Trysil er barnas sommerfavoritt

13.03.2022

Er du ute etter en aktiv ferie som passer hele familien? I Trysil finner dere morsomme aktiviteter og flotte naturopplevelser. Stisykling er blitt hele familiens favoritt, og det beste av alt – det er så gøy at både barn og voksne glemmer mobiltelefoner, ipad og at de er i aktivitet.

En komfortabel to og en halv times kjøretur nordøst for Oslo finner man den nye sommerfavoritten til mange barnefamilier. Trysil er kanskje mest kjent som Norges største skisted, men er nå også blitt et populært feriemål om sommeren. Det er stisykling som trekker familier til Trysil , hvor de har bygget over 50 kilometer med sykkelstier gradert fra enkle til avansert, fire sykkelparker, og over 100 kilometer med naturstier.

- Vi har de siste sju årene utviklet en helt ny sommeraktivitet i Skandinavia, nemlig stisykling for hele familien. Vi har 30 millioner kroner i sykkelstier - som gir mestringsfølelse, glede og kiling i magen, forteller turistssjef i Trysil, Ida Dyreng. – Vi hører stadig at familier blir overrasket over hvor gøy det er sykle på stiene våre, og at barna ikke får nok av syklingen. Og ikke minst, at de glemmer både ipad og og tv-titting. 

Stisykling i Fjellflyten

En fin sykkeldag i Trysil

En familie som ofte reiser til Trysil er familien Opsand Hasselgren fra Stange. Jentene deres, Julie og Emilie på 12 og 10 år, elsker sykkelstiene i Trysils mest populære sykkelområde som heter Gullia.

Emilie og Julie elsker Gullia

- Det jeg liker spesielt godt med Gullia er stiene så klart, men også trærne og lyset, sier Emilie. Sola går så fint gjennom trærne. Det er koselig.

Storesøster Julie stemmer i, og forteller hvordan en dag i Trysil på sykkel kan være.

- En fin sykkeldag i Trysil starter ofte med at vi sykler litt i pumptracken før vi drar innover i skogen. På stiene er det innimellom forskjellige treelementer midt i løypa, som man enten kan sykle over eller velge en lettere vei ved siden av. Stiene er satt sammen slik at man kan sykle ulike runder. Vi pleier å sykle to runder og så tar vi en pause. Vi har med mat og spiser alltid ute, like ved stiene, forteller Julie.

«Det er trygt å sykle i Gullia»

Mamma Ingeborg og pappa Jonas er imponerte over jentene sine.

- Ja, vi blir imponerte hver gang vi er her, sier Ingeborg. Jentene er så uredde og sykler på. Det går fort, men jeg er aldri redd. Det er trygt å sykle i Gullia.

Familie i Gullia

- Som mor synes jeg det er kjempefint at det finnes et slikt familietilbud, sier Ingeborg. Jeg har ikke vært så glad i å sykle før, men det endret seg etter at jeg fikk testet sykkeltilbudet med familien. Flere burde prøve! Gullia passer for alle fra barn og nybegynnere til de som er gode.

Mye å gjøre i naturens fornøyelsespark

Familien Opsand Hasselgren mener man må ha flere dager i Trysil, for det er mye å gjøre der.

- Gullia er jo bare ett av mange sykkeltilbud, sier pappa Jonas. Som familie har vi også sykle Fjellrunden, en 13 kilometer lang runde rundt fjellet på fin grusvei. Det tar og én dag. Magic Moose har vi og syklet. Noen turer opp med heisen og ned den syv kilometer lange flytstien er annen dagsaktivitet. Og så er det en dag i klatreparken Høyt & Lavt, noen fjellturer, vi har vært på familierafting, ja det er veldig mye å gjøre Trysil hvis man vil ha en aktiv og morsom sommerferie, forteller pappa Jonas. Det er ikke for ingen ting at man kaller Trysil for naturens fornøyelsespark.

Se også Den ultimate guiden til stisykling i Trysil og gode overnattingstilbud i sommer.

Flere nyheter

 • 20.03.2024

  Fra Alta til Trysil på sommerferie

  Familien Brundtland fra Alta finner sitt sommerparadis i Trysil. Sykkelstier og campingliv skaper minner for livet. Trysil om sommeren er et aktivt eventyr for alle, fra små til store.
 • 11.09.2023

  Trysil Enduro ga mersmak

  Anja Enger og Julie Sandvik Myrvold debuterte i Trysil Enduro og det ga mersmak. – Utrolig slitsomt og utrolig gøy. Flere damer bør stille på startstreken. 
 • 04.07.2023

  Stisykling for de aller minste

  Tenk deg å være 3 år og kjenne det kile i magen når du suser over små kuler på sykkel. I Trysil finnes det sykkelstier for alle - også de minste barna. 
 • 30.06.2023

  Revehalejakta

  Konkurranse: Den grønne reven i Gullia gjemmer seg gjerne for barna på dagtid, men er du riktig lur, så ser du kanskje halen stikke frem noen steder.
 • 25.05.2023

  Gode tall foran årets sommersesong i Trysil – og nå ruller det i gang

  Fredag 26. mai går startskuddet for årets sommersesong i Trysil. Åpning av sykkelstiene i det populære sykkelanlegget Gullia har mange ventet på, og foreløpige bookingtall for overnatting ser lovende ut foran årets sesong.
 • 07.05.2024

  Helsesista tester stisykling i Trysil

  Tale Maria Krohn Engvik, kjent som Helsesista, var i Trysil i fjor sommer og testet stisykling for første gangen. Hun liker å utfordre seg selv og prøve ting hun aldri har gjort før. Nå stod stisykling på programmet.
 • 30.03.2023

  Årets store sykkelnyheter i Trysil

  Trysils offensive sykkelsatsing fortsetter; i sommer bygger SkiStar en ny grønn heisbasert sykkelsti fra toppen av Fjellekspressen. Stien blir et hele åtte kilometer langt tureventyr - skreddersydd for familien.
 • 15.03.2024

  Sykkelstier i Trysil - den ultimate guiden

  Hvis du tror at stisykling ikke er noe for deg eller din familie, så bør du ta en tur til Trysil. Her finner dere over 50 kilometer med morsomme sykkelstier i skogen og på fjellet som er gradert på samme måte som i skianlegget – fra grønn til svar...
 • 29.03.2023

  Mountainbiking i Trysil – den ultimative guide

  Hvis du tror, at mountainbiking ikke er noget for dig eller din familie, bør I tage en tur til Trysil. Her finder I mere end 50 kilometer skønne mountainbikespor i skoven og på fjeldet, som er klassificeret på samme måde som skibakkerne: fra grøn...
 • 06.05.2022

  Dette sier gjestene om stisyklingen i Trysil

  I Trysil har de bygget en ny sommeraktivitet som har blitt veldig populær. Trysil sier selv at sykkelstiene passer for alle, men hva sier gjestene? Sjekk ut tilbakemeldingene fra sykkelgjester i Trysil.
1 2 3 4 5 >

Våre samarbeidspartnere

GT logo

Utmarkslaget

Fageråsen Fritid

Trysil Kommune

Innlandet Fylkeskommune

Destinasjon Trysil

Skistar