Gode tall foran årets sommersesong i Trysil – og nå ruller det i gang

25.05.2023

Fredag 26. mai går startskuddet for årets sommersesong i Trysil. Åpning av sykkelstiene i det populære sykkelanlegget Gullia har mange ventet på, og foreløpige bookingtall for overnatting ser lovende ut foran årets sesong.

Etter en god vintersesong, er Trysil nå i full gang med å forberede seg til sommeren.

- Sommertrafikken i Trysil har allerede startet. De ivrigste familiene koste seg i sykkelparkene i helga. Klatreparken og Radisson Blu Resort Trysil åpnet også da. Nå gleder vi oss til å ønske store og små tilbake til sykkelstiene i Gullia som står klare fredag 26. mai, forteller Ida Dyreng, daglig leder i Destinasjon Trysil. - De siste ukene har vi hatt daglige forespørsler om sykkelstiene er klare, så det er tydelig at gjestene våre lengter tilbake til opplevelsene her.

Flere vil til Trysil

BikePark_660.jpg

Trysil har hatt en eventyrlig vekst i antall kommersielle gjestedøgn om sommeren etter at de traff en nerve med sine tilrettelagte sykkelstier. Fra 2013 har sommersesongen økt med 166 prosent i gjestedøgn, og i fjor ble det nok en rekordsommer for Trysil.

- Årets sommersesong blir spennende av mange grunner. Vi tror at mange vil velge Norgesferie også i år. Både på grunn av den økonomiske situasjonen og at kursen gjør utenlandsferie ekstra dyrt i år. Og med flere aktiviteter og nyheter tror vi flere blir å velge Trysil i sommer, sier Dyreng.

Hos utleieselskapet bookTrysilonline merker de allerede en positiv utvikling i bookingtallene for sommeren.

- Ser vi på gjestedøgn per nå sammenlignet med samme periode i fjor så har vi en økning på nesten 22 prosent i antall gjestedøgn, forteller Jan Terje Ås, daglig leder i BookTrysilonline.

Sommernyhetene er i rute

zip.jpg

I Trysil investerer SkiStar i sommerens store nyheter for familien. 23. juni åpnes en Eventyrpark med mountain coaster, tubing, el-drevne mini-go carts, trampoliner og heisbasert sykling for de minste. I tillegg skal det bygges en ny og enkel sykkelsti fra toppen av heisen Fjellekspressen og ned, som blir et populært tilskudd for familier.

SkiStar_Mountain_Coaster_Trysil_660.jpg

- Eventyrparken blir noe helt nytt som ikke finnes i Norge i dag. Det blir morsomme aktiviteter for de minste, og helt sikkert også for de store, sier Gudrun Sanaker Lohne, destinasjonsleder i SkiStar Trysil. – Den nye, grønne heisbaserte stien ved Fjellekspressen går vi i gang med så snart det lar seg gjøre, og den åpnes i løpet av sensommeren.

Sykkelheisen Fjellekspressen kjører i gang 23. juni. I fjor åpnet Trysil flere nye heisbaserte sykkelstier, som ble godt tatt i mot.

Mange grunner til å besøke Trysil i sommer

Heisbasert_stisykling_660.jpg

I tillegg til nyheter vil sommeren i Trysil være preget av flere store og små arrangement. Først ut er terrengsykkelfestivalen Utflukt 22. til 25. juni. Så er det ungdommenes tur med Terrengsykkelcamp 25. til 30. juni. Det blir flere utekonserter på Knettsetra i juli med Kristian Kristensen, Ingebjørg Bratland og Bjørn Eidsvåg. For løpsinteresserte kan Trysilmila 12. august være aktuelt, og så byr høsten både på det populære sykkelshowet B-RAGE Sesh 1. til 3. september og jentehelga Trysilrypa 7. til 10. september.

- Utover i juni åpner enda flere aktiviteter i Trysil, forteller Dyreng. - Golfbanen er straks klar, ridning på hestesenteret starter 18. juni og elveaktiviteter med blant annet rafting 20. juni. Det blir garantert en aktiv og morsom ferie for de som velger Trysil i sommer.

Trysilrypa_660.jpg

 

Flere nyheter

 • 20.03.2024

  Fra Alta til Trysil på sommerferie

  Familien Brundtland fra Alta finner sitt sommerparadis i Trysil. Sykkelstier og campingliv skaper minner for livet. Trysil om sommeren er et aktivt eventyr for alle, fra små til store.
 • 11.09.2023

  Trysil Enduro ga mersmak

  Anja Enger og Julie Sandvik Myrvold debuterte i Trysil Enduro og det ga mersmak. – Utrolig slitsomt og utrolig gøy. Flere damer bør stille på startstreken. 
 • 04.07.2023

  Stisykling for de aller minste

  Tenk deg å være 3 år og kjenne det kile i magen når du suser over små kuler på sykkel. I Trysil finnes det sykkelstier for alle - også de minste barna. 
 • 30.06.2023

  Revehalejakta

  Konkurranse: Den grønne reven i Gullia gjemmer seg gjerne for barna på dagtid, men er du riktig lur, så ser du kanskje halen stikke frem noen steder.
 • 07.05.2024

  Helsesista tester stisykling i Trysil

  Tale Maria Krohn Engvik, kjent som Helsesista, var i Trysil i fjor sommer og testet stisykling for første gangen. Hun liker å utfordre seg selv og prøve ting hun aldri har gjort før. Nå stod stisykling på programmet.
 • 30.03.2023

  Årets store sykkelnyheter i Trysil

  Trysils offensive sykkelsatsing fortsetter; i sommer bygger SkiStar en ny grønn heisbasert sykkelsti fra toppen av Fjellekspressen. Stien blir et hele åtte kilometer langt tureventyr - skreddersydd for familien.
 • 15.03.2024

  Sykkelstier i Trysil - den ultimate guiden

  Hvis du tror at stisykling ikke er noe for deg eller din familie, så bør du ta en tur til Trysil. Her finner dere over 50 kilometer med morsomme sykkelstier i skogen og på fjellet som er gradert på samme måte som i skianlegget – fra grønn til svar...
 • 29.03.2023

  Mountainbiking i Trysil – den ultimative guide

  Hvis du tror, at mountainbiking ikke er noget for dig eller din familie, bør I tage en tur til Trysil. Her finder I mere end 50 kilometer skønne mountainbikespor i skoven og på fjeldet, som er klassificeret på samme måde som skibakkerne: fra grøn...
 • 06.05.2022

  Dette sier gjestene om stisyklingen i Trysil

  I Trysil har de bygget en ny sommeraktivitet som har blitt veldig populær. Trysil sier selv at sykkelstiene passer for alle, men hva sier gjestene? Sjekk ut tilbakemeldingene fra sykkelgjester i Trysil.
 • 01.04.2022

  Stietikette for Trysil

  I Trysil er vi stolte av naturen vår og bruker den så ofte vi kan. Vi fryder oss over å få love å dele den meg deg! Enten du går, triller, løper eller sykler vil vi at du skal føle deg velkommen i naturen vår. Vi har laget et knippe vennlige...
1 2 3 4 5 >

Våre samarbeidspartnere

GT logo

Utmarkslaget

Fageråsen Fritid

Trysil Kommune

Innlandet Fylkeskommune

Destinasjon Trysil

Skistar