10 tips til vinterferien

18.01.2024

Vinterferien er snart her, og i Trysil kan hele familien ha det gøy. Sjekk ut våre 10 tips til en spennende og innholdsrik vinterferie i Trysil. 

1. Idyll på hesteslede

Kanefart_660.jpg

Bli med på et lite vintereventyr i Trysils dype skoger - på kanefart. Du blir godt pakket inn i skinnfeller, og så bærer det innover i skogen. Dette er en veldig stemningsfylt tur med både dombjeller og fakler. Etter cirka 20 minutter i hestesleden kommer man til lavvoen, som er målet for turen. Velg mellom kveldtur med en deilig 3-retters middag eller familietur med pølsegrilling og noe varmt i koppen. 

På Trysil hestesenter kan dere også prøve vinterridning

 

2. En av Norges lengste kjelkebakker

Kjelkebakke i Fulufjellet

Prøv en opplevelse utenom det vanlige. Opplev en av Norges lengste kjelkebakker på Fulufjellet (cirka 45 minutter å kjøre fra Trysil sentrum). Kjelken hektes på en heis som drar deg opp og når du kommer på toppen er det bare å sette utfor. Bakken er 1600 meter lang. Er det godt føre kan kjelken gå opp mot 70 km/ t. Aldersgrense er 10 år.

Det er også en egen kjelkebakke for de minste. Anbefalt aldersgrense i denne bakken er 5 år og her må barna kjøre sammen med en voksen.

 

3. Trugetur i vinterland

Trugetur med guide

Med truger kan man oppleve naturen på en helt ny måte. Bli med på en fantastisk to-timers familievennlig trugetur i vinterlige omgivelser i. Turen passer alle aldre, og guiden vil tilpasse lengde, terreng og hastighet etter hvem som er med på denne spesielle villmarksturen. Lån av truger og staver er inkludert i prisen. Wolverine Adventure skreddersyr også andre naturopplevelser for dere. 

 

4. Hundekjøring

Hundeslede_660.jpg

Hundesledekjøring er spenning, eventyr og opplevelse! I Trysil kan du styre din egen slede gjennom ekte høyfjellsterreng. Når de første nervepirrende minuttene har gått og man merker at man faktisk har kontroll på hundene, kan man nyte turen i fantastisk natur. 40 minutter, halv dag eller hel dag. Det er to aktører som driver med hundekjøring i Trysil. Ta med deg familien på sledetur med hund. Denne aktiviteten er også tilpasset funksjonshemmede.

 

5. Snøscootertur

Snøscooter.jpg

I Ljørdalen, lengst øst i Trysil, kan du både leie scooter og delta på guidet scootertur. Fulufjellet Alpinsenter anbefaler en 3-timers guidet scootertur. For å kjøre på en guidet tur er det nok at du har en førerrett som er godkjent i Norge.

Boutiquehotellet Villa Fregn er et av få hoteller i Norge som er tilknyttet snøscooterløyper. Her kan dere også både leie snøscooter og bli med på guidede turer.

Moonbikes.jpg

Eller kanskje det frister å teste Moonbikes, elektriske "snøsykler" som får deg ut i terrenget uten lyd og forurensing. Veldig gøy er det også! Når du først er på Villa Fregn kan vi anbefale både lunsj og middag der. 

 

6. Isbading og badstue

Isbading_tips_660.jpg

Hos Trysilelva camping kan du ta deg et forfriskende bad i Trysilelva og få tilbake varmen i badstua på elvekanten. En stige ned i elva gjør at du trygt kan komme deg både opp og ned i elva i ditt eget tempo.  Badstua bookes per halvtime, og det finnes ved tilgjengelig for å holde varmen oppe. Den fantastiske utsikten får du på kjøpet. 

7. Skøytebane

Skøytebane_660.jpg

Et besøk på skøytebanen gir garantert store smil hos både små og store! Skøytebanen ligger ved elva, rett bak Hagebæk i Trysil sentrum. Banen er klargjort så sant vær og forhold tillater det og er gratis å bruke. Banen har flomlys som lyser hele kvelden. Skøyter må du ta med selv. 

 

8. Annerledes skiopplevelser

Tidligski i Trysil

I Trysil kan du stå på ski både tidlig og sent. Det gir en litt annerledes skiopplevelse. 

Ønsker du en eksklusiv og unik start på skidagen din kan vi virkelig anbefale Tidligski. Kort fortalt handler Tidligski om å ha de svarte og nypreparerte bakkene i Høgegga nesten for seg selv i to timer. Frokost kan man kjøpe hos Marielle´s Snackbar fra kl. 8.30, husk forhåndsbestilling. Tidligski arrangeres hver onsdag og lørdag i perioden 7. februar - 6. april. 

Det er også kveldskjøring helt til kl. 20.00 hver mandag, onsdag og fredag. Hver onsdag er det også fakkelkjøring i Trysil ned bakke 15 på Turistsenteret. Her er det bare å møte opp. 

