Tips til høstaktiviteter i Trysil

07.07.2021

Høsten er utetid og best på fjellet! Klare farger og fin høstsol gir høsten på fjellet det lille ekstra. Sjekk hvorfor du bør ta turen til Trysil i høst!

Høstsykling 

Stisykling er noe alle som besøker oss i høst bør gjøre! I Gullia finner du over 30 kilometer med sykkelstier som er gradert fra grønn til svart, sykkelstier som passer alt fra nybegynnere og erfarne stisyklister. Hvis du ikke vil ta med egne sykler kan du enkelt leie sykler i Trysil. 

>> Sjekk ut gode overnattingstilbud i høstferien her 

Fjellflyten

I tillegg til runder i Gullia og Magic Moose, bør du ta deg opp i høyfjellet og teste ut den fantastiske flytstien, Fjellflyten og ferdighetsløypene i Fageråsen Bike Park

Sykkelpark på høyfjellet i Trysil

Det kan fint kombineres med en tur på Fjellrunden. Langs runden kan du spise og drikke godt flere plasser. Sykkelheisen går daglig frem til 15. august, og hver lørdag og søndag 16. august til 3. oktober. I høstferieukene 40 og 41 går heisen hver dag - fra 10.00 til 16.00. Det blir også flere sykkelarrangementeter i høst som kan være verdt å sjekke ut, som blant annet B-RAGE Invitational, Norwegian Pumptrack Series, Trysil Enduro og Bike Out.

 

Årest store sykkelnyhet i Trysil er Norges største og råeste pumptrack som man finner i GT Pro Park. Den er verdt et besøk.

Pumptrack_GTPROPARKjpg.jpg

>> Sjekk den ultimate guiden til stisykling i Trysil

 

Høsten er perfekt for toppturer

Vi har samlet hele 14 fine toppturer i Trysil til et toppturprogram. 

Topptur i Trysil

Våre anbefalte toppturer er barnevennlige og gradert blå. Turene registreres digitalt, via appen UT.no. En av Trysils mest populære toppturer er Skagsvola, som både er en fin tur og som har et fantastisk utsikt på toppen. Eller hva med å ta turen opp til Bittermarka, cirka 40 minutter fra Trysil sentrum, og gå den barnevennlige og fine turer Støta. Denne turen kan varmt anbefales og høstfargene her er helt nydelig.  

 Høsten på fjellet i Trysil:

 

Gøy for alle på golfbanen

Trysilfjellet golfbane er en arena for hele familien. 

Trysilfjellet Golfbane

Denne flotte skogsbanen høster mange lovord for sine flotte greener. Her kan du også teste nyheten petanque, eller utfordre familien på den populære minigolfbanen. Lunsjen eller isen kan dere spise på spisestedet S.K.O.G.S

 

Fageråsen Frisbeegolf

Trysil har fått sin første frisbegolfbane, Fageråsen Frisbeegolfbane. Banen ligger i Fageråsen og har 12 hull. Banen er gratis å spille på hvis man har eget utstyr. Eller så kan man leie utstyr hos Fageråsen Handel

frisbeegolf_660.jpg

Et annet tips i Fageråsen er Fageråsen Challenge. Løp eller gå på 24 timer, og delta i trekningen av fine premier. Sjekk også ut de nyeste aktivitetene på Høyfjellssenteret. 

 

Prøv fiskelykken i høst 

August og september er fine måneder for fiske i Trysil. Et bra tips er å bli med fiskeguide på tur. I tillegg til lån av utstyr, viser guiden deg de beste fiskestedene og teknikktips får man også hvis man ønsker det. 

Litt øst for Trysil sentrum kan du prøve fiskelykken ved familievennlige Ørsjøen. 

Fisking i Trysil

Her finner du  en flott gapahuk, grillplass og båter til utlån. En av båtene ligger ulåst, og en av båtene kan leies gjennom minebater.no (dette koster 200 kr, og krever medlemskap i Norges  jeger- og fiskeforbund, NJFF). Fisken som biter på her er med aller største sannnsynlighet abbor eller ørret. Eller finn et fint sted langs Trysilelva og kast ut snøret. Les mer om fiske og anbefalte fiskevann her. 

 

Høsttur på hesteryggen 

Opplev de fine høstfargene fra hesteryggen!

Ridetur i Trysil

Den stødige gjengen på Trysil Hestesenter tar deg med ut på fine turer i skogen, og tilbyr alt fra leieturer på bane til 2- timers- og halvdagsturer. Mer info om turtilbudet her. 

 

Høyt & Lavt Trysil

Den populære klatreparken Høyt & Lavt Trysil, er absolutt verdt et besøk i høst.

Høyt og Lavt Trysil

All klatring, bortsett fra banen for de aller minste, starter fra et 12 meter høyt tårn. Kjempegøy!

