Sykkelstier i Trysil - den ultimate guiden

01.02.2022

Hvis du tror at stisykling ikke er noe for deg eller din familie, så bør du ta en tur til Trysil. Her finner dere over 50 kilometer med morsomme sykkelstier i skogen og på fjellet som er gradert på samme måte som i skianlegget – fra grønn til svart. Sjekk ut den ultimate guide til sykkelstiene i Trysil. 

Hvis barna har de bra, så har foreldrene det bra. Kjenner du deg igjen i det? Det er grunnen til at Trysil har lagt så mye penger og kjærlighet i en helt unikt sommeropplevelse i Skandinavia med tilrettelagte og bygde sykkelstier- og parker.

Sykkelsesongen i Trysil starter i midten av mai. Heisbaserte sykkelstier åpner 16. juni. 

Sykkelstiene som først møter deg

Det første du som syklist møter i Trysil er sykkelparker. Dette er perfekte steder å starte før man begir seg ut på stinettverket.

Tips 1: I Trysil kan man stort sett sykle med alle slags sykler, men hvis du ikke vil ta med deg din egen så kan dere selvfølgelig leie sykler i Trysil.

GT Bike Park

Her finner du en stor og asfaltert pumptrack, fire hopplinjer gradert fra grønn til svart, to grønne sykkelstier for de aller minste (Sneaky Snake og Lucky Ducky), benker for å slappe av på mens barna fortsatt gir jernet, og grillmuligheter. Like ved finner man GT Pro Park med Norges største pumtrack, hopplinjer, drop og Twin Peaks, en parallellslalåmløype hvor to syklister kan kjøre nøyaktig samme løype samtidig. Hvem er raskest?

Gullia

Ved pumptracken i GT Bike Park finner du inngangen til Gullia - det største sykkelområdet i Trysil hvor man finner et nettverk av sykkelstier. Dette skogsområdet har ingen heisbasert sykling. De enkleste stiene kan sykles av de minste barn på nærmest hvilken som helst type sykkel. Samtidig finner stisykkelentusiastene utfordringer som gjør at de kan leke seg her i timevis. Stiene i Gullia er gradert fra grønn til svart. Her finner du over 30 kilometer med ren sykkelmoro.

Tips 2: Vil du lære noe nytt eller bli enda bedre på stisykling? I Trysil kan du leie sykkelinstruktør fra Trysilguidene.


Her er noen utvalgte sykkelstier i Gullia

 

Gradert grønn (lett, sti med ingen eller meget enkle, tekniske hindringer):

Green Fox: et naturlig startsted i Gullia. Sykkelstien er cirka 1,1 kilometer og er morsom for både små og store, og en fin plass å øve på teknikken før de blå stiene skal prøves ut.

Happy Rabbit: Etter å ha kjørt Happy Rabbit forstår du hvorfor den fikk akkurat dette navnet. Et parti med 49 kuler gjør deg hoppende glad! Dette er en enkel sykkelsti for nybegynnere, men vil også gi avanserte syklister noen utfordringer for eksempel ved å doble kulene.

Gradert blå (middels, sti med mindre tekniske hindringer):

Papa Bear: Trysils nye «hovedvei» inn til blå og enda mer tekniske stier i Gullia. Leken og morsom blå sykkelsti. 

Sweet Dreams : Selve definisjonen på en flytsti - leken og morsom både for erfarne og for deg som vil videre fra grønne stier. Cirka 1 kilometer nedover med doserte svinger. En miniversjon av sykkelstien Magic Moose.

Rock´n´roll: En litt skjult perle, men du finner den midt i Gullia. Denne starter med et parti som ligner veldig på en naturlig sykkelsti og de utfordringer du kan møte på der. Og så avsluttes den med deilige, doserte svinger.

Sherwood Forest: Denne laaange trekloppa (eller trebro hvis du vil), innbyr til spektakulære bilder. Selv om skogen og lyset i området er helt magisk så anbefaler vi deg å konsentrere deg om å holde deg på stien.

Woodpecker: Woodpecker tar deg lengst inn i Gullia. Denne blå, avanserte sykkelstien byr på herlige kuler, hopp, lange treklopper og deilig flyt!

