Den ultimata stigcykelguiden i Trysil

01.02.2022

Om du tänker att stigcykling är något för dig och din familj, så borde du resa till Trysil. Här har vi över 50 km med fantastiska stigar i skogen och på fjället som är graderade på samma sätt som i skidanläggningen - från grön till svart. Läs den ultimata guide till stigcykling i Trysil.

Trysil har sedan 2014 haft fokus på att bygga upp en helårs destination. Vi vill att de gäster som besöker oss på vintern ska hitta samma glädje i Trysil på sommaren. Av erfarenhet från vintern vet vi att då barnen har det bra, så har även föräldrarna det bra. Därför har vi utvecklat en unik produkt i Skandinavien med tillrättalagda stigar och cykelparker.

Det första du möter i Trysil Bike Arena

Det första du som cyklist möter i Trysil är cykelparker. Det är den perfekta starten innan du beger dig in i på stigarna i skogen.

Tips 1: I Trysil kan du i princip cykla med alla sorters cykel, du behöver inte ha med din egen då det finns flera aktörer som har cykeluthyrning.

GT Bike Park

Här hittar du en stor och asfalterad pumptrack, fyra hopplinjer graderade från grönt till svart, två gröna cykelstigar för de små (Sneaky Snake och Lucky Ducky) och bänkar att koppla av på medan barnen fortfarande ger järnet ute på cykelstigarna. Det finns även grillmöjligheter. I närheten hittar du GT Pro Park med Norges största pumptrack på 2600 kvm, hopplinjer, dropp och Twin Peaks, en parallellslalom där två cyklister kancykla på samma bana samtidigt. Vem är snabbast?

Gullia

Vid pumptracken i GT Bike Park hittar du ingången till Gullia; det största området för cykling i Trysil med ett nätverk av maskingrävda cykelstigar. Detta skogsområde har ingen liftbaserad cykling. De enklaste stigarna kan cyklas av de yngsta barnen på nästan vilken typ av cykel som helst. Samtidigt hittar stigcyklingentusiaster utmaningar som gör att de kan cykla här i timmar. Lederna i Gullia är graderade från grönt till svart. Här hittar du över 30 kilometer ren cykelglädje.

Högfjällscykling och liftbaserad cykling

 Magic Moose

Om du tar cykelliften upp hittar du den superpopulära flytstigen Magic Moose. Cykelstigen är graderad blå och är en 7 kilometer byggd stig som går från toppen av liften Fjellekspressen och ner till liftens dalstation. Vår rekommendation är att börja cykla i Gullia, och om du tror att du behärskar Sweet Dreams är du redo för Magic Moose och dess 120 berms (doserade svängar).

I juli 2022 får Trysil två nya liftbaserade cykelstigar. Det blir en blå led på 5,1 km och en röd led på 3,5 km.

Tips 2: Vill du få tips för att bli bättre på cykeln? Då kan du boka din cykelguide hos Trysilguidene

Fjellrunden og Fjellflyten

Här får du verkligen känslan att du är på fjället, och den kan delas med alla. Fjellrunden är en 13 km grusväg för cykling men också en vandringsled som går runt hela Trysilfjellet. Två bra utgångspunkter är Skihytta och Trysil Høyfjellssenter. Uppe på högfjället mot Fageråsen hittar du starten på Fjellflyten, en miniversion av Magic Moose på 1,7 kilometer. Vandringsleden tar dig ner till Høyfjellsenter där du kan äta lunch. Här hittar du också Fageråsen Bike Park med hopp och flera olika cykelstigar graderade grönt, blått och rött.

Tips 3: Hyr en elcykel och ta en tur runt fjället. Njut av fantastiska omgivningar på Fjellrunden. Rekommenderad tur via fjellrunden och till Fjellflyten. Turen kan avslutas med att cykla till starten av Magic Moose och ner till Turistcenter.

