10 tips til vinterferien

27.01.2023

Vinterferien er snart her, og i Trysil kan hele familien ha det gøy. Sjekk ut våre 10 tips til en spennende og innholdsrik vinterferie i Trysil. 

1. Trugetur i vinterland

Trugetur med guide

Med truger kan man oppleve naturen på en helt ny måte. Bli med på en fantastisk to-timers familievennlig trugetur i vinterlige omgivelser i. Turen passer alle aldre, og guiden vil tilpasse lengde, terreng og hastighet etter hvem som er med på denne spesielle villmarksturen. Lån av truger og staver er inkludert i prisen. 

 

2. Skiskole for barna

Skiskole for barna

Synes du det er vanskelig å lære barna å stå på ski? På skiskole med Trysilguidene vil barna dine garantert ha det gøy, og læringskurven vil være bratt. Kanskje blir det tid for en voksentur på ski mens barna er på skiskole? Eller så kan du benytte sjanse til å gå på skiskole selv. Man blir aldri en utlært skikjører. 

 

3. Sledehundtur

Hundeslede_660.jpg

Hundesledekjøring er spenning, eventyr og opplevelse! I Trysil kan du styre din egen slede gjennom ekte høyfjellsterreng. Når de første nervepirrende minuttene har gått og man merker at man faktisk har kontroll på hundene, kan man nyte turen i fantastisk natur. 40 minutter, halv dag eller hel dag. Det er to aktører som driver med hundekjøring i Trysil. Ta med deg familien på sledetur med hund. Denne aktiviteten er også tilpasset funksjonshemmede.

 

4. Idyll på hesteslede

Kanefart

Bli med på et lite vintereventyr i Trysils dype skoger - på kanefart. Du blir godt pakket inn i skinnfeller, og så bærer det innover i skogen. Dette er en veldig stemningsfylt tur med både dombjeller og fakler. Etter cirka 20 minutter i hestesleden kommer man til lavvoen, som er målet for turen. Her får du servert en deilig 3-retters middag, med blant annet elgbiff-gryte og gårdskonas eplekake.

 

5. Skøytebane

Skøytebane_660.jpg

Et besøk på skøytebanen gir garantert store smil hos både små og store! Skøytebanen ligger ved elva, rett bak Hagebæk i sentrum. Banen er klargjort så sant vær og forhold tillater det og er gratis å bruke. Banen har flomlys som lyser hele kvelden. Skøyter må du ta med selv. 

 

6. Tidligski

Tidligski i Trysil

Ønsker du en eksklusiv og unik start på skidagen din kan vi virkelig anbefale Tidligski. Kort fortalt handler Tidligski om å ha de svarte og nypreparerte bakkene i Høgegga nesten for seg selv i to timer. 

Frokost kan man kjøpe hos Marielle´s Snackbar fra kl. 8.30. Ingen forhåndsbestilling.

Tidligski arrangeres hver onsdag og lørdag i perioden 8. februar - 8. april. Pluss ons, tor, fre og lør i påsken (uke 14). Tidligski er inkludert i ditt ordinære SkiPass, du trenger ikke en egen billett for å være med.

 

7. En av Norges lengste kjelkebakker

Kjelkebakke i Fulufjellet

Prøv en opplevelse utenom det vanlige. Opplev en av Norges lengste kjelkebakker på Fulufjellet (cirka 45 minutter å kjøre fra Trysil sentrum). Kjelken hektes på en heis som drar deg opp og når du kommer på toppen er det bare å sette utfor. Bakken er 1600 meter lang. Er det godt føre kan kjelken gå opp mot 70 km/ t. Aldersgrense er 10 år.

I januar 2023 åpnet det også en egen kjelkebakke for de minste.
Anbefalt aldersgrense i denne bakken er 5 år og her må barna kjøre sammen med en voksen.

 

8. Innendørs moro

Bad, surf og bowling

Bad_660.jpg

Selv om vinterferien handler mye om uteaktiviteter, så må man kunne kose seg inne også. På Radisson Blu Resort Trysil finner du badeaktiviteter for alle. Det er tre ulike basseng, både for de helt minste, for de som vil svømme litt og for de som vil leke og eller prøve klatreveggen som går opp fra bassenget. Ønsker dere en morsom utfordring kan dere prøve surfebølgen. Mor kan snike seg inn på spa-anlegget som ligger vegg i vegg, dersom det frister mer. Eller utfordre dine familien til en uhøytidlig bowlingkonkurranse i Chill Bowl & Dine! Hallen har åtte bowlingbaner i verdensklasse

Innendørs golf

Indoorgolf_660.jpg

Hos Trysil Indoor golf kan du golfe året rundt, uansett vær. Fire toppmoderne golfsimulatorer gir deg en realistisk og spennende golfopplevelse. Vel verdt et besøk!

