget for dig eller din familie, bør I tage en tur til Trysil. Her finder I mere end 50 kilometer skønne mountainbikespor i skoven og på fjeldet, som er klassificeret på samme måde som skibakkerne: fra grøn...
 • 06.05.2022

  Dette sier gjestene om stisyklingen i Trysil

  I Trysil har de bygget en ny sommeraktivitet som har blitt veldig populær. Trysil sier selv at sykkelstiene passer for alle, men hva sier gjestene? Sjekk ut tilbakemeldingene fra sykkelgjester i Trysil.
1 2 3 4 5 >

Våre samarbeidspartnere

GT logo

Utmarkslaget

Fageråsen Fritid

Trysil Kommune

Innlandet Fylkeskommune

Destinasjon Trysil

Skistar