Trysil lager Norges største pumptrack

02.02.2021

Pumptrack har blitt så populært i Trysil at nå ser de seg nødt til å bygge en ny. Denne nye og unike pumptracken blir Norges største av sitt slag på hele 2.600 kvadratmeter.  

Pumptrack, eller pumpebane, er noe av det første som møter sykkelgjestene i Trysil. Selv om man aldri har hørt om en pumptrack blir man dratt mot denne asfalterte banen, og med en gang man slipper seg løs der er man hekta, både store og små.

- Den nye pumptracken skal spre trafikk og avlaste pumptracken som allerede finnes i Trysil. I tillegg til å bli mye større, er den nye pumptracken enda mer tilrettelagt for de litt mer erfarne syklister, forteller Olve Norderhaug, leder for Trysil Bike Arena.

Pumptrack

- Vi har sammen med Bike Solutions, utviklet en helt unik pumptrack med elementer som vi ikke har sett hos noen andre i Skandinavia. Den har blant annet en trevegg som henger i lufta og den har både blå, rød og noen svarte elementer, forteller Norderhaug. - Den har enormt mange variasjonsmuligheter som stimulerer kreativitet og variasjonen hos syklistene.

Ferdig til fellesferien

Pumptracken har fått en sentral plassering i den nye sykkelparken GT Pro Park, som ligger like ved inngangen til de tilrettelagte sykkelstiene i Gullia og i tilknytning til GT Bike Park.

- Vi startet allerede i fjor med å forberede for byggestart. Så fort telen i bakken slipper så går vi i gang med ferdigstillingen, sier Norderhaug. – Den nye pumptrack står etter planen ferdig til fellesferien.

>> Les også den ultimate guiden til stisykling i Trysil

Først i Norge

Det ble bygget pumptrack i Trysil allerede i 2016, og den var da den første asfalterte pumptracken i Norge.

- Jeg vil si at pumptracken har vært helt avgjørende for mye av populariteten til syklingen i Trysil og stiene som du møter etter noen runder i pumptracken, sier Norderhaug.

Det er allerede planlagt flere spektakulære sykkelarrangement i Trysil i sommer, og noen av disse vil finne sted på den nye pumptracken.

Foreløpige planlagte sykkelevents i Trysil: 

 • 22. mai: Let's GO! - offisiell sesongåpning i Gullia
 • 17. til 27. juni: Trysil Bike Festival m.bl. Utflukt, Ungdomscamp, Familiedag i Gullia
 • 18. til 19. september: Trysil Enduro

Flere nyheter

 • 08.07.2021

  Nå åpnes Trysils råeste sykkelsti, B-RAGE

  Lørdag 10. juli 09.00 åpner endelig B-RAGE, Trysils første dobbelsvarte sykkelsti. Stien har hele 20 store hopp, dropp og heftige trelementer, og det vil derfor bli føringer på hvem som kan sykle denne og når den er åpen. 14. august blir det...
 • 07.07.2021

  Norges største pumptrack åpnet i Trysil

  Nå er Trysils største sommernyhet åpnet. Norges største pumptrack er også Trysils største sykkelinvestering denne sommer, og skal trekke enda flere sykkelgjester.
 • 30.04.2020

  Et godt feriealternativ i sommer - masse boltreplass

  Også denne sommeren blir det viktig å holde avstand, men vi skal fortsatt ha det like gøy! Se hvorfor vi mener Trysil er et godt feriealternativ i sommer.
 • 28.04.2021

  Ledende stisykkeldestinasjon i Skandinavia

  Destinasjon Trysil og samarbeidende aktører utviklet i 2013 en masterplan for stisykling i Trysil. Prosjektet fikk navnet Trysil Bike Arena. Her får du full oversikt over den enorme utviklingen. 
 • 25.03.2021

  Trysil er barnas sommerfavoritt – vi tar lek på alvor

  Lek og aktivitet ute i naturen er mer aktuelt enn noensinne. I Trysil tar vi lek på alvor. Vi inviterer til lekne opplevelser i Trysil i sommer. Stisykling er blitt hele familiens favoritt, og det beste av alt – det er så gøy at både barn og voksn...
 • 02.10.2020

  Ny etterlengtet sti i Gullia - Papa Bear

  Endelig åpnet Papa Bear, Trysils nye «hovedvei» inn til blå og enda mer tekniske stier i Gullia. 
 • 21.09.2020

  Revehalejakta

  Konkurranse: Den grønne reven i Gullia gjemmer seg gjerne for barna på dagtid, men er du riktig lur, så ser du kanskje halen stikke frem noen steder.
 • 19.08.2020

  Trysil Enduro

  Velkommen til Trysil Enduro 18. til 19. september 2021! 
 • 13.08.2020

  Årets sykkelnyheter i Trysil

  Sykkelutviklingen i Trysil fortsetter. Også i sommer er det lansert flere nyheter både på høyfjellet og i Gullia.
 • 29.06.2020

  Høyfjellsflyt på Fjellflyten

  Hva er det som er to kilometer lang, har 25 svinger, 80 høydemeter og får folk til å smile? Jo, Fjellflyten i Fageråsen..!
1 2 3 4 >

Våre samarbeidspartnere

GT logo

SportLodgen logo

Shimano logo

Sweet logo

Evoc logo

Printing logo

Opsis logo

Trysilguidene logo

Radisson logo

Utmarkslaget

Fageråsen Fritid

Trysil Kommune

Innlandet Fylkeskommune

Destinasjon Trysil

Skistar