Fra Alta til Trysil på sommerferie

20.03.2024

Familien Brundtland fra Alta finner sitt sommerparadis i Trysil. Sykkelstier og campingliv skaper minner for livet. Trysil om sommeren er et aktivt eventyr for alle, fra små til store.

Bilen er pakka med klær og utstyr for en fire ukers ferie i Norge. Seks terrengsykler er stablet bak på bil og inne i campingvogna. Marthe og Klaus Brundtland med barna Oskar (16 år), Ella (11 år), Johanne (14 år) og Sigve (6 år) fra Alta er klare for årets sommerferie med kurs sørover.

Det blir starten på et sommereventyr fullt av aktiviteter, latter og minner som varer livet ut. Med 1727 kilometer foran seg, er Trysil et etterlengtet mål på familiens reiserute.

Familie Bruntland Gullia.jpg

Trysil er ikke bare et tilfeldig reisemål. Med en forkjærlighet for sykling har familien Brundtland funnet sitt paradis blant Trysils sykkelstier.

– Trysil om sommeren passer for alle, sier Marthe med et smil. De har et bredt og variert tilbud, og vi skulle gjerne hatt lengre tid her for å rekke over alt vi kan gjøre.

I baksetet på bilen går praten mellom barna. Eldstemann i gjengen har fått med seg at Trysil har bygget flere heisbaserte sykkelstier siden sist, og han gleder seg til å teste dette. Ella husker Gullia best. Minstemann Sigve gleder seg til å sykle på pumptracken og lurer på om det blir vanskeligere nå med større sykkel. 

– Det var veldig gøy å se at alle i vår familie fant sykkelstier som passet for oss. Vi voksne hadde det også morsomt, forteller Marthe.

Marthe og Klaus er på ingen måte nybegynnere på terrengsykkelen. Begge har deltatt flere ganger på Offroad Finnmark, kanskje Norges tøffeste terrengsykkelritt.Familie Bruntland Gullia_mamma.jpg

– Syklingen i Trysil var kanskje ingen oppvarming på årets Offroad Finnmark, men jeg fikk øvd meg litt på teknikken, noe som kan komme godt med på de 300 kilometerne over vidda, ler Marthe.

Tilbake til Trysil. Familien Brundtland har funnet sin sommerlige oase på Trysilelva camping. For dem har dette vist seg å være det ideelle midtpunktet for sine utflukter.

– Campingplassen er helt perfekt for oss. Vi har alt vi trenger her, med en nydelig utsikt mot fjellet og elva helt tett på, forteller Marthe. Ungene trives veldig bra. Campingplassen har til og med noen sykkelelementer som vi kan leke oss med.

Familie Bruntland Gullia_.jpg

Det ble også tid for en voksentur på de spreke Finnmarkingene.

– For å få inn en litt lengre treningstur, syklet jeg og Klaus fra campingen og opp rundt Fjellrunden, forteller Marthe. Det lå tåke oppe i fjellet, men da vi kom opp klarnet det helt. Så vi fikk en fin runde rundt fjellet med fantastisk utsikt. Ei flott kveldsøkt.

Vi kommer helt klart tilbake til Trysil. Det er fortsatt mye vi ikke har prøvd. Og neste gang må vi kanskje være enda lenger, for ingen av barna ville dra fra Trysil, smiler Marthe.

Flere nyheter

 • 11.09.2023

  Trysil Enduro ga mersmak

  Anja Enger og Julie Sandvik Myrvold debuterte i Trysil Enduro og det ga mersmak. – Utrolig slitsomt og utrolig gøy. Flere damer bør stille på startstreken. 
 • 04.07.2023

  Stisykling for de aller minste

  Tenk deg å være 3 år og kjenne det kile i magen når du suser over små kuler på sykkel. I Trysil finnes det sykkelstier for alle - også de minste barna. 
 • 30.06.2023

  Revehalejakta

  Konkurranse: Den grønne reven i Gullia gjemmer seg gjerne for barna på dagtid, men er du riktig lur, så ser du kanskje halen stikke frem noen steder.
 • 25.05.2023

  Gode tall foran årets sommersesong i Trysil – og nå ruller det i gang

  Fredag 26. mai går startskuddet for årets sommersesong i Trysil. Åpning av sykkelstiene i det populære sykkelanlegget Gullia har mange ventet på, og foreløpige bookingtall for overnatting ser lovende ut foran årets sesong.
 • 07.05.2024

  Helsesista tester stisykling i Trysil

  Tale Maria Krohn Engvik, kjent som Helsesista, var i Trysil i fjor sommer og testet stisykling for første gangen. Hun liker å utfordre seg selv og prøve ting hun aldri har gjort før. Nå stod stisykling på programmet.
 • 30.03.2023

  Årets store sykkelnyheter i Trysil

  Trysils offensive sykkelsatsing fortsetter; i sommer bygger SkiStar en ny grønn heisbasert sykkelsti fra toppen av Fjellekspressen. Stien blir et hele åtte kilometer langt tureventyr - skreddersydd for familien.
 • 15.03.2024

  Sykkelstier i Trysil - den ultimate guiden

  Hvis du tror at stisykling ikke er noe for deg eller din familie, så bør du ta en tur til Trysil. Her finner dere over 50 kilometer med morsomme sykkelstier i skogen og på fjellet som er gradert på samme måte som i skianlegget – fra grønn til svar...
 • 29.03.2023

  Mountainbiking i Trysil – den ultimative guide

  Hvis du tror, at mountainbiking ikke er noget for dig eller din familie, bør I tage en tur til Trysil. Her finder I mere end 50 kilometer skønne mountainbikespor i skoven og på fjeldet, som er klassificeret på samme måde som skibakkerne: fra grøn...
 • 06.05.2022

  Dette sier gjestene om stisyklingen i Trysil

  I Trysil har de bygget en ny sommeraktivitet som har blitt veldig populær. Trysil sier selv at sykkelstiene passer for alle, men hva sier gjestene? Sjekk ut tilbakemeldingene fra sykkelgjester i Trysil.
 • 01.04.2022

  Stietikette for Trysil

  I Trysil er vi stolte av naturen vår og bruker den så ofte vi kan. Vi fryder oss over å få love å dele den meg deg! Enten du går, triller, løper eller sykler vil vi at du skal føle deg velkommen i naturen vår. Vi har laget et knippe vennlige...
1 2 3 4 5 >

Våre samarbeidspartnere

GT logo

Utmarkslaget

Fageråsen Fritid

Trysil Kommune

Innlandet Fylkeskommune

Destinasjon Trysil

Skistar