Den ultimata stigcykelguiden i Trysil

01.02.2021

Om du tänker att stigcykling är något för dig och din familj, så borde du resa till Trysil. Här har vi över 50 km med fantastiska stigar i skogen och på fjället som är graderade på samma sätt som i skidanläggningen - från grön till svart. Läs vår ultimata guide till stigcykling i Trysil.

Trysil har sedan 2014 haft fokus på att bygga upp en helårs destination. Vi vill att de gäster som besöker oss på vintern ska hitta samma glädje i Trysil på sommaren. Av erfarenhet från vintern vet vi att då barnen har det bra, så har även föräldrarna det bra. Därför har vi utvecklat en unik produkt i Skandinavien med tillrättalagda stigar och cykelparker.

Det första du möter i Trysil Bike Arena

Det första du som cyklist möter i Trysil är cykelparker. Det är den perfekta starten innan du beger dig in i på stigarna i skogen.

Tips 1: I Trysil kan du i princip cykla med alla sorters cykel, du behöver inte ha med din egen då det finns flera aktörer som har cykeluthyrning.

GT Bike Park

Här hittar du en stor och asfalterad pumptrack, fyra hopplinjer graderade från grönt till svart, två gröna cykelstigar för de små (Sneaky Snake och Lucky Ducky) och bänkar att koppla av på medan barnen fortfarande ger järnet ute på cykelstigarna. Det finns även grillmöjligheter. I närheten hittar du GT Pro Park med Norges största pumptrack på 2600 kvm, hopplinjer, dropp och Twin Peaks, en parallellslalom där två cyklister kancykla på samma bana samtidigt. Vem är snabbast?

Gullia

Vid pumptracken i GT Bike Park hittar du ingången till Gullia; det största området för cykling i Trysil med ett nätverk av maskingrävda cykelstigar. Detta skogsområde har ingen liftbaserad cykling. De enklaste stigarna kan cyklas av de yngsta barnen på nästan vilken typ av cykel som helst. Samtidigt hittar stigcyklingentusiaster utmaningar som gör att de kan cykla här i timmar. Lederna i Gullia är graderade från grönt till svart. Här hittar du över 30 kilometer ren cykelglädje.

Högfjällscykling och liftbaserad cykling

 Magic Moose

Om du tar cykelliften upp hittar du den superpopulära flytstigen Magic Moose. Cykelstigen är graderad blå och är en 7 kilometer byggd stig som går från toppen av liften Fjellekspressen och ner till liftens dalstation. Vår rekommendation är att börja cykla i Gullia, och om du tror att du behärskar Sweet Dreams är du redo för Magic Moose och dess 120 berms (doserade svängar).

Tips 2: Vill du få tips för att bli bättre på cykeln? Då kan du boka din cykelguide hos Trysilguidene

Fjellrunden og Fjellflyten

Här får du verkligen känslan att du är på fjället, och den kan delas med alla. Fjellrunden är en 13 km grusväg för cykling men också en vandringsled som går runt hela Trysilfjellet. Två bra utgångspunkter är Skihytta och Trysil Høyfjellssenter. Uppe på högfjället mot Fageråsen hittar du starten på Fjellflyten, en miniversion av Magic Moose på 1,7 kilometer. Vandringsleden tar dig ner till Høyfjellsenter där du kan äta lunch. Här hittar du också Fageråsen Bike Park med hopp och flera olika cykelstigar graderade grönt, blått och rött.

Tips 3: Hyr en elcykel och ta en tur runt fjället. Njut av fantastiska omgivningar på Fjellrunden. Rekommenderad tur via fjellrunden och till Fjellflyten. Turen kan avslutas med att cykla till starten av Magic Moose och ner till Turistcenter.

Så hittar du i Trysil

I Trysil ska det vara enkelt att cykla. Därför ligger fokus på kartor- och skyltning av stigar och utvalda platser. Översiktskartor hittar du vid några av de större aktörerna runt om i fjället.

Om man laddar ner appen MTB United så får man enbra, digital översikt över alla cykelstigar. Om du vill cykla utan att behöva välja väg så kan du enkelt boka en cykelguide med Trysilguidene.

Naturliga stigar

Utöver alla byggda stigar så har vi också över 100km naturliga stigar som du kan cykla på. Det finns ett stort urval med olika längd och svårighetsgrad. Allt från grusvägar till tekniska endurostigar.

>> Se gode tilbud på sykkelvennlig overnatting i Trysil

 

>> Her finner du gjeldende smittevernråd for reise og innreisekarantene for ankomst til Norge

Flere nyheter

 • 08.07.2021

  Nå åpnes Trysils råeste sykkelsti, B-RAGE

  Lørdag 10. juli 09.00 åpner endelig B-RAGE, Trysils første dobbelsvarte sykkelsti. Stien har hele 20 store hopp, dropp og heftige trelementer, og det vil derfor bli føringer på hvem som kan sykle denne og når den er åpen. 14. august blir det...
 • 07.07.2021

  Norges største pumptrack åpnet i Trysil

  Nå er Trysils største sommernyhet åpnet. Norges største pumptrack er også Trysils største sykkelinvestering denne sommer, og skal trekke enda flere sykkelgjester.
 • 30.04.2020

  Et godt feriealternativ i sommer - masse boltreplass

  Også denne sommeren blir det viktig å holde avstand, men vi skal fortsatt ha det like gøy! Se hvorfor vi mener Trysil er et godt feriealternativ i sommer.
 • 28.04.2021

  Ledende stisykkeldestinasjon i Skandinavia

  Destinasjon Trysil og samarbeidende aktører utviklet i 2013 en masterplan for stisykling i Trysil. Prosjektet fikk navnet Trysil Bike Arena. Her får du full oversikt over den enorme utviklingen. 
 • 25.03.2021

  Trysil er barnas sommerfavoritt – vi tar lek på alvor

  Lek og aktivitet ute i naturen er mer aktuelt enn noensinne. I Trysil tar vi lek på alvor. Vi inviterer til lekne opplevelser i Trysil i sommer. Stisykling er blitt hele familiens favoritt, og det beste av alt – det er så gøy at både barn og voksn...
 • 02.02.2021

  Trysil lager Norges største pumptrack

  Pumptrack har blitt så populært i Trysil at nå ser de seg nødt til å bygge en ny. Denne nye og unike pumptracken blir Norges største av sitt slag på hele 2.600 kvadratmeter.  
 • 02.10.2020

  Ny etterlengtet sti i Gullia - Papa Bear

  Endelig åpnet Papa Bear, Trysils nye «hovedvei» inn til blå og enda mer tekniske stier i Gullia. 
 • 21.09.2020

  Revehalejakta

  Konkurranse: Den grønne reven i Gullia gjemmer seg gjerne for barna på dagtid, men er du riktig lur, så ser du kanskje halen stikke frem noen steder.
 • 19.08.2020

  Trysil Enduro

  Velkommen til Trysil Enduro 18. til 19. september 2021! 
 • 13.08.2020

  Årets sykkelnyheter i Trysil

  Sykkelutviklingen i Trysil fortsetter. Også i sommer er det lansert flere nyheter både på høyfjellet og i Gullia.
1 2 3 4 >

Våre samarbeidspartnere

GT logo

SportLodgen logo

Shimano logo

Sweet logo

Evoc logo

Printing logo

Opsis logo

Trysilguidene logo

Radisson logo

Utmarkslaget

Fageråsen Fritid

Trysil Kommune

Innlandet Fylkeskommune

Destinasjon Trysil

Skistar