Så hittar du i Trysil

I Trysil ska det vara enkelt att cykla. Därför ligger fokus på kartor- och skyltning av stigar och utvalda platser. Översiktskartor hittar du vid några av de större aktörerna runt om i fjället.

Om man laddar ner appen MTB United så får man enbra, digital översikt över alla cykelstigar. Om du vill cykla utan att behöva välja väg så kan du enkelt boka en cykelguide med Trysilguidene.

Naturliga stigar

Utöver alla byggda stigar så har vi också över 100km naturliga stigar som du kan cykla på. Det finns ett stort urval med olika längd och svårighetsgrad. Allt från grusvägar till tekniska endurostigar.

>> Se gode tilbud på sykkelvennlig overnatting i Trysil

Flere nyheter

 • 20.03.2024

  Fra Alta til Trysil på sommerferie

  Familien Brundtland fra Alta finner sitt sommerparadis i Trysil. Sykkelstier og campingliv skaper minner for livet. Trysil om sommeren er et aktivt eventyr for alle, fra små til store.
 • 11.09.2023

  Trysil Enduro ga mersmak

  Anja Enger og Julie Sandvik Myrvold debuterte i Trysil Enduro og det ga mersmak. – Utrolig slitsomt og utrolig gøy. Flere damer bør stille på startstreken. 
 • 04.07.2023

  Stisykling for de aller minste

  Tenk deg å være 3 år og kjenne det kile i magen når du suser over små kuler på sykkel. I Trysil finnes det sykkelstier for alle - også de minste barna. 
 • 30.06.2023

  Revehalejakta

  Konkurranse: Den grønne reven i Gullia gjemmer seg gjerne for barna på dagtid, men er du riktig lur, så ser du kanskje halen stikke frem noen steder.
 • 25.05.2023

  Gode tall foran årets sommersesong i Trysil – og nå ruller det i gang

  Fredag 26. mai går startskuddet for årets sommersesong i Trysil. Åpning av sykkelstiene i det populære sykkelanlegget Gullia har mange ventet på, og foreløpige bookingtall for overnatting ser lovende ut foran årets sesong.
 • 07.05.2024

  Helsesista tester stisykling i Trysil

  Tale Maria Krohn Engvik, kjent som Helsesista, var i Trysil i fjor sommer og testet stisykling for første gangen. Hun liker å utfordre seg selv og prøve ting hun aldri har gjort før. Nå stod stisykling på programmet.
 • 30.03.2023

  Årets store sykkelnyheter i Trysil

  Trysils offensive sykkelsatsing fortsetter; i sommer bygger SkiStar en ny grønn heisbasert sykkelsti fra toppen av Fjellekspressen. Stien blir et hele åtte kilometer langt tureventyr - skreddersydd for familien.
 • 15.03.2024

  Sykkelstier i Trysil - den ultimate guiden

  Hvis du tror at stisykling ikke er noe for deg eller din familie, så bør du ta en tur til Trysil. Her finner dere over 50 kilometer med morsomme sykkelstier i skogen og på fjellet som er gradert på samme måte som i skianlegget – fra grønn til svar...
 • 29.03.2023

  Mountainbiking i Trysil – den ultimative guide

  Hvis du tror, at mountainbiking ikke er noget for dig eller din familie, bør I tage en tur til Trysil. Her finder I mere end 50 kilometer skønne mountainbikespor i skoven og på fjeldet, som er klassificeret på samme måde som skibakkerne: fra grøn...
 • 06.05.2022

  Dette sier gjestene om stisyklingen i Trysil

  I Trysil har de bygget en ny sommeraktivitet som har blitt veldig populær. Trysil sier selv at sykkelstiene passer for alle, men hva sier gjestene? Sjekk ut tilbakemeldingene fra sykkelgjester i Trysil.
1 2 3 4 5 >

Våre samarbeidspartnere

GT logo

Utmarkslaget

Fageråsen Fritid

Trysil Kommune

Innlandet Fylkeskommune

Destinasjon Trysil

Skistar