Tips til høstaktiviteter i Trysil

31.07.2022

Høsten er utetid og best på fjellet! Klare farger og fin høstsol gir høsten på fjellet det lille ekstra. Sjekk hvorfor du bør ta turen til Trysil i høst!

Høstsykling 

Stisykling er noe alle som besøker oss i høst bør gjøre! I Gullia finner du over 30 kilometer med sykkelstier som er gradert fra grønn til svart, sykkelstier som passer alt fra nybegynnere og erfarne stisyklister. Hvis du ikke vil ta med egne sykler kan du enkelt leie sykler i Trysil. 

>> Sjekk ut gode overnattingstilbud i høstferien her 

Rodeo_660.jpg

I tillegg til runder i Gullia kan du ta heisen opp og få tilgang til hele 11 heisbaserte sykkelstier. Magic Moose er en 7 kilometer lang flytsti som er gradert blå. I tillegg har vi åpent hele 6 nye, heisbaserte sykkelstier som på kort tid har blitt veldig populær. 

Flowstar.jpg

På høyfjellet bør du også teste ut den fantastiske flytstien, Fjellflyten og ferdighetsløypene i Fageråsen Bike Park

Sykkelpark på høyfjellet i Trysil

Det kan fint kombineres med en tur på Fjellrunden. Langs runden kan du spise og drikke godt flere plasser. Sykkelheisen går daglig frem til 14. august, og hver lørdag og søndag fra 15. august til 2. oktober. I høstferieukene 40 og 41 går heisen hver dag - fra 10.00 til 16.00. Det blir også flere sykkelarrangementeter i høst som kan være verdt å sjekke ut, som blant annet B-RAGE Sessions, Trysil Enduro og Bike Out.

 

I Trysil finner du hele fire sykkelparker. Norges største og råeste pumptrack ligger i GT Pro Park. Den er verdt et besøk.

Pumptrack_GTPROPARKjpg.jpg

>> Sjekk den ultimate guiden til stisykling i Trysil

Stappfull arrangementskalender i høst

I høst er det mange små og store arrangement i Trysil som er verdt å sjekke ut.

Trysilrypa_660.jpg

Høsten er perfekt for toppturer

Vi har samlet hele 14 fine toppturer i Trysil til et toppturprogram. 

Topptur i Trysil

Våre anbefalte toppturer er barnevennlige og gradert blå. Turene registreres digitalt, via appen UT.no. En av Trysils mest populære toppturer er Skagsvola, som både er en fin tur og som har et fantastisk utsikt på toppen. Eller hva med å ta turen opp til Bittermarka, cirka 40 minutter fra Trysil sentrum, og gå den barnevennlige og fine turer Støta. Denne turen kan varmt anbefales og høstfargene her er helt nydelig.  

 Høsten på fjellet i Trysil:

 

Gøy for alle på golfbanen

Trysilfjellet golfbane er en arena for hele familien. 

Trysilfjellet Golfbane

Denne flotte skogsbanen høster mange lovord for sine flotte greener. Her kan du også teste nyheten petanque, eller utfordre familien på den populære minigolfbanen. Lunsjen eller isen kan dere spise på spisestedet S.K.O.G.S

 

Fageråsen Frisbeegolf

Trysil har fått sin første frisbegolfbane, Fageråsen Frisbeegolfbane. Banen ligger i Fageråsen og har 18 hull. Banen er gratis å spille på hvis man har eget utstyr. Eller så kan man leie utstyr hos Fageråsen Handel

frisbeegolf_660.jpg

Sjekk også ut de nyeste aktivitetene på Høyfjellssenteret. 

Gode matopplevelser 

TASTE_660.jpg

Spisestedene i Trysil bugner av fristende retter for enhver smak, og høsten er intet unntak. På menyene finner du alt fra lokale spesialiteter som fritert sik fra Engersjøen hos Løkja, til et godt høsttilbud på TASTE Trysils fantastiske skalldyrplatå. Hos Mori får du servert en herlig asiatisk smaksmeny, og Barbacoa inviterer til afterwork med en utvalgt rett til kun 150,- hver fredag.  Se oversikt over alle spisesteder her. 

Prøv fiskelykken i høst 

August og september er fine måneder for fiske i Trysil. Et bra tips er å bli med fiskeguide på tur. I tillegg til lån av utstyr, viser guiden deg de beste fiskestedene og teknikktips får man også hvis man ønsker det. 

Litt øst for Trysil sentrum kan du prøve fiskelykken ved familievennlige Ørsjøen. 

Fisking i Trysil

Her finner du  en flott gapahuk, grillplass og båter til utlån. En av båtene ligger ulåst, og en av båtene kan leies gjennom minebater.no (dette koster 200 kr, og krever medlemskap i Norges  jeger- og fiskeforbund, NJFF). Fisken som biter på her er med aller største sannnsynlighet abbor eller ørret. Eller finn et fint sted langs Trysilelva og kast ut snøret. Les mer om fiske og anbefalte fiskevann her. 

