Trysil er barnas sommerfavoritt

13.03.2022

Er du ute etter en aktiv ferie som passer hele familien? I Trysil finner dere morsomme aktiviteter og flotte naturopplevelser. Stisykling er blitt hele familiens favoritt, og det beste av alt – det er så gøy at både barn og voksne glemmer mobiltelefoner, ipad og at de er i aktivitet.

En komfortabel to og en halv times kjøretur nordøst for Oslo finner man den nye sommerfavoritten til mange barnefamilier. Trysil er kanskje mest kjent som Norges største skisted, men er nå også blitt et populært feriemål om sommeren. Det er stisykling som trekker familier til Trysil , hvor de har bygget over 50 kilometer med sykkelstier gradert fra enkle til avansert, fire sykkelparker, og over 100 kilometer med naturstier.

- Vi har de siste sju årene utviklet en helt ny sommeraktivitet i Skandinavia, nemlig stisykling for hele familien. Vi har 30 millioner kroner i sykkelstier - som gir mestringsfølelse, glede og kiling i magen, forteller turistssjef i Trysil, Ida Dyreng. – Vi hører stadig at familier blir overrasket over hvor gøy det er sykle på stiene våre, og at barna ikke får nok av syklingen. Og ikke minst, at de glemmer både ipad og og tv-titting. 

Stisykling i Fjellflyten

En fin sykkeldag i Trysil

En familie som ofte reiser til Trysil er familien Opsand Hasselgren fra Stange. Jentene deres, Julie og Emilie på 12 og 10 år, elsker sykkelstiene i Trysils mest populære sykkelområde som heter Gullia.

Emilie og Julie elsker Gullia

- Det jeg liker spesielt godt med Gullia er stiene så klart, men også trærne og lyset, sier Emilie. Sola går så fint gjennom trærne. Det er koselig.

Storesøster Julie stemmer i, og forteller hvordan en dag i Trysil på sykkel kan være.

- En fin sykkeldag i Trysil starter ofte med at vi sykler litt i pumptracken før vi drar innover i skogen. På stiene er det innimellom forskjellige treelementer midt i løypa, som man enten kan sykle over eller velge en lettere vei ved siden av. Stiene er satt sammen slik at man kan sykle ulike runder. Vi pleier å sykle to runder og så tar vi en pause. Vi har med mat og spiser alltid ute, like ved stiene, forteller Julie.

«Det er trygt å sykle i Gullia»

Mamma Ingeborg og pappa Jonas er imponerte over jentene sine.

- Ja, vi blir imponerte hver gang vi er her, sier Ingeborg. Jentene er så uredde og sykler på. Det går fort, men jeg er aldri redd. Det er trygt å sykle i Gullia.

Familie i Gullia

- Som mor synes jeg det er kjempefint at det finnes et slikt familietilbud, sier Ingeborg. Jeg har ikke vært så glad i å sykle før, men det endret seg etter at jeg fikk testet sykkeltilbudet med familien. Flere burde prøve! Gullia passer for alle fra barn og nybegynnere til de som er gode.

Mye å gjøre i naturens fornøyelsespark

Familien Opsand Hasselgren mener man må ha flere dager i Trysil, for det er mye å gjøre der.

- Gullia er jo bare ett av mange sykkeltilbud, sier pappa Jonas. Som familie har vi også sykle Fjellrunden, en 13 kilometer lang runde rundt fjellet på fin grusvei. Det tar og én dag. Magic Moose har vi og syklet. Noen turer opp med heisen og ned den syv kilometer lange flytstien er annen dagsaktivitet. Og så er det en dag i klatreparken Høyt & Lavt, noen fjellturer, vi har vært på familierafting, ja det er veldig mye å gjøre Trysil hvis man vil ha en aktiv og morsom sommerferie, forteller pappa Jonas. Det er ikke for ingen ting at man kaller Trysil for naturens fornøyelsespark.

Se også Den ultimate guiden til stisykling i Trysil og gode overnattingstilbud i sommer.

Flere nyheter

 • 06.05.2022

  Dette sier gjestene om stisyklingen i Trysil

  I Trysil har de bygget en ny sommeraktivitet som har blitt veldig populær. Trysil sier selv at sykkelstiene passer for alle, men hva sier gjestene? Sjekk ut tilbakemeldingene fra sykkelgjester i Trysil.
 • 01.04.2022

  Stietikette for Trysil

  I Trysil er vi stolte av naturen vår og bruker den så ofte vi kan. Vi fryder oss over å få love å dele den meg deg! Enten du går, triller, løper eller sykler vil vi at du skal føle deg velkommen i naturen vår. Vi har laget et knippe vennlige...
 • 18.03.2022

  Jentepappaer på sykkelferie i Trysil

  Brødrene Torstein og Magnus er ivrige stisyklister, og Oslomarka er flittig brukt for fartsfylte turer på sykkelen. Pappaene ville gjerne overføre denne sykkelgleden til jentene sine, og i Trysil ble en gnist for stisykling tent.
 • 16.03.2022

  Trysil Enduro

  Velkommen til Trysil Enduro 17. til 18. september 2022! I år blir Trysil Enduro en del av Norgescupen i Enduro. 
 • 28.02.2022

  Årets store sykkelnyheter

  Sommerens store nyhet i Trysil er en blå og en rød heisbasert sykkelsti. I tillegg økes heiskapasitet. Gjør dere klar for en sommer med mye flyt.
 • 01.02.2022

  Sykkelstier i Trysil - den ultimate guiden

  Hvis du tror at stisykling ikke er noe for deg eller din familie, så bør du ta en tur til Trysil. Her finner dere over 50 kilometer med morsomme sykkelstier i skogen og på fjellet som er gradert på samme måte som i skianlegget – fra grønn til svar...
 • 01.02.2022

  Mountainbiking i Trysil – den ultimative guide

  Hvis du tror, at mountainbiking ikke er noget for dig eller din familie, bør I tage en tur til Trysil. Her finder I mere end 50 kilometer skønne mountainbikespor i skoven og på fjeldet, som er klassificeret på samme måde som skibakkerne: fra grøn...
 • 01.02.2022

  Den ultimata stigcykelguiden i Trysil

  Om du tänker att stigcykling är något för dig och din familj, så borde du resa till Trysil. Här har vi över 50 km med fantastiska stigar i skogen och på fjället som är graderade på samma sätt som i skidanläggningen - från grön till svart. Läs den...
 • 08.07.2021

  Nå åpnes Trysils råeste sykkelsti, B-RAGE

  Lørdag 10. juli 09.00 åpner endelig B-RAGE, Trysils første dobbelsvarte sykkelsti. Stien har hele 20 store hopp, dropp og heftige trelementer, og det vil derfor bli føringer på hvem som kan sykle denne og når den er åpen. 14. august blir det...
 • 07.07.2021

  Norges største pumptrack åpnet i Trysil

  Nå er Trysils største sommernyhet åpnet. Norges største pumptrack er også Trysils største sykkelinvestering denne sommer, og skal trekke enda flere sykkelgjester.
1 2 3 4 5 >

Våre samarbeidspartnere

GT logo

SportLodgen logo

Shimano logo

Sweet logo

Evoc logo

Printing logo

Opsis logo

Trysilguidene logo

Radisson logo

Utmarkslaget

Fageråsen Fritid

Trysil Kommune

Innlandet Fylkeskommune

Destinasjon Trysil

Skistar