Tips til høstaktiviteter i Trysil

15.08.2023

Høsten er utetid og fantastisk på fjellet! Klare farger og fin høstsol gir høsten på fjellet det lille ekstra. Sjekk hvorfor du bør ta turen til Trysil i høst!

Høstsykling 

Stisykling er noe alle som besøker oss i høst bør gjøre! I Gullia finner du over 30 kilometer med sykkelstier som er gradert fra grønn til svart, sykkelstier som passer alt fra nybegynnere og erfarne stisyklister. Hvis du ikke vil ta med egne sykler kan du enkelt leie sykler i Trysil. 

>> BESTILL OVERNATTING HER

Høstsykling_1.jpg

I tillegg til runder i Gullia kan du ta heisen opp og få tilgang til hele 11 heisbaserte sykkelstier. Magic Moose er en 7 kilometer lang flytsti som er gradert blå. I tillegg åpnet vi i fjor hele 6 nye, heisbaserte sykkelstier som på kort tid har blitt veldig populære. 

Flowstar.jpg

På høyfjellet bør du også teste ut den fantastiske flytstien, Fjellflyten, ferdighetsløypene i Fageråsen Bike Park og den nye Fjellroastien. 

Sykkelpark på høyfjellet i Trysil

Det kan fint kombineres med en tur på Fjellrunden. Langs runden kan du spise og drikke godt flere plasser. Sykkelheisen går daglig frem til 20. august, og hver lørdag og søndag fra 21. august til 29. september. I uke 40 går heisen hver dag fra 10.00 til 16.00, og i uke 41 går heisen fra 10.00 til 16.00 fredag til søndag. 

>> Kjøp TrysilPasset og få tilgang til heis og aktiviteter i Eventyr

 

I Trysil finner du hele fire sykkelparker. Norges største og råeste pumptrack ligger i GT Pro Park. Den er verdt et besøk.

Pumptrack_GT_660.jpg

 

Aktiviteter i Eventyr

Coaster_660.jpg

Barneområdet Eventyr, som ligger rett nedenfor Radisson Blu Resort Trysil, byr på et morsomt aktivitetsområde for hele familien. Her finner du Mountain coaster, Mountain Tube, elektriske mini-gocarts og morsomme sykkelstier for de minste. 

I uke 40 har Eventyr åpent mandag til søndag fra 10.00 - 14.00 og i uke 41 er parken åpen fredag til søndag. 

>> Kjøp TrysilPasset og få tilgang til heis og aktiviteter i Eventyr

Eventyr_stisykling.jpg

Se oversikt over åpningstider her.

Høsten er perfekt for toppturer

Vi har samlet hele 14 fine toppturer i Trysil til et toppturprogram. 

Topptur i Trysil

Våre anbefalte toppturer er barnevennlige og gradert blå. Turene registreres digitalt, via appen UT.no. En av Trysils mest populære toppturer er Skagsvola, som både er en fin tur og som har et fantastisk utsikt på toppen. Eller hva med å ta turen opp til Bittermarka, cirka 40 minutter fra Trysil sentrum, og gå den barnevennlige og fine turen Støta. Denne turen kan varmt anbefales og høstfargene her er helt nydelige.  

 Høsten på fjellet i Trysil:

 

Høsttur på hesteryggen 

Opplev de fine høstfargene fra hesteryggen!

Ridetur i Trysil

Den stødige gjengen på Trysil Hestesenter tar deg med ut på fine turer i skogen, og tilbyr alt fra leieturer på bane til 2- timersturer. Mer info om turtilbudet her. 

 

Høyt & Lavt Trysil

Den populære klatreparken Høyt & Lavt Trysil, er absolutt verdt et besøk i høst.

Høyt og Lavt Trysil

All klatring, bortsett fra banene for de aller minste, starter fra et 12 meter høyt tårn. Kjempegøy! Klatreparken har åpent alle dager fra 10.00 - 16.15 i uke 40 og torsdag til lørdag fra 10.00 - 16.15 og søndag 10.30-14.00 i uke 41. I uke 42-44 har klatreparken åpen hver lørdag fra 10.00 - 16.15. 

 

Stolpejakten 

I Trysil er det hele 7 kart i Stolpejakten. Dette er en kjempefin måte å bli bedre kjent med Trysil på, og naturopplevelsene står i kø. 

Stolpejakt_fageråsen.jpg

 

Fageråsen Frisbeegolf

Trysil har fått sin første frisbegolfbane, Fageråsen Frisbeegolfbane. Banen ligger i Fageråsen og har 18 hull. Banen er gratis å spille på hvis man har eget utstyr. Eller så kan man leie utstyr hos Fageråsen Handel

frisbeegolf_660.jpg

 

Smakfulle opplevelser fra fjern og nær - Trysil Food Fest

Trysil Food Fest er tilbake helga 6. til 7. oktober for å gi deg smakfulle opplevelser fra fjern og nær. Festivalområdet åpner kl. 12.00 både fredag og lørdag.

