Trysil Enduro ga mersmak

11.09.2023

Anja Enger og Julie Sandvik Myrvold debuterte i Trysil Enduro og det ga mersmak. – Utrolig slitsomt og utrolig gøy. Flere damer bør stille på startstreken. 

I et endurotitt sykler du fartsetapper på sti. I Trysil Enduro var det fem slike etapper og du må også sykle fra den ene etappen til den andre.

– Fartsetappene går nedover og det er tidtaking. Når du er nede må du sykle opp igjen til neste. Da er det ingen tidtaking, men du må holde det i gang for å rekke starten. Å kjøre fem etapper på en dag, slik vi gjorde i Trysil Enduro, var slitsomt. For oss var dette første gangen og vi visste vel ikke helt hva vi gikk til. Men de andre damene som deltok tok godt imot oss og det ble en utrolig bra dag, forteller Julie Sandvik Myrvold. 

– Vi håper at enda flere damer stiller på startstreken. Dette kan virkelig anbefales.

>> Meld deg på årets Trysil Enduro 16. til 17. september

Begynte forsiktig

Å sykle enduro krever nok at du har syklet en del på sti. Anja og Julie er begge fra Trysil og har holdt på med stisykling i tre år.

anja.jpg

– Vi jobbet begge i sykkelutleien til Sport Lodge’n og det var der vi begynte å teste ut stisykling. Vi begynte litt forsiktig i Gullia og tok det derfra. Første flytstien vi prøvde oss på utenfor Gullia var den bortenfor golfbanen som går ned til riksveien. Nå er vi ute og sykler nesten hele tiden, noen ganger før jobb, noen ganger etter og noen ganger både før og etter, sier hun smilende.
Trysil har som kjent et veldig stor nettverk av naturlige og tilrettelagte sykkelstier. Anja og Julie har derfor ikke noe problem med å finne nye utfordringer.

Fjerde året

– Å sykle er fin trening, du kommer deg ut og får gode naturopplevelser på kjøpet. Å være med i Trysil Enduro var både moro og litt skummelt. Når du får på deg startnummer gasser du på litt ekstra, men det gikk heldigvis bra uten store uhell. Vi falt av et par ganger begge to, men bortsett fra noen skrubbsår klarte vi oss bra, sier hun.

I år er Trysil Enduro lagt til helga 16. og 17. september. Det er femte året rittet arrangeres. I et enduroritt må du klare deg sjøl og du må ha med deg utstyret du trenger hele veien. Som mat og drikke, bøtesaker, reservedeler og annet du måtte behøve. Det er ikke tillatt med støtteapparat.

>> Meld deg på årets Trysil Enduro 16. til 17. september

Enduro.jpg

Flere nyheter

 • 20.03.2024

  Fra Alta til Trysil på sommerferie

  Familien Brundtland fra Alta finner sitt sommerparadis i Trysil. Sykkelstier og campingliv skaper minner for livet. Trysil om sommeren er et aktivt eventyr for alle, fra små til store.
 • 04.07.2023

  Stisykling for de aller minste

  Tenk deg å være 3 år og kjenne det kile i magen når du suser over små kuler på sykkel. I Trysil finnes det sykkelstier for alle - også de minste barna. 
 • 30.06.2023

  Revehalejakta

  Konkurranse: Den grønne reven i Gullia gjemmer seg gjerne for barna på dagtid, men er du riktig lur, så ser du kanskje halen stikke frem noen steder.
 • 25.05.2023

  Gode tall foran årets sommersesong i Trysil – og nå ruller det i gang

  Fredag 26. mai går startskuddet for årets sommersesong i Trysil. Åpning av sykkelstiene i det populære sykkelanlegget Gullia har mange ventet på, og foreløpige bookingtall for overnatting ser lovende ut foran årets sesong.
 • 07.05.2024

  Helsesista tester stisykling i Trysil

  Tale Maria Krohn Engvik, kjent som Helsesista, var i Trysil i fjor sommer og testet stisykling for første gangen. Hun liker å utfordre seg selv og prøve ting hun aldri har gjort før. Nå stod stisykling på programmet.
 • 30.03.2023

  Årets store sykkelnyheter i Trysil

  Trysils offensive sykkelsatsing fortsetter; i sommer bygger SkiStar en ny grønn heisbasert sykkelsti fra toppen av Fjellekspressen. Stien blir et hele åtte kilometer langt tureventyr - skreddersydd for familien.
 • 15.03.2024

  Sykkelstier i Trysil - den ultimate guiden

  Hvis du tror at stisykling ikke er noe for deg eller din familie, så bør du ta en tur til Trysil. Her finner dere over 50 kilometer med morsomme sykkelstier i skogen og på fjellet som er gradert på samme måte som i skianlegget – fra grønn til svar...
 • 29.03.2023

  Mountainbiking i Trysil – den ultimative guide

  Hvis du tror, at mountainbiking ikke er noget for dig eller din familie, bør I tage en tur til Trysil. Her finder I mere end 50 kilometer skønne mountainbikespor i skoven og på fjeldet, som er klassificeret på samme måde som skibakkerne: fra grøn...
 • 06.05.2022

  Dette sier gjestene om stisyklingen i Trysil

  I Trysil har de bygget en ny sommeraktivitet som har blitt veldig populær. Trysil sier selv at sykkelstiene passer for alle, men hva sier gjestene? Sjekk ut tilbakemeldingene fra sykkelgjester i Trysil.
 • 01.04.2022

  Stietikette for Trysil

  I Trysil er vi stolte av naturen vår og bruker den så ofte vi kan. Vi fryder oss over å få love å dele den meg deg! Enten du går, triller, løper eller sykler vil vi at du skal føle deg velkommen i naturen vår. Vi har laget et knippe vennlige...
1 2 3 4 5 >

Våre samarbeidspartnere

GT logo

Utmarkslaget

Fageråsen Fritid

Trysil Kommune

Innlandet Fylkeskommune

Destinasjon Trysil

Skistar