Tips til vannaktiviteter for store og små

27.05.2013

Trysilelva slynger seg vakkert gjennom kommunen og er en sentral aktør i Trysil om sommeren. Beveger du deg inn i skogen eller opp på fjellet så støter du på små og litt større sjøer. Både elv og sjøer byr på spennende sommeraktiviteter. Noen med sprut, andre med stille vann.

Blodet bruser og vannet spruter

Ekstremrafting i TrysilRafting får blodet til å bruse og latteren til å boble! Rafting er for alle, og en utrolig sosial aktivitet. Trysil har raftingturer for så vel familier som for de som vil ha det så vilt som mulig.

TrysilGuidene tilbyr familietur hvor barn fra 6 år kan være med sammen med mor og far. Ungdom og voksne har en litt tøffere tur, hvor spruten står og flott natur rår. Og har du raftet mye før og vil ha det ekstremt, da kan kanskje ekstremturen på elva Drevja være det du søker. Alle turer er flotte naturopplevelser!

Trysilelva er fluefiskeres drømmedame!

Fiske i TrysilHar du lyst å lære og fiske med flue? Call of the wild er firmaet som tilbyr det meste innen fiske, blant annet fluefiskekurs for nybegynnere. Kurset går over 3 dager, og du lærer alt fra insektlære til kasteteknikk og elvelære.

Sør i Trysil kommune ligger stedet Plassen, og for mange fiskere er dette et drømmested. Gjerfloen Fluefiske tilbyr en egen fluefiskesone. 7 kilometer på begge sider av elva, og det selges maks 20 fiskekort i døgnet. Da har du som fisker et eksklusivt tilbud – ja du vader i paradis! Ønsker du å ha med en guide på turen, så er det mulig.

Dagstur med kano på Trysilelva, med henting.

Kanotur i TrysilNår du er ute på elva, så ser du omgivelsene fra en annen side og på en annen måte. Å leie en kano og padle i eget tempo er en god sommeropplevelse. Du kan legge inn en badepause, en fiskepause og så klart en piknikkpause.

Det dumme med elv er at du ikke kan padle en rundtur. Men i Trysil har vi løsningen på det. Hos TrysilGuidene kan du leie en kano og bestille henting eller bringing. For eksempel kan du følge den rolige strømmen nedover mot svenskegrensen. Etter 11 km er første hentested, og neste er etter 19 km. Trysilelva sørover fra Trysil sentrum er fin for nybegynnere.

Dagstur med kano på Ulvsjøen, rundtur.

Ulvsjøen i Vestby er et fint padlevann for familier med barn. Et godt tips er å bruke hele dagen. Da får du en ekstra fin opplevelse. Første sjøen du padler på er Søndre Ulvsjøen. Når du kommer til nordenden av den, blir sjøen smalere og du padler inn i et mellomparti hvor blant annet nøkkerosene smiler i mot deg. Dette er veien inn til Nordre Ulvsjøen, og her har du følelsen av å være helt alene. Men bare nesten. Gjedda lusker nok i sivet, for Ulvsjøen er et av Trysils beste gjeddevann. Ta gjerne med telt og sovepose, og legg inn en overnatting ute i det fri. Det er sommer det!

Hvordan får jeg napp mon tro?

Fiskeskole i TrysilBåde barn og voksne gleder seg over å kjenne at det napper i snøret. Drømmen er kanskje å hale i land en fin ørret som kan stekes til middag samme dag. Eller en liten harr som kanskje ikke er så god. Men du har fått fisk, og det er det som betyr noe!

Alt må læres. Også å fiske, og i Trysil finnes mange gode guider og ressurspersoner som kan lære bort og tilrettelegge. Aktiv Fritid Trysil tilbyr fiskeskole for barn. Selv om dette er barnas fiskeskole, så er det mange voksne som har glede av å delta. Med andre ord en fin familieaktivitet. Klasserommet for fiskeskolen er et vann i nærheten av Trysil.

Fri flyt på en flåte

Flåtetur i TrysilSe deg selv på en flåte midt ute på elva. