Trysil lager Norges største pumptrack

02.02.2021

Pumptrack har blitt så populært i Trysil at nå ser de seg nødt til å bygge en ny. Denne nye og unike pumptracken blir Norges største av sitt slag på hele 2.600 kvadratmeter.  

Pumptrack, eller pumpebane, er noe av det første som møter sykkelgjestene i Trysil. Selv om man aldri har hørt om en pumptrack blir man dratt mot denne asfalterte banen, og med en gang man slipper seg løs der er man hekta, både store og små.

- Den nye pumptracken skal spre trafikk og avlaste pumptracken som allerede finnes i Trysil. I tillegg til å bli mye større, er den nye pumptracken enda mer tilrettelagt for de litt mer erfarne syklister, forteller Olve Norderhaug, leder for Trysil Bike Arena.

Pumptrack

- Vi har sammen med Bike Solutions, utviklet en helt unik pumptrack med elementer som vi ikke har sett hos noen andre i Skandinavia. Den har blant annet en trevegg som henger i lufta og den har både blå, rød og noen svarte elementer, forteller Norderhaug. - Den har enormt mange variasjonsmuligheter som stimulerer kreativitet og variasjonen hos syklistene.

Ferdig til fellesferien

Pumptracken har fått en sentral plassering i den nye sykkelparken GT Pro Park, som ligger like ved inngangen til de tilrettelagte sykkelstiene i Gullia og i tilknytning til GT Bike Park.

- Vi startet allerede i fjor med å forberede for byggestart. Så fort telen i bakken slipper så går vi i gang med ferdigstillingen, sier Norderhaug. – Den nye pumptrack står etter planen ferdig til fellesferien.

>> Les også den ultimate guiden til stisykling i Trysil

Først i Norge

Det ble bygget pumptrack i Trysil allerede i 2016, og den var da den første asfalterte pumptracken i Norge.

- Jeg vil si at pumptracken har vært helt avgjørende for mye av populariteten til syklingen i Trysil og stiene som du møter etter noen runder i pumptracken, sier Norderhaug.

Det er allerede planlagt flere spektakulære sykkelarrangement i Trysil i sommer, og noen av disse vil finne sted på den nye pumptracken.

Foreløpige planlagte sykkelevents i Trysil: 

 • 22. mai: Let's GO! - offisiell sesongåpning i Gullia
 • 17. til 27. juni: Trysil Bike Festival m.bl. Utflukt, Ungdomscamp, Familiedag i Gullia
 • 18. til 19. september: Trysil Enduro

Flere nyheter

 • 06.05.2022

  Dette sier gjestene om stisyklingen i Trysil

  I Trysil har de bygget en ny sommeraktivitet som har blitt veldig populær. Trysil sier selv at sykkelstiene passer for alle, men hva sier gjestene? Sjekk ut tilbakemeldingene fra sykkelgjester i Trysil.
 • 01.04.2022

  Stietikette for Trysil

  I Trysil er vi stolte av naturen vår og bruker den så ofte vi kan. Vi fryder oss over å få love å dele den meg deg! Enten du går, triller, løper eller sykler vil vi at du skal føle deg velkommen i naturen vår. Vi har laget et knippe vennlige...
 • 18.03.2022

  Jentepappaer på sykkelferie i Trysil

  Brødrene Torstein og Magnus er ivrige stisyklister, og Oslomarka er flittig brukt for fartsfylte turer på sykkelen. Pappaene ville gjerne overføre denne sykkelgleden til jentene sine, og i Trysil ble en gnist for stisykling tent.
 • 16.03.2022

  Trysil Enduro

  Velkommen til Trysil Enduro 17. til 18. september 2022! I år blir Trysil Enduro en del av Norgescupen i Enduro. 
 • 28.02.2022

  Årets store sykkelnyheter

  Sommerens store nyhet i Trysil er en blå og en rød heisbasert sykkelsti. I tillegg økes heiskapasitet. Gjør dere klar for en sommer med mye flyt.
 • 01.02.2022

  Sykkelstier i Trysil - den ultimate guiden

  Hvis du tror at stisykling ikke er noe for deg eller din familie, så bør du ta en tur til Trysil. Her finner dere over 50 kilometer med morsomme sykkelstier i skogen og på fjellet som er gradert på samme måte som i skianlegget – fra grønn til svar...
 • 01.02.2022

  Mountainbiking i Trysil – den ultimative guide

  Hvis du tror, at mountainbiking ikke er noget for dig eller din familie, bør I tage en tur til Trysil. Her finder I mere end 50 kilometer skønne mountainbikespor i skoven og på fjeldet, som er klassificeret på samme måde som skibakkerne: fra grøn...
 • 01.02.2022

  Den ultimata stigcykelguiden i Trysil

  Om du tänker att stigcykling är något för dig och din familj, så borde du resa till Trysil. Här har vi över 50 km med fantastiska stigar i skogen och på fjället som är graderade på samma sätt som i skidanläggningen - från grön till svart. Läs den...
 • 08.07.2021

  Nå åpnes Trysils råeste sykkelsti, B-RAGE

  Lørdag 10. juli 09.00 åpner endelig B-RAGE, Trysils første dobbelsvarte sykkelsti. Stien har hele 20 store hopp, dropp og heftige trelementer, og det vil derfor bli føringer på hvem som kan sykle denne og når den er åpen. 14. august blir det...
 • 07.07.2021

  Norges største pumptrack åpnet i Trysil

  Nå er Trysils største sommernyhet åpnet. Norges største pumptrack er også Trysils største sykkelinvestering denne sommer, og skal trekke enda flere sykkelgjester.
1 2 3 4 5 >

Våre samarbeidspartnere

GT logo

SportLodgen logo

Shimano logo

Sweet logo

Evoc logo

Printing logo

Opsis logo

Trysilguidene logo

Radisson logo

Utmarkslaget

Fageråsen Fritid

Trysil Kommune

Innlandet Fylkeskommune

Destinasjon Trysil

Skistar