Shopping i Trysil 

Trysil_sentrum_660.jpg

Husk å sette av nok tid til å utforske Trysils shoppingtilbud. Kanskje du vil bli overrasket over utvalget og servicenivået i butikkene? Her finner du det aller meste, fra klær og interiør til elektronikk. Vi er også heldige som har et stort utvalg av dagligvarebutikker i Trysil, alle med gode åpningstider. På Høyfjellssenteret og Turistsenteret finner du nærbutikker med et godt vareutvalg. 

Uansett om du befinner deg på ski i bakken eller på kjøpesenter, vit at det ikke er langt til nærmeste spisested. I Trysilfjellet når du 30 spisesteder med ski på bena, og i sentrum finner du både kaféer og restauranter. Her får du full oversikt over spisestedene. 


9. Vinterridning

Vinterridning i Trysil

Nå kan du bli med Trysil Hestesenter på vinterridning! Det er en stor opplevelse å få følge med de snille hestene og det trygge vertskapet ut på tur i det snøkledde landskapet. Hestesenteret tilbyr 1,5 times ridetur, inkludert stopp med varmt drikke i lavvoen. 

 

10. Møt Valle

Møt Valle i Trysil

Snømannen Valle er Skistars barnekonsept, og gjennom vinteren har han et eget program for barn. Han er barnas beste venn og gjør alt for at store og små skal få en fantastisk skiferie! Du møter Valle barneområdene.

Velkommen til en fantastisk vinterferie i Trysil! 

Sjekk hvor du kan bo i Trysil - enten du vil bo på hotell, hytte, leilighet eller på campingplass. 

Flere nyheter

 • 14.03.2023

  Tips til en aktiv påskeferie i Trysil

  Ønsker du en aktiv påskeferie hvor hele familien har det gøy? Da er Trysil stedet. Her er 10 tips til påskeaktiviteter for hele familien. 
 • 14.03.2023

  Påskeprogram 2023

  Påsken i Trysil er skikjøring, late dager i sola, underholdning, afterski, aktiviteter for hele familien og herlig stemning.
 • 07.03.2023

  Ta med vennegjengen på skiferie til Trysil

  Bo bra, spise godt, kjøre masse på ski og kanskje nyte en solnedgang fra toppen av Trysilfjellet. Ta med vennegjengen på årets skitur til Trysil.
 • 01.03.2023

  Se hvordan det gikk da Jetmira stod på alpinski for første gang

  Jetmira Emini er på ingen måte født med ski på beina. Allikevel hadde hun en drøm om å kunne stå på ski med sønnen sin Marlon, 7 år. I Trysil gikk drømmen hennes i oppfyllelse.
 • 23.02.2023

  10 tips til familieferien i Trysil

  Norgesferie har blitt den nye feriefavoritten for mange. Vi har samlet våre beste tips for en vellykket opplevelsesferie i eget land. I Trysil kan hele familien ha det gøy! Her er 10 tips til morsomme opplevelser i sommer-Trysil.
 • 20.02.2023

  Vårskikjøring i Trysil

  Våren er den tiden som mange mener byr på den aller beste skikjøringen. Dagene er lengre og lysere, sola har begynt å varme, de travle vinterferieukene er over og det beste av alt: Vi har over én meter snø i fjellet!
 • 17.01.2023

  Langrennstur med hele familien

  I Trysil har vi et bredt utvalg av langrennsløyper. Her er våre beste tips til familievennlige langrennsturer! Husk å pakk med dere kvikklunsjen og kakaoen i sekken. God tur! 
 • 05.01.2023

  Turrenn i Trysil

  I Trysil kan du delta på flere turrenn i løpet av vinteren. Det største er Trysil Skimaraton, som har seeding til både Vasaloppet og Birkebeinerrennet. 
 • 12.12.2022

  Magisk jul og nyttår i Trysil

  I Trysil rigger vi oss til jule- og nyttårsfeiring i fjellet. Magiske utendørsopplevelser venter deg og dine. 
 • 15.11.2022

  Spisenytt fra Trysil

  I vinter lanseres det flere nyheter på spisefronten i Trysil. Både i sentrum, Turistsenteret og Fageråsen kan du glede deg til nye og spennende smaker - og lokaler. 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 >