Årets store sykkelnyheter i Trysil

30.03.2023

Trysils offensive sykkelsatsing fortsetter; i sommer bygger SkiStar en ny grønn heisbasert sykkelsti fra toppen av Fjellekspressen. Stien blir et hele åtte kilometer langt tureventyr - skreddersydd for familien.

I tillegg bygges en eventyrpark i barneområdet, med alt fra nye, heisbaserte  sykkelstier for de minste til mini-gokart, tubing, trampoliner og en spennende Mountain Coaster.

Familiesykling_660.jpg

8 kilometer lang sykkelnyhet for familien

Det startet med fantastiske Magic Moose, og fortsatte med populære Twister og Flowstar i fjor sommer. Nå er det familien og de yngste syklistenes tur til å få et enda bedre heisbasert stisykkeltilbud. Den 8 km lange stien blir bredere og ikke så teknisk som de heisbaserte stiene som er bygd til nå. Som for de andre er det start ved toppen av stolheisen Fjellekspressen.

– Byggingen starter så fort snøen er borte og vi gleder oss veldig til åpning. Nå får vi et tilbud der hele familien kan ta heisen opp og velge ulike stier med forskjellig vanskelighetsgrad ned igjen, sier Gudrun Sanaker Lohne, destinasjonsleder i SkiStar Trysil.

Ingen motbakker

I skrivende stund er ikke utformingen av stien hugget i stein. Den har ikke fått noen navn ennå, men det vi vet er at den vil slynge seg inn i hytteområdet, gå langs flere av løypene som brukes til ski inn og ski ut om vinteren, få flere fine rasteplasser der det kan grilles, lekes og ha det gøy.

- Tanken er at dette skal bli en flott sykkelopplevelse for hele familien. Stien blir 1,5 til 2 meter bred og uten store tekniske overraskelser, sier Sanaker Lohne.

Det som er helt sikkert er at stien blir fri for slitsomme motbakker. Her blir det nedoverbakke i åtte kilometer. Perfekt utgangspunkt for en fin familietur.

- Mange har etterspurt en slik sykkelsti. Nå kommer den og det ser vi virkelig fram til, sier Sanaker Lohne.

Eventyrpark i Eventyr

Barneområdet Eventyr, som ligger i skianlegget, har tidligere ikke vært tilrettelagt for sommeraktiviteter. Det blir annerledes i sommer, lover SkiStar Trysil, som bygger en bane for Mountain Tube, der du suser nedover bakken i en gummiring. En veldig morsom aktivitet som fenger hele familien.

tubing_660.jpg

Videre skal det byggen en såkalt Mountain Coaster. Det er en type rodelbane,  hvor du dras opp med heisen og så kjører du nedover i en vogn som er festet på ei skinne. Toppfarten er 40 kilometer i timen og passer liten og stor.

Gokart er alltid populært. I den nye eventyrparken blir det en mini-gokart-bane, med elektriske gokarter.

mini_gocart_660.jpg

– Vi bygger også nye sykkelstier, blant annet inne i Valleskogen. Dette blir enkle nybegynnerstier for våre minste gjester. Og om du ikke vil sykle oppover kan du ta heisen Fryvil opp til toppen. Barneheisen blir tilrettelagt for syklister. I tillegg vil hele området forskjønnes og bli en veldig trivelig møteplass om sommeren, sier Sanaker Lohne.

Flere sykkelnyheter

I tillegg til den grønne heisbaserte er det flere sykkelnyheter i Trysil i sommer. Fjellrunden som går rundt hele Trysilfjellet skal kobles sammen med SkiStar Lodge Trysil i Fageråsen, tidligere Radisson Blu Mountain Resort & Residences. Fjellrunden vil da gå ned til SkiStar Lodge, fortsette bort til Toppekspressens dalstasjon og videre bort til kloppene som ender ved Svart´n.

