Tips til høstaktiviteter i Trysil

15.08.2023

Høsten er utetid og fantastisk på fjellet! Klare farger og fin høstsol gir høsten på fjellet det lille ekstra. Sjekk hvorfor du bør ta turen til Trysil i høst!

Høstsykling 

Stisykling er noe alle som besøker oss i høst bør gjøre! I Gullia finner du over 30 kilometer med sykkelstier som er gradert fra grønn til svart, sykkelstier som passer alt fra nybegynnere og erfarne stisyklister. Hvis du ikke vil ta med egne sykler kan du enkelt leie sykler i Trysil. 

>> BESTILL OVERNATTING HER

Høstsykling_1.jpg

I tillegg til runder i Gullia kan du ta heisen opp og få tilgang til hele 11 heisbaserte sykkelstier. Magic Moose er en 7 kilometer lang flytsti som er gradert blå. I tillegg åpnet vi i fjor hele 6 nye, heisbaserte sykkelstier som på kort tid har blitt veldig populære. 

Flowstar.jpg

På høyfjellet bør du også teste ut den fantastiske flytstien, Fjellflyten, ferdighetsløypene i Fageråsen Bike Park og den nye Fjellroastien. 

Sykkelpark på høyfjellet i Trysil

Det kan fint kombineres med en tur på Fjellrunden. Langs runden kan du spise og drikke godt flere plasser. Sykkelheisen går daglig frem til 20. august, og hver lørdag og søndag fra 21. august til 29. september. I uke 40 går heisen hver dag fra 10.00 til 16.00, og i uke 41 går heisen fra 10.00 til 16.00 fredag til søndag. 

>> Kjøp TrysilPasset og få tilgang til heis og aktiviteter i Eventyr

 

I Trysil finner du hele fire sykkelparker. Norges største og råeste pumptrack ligger i GT Pro Park. Den er verdt et besøk.

Pumptrack_GT_660.jpg

 

Aktiviteter i Eventyr

Coaster_660.jpg

Barneområdet Eventyr, som ligger rett nedenfor Radisson Blu Resort Trysil, byr på et morsomt aktivitetsområde for hele familien. Her finner du Mountain coaster, Mountain Tube, elektriske mini-gocarts og morsomme sykkelstier for de minste. 

I uke 40 har Eventyr åpent mandag til søndag fra 10.00 - 14.00 og i uke 41 er parken åpen fredag til søndag. 

>> Kjøp TrysilPasset og få tilgang til heis og aktiviteter i Eventyr

Eventyr_stisykling.jpg

Se oversikt over åpningstider her.

Høsten er perfekt for toppturer

Vi har samlet hele 14 fine toppturer i Trysil til et toppturprogram. 

Topptur i Trysil

Våre anbefalte toppturer er barnevennlige og gradert blå. Turene registreres digitalt, via appen UT.no. En av Trysils mest populære toppturer er Skagsvola, som både er en fin tur og som har et fantastisk utsikt på toppen. Eller hva med å ta turen opp til Bittermarka, cirka 40 minutter fra Trysil sentrum, og gå den barnevennlige og fine turen Støta. Denne turen kan varmt anbefales og høstfargene her er helt nydelige.  

 Høsten på fjellet i Trysil:

 

Høsttur på hesteryggen 

Opplev de fine høstfargene fra hesteryggen!

Ridetur i Trysil

Den stødige gjengen på Trysil Hestesenter tar deg med ut på fine turer i skogen, og tilbyr alt fra leieturer på bane til 2- timersturer. Mer info om turtilbudet her. 

 

Høyt & Lavt Trysil

Den populære klatreparken Høyt & Lavt Trysil, er absolutt verdt et besøk i høst.

Høyt og Lavt Trysil

All klatring, bortsett fra banene for de aller minste, starter fra et 12 meter høyt tårn. Kjempegøy! Klatreparken har åpent alle dager fra 10.00 - 16.15 i uke 40 og torsdag til lørdag fra 10.00 - 16.15 og søndag 10.30-14.00 i uke 41. I uke 42-44 har klatreparken åpen hver lørdag fra 10.00 - 16.15. 

 

Stolpejakten 

I Trysil er det hele 7 kart i Stolpejakten. Dette er en kjempefin måte å bli bedre kjent med Trysil på, og naturopplevelsene står i kø. 

Stolpejakt_fageråsen.jpg

 

Fageråsen Frisbeegolf

Trysil har fått sin første frisbegolfbane, Fageråsen Frisbeegolfbane. Banen ligger i Fageråsen og har 18 hull. Banen er gratis å spille på hvis man har eget utstyr. Eller så kan man leie utstyr hos Fageråsen Handel

frisbeegolf_660.jpg

 

Smakfulle opplevelser fra fjern og nær - Trysil Food Fest

Trysil Food Fest er tilbake helga 6. til 7. oktober for å gi deg smakfulle opplevelser fra fjern og nær. Festivalområdet åpner kl. 12.00 både fredag og lørdag.