>> Se hele programmet til Trysil Food Fest her

TrysilFoodFest.jpg

Her finner du blant annet lokale spesialiteter, tradisjonsmat, eksotiske smaker fra Street Food Norway, god kaffe og deilige kaker. Ikke la smaksløkene gå glipp av dette arrangementet. Det er bare å glede seg! Det vil også bli underholdning av ulike slag, Trysils sterkeste, smakskonkurranser og mye mer! Gratis inngang.

TASTE_660.jpg

Og hvis du vil ut og spise i høstfeiren så bugner spisestedene i Trysil av fristende retter for enhver smak. På menyene finner du alt fra lokale spesialiteter som sikburger hos Løkja, til et godt høsttilbud på TASTE Trysils fantastiske skalldyrplatå. Se oversikt over alle spisesteder her. 

 

Kanotur på Trysilelva

En kanotur på Trysilelva kan trygt anbefales.

Kanotur_host.jpg

Kanoer får du leid hos Trysil Hyttegrend, Øråneset, eller i Ljørdalen. Hos Trysil Hyttegrend får du kart og gode tips til fine steder dere kan gå i land. Kanoturen ned til Tjønna tar ca. en time og passer for familier med barn og venner på tur. 

 

Gå tur med geit og lama

Fjell-huskies tar deg med på tur med geit og lamaer. Dette er en spennende opplevelse for store og små med disse fine dyrene. Underveis er det pause med bålkos. Turen tar fra 2 til 4 timer. Sjekk mer informasjon om lama- og geittrekking her

Gåmedlama.jpg

 

Gøy for alle på golfbanen

Trysilfjellet golfbane er en arena for hele familien. 

Trysilfjellet Golfbane

Denne flotte skogsbanen høster mange lovord for sine flotte greener. Her kan du også utfordre familien på den populære minigolfbanen. Lunsjen kan dere spise på spisestedet Bistro 19.

 

Kulturfest i Trysil - Skjæraasendagene

Lørdag 30. september til søndag 8. oktober er Skjæraasendagene i Trysil. Programmet er fullspekket med alt fra stand-up, gratis kino, konserter og talentshowt "Trysil har talent" med Markus Neby som konferansier. Se hele programmet for Skjæraasendagene her.

Se alle høstens arrangementer. Høstfjellet kaller! 

>> Sjekk ut overnatting i Trysil her!

Flere nyheter

 • 15.11.2023

  Magisk jul og nyttår i Trysil

  Velkommen til en eventyrlig jul og et gnistrende nyttår i Trysil! Skap uforglemmelige minner med våre magiske vinteropplevelser midt blant snødekte skoger og fjell.
 • 31.10.2023

  Nå starter langrennssesongen i Trysil

  Fredag 3. november åpner langrennssesongen i Trysil med seks kilometer langrennsløyper , både for klassisk, skøyting og skiskyting.
 • 23.10.2023

  Julemarkeder i Trysil 2023

  I førjulstiden bugner det av deilig julebakst, hjemmelagde kaker og håndverksprodukter på Trysils trivelige julemarkeder. Her får du oversikt over julemarkedene i kommunen den nærmeste tiden.
 • 02.10.2023

  Dette skjer i Trysil i høstferien

  Høstferien er i gang i Trysil. Her får du oversikten over alt som skjer i Trysil i løpet av høstferieukene.
 • 18.09.2023

  Elgjakta i Trysil fra 25. september

  Med mange jegere i skogen er det lurt å ta hensyn når man er ute i naturen.
 • 23.08.2023

  Voksentur til Trysil med magiske fjellopplevelser og aktiv avkobling

  Høstens fargesprakende magi og spennende fjellopplevelser gjør Trysil til det ideelle reisemålet for en vennetur. Uansett om dere søker spenning, avslapning eller en blanding av begge deler, vil en voksentur i fjellet skape minner for livet. Så...
 • 30.06.2023

  Derfor bør du besøke Trysil sentrum i sommer

  Trysil sentrum er en oase av aktiviteter, koselige spisesteder og avslappende shopping. Se hvorfor du bør ta turen til sentrum når du besøker Trysil. 
 • 29.06.2023

  Tips til fine badeplasser i Trysil

  Når sola steker og svetten siler er det godt at det finnes mange fine badeplasser i Trysil. Her får du våre beste badetips! 
 • 28.06.2023

  Stitips fra lokal stisyklister

  Favorittene til lokale sykkelentusiaster er kanskje de beste tipsene du kan få. Hvor sykler de helst og hvorfor er dette en favoritt. Bli kjent med noen lokale stisyklister og hør hva de har å si.
 • 28.06.2023

  Fiske i Trysil er spitze!

  Hanno fra Hamburg elsker Norge og Trysil. Familien har hytte i Trysil, og de tar turen så ofte de kan. Fluestanga er fast inventar på hytta. Når det kommer til fiske, er Hanno ustoppelig!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >