Sykkelstier i Trysil - den ultimate guiden

01.02.2021

Hvis du tror at stisykling ikke er noe for deg eller din familie, så bør du ta en tur til Trysil. Her finner dere over 50 kilometer med morsomme sykkelstier i skogen og på fjellet som er gradert på samme måte som i skianlegget – fra grønn til svart. Sjekk ut vår ultimate guide til sykkelstiene i Trysil. 

Trysil har siden 2014 hatt fokus på å bygge opp en helårsdestinasjon. Vi vil at de samme gjestene som besøker oss om vinteren skal finne like mye glede i Trysil om sommeren. Er det en ting vi vet fra vinteren så er det at hvis barna har de bra, så har foreldrene det bra. Derfor har vi utviklet et helt unikt tilbud i Skandinavia med tilrettelagte og bygde sykkelstier- og parker.

Det forventes at sykkelstiene i Gullia skal være sesongklare fra cirka midten av mai. Det kommer an på snøsmeltingen og hvor mye vedlikehold som må til på sykkelstiene våre. 

Sykkelstiene som først møter deg

 Det første du som syklist møter i Trysil er sykkelparker. Dette er perfekte steder å starte før man begir seg ut på stinettverket.

Tips 1: I Trysil kan man stort sett sykle med alle slags sykler, men hvis du ikke vil ta med deg din egen så kan dere selvfølgelig leie sykler i Trysil.

GT Bike Park

Her finner du en stor og asfaltert pumptrack, fire hopplinjer gradert fra grønn til svart, to grønne sykkelstier for de aller minste (Sneaky Snake og Lucky Ducky), benker for å slappe av på mens barna fortsatt gir jernet, og grillmuligheter. Like ved finner man GT Pro Park med Norges største pumtrack (åpner sommeren 2021), hopplinjer, drop og Twin Peaks, en parallellslalåmløype hvor to syklister kan kjøre nøyaktig samme løype samtidig. Hvem er raskest?

Gullia

Ved pumptracken i GT Bike Park finner du inngangen til Gullia - det største sykkelområdet i Trysil hvor man finner et nettverk av sykkelstier. Dette skogsområdet har ingen heisbasert sykling. De enkleste stiene kan sykles av de minste barn på nærmest hvilken som helst type sykkel. Samtidig finner stisykkelentusiastene utfordringer som gjør at de kan leke seg her i timevis. Stiene i Gullia er gradert fra grønn til svart. Her finner du over 30 kilometer med ren sykkelmoro.

Høsten 2020 åpnet vi den etterlengtede Papa Bear som ligger rett ved pumptracken, en blå og leken sti for syklister som vil komme seg raskt inn i Gullia. Det gjør at barn og nybegynnere får de grønne sykkelstiene for seg selv.  

Tips 2: Vil du lære noe nytt eller bli enda bedre på stisykling? I Trysil kan du leie sykkelinstruktør fra Trysilguidene.


Her er noen utvalgte sykkelstier i Gullia

 

Gradert grønn (lett, sti med ingen eller meget enkle, tekniske hindringer):

Green Fox: et naturlig startsted i Gullia. Sykkelstien er cirka 1,1 kilometer og er morsom for både små og store, og en fin plass å øve på teknikken før de blå stiene skal prøves ut.

Happy Rabbit: Etter å ha kjørt Happy Rabbit forstår du hvorfor den fikk akkurat dette navnet. Et parti med 49 kuler gjør deg hoppende glad! Dette er en enkel sykkelsti for nybegynnere, men vil også gi avanserte syklister noen utfordringer for eksempel ved å doble kulene.

Gradert blå (middels, sti med mindre tekniske hindringer):

Papa Bear: Trysils nye «hovedvei» inn til blå og enda mer tekniske stier i Gullia. Leken og morsom blå sykkelsti. 

Sweet Dreams : Selve definisjonen på en flytsti - leken og morsom både for erfarne og for deg som vil videre fra grønne stier. Cirka 1 kilometer nedover med doserte svinger. En miniversjon av sykkelstien Magic Moose.

Rock´n´roll: En litt skjult perle, men du finner den midt i Gullia. Denne starter med et parti som ligner veldig på en naturlig sykkelsti og de utfordringer du kan møte på der. Og så avsluttes den med deilige, doserte svinger.

