Trysil er barnas sommerfavoritt – vi tar lek på alvor

25.03.2021

Lek og aktivitet ute i naturen er mer aktuelt enn noensinne. I Trysil tar vi lek på alvor. Vi inviterer til lekne opplevelser i Trysil i sommer. Stisykling er blitt hele familiens favoritt, og det beste av alt – det er så gøy at både barn og voksne glemmer mobiltelefoner, ipad og at de er i aktivitet. 

En komfortabel to og en halv times kjøretur nordøst for Oslo finner man den nye sommerfavoritten til mange barnefamilier. Trysil er kanskje mest kjent som Norges største skisted, men er nå også blitt et populært feriemål om sommeren. Det er stisykling som trekker aktive familier til Trysil , hvor de har bygget over 50 kilometer med sykkelstier gradert fra enkle til avansert, fire sykkelparker, og over 100 kilometer med naturstier.

- Vi har de siste sju årene utviklet en helt ny sommeraktivitet i Norge, nemlig stisykling. Vi har investert 25 millioner kroner i sykkelstier - som gir mestringsfølelse, glede og kiling i magen, forteller turistssjef i Trysil, Gudrun Sanaker Lohne. – Vi hører stadig at familier blir overrasket over hvor gøy det er sykle på stiene våre, og at barna ikke får nok av syklingen. Og ikke minst, at de glemmer både ipad og og tv-titting. 

Stisykling i Fjellflyten

Tar lek på alvor

Lek og aktivitet ute i naturen er mer aktuelt enn noensinne. Alle har sittet mye inne det siste året. I tillegg ser man en økende trend med at voksne leker mindre enn før. Det vil Trysil gjøre noe med, og skal i sommer få hjelp fra barn som er de fremste ekspertene på lek.

- Vi skal "ansette" tre barn i sommer, Chiefs of Fun, som får ta med seg familien til Trysil for en aktiv og morsom helg. Barna skal få innta sjefsstolene og skal for én dag overta ansvaret for nesten alt vi har å by på , forteller Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef i Trysil. - Målet er at Trysil vil bli enda morsommere for familier å besøke etter at våre COFs har fått satt sitt preg på sommer-Trysil. I tillegg vil vi øke fokuset på aktivitet og bedre helse, som er en av våre målsettinger i vårt bærekraftsarbeid. 

En fin sykkeldag i Trysil

En familie som ofte reiser til Trysil er familien Opsand Hasselgren fra Stange. Jentene deres, Julie og Emilie på 12 og 10 år, elsker sykkelstiene i Trysils mest populære sykkelområde som heter Gullia.

Emilie og Julie elsker Gullia

- Det jeg liker spesielt godt med Gulia er stiene så klart, men også trærne og lyset, sier Emilie. Sola går så fint gjennom trærne. Det er koselig.

Storesøster Julie stemmer i, og forteller hvordan en dag i Trysil på sykkel kan være.

- En fin sykkeldag i Trysil starter ofte med at vi sykler litt i pumptracken før vi drar innover i skogen. På stiene er det innimellom forskjellige treelementer midt i løypa, som man enten kan sykle over eller velge en lettere vei ved siden av. Stiene er satt sammen slik at man kan sykle ulike runder. Vi pleier å sykle to runder og så tar vi en pause. Vi har med mat og spiser alltid ute, like ved stiene, forteller Julie.

«Det er trygt å sykle i Gullia»

Mamma Ingeborg og pappa Jonas er imponerte over jentene sine.

- Ja, vi blir imponerte hver gang vi er her, sier Ingeborg. Jentene er så uredde og sykler på. Det går fort, men jeg er aldri redd. Det er trygt å sykle i Gullia.

- Når det er oppoverbakker sykler de fint uten å klage. Det er så mye som skjer, og plutselig så er de oppe. Når vi sykler andre steder er det ofte vi må dytte de opp bakker. Gullia er smart bygd, det er også gøy å sykle oppover for barna, forteller pappa Jonas.

