Fulufjellet AS er en av 24 miljøsertifiserte bedrifter i Trysil

08.11.2021

Selskapet fra Ljørdalen er Trysils foreløpig nyeste Miljøfyrtårn. Det er totalt 24 bedrifter i Trysil som er miljøsertifisert. I 2022 skal Trysil remerkes som bærekraftig reisemål og da tror de enda flere bedrifter vil bli miljøsertifisert.

Fulufjellet AS opererer innenfor et bredt aspekter av aktiviteter. Det betyr at det er mange kriterier de må oppfylle for å bli miljøsertifisert. Drøye tre måneder brukte de på prosessen med å gå gjennom alle punktene og utbedre de som de hadde avvik på.

- Fulufjellet AS vil ta sin del av samfunnsansvaret og bidra positivt til lokalmiljøet. Vi opplever at våre gjesten og våre ansatte er stadig mer opptatt av klima og bærekraft. Så vi håper at Miljøfyrtårn visser at vi tar dette på alvor, forteller Timo Bjørseth, miljøansvarlig i Fulufjellet AS.

>> Se mer om aktiviteter i Fulufjellet i vinter her

Systematisert
En konsulent fra Stiftelsen Miljøfyrtårn bisto Fulufjellet AS på veien mot målet. Trysil kommunes næringskonsulent Line Menes er godkjent sertifisør. Hun forteller at miljøansvarlig Timo Bjørseth og hans stedfortreder på området Martine Nordnes gjorde en god jobb med å systematisere og strukturere miljøarbeidet.

- Selskapet møtte godt forberedt til sertifiseringsmøtet, sier hun.

- Vi har hatt en lærerik og nyttig prosess med å bli Miljøfyrtårn og det har gitt oss mange tanker og ideèr. Vi er flinke på mange områder, men kan alltid forbedre oss enda mer, sier Bjørseth. - Siden Fulufjellet AS driver med så mye forskjellig aktiviteter har det vært en omfattende prosess som har krevd mye arbeid.

Fulufjellet_ski.jpg

Økt miljøbevissthet
Menes slår fast at Fulufjellet AS gjennom sitt miljøarbeid blant annet har fått kontroll på avfallshåndtering, energiforbruk, innkjøpspraksis og transportrutiner. Miljøbevisstheten har økt internt. Ansatte engasjerer seg aktivt i arbeidet og kommer med innspill til forberedninger på sine områder.

- Det var en omfattende sertifisering å gå igjennom alle kriteriteriene som Fulufjellet AS er sertifisert etter. Foruten felleskriterier ble Fulufjellet AS sertifisert under kriteriene alpinanlegg, kjelkekjøring, restaurant, snøscooterutleie, drift av Løa Restaurant og Gapahuken Restaurant, skiutleie, heisbu og garasje/ verksted. Fulufjellet AS eier alle bygningene selv, forteller Menes.

Sertifisert i tre år
Som sertifisør anbefalte hun at Fulufjellet ble Miljøfyrtårn. Etter en uavhengig vurdering godkjente Stiftelsen Miljøfyrtårn anbefalingen hennes.

- Nå må de levere årlige miljørapporter. For å beholde sertifiseringen, må de resertifiseres etter tre år og vise at det fortsatt driver et aktivt miljøarbeid. Det blir spennende å følge utviklingen deres, sier Menes.

Nasjonal ordning
Miljøfyrtårn er en nasjonal sertifiseringsordning som er egnet for små og mellomstore bedrifter som vil dokumentere miljøinnsatsen sin og vise samfunnsansvar. Virksomheter som er sertifisert i miljøfyrtårnordningen, oppfyller krav og gjennomfører tiltak for mer miljøvennlig drift og et godt arbeidsmiljø.

Trysil fortsetter å satse på et bærekraftig reiseliv
Trysil fikk sitt første Merket for bærekraftig reisemål allerede i 2013 som de første i Norge og Europa. Denne ordningen er for reisemål som ønsker å jobbe langsiktig med bærekraftig utvikling. Trysil har blitt remerket i 2016 og 2019 og jobber kontinuerlig med tiltak innenfor klima og miljø, sosialt ansvar og økonomisk levedyktighet.

>> Les mer om Trysils bærekraftsarbeid her

I 2022 skal Trysil igjen remerkes som bærekraftig reisemål. Dette er en omfattende jobb, hvor man må svare på 100 indikatorer for å få tildelt merket for tre nye år

- Vi håper at vi får flere bedrifter som ønsker å bli miljøsertifisert gjennom remerking-prosessen, forteller Anne Dorte Carlson, prosjektleder for bærekraftig reiseliv.

Er du interessert i å vite mer om miljøsertifisering av din bedrift?

Ta kontakt med Anne Dorte Carlson, e-post: adc@trysil.com eller direkte til Destinasjon Trysil: e-post: info@trysil.com.

Se oversikten over miljøsertifiserte Trysil-bedrifter

Flere nyheter

  • 23.04.2024

    En utfordring i Toppsjiktet

    Trysils toppturprogram byr på et spennende og variert utvalg av turer i toppklasse. Her har du muligheter for frisk luft, fantastisk utsikt og gratis pleie av kropp og sjel. Og har du lyst til å kjenne litt på konkurranseinstinktet i tillegg, kan ...
  • 03.04.2024

    Vårskikjøring i Trysil

    Dagene er lengre og lysere, sola har begynt å varme, de travleste ukene er over og det er fortsatt masse herlig snø i fjellet. Velkommen til fjells og vårskikjøring! 
  • 08.03.2024

    Påskeprogram 2024

    Påsken i Trysil er tiden for skikjøring, late dager i sola, underholdning, afterski, aktiviteter for hele familien og herlig stemning.
  • 28.02.2024

    Tips til en aktiv påskeferie i Trysil

    Skikjøring, langrennsturer, deilig mat og morsomme aktiviteter er det gode påskelivet for mange. I Trysil får du alt dette og mer til. Her er våre tips til påskeaktiviteter for hele familien.
  • 28.02.2024

    Velkommen til sentrum

    Trysil sentrum er en perle, med koselige spisesteder, avslappende shopping og hyggelige aktiviteter. Se hvorfor du bør ta turen til sentrum når du besøker Trysil.
  • 15.02.2024

    Trugeturer i Trysil

    Med truger på beina kan du oppleve mer av vinteren i Trysil! Takket være ihuga truge-entusiaster er det ikke langt mellom opptrådde turer. Her får du oversikt over noen av Trysils beste trugeturer.
  • 06.02.2024

    Morsdag og valentines

    Usikker på hva du skal kjøpe til mor på morsdagen? Eller hva du skal gi til din kjære på valentinsdagen? Her har vi har samlet en rekke spennende tips til deg.
  • 18.01.2024

    10 tips til vinterferien

    Vinterferien er snart her, og i Trysil kan hele familien ha det gøy. Sjekk ut våre 10 tips til en spennende og innholdsrik vinterferie i Trysil. 
  • 18.01.2024

    Sikre deg vinterferien i Trysil

    Det går fort mot vinterferie, og drømmer du om skiferie er det fortsatt mulig å sikre seg overnatting i Trysil. Vi har tatt jobben for deg og lagd en oversikt med eksempler på hva som ledig. Her finner du alt fra campinghytte til luksusleiligheter...
  • 18.01.2024

    Lysløyper i Trysil

    Det er en kjent sak at Trysil byr på hundrevis av herlige langrennsløyper på fjellet og i skogen. Men visste du at Trysil også har mange lysløyper? Disse finner du i store deler av kommunen. Her gir vi deg full oversikt over Trysils lysløyper.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 >