Lysløyper i Trysil

18.01.2024

Det er en kjent sak at Trysil byr på hundrevis av herlige langrennsløyper på fjellet og i skogen. Men visste du at Trysil også har mange lysløyper? Disse finner du i store deler av kommunen. Her gir vi deg full oversikt over Trysils lysløyper.

Trysilfjellet Arena

Trysilfjellet_Arena_660.jpg

Trysilfjellet Arena (tidligere Trysil-Knut Arena) ligger i gangavstand fra Turistsenteret. Traseen er ca. 3 kilometer lang og flombelyst fra kl. 6-21 hver dag. Her kan du gå hele runden eller kortere sløyfer. 

Trysilfjellet_Arena_skisporet.jpg

>> Se sist preparert og mer info på skisporet.no

>> Les mer om Trysilfjellet Arena her

 

Lysløype i Jordet 

Lysloype_Jordet_2.jpg

I Jordet (Nordre Trysil) er det lys i løypa fra 17.00-22.00 hver dag gjennom vinteren (fra 16.00-22.00 til månedsskiftet januar/februar). Hele runden er på ca. 2.5 km, men det er fullt mulig å gå kortere sløyfer, og fra parkeringen på stadion er det fint å gå sørover med de aller minste.

Tar du hele runden får du utfordret deg både i motbakker og utforkjøringer. Lysløypa er også et fint utgangspunkt hvis du vil gå lengre turer i Nordre Trysils løypenettverk, f.eks til de lokale turfavorittene Omformeren og Storkjølen. Sistnevnte er perfekt for barnefamilier.

>> Se sist preparert og mer info på skisporet.no

Lysløype i Søre Osen

Sore_Osen_660.jpg

Søre Osen har muligens den nyeste oppgraderte lysløypa i Trysil. Lengden på runden er 1,9 km og lysene er på 17.00 – 22.00 hver dag. Lysløypa ble renovert i 2020 for å kunne benyttes sommer som vinter og er tilrettelagt for alle brukere. Gående, syklister, ridende, skiløpere og trillende.

Idrettslaget har fjernet de bratte bakkene og de krappe svingene slik at alle brukere skal kunne oppleve mestring og skiglede. Hele løypa er bygd opp slik at skispor kan legges fra første snøfall. Parkering ved campingen på Sjøenden.

>> Se sist preparert og mer info på skisporet.no

Lysløype på Tørberget

Torberget_660.jpg

Ved Tørberget samfunnshus kan du gå rett ut i lysløypa. Her kan du velge mellom tre lengder; 0,5 km, 1 km og 2 km. Det er lys på i tidsrommet 17.00-21.30. Løypa er kupert, og her står lysene på fra 17.00- 21.30. På skisporet kan du se hele løypenettet i området, slik som Munksjøen, Hemberget, Dakasorunden og korsmyrkoia. Disse løypene er knyttet sammen med Trysil-Knut traseen.

>> Se sist preparert og mer info på skisporet.no

 

Lysløype i Ljørdalen

Lysloype_Ljordalen_skisporet_660.jpg

Lysløypa i Ljørdalen har utgangspunkt fra Lund Samfunnshus. Lengden på runden er 1,9 km og her står lysene på hver dag mellom 17.00 – 22.00. Fra lysløypa kan du ta deg videre ut i det store løypenettverket i Østre Trysil. 

>> Se sist preparert og mer info på skisporet.no


Lysløype på Østby 

Lysloype_Ostby_660.jpg

I lysløypa på Østby er det lys på mellom ca. 17.30- 21.30. Løypa er ca. 2,5 km lang, og har en runde på ca. 500 meter, 800 meter og 2 km, i tillegg til hele runden. Løypa er knyttet til et større løypenettverk (uten lys). I lysløypa rett ved stadion er det også en akebakke og skøytebane.

Det er ca. 1 km opp til "trimkassa" og en runde "rundløypa" på ca. 6 km. Løypene går også videre opp til Skærhollvegen og Solberglia/Ryskdalen. Derfra går det også løyper til Ljørdalen. Løypene brukes også til Trysil Skimaraton som går fra Østby og opp til Ryskdalen og tilbake igjen.