>> Se hele programmet til Trysil Food Fest her

TrysilFoodFest.jpg

Her finner du blant annet lokale spesialiteter, tradisjonsmat, eksotiske smaker fra Street Food Norway, god kaffe og deilige kaker. Ikke la smaksløkene gå glipp av dette arrangementet. Det er bare å glede seg! Det vil også bli underholdning av ulike slag, Trysils sterkeste, smakskonkurranser og mye mer! Gratis inngang.

TASTE_660.jpg

Og hvis du vil ut og spise i høstfeiren så bugner spisestedene i Trysil av fristende retter for enhver smak. På menyene finner du alt fra lokale spesialiteter som sikburger hos Løkja, til et godt høsttilbud på TASTE Trysils fantastiske skalldyrplatå. Se oversikt over alle spisesteder her. 

 

Kanotur på Trysilelva

En kanotur på Trysilelva kan trygt anbefales.

Kanotur_host.jpg

Kanoer får du leid hos Trysil Hyttegrend, Øråneset, eller i Ljørdalen. Hos Trysil Hyttegrend får du kart og gode tips til fine steder dere kan gå i land. Kanoturen ned til Tjønna tar ca. en time og passer for familier med barn og venner på tur. 

 

Gå tur med geit og lama

Fjell-huskies tar deg med på tur med geit og lamaer. Dette er en spennende opplevelse for store og små med disse fine dyrene. Underveis er det pause med bålkos. Turen tar fra 2 til 4 timer. Sjekk mer informasjon om lama- og geittrekking her

Gåmedlama.jpg

 

Gøy for alle på golfbanen

Trysilfjellet golfbane er en arena for hele familien. 

Trysilfjellet Golfbane

Denne flotte skogsbanen høster mange lovord for sine flotte greener. Her kan du også utfordre familien på den populære minigolfbanen. Lunsjen kan dere spise på spisestedet Bistro 19.

 

Kulturfest i Trysil - Skjæraasendagene

Lørdag 30. september til søndag 8. oktober er Skjæraasendagene i Trysil. Programmet er fullspekket med alt fra stand-up, gratis kino, konserter og talentshowt "Trysil har talent" med Markus Neby som konferansier. Se hele programmet for Skjæraasendagene her.

Se alle høstens arrangementer. Høstfjellet kaller! 

>> Sjekk ut overnatting i Trysil her!

Flere nyheter

 • 03.04.2024

  Vårskikjøring i Trysil

  Dagene er lengre og lysere, sola har begynt å varme, de travleste ukene er over og det er fortsatt masse herlig snø i fjellet. Velkommen til fjells og vårskikjøring! 
 • 08.03.2024

  Påskeprogram 2024

  Påsken i Trysil er tiden for skikjøring, late dager i sola, underholdning, afterski, aktiviteter for hele familien og herlig stemning.
 • 28.02.2024

  Tips til en aktiv påskeferie i Trysil

  Skikjøring, langrennsturer, deilig mat og morsomme aktiviteter er det gode påskelivet for mange. I Trysil får du alt dette og mer til. Her er våre tips til påskeaktiviteter for hele familien.
 • 28.02.2024

  Velkommen til sentrum

  Trysil sentrum er en perle, med koselige spisesteder, avslappende shopping og hyggelige aktiviteter. Se hvorfor du bør ta turen til sentrum når du besøker Trysil.
 • 15.02.2024

  Trugeturer i Trysil

  Med truger på beina kan du oppleve mer av vinteren i Trysil! Takket være ihuga truge-entusiaster er det ikke langt mellom opptrådde turer. Her får du oversikt over noen av Trysils beste trugeturer.
 • 06.02.2024

  Morsdag og valentines

  Usikker på hva du skal kjøpe til mor på morsdagen? Eller hva du skal gi til din kjære på valentinsdagen? Her har vi har samlet en rekke spennende tips til deg.
 • 18.01.2024

  10 tips til vinterferien

  Vinterferien er snart her, og i Trysil kan hele familien ha det gøy. Sjekk ut våre 10 tips til en spennende og innholdsrik vinterferie i Trysil. 
 • 18.01.2024

  Sikre deg vinterferien i Trysil

  Det går fort mot vinterferie, og drømmer du om skiferie er det fortsatt mulig å sikre seg overnatting i Trysil. Vi har tatt jobben for deg og lagd en oversikt med eksempler på hva som ledig. Her finner du alt fra campinghytte til luksusleiligheter...
 • 18.01.2024

  Lysløyper i Trysil

  Det er en kjent sak at Trysil byr på hundrevis av herlige langrennsløyper på fjellet og i skogen. Men visste du at Trysil også har mange lysløyper? Disse finner du i store deler av kommunen. Her gir vi deg full oversikt over Trysils lysløyper.
 • 05.01.2024

  Lokale langrennstips i Trysil

  Hva har en ordfører, en regnskapsfører, en idrettslærer og en næringssjef til felles? Jo, de elsker å gå på langrennski! Her deler et knippe spreke tryslinger sine beste turtips. 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 >