 

Kanotur på Trysilelva

En kanotur på Trysilelva kan trygt anbefales.

Kanotur_host.jpg

Kanoer får du leid hos Trysil Hyttegrend, Øråneset, eller i Ljørdalen. Hos Trysil Hyttegrend får du kart og gode tips til fine steder dere kan gå i land. Kanoturen ned til Tjønna tar ca. en time og passer for familier med barn og venner på tur. 

 

Stolpejakten 

I Trysil sentrum kan du blant annet gå Stolpejakten. Dette er en kjempefin måte å bli bedre kjent med Trysil på. I tillegg finner du skaterampe, bordtennisbord, sjakkbrett, pumptrack, lekeplasser og masse mer spennende i Trysil sentrum.

Trysil sentrum

Det er også Stolpejakten i Fageråsen. Les mer om stolpejakten og last ned appen her.

I sentrum kan ungene også kose seg i lesekroken på biblioteket. Butikkene bugner av flotte høstnyheter, og spisestedene i Trysil tilbyr varierte og kortreise smaker.

 

Unn deg en dag med sykkelkurs!

Enten du nettopp er i gang, eller begynner å bli rutinert på stiene i Trysil, er det mye å hente med sykkelguide- eller instruktør.

Guidet sykkeltur

Instruktørene i Trysilguidene gir deg tips og triks for ditt nivå, det blir rett og slett morsommere å sykle, og a-ha-opplevelsene er mange. Se kursene her. 

 

Kennelbesøk

Tilbring noen timer med firbeinte venner.

Kennelbesøk

Både Mountain King og Fjell-Huskies tilbyr kennelbesøk – perfekt for den hundeglade familien. 

Se alle høstens arrangementer. Høstfjellet kaller! 

>> Sjekk ut gode overnattingstilbud i høstferien her 

Flere nyheter

 • 13.09.2021

  Den perfekte jenteturen til Trysil

  De siste månedene har familietid fått en litt ny dimensjon! Men nå er det tid for jentetur! Voksentur. Janne tok med seg sine venninner til Trysil hvor det ble tid for avslapning og utfordringer kanskje litt ut av komfortsonen. Men alle var enig o...
 • 22.06.2021

  Nå åpner vi Norges største pumptrack

  2. juli blir det offisiell åpning av den nye pumptracken i Trysil, som er Norges største. 
 • 16.06.2021

  Lekne leveregler fra barn til voksne

  I Trysil tar vi lek på alvor – og barn synes voksne bør være mer med på leken. De har derfor laget lekne leveregler til voksne.
 • 11.06.2021

  Trysilrypa 2021 - er du klar for årets jentehelg?

  Vi kan med glede informere om at vi arrangerer Trysilrypa helgen 9. til 12. september, i tråd med gjeldende smitteverntiltak.
 • 11.06.2021

  Tips til annerledes overnatting i Trysil

  Noen sommerkvelder er som skapt for å ligge ute. Trysil har mange fine plasser å overnatte for deg som elsker å våkne til lyden av fuglekvitter eller elvas brus. Trives du best med tak over hodet finnes det morsomme alternativer til køya hjemme.
 • 31.05.2021

  10 tips til familieferien i Trysil

  Det blir Norgesferie i år også, for de fleste nordmenn. Vi har samlet våre beste tips for en vellykket opplevelsesferie i eget land. I Trysil kan hele familien ha det gøy! Her er 10 tips til morsomme opplevelser i sommer-Trysil.
 • 27.05.2021

  Aktiv drømmehelg i vente

  Det meldes om brede glis fra både klatreparken, Gullia, minigolfbanen, bassenget og bowlingbanene. Videre meldes det sol fra skyfri himmel og over 20 grader til helga. Velkommen til Trysil!
 • 26.05.2021

  Lever drømmen i Trysil

  Med naturen som lekegrind bosetter stadig flere sesongarbeidere seg i Trysil på heltid. Ulrika Pettersson og Johan Söderlund har funnet både hverandre og drømmelivet i Trysil, og sammen med barna Julian (4) og Adrian (6) er de ute på små eventyr s...
 • 14.05.2021

  Kjøp sykkel i Trysil

  Etterspørselen etter sykler er ekstra stor i år, det gjelder i hele sykkelbransjen. Covid-situasjonen har ført til ekstra utfordringer i flere ledd med tanke på blant annet distribusjon. Ønsker du å sikre deg ny sykkel denne sommeren bør du handle...
 • 11.05.2021

  Her er årets sommernyheter i Trysil

  Trysil lanserer i år enda flere sykkelnyheter som gir sykkelanlegget bedre kapasitet og flere opplevelser for sommerferiegjestene. Allerede nå merker Trysil at interessen er stor. Det største resorthotellet, Radisson Blu Resort Trysil, ligger 68...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 >