Så fort snømengden tillater dette kjøres alle løypene med løypemaskin.

>> Se sist preparert og mer info på skisporet.no

Lysløype på Slettås

Slettas_skisporet_660.jpg

Lysløypa på Slettås er selvbetjent, og her er det viktig at du husker å slå av lyset etter deg. Lysløypa er en kort runde på idrettsplassen. Ellers er det skilek her på tirsdager i februar, og da er lyset på mellom 18-20.

Vil du utvide turen kan du gå til populære Svesætra, som har åpent fra 27. januar til etter påske. Det er åpent hver dag så langt vær og føre tillater det. Fra Svesætra kan du gå videre til Fageråsen, eller gå en runde tilbake til Slettås.

>> Se sist preparert og mer info på skisporet.no

 

Lysløype i Flendalen 

Flendalen_660.jpg

Lysløypa i Flendalen har utgangspunkt fra Lokalet Vidsyn. Strekningen med lys er på 1,2 km. Det er selvbetjening på lysene. Lysbryteren finner du på veggen ved inngangen til Vidsyn, og setter timer på ønsket tid. 

Løypa prepareres hele vinteren, og er også et kjempefint utgangspunkt for å gå videre i det fine løypenettverket i Flendalen og Bittermarka. Vidsyn er også utgangspunkt for det årlige Kittilirennet, som går fra Flendalen til Engerneset. 

>> Se sist preparert og mer info på skisporet.no

 

>> Fullstendig oversikt over løyper i Trysil finner du på skisporet.no

 

Flere nyheter

 • 03.04.2024

  Vårskikjøring i Trysil

  Dagene er lengre og lysere, sola har begynt å varme, de travleste ukene er over og det er fortsatt masse herlig snø i fjellet. Velkommen til fjells og vårskikjøring! 
 • 08.03.2024

  Påskeprogram 2024

  Påsken i Trysil er tiden for skikjøring, late dager i sola, underholdning, afterski, aktiviteter for hele familien og herlig stemning.
 • 28.02.2024

  Tips til en aktiv påskeferie i Trysil

  Skikjøring, langrennsturer, deilig mat og morsomme aktiviteter er det gode påskelivet for mange. I Trysil får du alt dette og mer til. Her er våre tips til påskeaktiviteter for hele familien.
 • 28.02.2024

  Velkommen til sentrum

  Trysil sentrum er en perle, med koselige spisesteder, avslappende shopping og hyggelige aktiviteter. Se hvorfor du bør ta turen til sentrum når du besøker Trysil.
 • 15.02.2024

  Trugeturer i Trysil

  Med truger på beina kan du oppleve mer av vinteren i Trysil! Takket være ihuga truge-entusiaster er det ikke langt mellom opptrådde turer. Her får du oversikt over noen av Trysils beste trugeturer.
 • 06.02.2024

  Morsdag og valentines

  Usikker på hva du skal kjøpe til mor på morsdagen? Eller hva du skal gi til din kjære på valentinsdagen? Her har vi har samlet en rekke spennende tips til deg.
 • 18.01.2024

  10 tips til vinterferien

  Vinterferien er snart her, og i Trysil kan hele familien ha det gøy. Sjekk ut våre 10 tips til en spennende og innholdsrik vinterferie i Trysil. 
 • 18.01.2024

  Sikre deg vinterferien i Trysil

  Det går fort mot vinterferie, og drømmer du om skiferie er det fortsatt mulig å sikre seg overnatting i Trysil. Vi har tatt jobben for deg og lagd en oversikt med eksempler på hva som ledig. Her finner du alt fra campinghytte til luksusleiligheter...
 • 05.01.2024

  Lokale langrennstips i Trysil

  Hva har en ordfører, en regnskapsfører, en idrettslærer og en næringssjef til felles? Jo, de elsker å gå på langrennski! Her deler et knippe spreke tryslinger sine beste turtips. 
 • 06.12.2023

  Julehandel i Trysil

  Før jul utvider mange av butikkene i Trysil åpningstidene sine, slik at du enkelt og greit kan komme i havn med juleforberedelsene. Flere av matbutikkene holder også åpent på julaften. Her gir vi deg full oversikt!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 >