Familie i Gullia

- Som mor synes jeg det er kjempefint at det finnes et slikt familietilbud, sier Ingeborg. Jeg har ikke vært så glad i å sykle før, men det endret seg etter at jeg fikk testet Gullia med familien. Flere burde prøve! Gullia passer for alle fra barn og nybegynnere til de som er gode.

Mye å gjøre i naturens fornøyelsespark

Familien Opsand Hasselgren mener man må ha flere dager i Trysil, for det er mye å gjøre der.

- Gullia er jo bare ett av mange sykkeltilbud, sier pappa Jonas. Som familie har vi også sykle Fjellrunden, en 13 kilometer lang runde rundt fjellet på fin grusvei. Det tar og én dag. Magic Moose har vi og syklet. Noen turer opp med heisen og ned den syv kilometer lange flytstien er annen dagsaktivitet. Og så er det en dag i klatreparken Høyt & Lavt, noen fjellturer, vi har vært på familierafting, ja det er veldig mye å gjøre Trysil hvis man vil ha en aktiv og morsom sommerferie, forteller pappa Jonas. Det er ikke for ingen ting at man kaller Trysil for naturens fornøyelsespark.

Se også Den ultimate guiden til stisykling i Trysil og gode overnattingstilbud i sommer.

>> Her finner du gjeldende smittevernråd for reise og innreisekarantene for ankomst til Norge

Flere nyheter

 • 08.07.2021

  Nå åpnes Trysils råeste sykkelsti, B-RAGE

  Lørdag 10. juli 09.00 åpner endelig B-RAGE, Trysils første dobbelsvarte sykkelsti. Stien har hele 20 store hopp, dropp og heftige trelementer, og det vil derfor bli føringer på hvem som kan sykle denne og når den er åpen. 14. august blir det...
 • 07.07.2021

  Norges største pumptrack åpnet i Trysil

  Nå er Trysils største sommernyhet åpnet. Norges største pumptrack er også Trysils største sykkelinvestering denne sommer, og skal trekke enda flere sykkelgjester.
 • 30.04.2020

  Et godt feriealternativ i sommer - masse boltreplass

  Også denne sommeren blir det viktig å holde avstand, men vi skal fortsatt ha det like gøy! Se hvorfor vi mener Trysil er et godt feriealternativ i sommer.
 • 28.04.2021

  Ledende stisykkeldestinasjon i Skandinavia

  Destinasjon Trysil og samarbeidende aktører utviklet i 2013 en masterplan for stisykling i Trysil. Prosjektet fikk navnet Trysil Bike Arena. Her får du full oversikt over den enorme utviklingen. 
 • 02.02.2021

  Trysil lager Norges største pumptrack

  Pumptrack har blitt så populært i Trysil at nå ser de seg nødt til å bygge en ny. Denne nye og unike pumptracken blir Norges største av sitt slag på hele 2.600 kvadratmeter.  
 • 02.10.2020

  Ny etterlengtet sti i Gullia - Papa Bear

  Endelig åpnet Papa Bear, Trysils nye «hovedvei» inn til blå og enda mer tekniske stier i Gullia. 
 • 21.09.2020

  Revehalejakta

  Konkurranse: Den grønne reven i Gullia gjemmer seg gjerne for barna på dagtid, men er du riktig lur, så ser du kanskje halen stikke frem noen steder.
 • 19.08.2020

  Trysil Enduro

  Velkommen til Trysil Enduro 18. til 19. september 2021! 
 • 13.08.2020

  Årets sykkelnyheter i Trysil

  Sykkelutviklingen i Trysil fortsetter. Også i sommer er det lansert flere nyheter både på høyfjellet og i Gullia.
 • 29.06.2020

  Høyfjellsflyt på Fjellflyten

  Hva er det som er to kilometer lang, har 25 svinger, 80 høydemeter og får folk til å smile? Jo, Fjellflyten i Fageråsen..!
1 2 3 4 >

Våre samarbeidspartnere

GT logo

SportLodgen logo

Shimano logo

Sweet logo

Evoc logo

Printing logo

Opsis logo

Trysilguidene logo

Radisson logo

Utmarkslaget

Fageråsen Fritid

Trysil Kommune

Innlandet Fylkeskommune

Destinasjon Trysil

Skistar