Rød (krevende, for viderekommende med gode tekniske ferdigheter):

French Moustache: Wall-rides, gap-hopp, smale klopper og stor fart krydret med tekniske partier. Denne stien setter dine ferdigheter på prøve. Den har fått navnet sitt etter det «Instagramvennlige» hoppet som er formet som, ja, en fransk bart.

Sykkelstien French Moustache

Redneck: Er rett og slett en skikkelig kul sykkelsti for eksperter. Den er smal med hopp og utfordringer hele veien. Denne stien er 700 meter lang og ligger innerst i Gullia, som nå har blitt et stort lekeområde for erfarne stisyklister. Det er lov å rope «Yeehaa», når du sykler nedover her.

Rodeo: Rodeo er en fantastisk flytsti med store hopp og svinger og god flyt som ligger i Gullia. Rodeo starter med en rampe og en fantastisk whale tale. På slutten av stien kommer du ut i Missing Link. For en ny runde sykler du Cowboy opp igjen.

Miss Piggy: Enda lenger inn i Gullia ligger denne spektakulære sykkelstien med sitt signaturelement grisehalen, et stort treelement formet som en spiral (grisehale). Det er flere store og morsomme treelementer på Miss Piggy, blant annet vår hittil største wallride. Denne stien bør du sjekke ut dersom du har tekniske gode ferdigheter.

Svart (Veldig krevende, for eksperter med veldig gode tekniske ferdigheter):

Huckleberry: Trysils mest tekniske, bygde sykkelsti. Hvis du ikke tør å dra på over det første droppet, så bør du ikke sykle ned der! Her er det ingen «chicken lines», kun en sykkelsti for eksperter. Den er 660 meter lang og byr på store hopp, dropp, stupbratte partier og store doseringer.

Høyfjellssykling og heisbasert sykling

 Magic Moose

Tar du sykkelheisen opp finner du den superpopulære flytstien Magic Moose. Dette er en 7 kilometer lang bygd sykkelsti som går fra toppen av heisen Fjellekspressen og ned til bunnstasjonen av heisen. Stien er gradert blå. Vår anbefaling er å starte i Gullia, og hvis du synes du behersker Sweet Dreams så er du klar for Magic Moose og dens 120 berms (doserte svinger).

Midt på Magic Moose finner du en avstikker som heter Rolling Stones og er gradert rød. Denne stien er mer teknisk, med hopp og dropp. 

I juli 2022 får Trysil hele to nye heisbaserte sykkelstier. Det blir en blå sti på 5,1 km og en rød sti på 3,5 km. 

Fjellrunden og Fjellflyten

Fjellrunden er en tilrettelagt perle. Her får du virkelig fjellfølelsen, og den kan deles med alle! Fjellrunden er en gruset sykkel- og vandrevei som går rundt hele Trysilfjellet, 13 kilometer lang. To gode startpunkter er Skihytta og Trysil Høyfjellssenter. På høyfjellet finner du starten på Fjellflyten, en miniversjon av Magic Moose på 1,7 kilometer. Flytstien tar deg ned til høyfjellssenteret hvor du kan spise lunsj. Her finner du også Fageråsen Bike Park med hopp og flere ulike ferdighetsløpyer gradert grønn, blå og rød.

Tips 3: Lei en el-sykkel og ta runden rundt fjellet. Først fyker du opp til starten av Fjellrunden, lett som en plett. Nyt nydelig landskap i deilig og avslappende modus, og så suser du ned Fjellflyten, tilbake på Fjellrunden, ned Magic Moose og tilbake til der du leide sykkelen.

Naturlige sykkelstier

Trysil er blitt mest kjent for våre bygde og tilrettelagte sykkelstier. Men hvis du vil ha flere utfordringer og komme deg lenger bort fra folk, så kan vi friste med 100 kilometer naturlige sykkelstier. Høyfjellssykling kan du lettest komme til med å ta heisen opp. På andre siden av dalen finner man områder som de lokale stisyklistene foretrekker; Grimsåsen, Bjønnåsen og Ås. Det er noen høydemeter med tråkking opp fra sentrum, men det vil verdt slitet opp. Der finner du et utvalg av stier i forskjellige lengder og vanskelighetsgrader, både massevis av flyt og tekniske «endurostier».