 

9. Isfiske 

Isfiske.jpgTa med hele familien eller vennegjengen på en isfiskedag. Få med deg et eventyr av spenning og opplevelser på et vakkert vinterkledd vann eller en innsjø. Isfiske kan være veldig spennende og en kjempeflott opplevelse for alle aldre. Her i Trysil har vi utrolig mange vann og innsjøer som passer ypperlig til dette. Erfarne guider vet hvor fisken står og kan hele tiden gi deg hint og hjelp med utstyret. Og ja, utstyret får du låne av guide. 

 

10. Innendørs moro

Bad, surf og bowling

Bad_660.jpg

Selv om vinterferien handler mye om uteaktiviteter, så må man kunne kose seg inne også. På Radisson Blu Resort Trysil finner du badeaktiviteter for alle. Det er tre ulike basseng, både for de helt minste, for de som vil svømme litt og for de som vil leke og eller prøve klatreveggen som går opp fra bassenget. Ønsker dere en morsom utfordring kan dere prøve surfebølgen.

Mor kan snike seg inn på spa-anlegget som ligger vegg i vegg, dersom det frister mer. Eller utfordre dine familien til en uhøytidlig bowlingkonkurranse i Chill Bowl & Dine! Hallen har åtte bowlingbaner i verdensklasse! Dere finner også både innendørs- og utendørs basseng og SPA-anlegg på SkiStar Lodge Trysil i Fageråsen. 

Shopping i Trysil 

Trysil_sentrum_660.jpg

Husk å sette av nok tid til å utforske Trysils shoppingtilbud. Kanskje du vil bli overrasket over utvalget og servicenivået i butikkene? Her finner du det aller meste, fra klær og interiør til elektronikk. Vi er også heldige som har et stort utvalg av dagligvarebutikker i Trysil, alle med gode åpningstider. På Høyfjellssenteret og Turistsenteret finner du nærbutikker med et godt vareutvalg. 

Uansett om du befinner deg på ski i bakken eller på kjøpesenter, vit at det ikke er langt til nærmeste spisested. I Trysilfjellet når du 30 spisesteder med ski på bena, og i sentrum finner du både kaféer og restauranter. Her får du full oversikt over spisestedene. 

Velkommen til en fantastisk vinterferie i Trysil! 

Det er fortsatt ledig overnatting i Trysil i vinterferie, sjekk oversikten her.  

Flere nyheter

 • 04.07.2024

  Derfor bør du besøke Trysil sentrum i sommer

  Trysil sentrum er en oase av aktiviteter, koselige spisesteder og avslappende shopping. Se hvorfor du bør ta turen til sentrum når du besøker Trysil. 
 • 04.07.2024

  Sykkelutleie for alle behov i Trysil

  I Trysil kan du leie alt fra fulldempete stisykler, barnesykler til elsykler. Mulighetene er mange, velg det som passer deg. 
 • 20.06.2024

  Aktiv helg i Trysil

  Helgen 21. til 23. juni er det mye som skjer i Trysil, både i fjellet, i sentrum og øvrige Trysil.  Alt fra åpen sykkelheis til bunadstog og gårdsbesøk. Vi gir deg full oversikt!
 • 13.05.2024

  Vårrengjøring ute og inne

  Vår er tid for oppussing og vedlikehold av både hus og hytte. Storvask, rens, flislegging eller maling? Her er bedriftene i Trysil som tar saken.
 • 08.05.2024

  Vinn drømmehelg i Trysil

  Nå kan du vinne en drømmehelg for deg og familien i Trysil! Alt du trenger å gjøre er å svare på noen spørsmål om hvordan din drømmeferie i Trysil kan se ut.
 • 08.05.2024

  Brannvakthytta- Toppen av Trysilfjellet

  Det lille sjarmerende huset med sin unike fortid og historie ligger få skritt unna varden, som markerer Trysilfjellets høyeste punkt 1 132 meter over havet.  
 • 06.05.2024

  17. mai i Trysil

  17. mai er rett rundt hjørnet, det blir deilig mat, nasjonalsang, is og korpsmusikk i ulike varianter. Her får du oversikt over restaurantene som varter deg opp på nasjonaldagen, og finn ut av hva som skjer ute i grendene.  
 • 23.04.2024

  En utfordring i Toppsjiktet

  Trysils toppturprogram byr på et spennende og variert utvalg av turer i toppklasse. Her har du muligheter for frisk luft, fantastisk utsikt og gratis pleie av kropp og sjel. Og har du lyst til å kjenne litt på konkurranseinstinktet i tillegg, kan ...
 • 05.05.2024

  10 tips til familieferien i Trysil

  Norgesferie har blitt den nye feriefavoritten for mange. Vi har samlet våre beste tips for en vellykket opplevelsesferie i eget land. I Trysil kan hele familien ha det gøy! Her er 10 tips til morsomme opplevelser i sommer-Trysil.
 • 03.04.2024

  Vårskikjøring i Trysil

  Dagene er lengre og lysere, sola har begynt å varme, de travleste ukene er over og det er fortsatt masse herlig snø i fjellet. Velkommen til fjells og vårskikjøring! 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 >