 

Høsttur på hesteryggen 

Opplev de fine høstfargene fra hesteryggen!

Ridetur i Trysil

Den stødige gjengen på Trysil Hestesenter tar deg med ut på fine turer i skogen, og tilbyr alt fra leieturer på bane til 2- timers- og halvdagsturer. Mer info om turtilbudet her. 

 

Høyt & Lavt Trysil

Den populære klatreparken Høyt & Lavt Trysil, er absolutt verdt et besøk i høst.

Høyt og Lavt Trysil

All klatring, bortsett fra banene for de aller minste, starter fra et 12 meter høyt tårn. Kjempegøy!

 

Kanotur på Trysilelva

En kanotur på Trysilelva kan trygt anbefales.

Kanotur_host.jpg

Kanoer får du leid hos Trysil Hyttegrend, Øråneset, eller i Ljørdalen. Hos Trysil Hyttegrend får du kart og gode tips til fine steder dere kan gå i land. Kanoturen ned til Tjønna tar ca. en time og passer for familier med barn og venner på tur. 

 

Stolpejakten 

I Trysil er det hel 5 kart i Stolpejakten. Dette er en kjempefin måte å bli bedre kjent med Trysil på. Naturopplevelsene står i kø, og i Trysil sentrum finner du i tillegg skaterampe, bordtennisbord, sjakkbrett, pumptrack, lekeplasser, gode shoppingmuligheter, spisesteder og masse mer spennende.

Trysil sentrum

 

Unn deg en dag med sykkelkurs!

Enten du nettopp er i gang, eller begynner å bli rutinert på stiene i Trysil, er det mye å hente med sykkelguide- eller instruktør.

Guidet sykkeltur

Instruktørene i Trysilguidene gir deg tips og triks for ditt nivå, det blir rett og slett morsommere å sykle, og a-ha-opplevelsene er mange. Se kursene her. 

 

Kennelbesøk

Tilbring noen timer med firbeinte venner.

Kennelbesøk

Både Mountain King og Fjell-Huskies tilbyr kennelbesøk – perfekt for den hundeglade familien. 

Se alle høstens arrangementer. Høstfjellet kaller! 

>> Sjekk ut gode overnattingstilbud i høstferien her 

Flere nyheter

 • 27.01.2023

  10 tips til vinterferien

  Vinterferien er snart her, og i Trysil kan hele familien ha det gøy. Sjekk ut våre 10 tips til en spennende og innholdsrik vinterferie i Trysil. 
 • 17.01.2023

  Langrennstur med hele familien

  I Trysil har vi et bredt utvalg av langrennsløyper. Her er våre beste tips til familievennlige langrennsturer! Husk å pakk med dere kvikklunsjen og kakaoen i sekken. God tur! 
 • 05.01.2023

  Turrenn i Trysil

  I Trysil kan du delta på flere turrenn i løpet av vinteren. De største er Trysil Skimaraton og Trysil-Knut-rennet, og begge har seeding til både Vasaloppet og Birkebeinerrennet. 
 • 12.12.2022

  Magisk jul og nyttår i Trysil

  I Trysil rigger vi oss til jule- og nyttårsfeiring i fjellet. Magiske utendørsopplevelser venter deg og dine. 
 • 15.11.2022

  Spisenytt fra Trysil

  I vinter lanseres det flere nyheter på spisefronten i Trysil. Både i sentrum, Turistsenteret og Fageråsen kan du glede deg til nye og spennende smaker - og lokaler. 
 • 08.11.2022

  Derfor velger du Trysil i vinter

  Lange, brede og velpreparerte bakker. Stolheiser med varme i setene, moderne hytter, leiligheter og fantastiske hotell med ski inn og ski ut. Trysil er Norges største alpinanlegg. Her trives hele familien, også de mest kresne skikjørerne.
 • 28.10.2022

  Julegavetips fra Trysil

  SHOPPING | Vi gir deg inspirasjon til julehandelen i Trysil. Se våre beste julegavetips. 
 • 28.10.2022

  Julemarkeder i Trysil 2022

  I førjulstiden bugner det av deilig julebakst, hjemmelagde kaker og håndverksprodukter på Trysils trivelige julemarkeder. Her får du oversikt over julemarkedene i kommunen den nærmeste tiden.
 • 19.09.2022

  Elgjakta i Trysil fra 25. september

  Med mange jegere i skogen er det lurt å ta hensyn når man er ute i naturen.
 • 27.08.2022

  Høsttur på hesteryggen

  For Svein og Gry Eriksen er det hest som gjelder, fra de står opp til de legger seg om kvelden. De kan ikke tenke seg et bedre liv. Nå starter høstens magiske ridesesongen som de begge liker veldig godt.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 >