Det er også mange andre steder i Trysil kommune hvor du finner fine, naturlige stier. Bittermarka ligger en kort biltur nord for Trysil sentrum og der får man herlig høyfjellssykling.Slik finner du frem

Det skal være enkelt å være syklist i Trysil. Derfor har vi hatt fokus på merking av sykkelstier og å utvikle gode kartstasjoner. Stasjoner med oversiktskart finner du på alle nøkkelsteder i Trysil. 

Laster man ned appen MTB United får man en fin, digital oversikt over aller sykkelstier. Vil du helst bare sykle og slippe å tenke på veivalg, er det også mulig å bli med på guidede turer med Trysilguidene. De kan også vise deg skjulte perler som du kanskje ikke finner på kartet.

Sesongåpning midten av mai

Det forventes at sykkelanlegget i Gullia skal være sesongklart i midten av mai. Det kommer an på snøsmeltingen og hvor mye vedlikehold som må til før anlegget er sikret. Følg med i våre sosiale kanaler for når vi er klare til å åpne: Facebook og Instagram

Se gode tilbud på sykkelvennlig overnatting i Trysil. 

Flere nyheter

 • 06.05.2022

  Dette sier gjestene om stisyklingen i Trysil

  I Trysil har de bygget en ny sommeraktivitet som har blitt veldig populær. Trysil sier selv at sykkelstiene passer for alle, men hva sier gjestene? Sjekk ut tilbakemeldingene fra sykkelgjester i Trysil.
 • 01.04.2022

  Stietikette for Trysil

  I Trysil er vi stolte av naturen vår og bruker den så ofte vi kan. Vi fryder oss over å få love å dele den meg deg! Enten du går, triller, løper eller sykler vil vi at du skal føle deg velkommen i naturen vår. Vi har laget et knippe vennlige...
 • 18.03.2022

  Jentepappaer på sykkelferie i Trysil

  Brødrene Torstein og Magnus er ivrige stisyklister, og Oslomarka er flittig brukt for fartsfylte turer på sykkelen. Pappaene ville gjerne overføre denne sykkelgleden til jentene sine, og i Trysil ble en gnist for stisykling tent.
 • 16.03.2022

  Trysil Enduro

  Velkommen til Trysil Enduro 17. til 18. september 2022! I år blir Trysil Enduro en del av Norgescupen i Enduro. 
 • 28.02.2022

  Årets store sykkelnyheter

  Sommerens store nyhet i Trysil er en blå og en rød heisbasert sykkelsti. I tillegg økes heiskapasitet. Gjør dere klar for en sommer med mye flyt.
 • 01.02.2022

  Mountainbiking i Trysil – den ultimative guide

  Hvis du tror, at mountainbiking ikke er noget for dig eller din familie, bør I tage en tur til Trysil. Her finder I mere end 50 kilometer skønne mountainbikespor i skoven og på fjeldet, som er klassificeret på samme måde som skibakkerne: fra grøn...
 • 01.02.2022

  Den ultimata stigcykelguiden i Trysil

  Om du tänker att stigcykling är något för dig och din familj, så borde du resa till Trysil. Här har vi över 50 km med fantastiska stigar i skogen och på fjället som är graderade på samma sätt som i skidanläggningen - från grön till svart. Läs den...
 • 08.07.2021

  Nå åpnes Trysils råeste sykkelsti, B-RAGE

  Lørdag 10. juli 09.00 åpner endelig B-RAGE, Trysils første dobbelsvarte sykkelsti. Stien har hele 20 store hopp, dropp og heftige trelementer, og det vil derfor bli føringer på hvem som kan sykle denne og når den er åpen. 14. august blir det...
 • 07.07.2021

  Norges største pumptrack åpnet i Trysil

  Nå er Trysils største sommernyhet åpnet. Norges største pumptrack er også Trysils største sykkelinvestering denne sommer, og skal trekke enda flere sykkelgjester.
 • 30.04.2020

  Et godt feriealternativ i sommer - masse boltreplass

  Også denne sommeren blir det viktig å holde avstand, men vi skal fortsatt ha det like gøy! Se hvorfor vi mener Trysil er et godt feriealternativ i sommer.
1 2 3 4 5 >

Våre samarbeidspartnere

GT logo

SportLodgen logo

Shimano logo

Sweet logo

Evoc logo

Printing logo

Opsis logo

Trysilguidene logo

Radisson logo

Utmarkslaget

Fageråsen Fritid

Trysil Kommune

Innlandet Fylkeskommune

Destinasjon Trysil

Skistar