Stietikette for Trysil

01.04.2022

I Trysil er vi stolte av naturen vår og bruker den så ofte vi kan. Vi fryder oss over å få love å dele den meg deg! Enten du går, triller, løper eller sykler vil vi at du skal føle deg velkommen i naturen vår. Vi har laget et knippe vennlige påminnelser, som vi er overbeviste om at vil bidra til økt turglede for alle. Sjekk ut våre stietikette.

1. Del stien

Vis hensyn til folk og dyr som bruker stien. Gå av sykkelen dersom det er nødvendig. Har du en lang kø av syklister bak deg? De vil gjerne forbi. Nesten uten unntak. På mange av sykkelstiene våre er det egnede sykkelstopp for dette formålet.

Del_stien.jpg

2. Vern om naturen

Trysil-dikteren, Skjæraasen, skrev så vakkert at «Mållaust liv har og ei mening..» og selvfølgelig er vi enige. Våre doserte svinger og bløte myrpartier snakker ikke, så vidt vi vet. Men hadde de gjort det, ville de bedt pent om at du triller sykkelen over deres bløte partier, og ikke skrenser deg gjennom - og ødelegger - doserte svinger. Sistnevnte er det for øvrig stipatruljen som har sagt.

Vern_om_naturen.jpg

3. Ta opp søpla

Det nærmeste vi kommer en svinesti i Trysil Bike Arena er Miss Piggy, og ikke en gang her ønsker vi å se forsøpling. Hold din sti ren, kast søppel i dertil egnede installasjoner, og hjelp oss å bevare den rene, fine naturen vår.

Ta_opp_søpla.jpg

4. Si hei!

I Trysil sier vi HEI. Unge som gamle. Også til folk vi ikke kjenner. Se gjerne rart på oss, men prøv det selv også. Sikker stemningsskaper i løypa så vel som i butikken.  

Hei.jpg

5. Vis respekt for graderinger og skilter

Av og til legger vi ned relativt mye tid og tankevirksomhet på skilting og gradering av stier. Vi gjør det ikke (alltid) for å være kjipe, men fordi vi bryr oss om deg og din sikkerhet. For høye tanker rundt egne ferdigheter kan av og til få uventede konsekvenser.

Vis_respekt_for_graderinger.jpg

6. Hjelp andre

Noen ganger går det ikke som man hadde tenkt, og ulykken er et faktum. (Kanskje har noen hoppet over punkt 5.). Gi plass til sykkelpatrulje og redningsmannskap som er på vei til eller fra skadested – har du blålys og sirener bak deg er dette ekstra viktig, ref. punkt 1.

Hjelp_andre.jpg

GOD TUR! 

>> Se den ultimate guidene til stisykling i Trysil

Flere nyheter

 • 20.03.2024

  Fra Alta til Trysil på sommerferie

  Familien Brundtland fra Alta finner sitt sommerparadis i Trysil. Sykkelstier og campingliv skaper minner for livet. Trysil om sommeren er et aktivt eventyr for alle, fra små til store.
 • 11.09.2023

  Trysil Enduro ga mersmak

  Anja Enger og Julie Sandvik Myrvold debuterte i Trysil Enduro og det ga mersmak. – Utrolig slitsomt og utrolig gøy. Flere damer bør stille på startstreken. 
 • 04.07.2023

  Stisykling for de aller minste

  Tenk deg å være 3 år og kjenne det kile i magen når du suser over små kuler på sykkel. I Trysil finnes det sykkelstier for alle - også de minste barna. 
 • 30.06.2023

  Revehalejakta

  Konkurranse: Den grønne reven i Gullia gjemmer seg gjerne for barna på dagtid, men er du riktig lur, så ser du kanskje halen stikke frem noen steder.
 • 25.05.2023

  Gode tall foran årets sommersesong i Trysil – og nå ruller det i gang

  Fredag 26. mai går startskuddet for årets sommersesong i Trysil. Åpning av sykkelstiene i det populære sykkelanlegget Gullia har mange ventet på, og foreløpige bookingtall for overnatting ser lovende ut foran årets sesong.
 • 07.05.2024

  Helsesista tester stisykling i Trysil

  Tale Maria Krohn Engvik, kjent som Helsesista, var i Trysil i fjor sommer og testet stisykling for første gangen. Hun liker å utfordre seg selv og prøve ting hun aldri har gjort før. Nå stod stisykling på programmet.
 • 30.03.2023

  Årets store sykkelnyheter i Trysil

  Trysils offensive sykkelsatsing fortsetter; i sommer bygger SkiStar en ny grønn heisbasert sykkelsti fra toppen av Fjellekspressen. Stien blir et hele åtte kilometer langt tureventyr - skreddersydd for familien.
 • 15.03.2024

  Sykkelstier i Trysil - den ultimate guiden

  Hvis du tror at stisykling ikke er noe for deg eller din familie, så bør du ta en tur til Trysil. Her finner dere over 50 kilometer med morsomme sykkelstier i skogen og på fjellet som er gradert på samme måte som i skianlegget – fra grønn til svar...
 • 29.03.2023

  Mountainbiking i Trysil – den ultimative guide

  Hvis du tror, at mountainbiking ikke er noget for dig eller din familie, bør I tage en tur til Trysil. Her finder I mere end 50 kilometer skønne mountainbikespor i skoven og på fjeldet, som er klassificeret på samme måde som skibakkerne: fra grøn...
 • 06.05.2022

  Dette sier gjestene om stisyklingen i Trysil

  I Trysil har de bygget en ny sommeraktivitet som har blitt veldig populær. Trysil sier selv at sykkelstiene passer for alle, men hva sier gjestene? Sjekk ut tilbakemeldingene fra sykkelgjester i Trysil.
1 2 3 4 5 >

Våre samarbeidspartnere

GT logo

Utmarkslaget

Fageråsen Fritid

Trysil Kommune

Innlandet Fylkeskommune

Destinasjon Trysil

Skistar