Sherwood Forest: Denne laaange trekloppa (eller trebro hvis du vil), innbyr til spektakulære bilder. Selv om skogen og lyset i området er helt magisk så anbefaler vi deg å konsentrere deg om å holde deg på stien.

Woodpecker: Woodpecker tar deg lengst inn i Gullia. Denne blå, avanserte sykkelstien byr på herlige kuler, hopp, lange treklopper og deilig flyt!

Rød (krevende, for viderekommende med gode tekniske ferdigheter):

French Moustache: Wall-rides, gap-hopp, smale klopper og stor fart krydret med tekniske partier. Denne stien setter dine ferdigheter på prøve. Den har fått navnet sitt etter det «Instagramvennlige» hoppet som er formet som, ja, en fransk bart.

Sykkelstien French Moustache

Redneck: Er rett og slett en skikkelig kul sykkelsti for eksperter. Den er smal med hopp og utfordringer hele veien. Denne stien er 700 meter lang og ligger innerst i Gullia, som nå har blitt et stort lekeområde for erfarne stisyklister. Det er lov å rope «Yeehaa», når du sykler nedover her.

Miss Piggy: Enda lenger inn i Gullia ligger denne spektakulære sykkelstien med sitt signaturelement grisehalen, et stort treelement formet som en spiral (grisehale). Det er flere store og morsomme treelementer på Miss Piggy, blant annet vår hittil største wallride. Denne stien bør du sjekke ut dersom du har tekniske gode ferdigheter.

Svart (Veldig krevende, for eksperter med veldig gode tekniske ferdigheter):

Huckleberry: Trysils mest tekniske, bygde sykkelsti. Hvis du ikke tør å dra på over det første droppet, så bør du ikke sykle ned der! Her er det ingen «chicken lines», kun en sykkelsti for eksperter. Den er 660 meter lang og byr på store hopp, dropp, stupbratte partier og store doseringer.

Høyfjellssykling og heisbasert sykling

 Magic Moose

Tar du sykkelheisen opp finner du den superpopulære flytstien Magic Moose. Dette er en 7 kilometer lang bygd sykkelsti som går fra toppen av heisen Fjellekspressen og ned til bunnstasjonen av heisen. Stien er gradert blå. Vår anbefaling er å starte i Gullia, og hvis du synes du behersker Sweet Dreams så er du klar for Magic Moose og dens 120 berms (doserte svinger).

I 2019 åpnet første del av en ny heisbasert sykkelsti som vil gå parallelt med Magic Moose. Stien heter Rolling Stones og er gradert rød. Dette vil bli et mer teknisk, heisbasert alternativ til Magic Moose. Første del starte rett etter Knettsetra og her finner du en 500 meter lang sykkelsti med hopp og noen tekniske partier.

Fjellrunden og Fjellflyten

Fjellrunden er en tilrettelagt perle. Her får du virkelig fjellfølelsen, og den kan deles med alle! Fjellrunden er en gruset sykkel- og vandrevei som går rundt hele Trysilfjellet, 13 kilometer lang. To gode startpunkter er Skihytta og Trysil Høyfjellssenter. På høyfjellet finner du starten på Fjellflyten, en miniversjon av Magic Moose på 1,7 kilometer. Flytstien tar deg ned til høyfjellssenteret hvor du kan spise lunsj. Her finner du også Fageråsen Bike Park med hopp og flere ulike ferdighetsløpyer gradert grønn, blå og rød.

Tips 3: Lei en el-sykkel og ta runden rundt fjellet. Først fyker du opp til starten av Fjellrunden, lett som en plett. Nyt nydelig landskap i deilig og avslappende modus, og så suser du ned Fjellflyten, tilbake på Fjellrunden, ned Magic Moose og tilbake til der du leide sykkelen.

Naturlige sykkelstier

Trysil er blitt mest kjent for våre bygde og tilrettelagte sykkelstier. Men hvis du vil ha flere utfordringer og komme deg lenger bort fra folk, så kan vi friste med 100 kilometer naturlige sykkelstier. Høyfjellssykling kan du lettest komme til med å ta heisen opp. På andre siden av dalen finner man områder som de lokale stisyklistene foretrekker; Grimsåsen, Bjønnåsen og Ås. Det er noen høydemeter med tråkking opp fra sentrum, men det vil verdt slitet opp. Der finner du et utvalg av stier i forskjellige lengder og vanskelighetsgrader, både massevis av flyt og tekniske «endurostier».

