Fulufjellet AS er en av 24 miljøsertifiserte bedrifter i Trysil

08.11.2021

Selskapet fra Ljørdalen er Trysils foreløpig nyeste Miljøfyrtårn. Det er totalt 24 bedrifter i Trysil som er miljøsertifisert. I 2022 skal Trysil remerkes som bærekraftig reisemål og da tror de enda flere bedrifter vil bli miljøsertifisert.

Fulufjellet AS opererer innenfor et bredt aspekter av aktiviteter. Det betyr at det er mange kriterier de må oppfylle for å bli miljøsertifisert. Drøye tre måneder brukte de på prosessen med å gå gjennom alle punktene og utbedre de som de hadde avvik på.

- Fulufjellet AS vil ta sin del av samfunnsansvaret og bidra positivt til lokalmiljøet. Vi opplever at våre gjesten og våre ansatte er stadig mer opptatt av klima og bærekraft. Så vi håper at Miljøfyrtårn visser at vi tar dette på alvor, forteller Timo Bjørseth, miljøansvarlig i Fulufjellet AS.

>> Se mer om aktiviteter i Fulufjellet i vinter her

Systematisert
En konsulent fra Stiftelsen Miljøfyrtårn bisto Fulufjellet AS på veien mot målet. Trysil kommunes næringskonsulent Line Menes er godkjent sertifisør. Hun forteller at miljøansvarlig Timo Bjørseth og hans stedfortreder på området Martine Nordnes gjorde en god jobb med å systematisere og strukturere miljøarbeidet.

- Selskapet møtte godt forberedt til sertifiseringsmøtet, sier hun.

- Vi har hatt en lærerik og nyttig prosess med å bli Miljøfyrtårn og det har gitt oss mange tanker og ideèr. Vi er flinke på mange områder, men kan alltid forbedre oss enda mer, sier Bjørseth. - Siden Fulufjellet AS driver med så mye forskjellig aktiviteter har det vært en omfattende prosess som har krevd mye arbeid.

Fulufjellet_ski.jpg

Økt miljøbevissthet
Menes slår fast at Fulufjellet AS gjennom sitt miljøarbeid blant annet har fått kontroll på avfallshåndtering, energiforbruk, innkjøpspraksis og transportrutiner. Miljøbevisstheten har økt internt. Ansatte engasjerer seg aktivt i arbeidet og kommer med innspill til forberedninger på sine områder.

- Det var en omfattende sertifisering å gå igjennom alle kriteriteriene som Fulufjellet AS er sertifisert etter. Foruten felleskriterier ble Fulufjellet AS sertifisert under kriteriene alpinanlegg, kjelkekjøring, restaurant, snøscooterutleie, drift av Løa Restaurant og Gapahuken Restaurant, skiutleie, heisbu og garasje/ verksted. Fulufjellet AS eier alle bygningene selv, forteller Menes.

Sertifisert i tre år
Som sertifisør anbefalte hun at Fulufjellet ble Miljøfyrtårn. Etter en uavhengig vurdering godkjente Stiftelsen Miljøfyrtårn anbefalingen hennes.

- Nå må de levere årlige miljørapporter. For å beholde sertifiseringen, må de resertifiseres etter tre år og vise at det fortsatt driver et aktivt miljøarbeid. Det blir spennende å følge utviklingen deres, sier Menes.

Nasjonal ordning
Miljøfyrtårn er en nasjonal sertifiseringsordning som er egnet for små og mellomstore bedrifter som vil dokumentere miljøinnsatsen sin og vise samfunnsansvar. Virksomheter som er sertifisert i miljøfyrtårnordningen, oppfyller krav og gjennomfører tiltak for mer miljøvennlig drift og et godt arbeidsmiljø.

Trysil fortsetter å satse på et bærekraftig reiseliv
Trysil fikk sitt første Merket for bærekraftig reisemål allerede i 2013 som de første i Norge og Europa. Denne ordningen er for reisemål som ønsker å jobbe langsiktig med bærekraftig utvikling. Trysil har blitt remerket i 2016 og 2019 og jobber kontinuerlig med tiltak innenfor klima og miljø, sosialt ansvar og økonomisk levedyktighet.

>> Les mer om Trysils bærekraftsarbeid her

I 2022 skal Trysil igjen remerkes som bærekraftig reisemål. Dette er en omfattende jobb, hvor man må svare på 100 indikatorer for å få tildelt merket for tre nye år

- Vi håper at vi får flere bedrifter som ønsker å bli miljøsertifisert gjennom remerking-prosessen, forteller Anne Dorte Carlson, prosjektleder for bærekraftig reiseliv.

Er du interessert i å vite mer om miljøsertifisering av din bedrift?

Ta kontakt med Anne Dorte Carlson, e-post: adc@trysil.com eller direkte til Destinasjon Trysil: e-post: info@trysil.com.

Se oversikten over miljøsertifiserte Trysil-bedrifter

Flere nyheter

 • 24.11.2021

  Turrenn i Trysil

  I Trysil kan du delta på flere turrenn i løpet av vinteren. De største er Trysil Skimaraton og Trysil-Knut-rennet, og begge har seeding til både Vasaloppet og Birkebeinerrennet. 
 • 22.11.2021

  På ski for første gang

  Se hvordan det gikk da Siri Glad Hauge fra Porsgrunn skulle stå på ski for første gang.  
 • 19.11.2021

  Julegavetips fra Trysil

  SHOPPING | Hver uke frem til jul gir vi deg inspirasjon til julehandelen i Trysil. Se våre beste julegavetips. 
 • 16.11.2021

  Trysilvekkua 2021

  Vi gjør oss klare for en ny skisesong. En sesong vi tror og håper vil bli fantastisk, med mange gjester som gleder seg til å komme tilbake til Trysil. I år blir det svært viktig at vi alle er oppdaterte på alt som skjer, slik at vi kan skape...
 • 10.11.2021

  Julemarkeder i Trysil 2021

  I førjulstiden bugner det av deilig julebakst, hjemmelagde kaker og håndverksprodukter på Trysils trivelige julemarkeder. Her får du oversikt over julemarkedene i kommunen den nærmeste tiden.
 • 20.10.2021

  Kickoff for vintersesongen i Trysil

  Den første snøen har lavet ned – og det kribler i skiføtter. Lørdag 23. oktober blir det kickoff for vintersesongen både på Restaurant Laaven og Skipuben.
 • 04.10.2021

  Derfor velger du Trysil i vinter

  Lange, brede og velpreparerte bakker. Stolheiser med varme i setene, moderne hytter, leiligheter og fantastiske hotell med ski inn og ski ut. Trysil er Norges største alpinanlegg. Her trives hele familien, også de mest kresne skikjørerne.
 • 13.09.2021

  Den perfekte jenteturen til Trysil

  De siste månedene har familietid fått en litt ny dimensjon! Men nå er det tid for jentetur! Voksentur. Janne tok med seg sine venninner til Trysil hvor det ble tid for avslapning og utfordringer kanskje litt ut av komfortsonen. Men alle var enig o...
 • 27.08.2021

  Høsttur på hesteryggen

  For Svein og Gry Eriksen er det hest som gjelder, fra de står opp til de legger seg om kvelden. De kan ikke tenke seg et bedre liv. Nå starter høstens magiske ridesesongen som de begge liker veldig godt.
 • 07.07.2021

  Ferieperler med Gaute Grøtta Grav

  Gaute Grøtta Grav er tilbake i Trysil med familien. Denne gangen skal de teste hva Trysil har å by på om sommeren. Stisykling blir en stor suksess. Se Ferieperler fra Trysil her. 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 >