10 tips til vinterferien

18.01.2024

Vinterferien er snart her, og i Trysil kan hele familien ha det gøy. Sjekk ut våre 10 tips til en spennende og innholdsrik vinterferie i Trysil. 

1. Idyll på hesteslede

Kanefart_660.jpg

Bli med på et lite vintereventyr i Trysils dype skoger - på kanefart. Du blir godt pakket inn i skinnfeller, og så bærer det innover i skogen. Dette er en veldig stemningsfylt tur med både dombjeller og fakler. Etter cirka 20 minutter i hestesleden kommer man til lavvoen, som er målet for turen. Velg mellom kveldtur med en deilig 3-retters middag eller familietur med pølsegrilling og noe varmt i koppen. 

På Trysil hestesenter kan dere også prøve vinterridning

 

2. En av Norges lengste kjelkebakker

Kjelkebakke i Fulufjellet

Prøv en opplevelse utenom det vanlige. Opplev en av Norges lengste kjelkebakker på Fulufjellet (cirka 45 minutter å kjøre fra Trysil sentrum). Kjelken hektes på en heis som drar deg opp og når du kommer på toppen er det bare å sette utfor. Bakken er 1600 meter lang. Er det godt føre kan kjelken gå opp mot 70 km/ t. Aldersgrense er 10 år.

Det er også en egen kjelkebakke for de minste. Anbefalt aldersgrense i denne bakken er 5 år og her må barna kjøre sammen med en voksen.

 

3. Trugetur i vinterland

Trugetur med guide

Med truger kan man oppleve naturen på en helt ny måte. Bli med på en fantastisk to-timers familievennlig trugetur i vinterlige omgivelser i. Turen passer alle aldre, og guiden vil tilpasse lengde, terreng og hastighet etter hvem som er med på denne spesielle villmarksturen. Lån av truger og staver er inkludert i prisen. Wolverine Adventure skreddersyr også andre naturopplevelser for dere. 

 

4. Hundekjøring

Hundeslede_660.jpg

Hundesledekjøring er spenning, eventyr og opplevelse! I Trysil kan du styre din egen slede gjennom ekte høyfjellsterreng. Når de første nervepirrende minuttene har gått og man merker at man faktisk har kontroll på hundene, kan man nyte turen i fantastisk natur. 40 minutter, halv dag eller hel dag. Det er to aktører som driver med hundekjøring i Trysil. Ta med deg familien på sledetur med hund. Denne aktiviteten er også tilpasset funksjonshemmede.

 

5. Snøscootertur

Snøscooter.jpg

I Ljørdalen, lengst øst i Trysil, kan du både leie scooter og delta på guidet scootertur. Fulufjellet Alpinsenter anbefaler en 3-timers guidet scootertur. For å kjøre på en guidet tur er det nok at du har en førerrett som er godkjent i Norge.

Boutiquehotellet Villa Fregn er et av få hoteller i Norge som er tilknyttet snøscooterløyper. Her kan dere også både leie snøscooter og bli med på guidede turer.

Moonbikes.jpg

Eller kanskje det frister å teste Moonbikes, elektriske "snøsykler" som får deg ut i terrenget uten lyd og forurensing. Veldig gøy er det også! Når du først er på Villa Fregn kan vi anbefale både lunsj og middag der. 

 

6. Isbading og badstue

Isbading_tips_660.jpg

Hos Trysilelva camping kan du ta deg et forfriskende bad i Trysilelva og få tilbake varmen i badstua på elvekanten. En stige ned i elva gjør at du trygt kan komme deg både opp og ned i elva i ditt eget tempo.  Badstua bookes per halvtime, og det finnes ved tilgjengelig for å holde varmen oppe. Den fantastiske utsikten får du på kjøpet. 

7. Skøytebane

Skøytebane_660.jpg

Et besøk på skøytebanen gir garantert store smil hos både små og store! Skøytebanen ligger ved elva, rett bak Hagebæk i Trysil sentrum. Banen er klargjort så sant vær og forhold tillater det og er gratis å bruke. Banen har flomlys som lyser hele kvelden. Skøyter må du ta med selv. 

 

8. Annerledes skiopplevelser

Tidligski i Trysil

I Trysil kan du stå på ski både tidlig og sent. Det gir en litt annerledes skiopplevelse. 

Ønsker du en eksklusiv og unik start på skidagen din kan vi virkelig anbefale Tidligski. Kort fortalt handler Tidligski om å ha de svarte og nypreparerte bakkene i Høgegga nesten for seg selv i to timer. Frokost kan man kjøpe hos Marielle´s Snackbar fra kl. 8.30, husk forhåndsbestilling. Tidligski arrangeres hver onsdag og lørdag i perioden 7. februar - 6. april. 

Det er også kveldskjøring helt til kl. 20.00 hver mandag, onsdag og fredag. Hver onsdag er det også fakkelkjøring i Trysil ned bakke 15 på Turistsenteret. Her er det bare å møte opp. 