Det er også mange andre steder i Trysil kommune hvor du finner fine, naturlige stier. Bittermarka ligger en kort biltur nord for Trysil sentrum og der får man herlig høyfjellssykling.Slik finner du frem

Det skal være enkelt å være syklist i Trysil. Derfor har vi hatt fokus på merking av sykkelstier og å utvikle gode kartstasjoner. Stasjoner med oversiktskart finner du på alle nøkkelsteder i Trysil. 

Laster man ned appen Singletracker får man en fin, digital oversikt over aller sykkelstier. Vil du helst bare sykle og slippe å tenke på veivalg, er det også mulig å bli med på guidede turer med Trysilguidene. De kan også vise deg skjulte perler som du kanskje ikke finner på kartet.

Sesongåpning midten av mai

Det forventes at sykkelanlegget i Gullia skal være sesongklart i midten av mai. Det kommer an på snøsmeltingen og hvor mye vedlikehold som må til før anlegget er sikret. Følg med i våre sosiale kanaler for når vi er klare til å åpne: Facebook og Instagram

Se gode tilbud på sykkelvennlig overnatting i Trysil. 

Flere nyheter

 • 08.07.2021

  Nå åpnes Trysils råeste sykkelsti, B-RAGE

  Lørdag 10. juli 09.00 åpner endelig B-RAGE, Trysils første dobbelsvarte sykkelsti. Stien har hele 20 store hopp, dropp og heftige trelementer, og det vil derfor bli føringer på hvem som kan sykle denne og når den er åpen. 14. august blir det...
 • 07.07.2021

  Norges største pumptrack åpnet i Trysil

  Nå er Trysils største sommernyhet åpnet. Norges største pumptrack er også Trysils største sykkelinvestering denne sommer, og skal trekke enda flere sykkelgjester.
 • 30.04.2020

  Et godt feriealternativ i sommer - masse boltreplass

  Også denne sommeren blir det viktig å holde avstand, men vi skal fortsatt ha det like gøy! Se hvorfor vi mener Trysil er et godt feriealternativ i sommer.
 • 28.04.2021

  Ledende stisykkeldestinasjon i Skandinavia

  Destinasjon Trysil og samarbeidende aktører utviklet i 2013 en masterplan for stisykling i Trysil. Prosjektet fikk navnet Trysil Bike Arena. Her får du full oversikt over den enorme utviklingen. 
 • 25.03.2021

  Trysil er barnas sommerfavoritt – vi tar lek på alvor

  Lek og aktivitet ute i naturen er mer aktuelt enn noensinne. I Trysil tar vi lek på alvor. Vi inviterer til lekne opplevelser i Trysil i sommer. Stisykling er blitt hele familiens favoritt, og det beste av alt – det er så gøy at både barn og voksn...
 • 02.02.2021

  Trysil lager Norges største pumptrack

  Pumptrack har blitt så populært i Trysil at nå ser de seg nødt til å bygge en ny. Denne nye og unike pumptracken blir Norges største av sitt slag på hele 2.600 kvadratmeter.  
 • 02.10.2020

  Ny etterlengtet sti i Gullia - Papa Bear

  Endelig åpnet Papa Bear, Trysils nye «hovedvei» inn til blå og enda mer tekniske stier i Gullia. 
 • 21.09.2020

  Revehalejakta

  Konkurranse: Den grønne reven i Gullia gjemmer seg gjerne for barna på dagtid, men er du riktig lur, så ser du kanskje halen stikke frem noen steder.
 • 19.08.2020

  Trysil Enduro

  Velkommen til Trysil Enduro 18. til 19. september 2021! 
 • 13.08.2020

  Årets sykkelnyheter i Trysil

  Sykkelutviklingen i Trysil fortsetter. Også i sommer er det lansert flere nyheter både på høyfjellet og i Gullia.
1 2 3 4 >

Våre samarbeidspartnere

GT logo

SportLodgen logo

Shimano logo

Sweet logo

Evoc logo

Printing logo

Opsis logo

Trysilguidene logo

Radisson logo

Utmarkslaget

Fageråsen Fritid

Trysil Kommune

Innlandet Fylkeskommune

Destinasjon Trysil

Skistar