Stisykling for de aller minste

04.07.2023

Tenk deg å være 3 år og kjenne det kile i magen når du suser over små kuler på sykkel. I Trysil finnes det sykkelstier for alle - også de minste barna. 

Naturen er en genial lekeplass. Frisk luft og en skog full av utfordringer. Hele familien kan ha det gøy på sykkel i Trysil. Det finnes tilrettelagte sykkelstier for selv de aller minste barna.

Stisykling_barn.jpg

- Hele familien kan reise hit på tur og ha noe å gjøre. Vi ønsker å bygge en positiv sykkelopplevelse for alle aldre. Her kan barna leke på sitt nivå, samtidig som de voksne kan søke spenning på mer utfordrende sykkelstier. Sykling er gøy og vi ønsker å gjøre det lett tilgjengelig for alle uansett alder, sier Ida Dyreng, daglig leder i Destinasjon Trysil.

Mange valgmuligheter
Bruker barna balansesykkel, støttehjul eller klarer de endelig å sykle på tohjulssykkel selv? Uansett nivå så finnes det noe å bryne seg på i Trysil. For de minste barna kan det være lurt å velge tilrettelagte stier hvor de kan få boltre seg innenfor trygge rammer.

Stisykling_barn2.jpg

Her er de sykkelområdene som anbefales for barn mellom 3 og 6 år (alle stiene er gradert grønn):

Sneaky Snake: En runde på 120 meter som består av noen kuler, et vippebrett, to flotte bruer og en tårn man sykler gjennom. En perfekt tur på balansesykkel og for de som er i ferd med å lære seg å sykle. Du finner den rett ved pumptracken i GT Bike Park.

Stisykling_barn3.jpg

Lucky Ducky: En lett og fin sti for nybegynnere i alle aldre på 620 meter. Inngangen til stien finner du rett ved hopplinjene i GT Bike Park. Stien har en liten stigning i starten, og så går det nedover i fine svinger. Stien ender opp like ved en liten dam, og er man heldig kan man møte en ordentlig and her.

Green Fox: Er perfekt for nybegynnere og som oppvarming til videre sykling i Gullia. Runden på 1,3 kilometer, og starten er rett ved pumptracken i GT BIke Park. Her kan barna lete etter grønne revehaler, telle dem og være med i konkurranse om å vinne kule Green Fox-produkter.

Stisykling_barn4.jpg

Stien er morsom for både små og store, og en fin plass å øve på teknikken før barna tester ut de blå stiene. Regnbubroa gjør stien ekstra spennende.

Ridewithpride_barn.jpg

Er barna trygg på denne stien kan neste steg være Happy Rabbit, som også er gradert grønn. Happy Rabbit er 1,8 km lang og starter med 49 kuler som man sykler over - kjempegøy!

Andre sykkelområder som barna vil elske:

Stisykling_barn5.jpg

GT Bike Park: Her finner du en asfaltert pumptrack og fire ulike hopplinjer (grønn, blå, rød og svart). Sykkelparken har også flere grillapparat, benker, vann- og informasjonsstasjoner. Like ved parken er det en liten kioskbu hvor man får kjøpt drikke, enkel mat og is. Den lille dammen midt i parken er også trekkplaster for de minste barna, og de større kan sykle over den tynne broen som er bygd over dammen. Men vær forberedt på en våt opplevelse.

EventyrparkenSommeren 2023 åpnet det en Eventyrpark like ved Radisson Blu Resort Trysil. Parken har Mountain Coaster, tubing, elektriske gokartbiler, hoppepute og selvfølgelig stisykling. Flyyt byr i sommer på enkel servering, slush og soft-is. 

Stisykling_barn7.jpg

For de aller minste finnes det små sykkelbaner hvor barna kan ta sykkelen på rullebånd opp.

Stisykling_barn6.jpg

Det er også bygd to grønne, heisbaserte sykkelstier i Valleskogen, hvor man sykler over trebroer og inn i fine, doserte svinger.

Stisykling_barn8.jpg

Barna blir trukket opp av slepeheis til toppen. 

Stisykling_barn9.jpg

På spisestedet Bistro 19, som bare ligger ved golfbanen, noen hundre meter forbi sykkelparken finner man toalettfasiliteter, restaurant og 18-hulls minigolfbane. Perfekt sted å ta lunsjen!

