Helsesista tester stisykling i Trysil

07.05.2024

Tale Maria Krohn Engvik, kjent som Helsesista, var i Trysil i fjor sommer og testet stisykling for første gangen. Hun liker å utfordre seg selv og prøve ting hun aldri har gjort før. Nå stod stisykling på programmet.

Sammen med sykkelguide Maria Theander fra Skistar Guides fikk Tale Maria god veiledning i hvordan hun på en trygg og god måte tar seg frem på stier over røtter og steiner. Naturen bruker hun gjerne når hun trenger å koble av etter hektiske perioder med mye jobb, for å ta vare på seg selv både fysisk og mentalt. Bare være til stede i naturen.

– Hihi, no er jeg sliten, sprudler Tale Maria, mens hun tar en 5-minutter ved pumptracken i Gullia. Stisykling er litt mer enn bare å være til stede; dette her er sånn aktiv avkobling.

Mestringsfølelsen

Tale Maria bruker gjerne naturen når hun trenger å koble av etter hektiske perioder med mye jobb, for å ta vare på seg selv både fysisk og mentalt.

Helsesista på pumptrack.jpg

Hun liker å utfordre seg selv og prøve nye ting, selv om hun ikke er topptrent, har rett teknikk og riktig utstyr.

– Jeg hadde aldri turt å sykle på stier i skogen og over steiner før. I Trysil var jeg sammen med en god sykkelguide, og da følte jeg meg trygg. Guide Maria fortalte meg hva jeg skulle tenke på. Det gjelder å løfte blikket og se langt fremover, ikke ned på steinene. Spesielt da det kom en sving, måtte jeg se langt frem, ellers hadde jeg havnet i blåbærlyngen, men det hadde sikkert vært deilig om det hadde vært masse bær, smiler Tale Maria.

>> Sykkelinstruktør i Trysil

En annen ny ting var å sykle på en fulldempet terrengsykkel. Bare det var en opplevelse i seg selv som fikk fram store smil.

– Sykkelen bare fløt over steinene. Jeg merket ingenting. Den hjalp meg til å prestere og mestre, jeg ble jo så glad, og det er det som er så fint med mestringsfølelsen – at den gjør oss glad. Etter at vi hadde øvd en stund i Gullia, tok vi heisen opp til toppen for å se på løypene der. Det er et tips fra meg. Du må øve i Gullia først, for å bli litt trygg. Neste skritt er å ta heisen og teste løypene som går fra toppen av stolheisen. Nå høres jeg nesten ut som en ekspert, ler Tale Maria.

Lavterskel

På besøk i Trysil var det både private Tale Maria og profesjonelle Helsesista som uttalte seg.

– Det fine med stisyklingen, er at du kan leie det meste av det du trenger på plass. Du må ikke kjøpe sykkel, hjelm og antrekk til mange tusen kroner på forhånd. Du kan leie sykkel og hjelm i Trysil, og du kommer langt med treningsklær eller behagelige klær for aktivitet, sier Helsesista.

>> Leie sykkel i Trysil

– Dette er trening uten at du merker det, jeg ble skikkelig sliten! Etter syklingen koste jeg meg ekstra godt i boblene på spaet på Skistar Lodge Trysil og fikk koblet helt av. Det var deilig, og jeg gleder meg til å komme tilbake til vakre Trysil, sprudler glade Tale Maria.

Familien ble med

Tale Maria «Helsesista» Krohn Engvik var i Trysil i ett døgn alene. Men hun kom tilbake senere på sommeren, da med barna.

– Vi har ikke gjort så mye av slike ting sammen, så et sykkelopphold i Trysil gjorde godt for den lille familien min. Men det ene døgnet jeg var alene, var viktig for meg. Selv om man er mor og har andre å ta seg av, så trenger man litt egentid. Også var det fantastisk moro å introdusere Gullia til familien.

>> Se gode tilbud på overnatting i Trysil

Helsesista.jpg

– Det beste med syklingen i Trysil, er at både barn, ungdommer, voksne og besteforeldre finner løyper som passer for sitt nivå. Det er mange fine stoppesteder undervegs. Blir man sliten, er det bare å sette seg ned og høre på vannet, fuglene, vinden og kose seg. Ganske enkelt kjenne på at livet er best ute og det er godt for hodet med aktiv avkobling, avslutter Helsesista.

 

Tekst: Thomas Moen-Rønning og Runa Eggen. Foto: Jonas Sjögren

 

Flere nyheter

 • 20.03.2024

  Fra Alta til Trysil på sommerferie

  Familien Brundtland fra Alta finner sitt sommerparadis i Trysil. Sykkelstier og campingliv skaper minner for livet. Trysil om sommeren er et aktivt eventyr for alle, fra små til store.
 • 11.09.2023

  Trysil Enduro ga mersmak

  Anja Enger og Julie Sandvik Myrvold debuterte i Trysil Enduro og det ga mersmak. – Utrolig slitsomt og utrolig gøy. Flere damer bør stille på startstreken. 
 • 04.07.2023

  Stisykling for de aller minste

  Tenk deg å være 3 år og kjenne det kile i magen når du suser over små kuler på sykkel. I Trysil finnes det sykkelstier for alle - også de minste barna. 
 • 30.06.2023

  Revehalejakta

  Konkurranse: Den grønne reven i Gullia gjemmer seg gjerne for barna på dagtid, men er du riktig lur, så ser du kanskje halen stikke frem noen steder.
 • 25.05.2023

  Gode tall foran årets sommersesong i Trysil – og nå ruller det i gang

  Fredag 26. mai går startskuddet for årets sommersesong i Trysil. Åpning av sykkelstiene i det populære sykkelanlegget Gullia har mange ventet på, og foreløpige bookingtall for overnatting ser lovende ut foran årets sesong.
 • 30.03.2023

  Årets store sykkelnyheter i Trysil

  Trysils offensive sykkelsatsing fortsetter; i sommer bygger SkiStar en ny grønn heisbasert sykkelsti fra toppen av Fjellekspressen. Stien blir et hele åtte kilometer langt tureventyr - skreddersydd for familien.
 • 15.03.2024

  Sykkelstier i Trysil - den ultimate guiden

  Hvis du tror at stisykling ikke er noe for deg eller din familie, så bør du ta en tur til Trysil. Her finner dere over 50 kilometer med morsomme sykkelstier i skogen og på fjellet som er gradert på samme måte som i skianlegget – fra grønn til svar...
 • 29.03.2023

  Mountainbiking i Trysil – den ultimative guide

  Hvis du tror, at mountainbiking ikke er noget for dig eller din familie, bør I tage en tur til Trysil. Her finder I mere end 50 kilometer skønne mountainbikespor i skoven og på fjeldet, som er klassificeret på samme måde som skibakkerne: fra grøn...
 • 06.05.2022

  Dette sier gjestene om stisyklingen i Trysil

  I Trysil har de bygget en ny sommeraktivitet som har blitt veldig populær. Trysil sier selv at sykkelstiene passer for alle, men hva sier gjestene? Sjekk ut tilbakemeldingene fra sykkelgjester i Trysil.
 • 01.04.2022

  Stietikette for Trysil

  I Trysil er vi stolte av naturen vår og bruker den så ofte vi kan. Vi fryder oss over å få love å dele den meg deg! Enten du går, triller, løper eller sykler vil vi at du skal føle deg velkommen i naturen vår. Vi har laget et knippe vennlige...
1 2 3 4 5 >

Våre samarbeidspartnere

GT logo

Utmarkslaget

Fageråsen Fritid

Trysil Kommune

Innlandet Fylkeskommune

Destinasjon Trysil

Skistar