 

9. Isfiske 

Isfiske.jpgTa med hele familien eller vennegjengen på en isfiskedag. Få med deg et eventyr av spenning og opplevelser på et vakkert vinterkledd vann eller en innsjø. Isfiske kan være veldig spennende og en kjempeflott opplevelse for alle aldre. Her i Trysil har vi utrolig mange vann og innsjøer som passer ypperlig til dette. Erfarne guider vet hvor fisken står og kan hele tiden gi deg hint og hjelp med utstyret. Og ja, utstyret får du låne av guide. 

 

10. Innendørs moro

Bad, surf og bowling

Bad_660.jpg

Selv om vinterferien handler mye om uteaktiviteter, så må man kunne kose seg inne også. På Radisson Blu Resort Trysil finner du badeaktiviteter for alle. Det er tre ulike basseng, både for de helt minste, for de som vil svømme litt og for de som vil leke og eller prøve klatreveggen som går opp fra bassenget. Ønsker dere en morsom utfordring kan dere prøve surfebølgen.

Mor kan snike seg inn på spa-anlegget som ligger vegg i vegg, dersom det frister mer. Eller utfordre dine familien til en uhøytidlig bowlingkonkurranse i Chill Bowl & Dine! Hallen har åtte bowlingbaner i verdensklasse! Dere finner også både innendørs- og utendørs basseng og SPA-anlegg på SkiStar Lodge Trysil i Fageråsen. 

Shopping i Trysil 

Trysil_sentrum_660.jpg

Husk å sette av nok tid til å utforske Trysils shoppingtilbud. Kanskje du vil bli overrasket over utvalget og servicenivået i butikkene? Her finner du det aller meste, fra klær og interiør til elektronikk. Vi er også heldige som har et stort utvalg av dagligvarebutikker i Trysil, alle med gode åpningstider. På Høyfjellssenteret og Turistsenteret finner du nærbutikker med et godt vareutvalg. 

Uansett om du befinner deg på ski i bakken eller på kjøpesenter, vit at det ikke er langt til nærmeste spisested. I Trysilfjellet når du 30 spisesteder med ski på bena, og i sentrum finner du både kaféer og restauranter. Her får du full oversikt over spisestedene. 

Velkommen til en fantastisk vinterferie i Trysil! 

Det er fortsatt ledig overnatting i Trysil i vinterferie, sjekk oversikten her.  

Flere nyheter

 • 28.02.2024

  Tips til en aktiv påskeferie i Trysil

  Skikjøring, langrennsturer, deilig mat og morsomme aktiviteter er det gode påskelivet for mange. I Trysil får du alt dette og mer til. Her er våre tips til påskeaktiviteter for hele familien.
 • 28.02.2024

  Velkommen til sentrum

  Trysil sentrum er en perle, med koselige spisesteder, avslappende shopping og hyggelige aktiviteter. Se hvorfor du bør ta turen til sentrum når du besøker Trysil.
 • 15.02.2024

  Trugeturer i Trysil

  Med truger på beina kan du oppleve mer av vinteren i Trysil! Takket være ihuga truge-entusiaster er det ikke langt mellom opptrådde turer. Her får du oversikt over noen av Trysils beste trugeturer.
 • 06.02.2024

  Morsdag og valentines

  Usikker på hva du skal kjøpe til mor på morsdagen? Eller hva du skal gi til din kjære på valentinsdagen? Her har vi har samlet en rekke spennende tips til deg.
 • 18.01.2024

  Sikre deg vinterferien i Trysil

  Det går fort mot vinterferie, og drømmer du om skiferie er det fortsatt mulig å sikre seg overnatting i Trysil. Vi har tatt jobben for deg og lagd en oversikt med eksempler på hva som ledig. Her finner du alt fra campinghytte til luksusleiligheter...
 • 18.01.2024

  Lysløyper i Trysil

  Det er en kjent sak at Trysil byr på hundrevis av herlige langrennsløyper på fjellet og i skogen. Men visste du at Trysil også har mange lysløyper? Disse finner du i store deler av kommunen. Her gir vi deg full oversikt over Trysils lysløyper.
 • 05.01.2024

  Lokale langrennstips i Trysil

  Hva har en ordfører, en regnskapsfører, en idrettslærer og en næringssjef til felles? Jo, de elsker å gå på langrennski! Her deler et knippe spreke tryslinger sine beste turtips. 
 • 06.12.2023

  Julehandel i Trysil

  Før jul utvider mange av butikkene i Trysil åpningstidene sine, slik at du enkelt og greit kan komme i havn med juleforberedelsene. Flere av matbutikkene holder også åpent på julaften. Her gir vi deg full oversikt!
 • 29.11.2023

  Turrenn i Trysil

  I Trysil kan du delta på flere turrenn i løpet av vinteren. Det største er Trysil Skimaraton, som har seeding til både Vasaloppet og Birkebeinerrennet. 
 • 15.11.2023

  Magisk jul og nyttår i Trysil

  Velkommen til en eventyrlig jul og et gnistrende nyttår i Trysil! Skap uforglemmelige minner med våre magiske vinteropplevelser midt blant snødekte skoger og fjell.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 >