Flytstien Fjellflyten, som går fra snaufjellet og ned til Høyfjellssenteret, vil også forlenges ned til SkiStar Lodge.

fjellflyt_660.jpg

I barneområdet på Turistsenteret, i den nye eventyrparken, blir det to barnevennlige flytstier hvor du kan ta heisen opp igjen. Stiene vil blant annet gå gjennom den populære Valleskogen.

Til slutt skal det bygges en sykkelsti fra barneområdet og ned til Trysil sentrum.

Høyfjell.jpg

Sykkelarrangement

Gled deg til morsomme sykkelarrangementer i Trysil! 

>> Se hele oversikten over sykkelarrangement i Trysil   

Flere nyheter

 • 20.03.2024

  Fra Alta til Trysil på sommerferie

  Familien Brundtland fra Alta finner sitt sommerparadis i Trysil. Sykkelstier og campingliv skaper minner for livet. Trysil om sommeren er et aktivt eventyr for alle, fra små til store.
 • 11.09.2023

  Trysil Enduro ga mersmak

  Anja Enger og Julie Sandvik Myrvold debuterte i Trysil Enduro og det ga mersmak. – Utrolig slitsomt og utrolig gøy. Flere damer bør stille på startstreken. 
 • 04.07.2023

  Stisykling for de aller minste

  Tenk deg å være 3 år og kjenne det kile i magen når du suser over små kuler på sykkel. I Trysil finnes det sykkelstier for alle - også de minste barna. 
 • 30.06.2023

  Revehalejakta

  Konkurranse: Den grønne reven i Gullia gjemmer seg gjerne for barna på dagtid, men er du riktig lur, så ser du kanskje halen stikke frem noen steder.
 • 25.05.2023

  Gode tall foran årets sommersesong i Trysil – og nå ruller det i gang

  Fredag 26. mai går startskuddet for årets sommersesong i Trysil. Åpning av sykkelstiene i det populære sykkelanlegget Gullia har mange ventet på, og foreløpige bookingtall for overnatting ser lovende ut foran årets sesong.
 • 07.05.2024

  Helsesista tester stisykling i Trysil

  Tale Maria Krohn Engvik, kjent som Helsesista, var i Trysil i fjor sommer og testet stisykling for første gangen. Hun liker å utfordre seg selv og prøve ting hun aldri har gjort før. Nå stod stisykling på programmet.
 • 15.03.2024

  Sykkelstier i Trysil - den ultimate guiden

  Hvis du tror at stisykling ikke er noe for deg eller din familie, så bør du ta en tur til Trysil. Her finner dere over 50 kilometer med morsomme sykkelstier i skogen og på fjellet som er gradert på samme måte som i skianlegget – fra grønn til svar...
 • 29.03.2023

  Mountainbiking i Trysil – den ultimative guide

  Hvis du tror, at mountainbiking ikke er noget for dig eller din familie, bør I tage en tur til Trysil. Her finder I mere end 50 kilometer skønne mountainbikespor i skoven og på fjeldet, som er klassificeret på samme måde som skibakkerne: fra grøn...
 • 06.05.2022

  Dette sier gjestene om stisyklingen i Trysil

  I Trysil har de bygget en ny sommeraktivitet som har blitt veldig populær. Trysil sier selv at sykkelstiene passer for alle, men hva sier gjestene? Sjekk ut tilbakemeldingene fra sykkelgjester i Trysil.
 • 01.04.2022

  Stietikette for Trysil

  I Trysil er vi stolte av naturen vår og bruker den så ofte vi kan. Vi fryder oss over å få love å dele den meg deg! Enten du går, triller, løper eller sykler vil vi at du skal føle deg velkommen i naturen vår. Vi har laget et knippe vennlige...
1 2 3 4 5 >

Våre samarbeidspartnere

GT logo

Utmarkslaget

Fageråsen Fritid

Trysil Kommune

Innlandet Fylkeskommune

Destinasjon Trysil

Skistar