Minigolf

Radisson Blu Bike Park: Her finnes balanseelementer, små hopp, doserte svinger og naturlige steiner og røtter. Alt innenfor en rundløype på ca. 1 km ved hotellet på turistsenteret. Sykkelparken som ligger rett bak Radisson Blu Resort Trysil har også fått en egen pumptrack i grus. Dette ligger i tilknytning til stiene i Eventyr. Ta en pust i bakken på kafeen Mt. Mocca og Wågna, hvor man kan kjøpe deilig kaffe, bakverk, og deilig lunsj som for eksempel sushi og knallgode hamburgere.

Gullia: Gullia har stier for ulike nivåer. De eldste småbarna kan trives i de grønne løypene. Totalt byr Gullia på 30 km tilrettelagt stisykling, GT Bike Park med pumptrack og hopplinjer, tilrettelagt grillplass og arenakiosk. Her finner du også Høyt & Lavt Klatrepark, hvor klatreløypene ligger rett over sykkelstiene. Området ligger lett tilgjengelig ved Trysil Turistsenter.

De heisbaserte stiene passer best for de som behersker blåe stier i Gullia godt. 

Flere nyheter

 • 20.03.2024

  Fra Alta til Trysil på sommerferie

  Familien Brundtland fra Alta finner sitt sommerparadis i Trysil. Sykkelstier og campingliv skaper minner for livet. Trysil om sommeren er et aktivt eventyr for alle, fra små til store.
 • 11.09.2023

  Trysil Enduro ga mersmak

  Anja Enger og Julie Sandvik Myrvold debuterte i Trysil Enduro og det ga mersmak. – Utrolig slitsomt og utrolig gøy. Flere damer bør stille på startstreken. 
 • 30.06.2023

  Revehalejakta

  Konkurranse: Den grønne reven i Gullia gjemmer seg gjerne for barna på dagtid, men er du riktig lur, så ser du kanskje halen stikke frem noen steder.
 • 25.05.2023

  Gode tall foran årets sommersesong i Trysil – og nå ruller det i gang

  Fredag 26. mai går startskuddet for årets sommersesong i Trysil. Åpning av sykkelstiene i det populære sykkelanlegget Gullia har mange ventet på, og foreløpige bookingtall for overnatting ser lovende ut foran årets sesong.
 • 07.05.2024

  Helsesista tester stisykling i Trysil

  Tale Maria Krohn Engvik, kjent som Helsesista, var i Trysil i fjor sommer og testet stisykling for første gangen. Hun liker å utfordre seg selv og prøve ting hun aldri har gjort før. Nå stod stisykling på programmet.
 • 30.03.2023

  Årets store sykkelnyheter i Trysil

  Trysils offensive sykkelsatsing fortsetter; i sommer bygger SkiStar en ny grønn heisbasert sykkelsti fra toppen av Fjellekspressen. Stien blir et hele åtte kilometer langt tureventyr - skreddersydd for familien.
 • 15.03.2024

  Sykkelstier i Trysil - den ultimate guiden

  Hvis du tror at stisykling ikke er noe for deg eller din familie, så bør du ta en tur til Trysil. Her finner dere over 50 kilometer med morsomme sykkelstier i skogen og på fjellet som er gradert på samme måte som i skianlegget – fra grønn til svar...
 • 29.03.2023

  Mountainbiking i Trysil – den ultimative guide

  Hvis du tror, at mountainbiking ikke er noget for dig eller din familie, bør I tage en tur til Trysil. Her finder I mere end 50 kilometer skønne mountainbikespor i skoven og på fjeldet, som er klassificeret på samme måde som skibakkerne: fra grøn...
 • 06.05.2022

  Dette sier gjestene om stisyklingen i Trysil

  I Trysil har de bygget en ny sommeraktivitet som har blitt veldig populær. Trysil sier selv at sykkelstiene passer for alle, men hva sier gjestene? Sjekk ut tilbakemeldingene fra sykkelgjester i Trysil.
 • 01.04.2022

  Stietikette for Trysil

  I Trysil er vi stolte av naturen vår og bruker den så ofte vi kan. Vi fryder oss over å få love å dele den meg deg! Enten du går, triller, løper eller sykler vil vi at du skal føle deg velkommen i naturen vår. Vi har laget et knippe vennlige...
1 2 3 4 5 >

Våre samarbeidspartnere

GT logo

Utmarkslaget

Fageråsen Fritid

Trysil Kommune

Innlandet Fylkeskommune

Destinasjon Trysil

Skistar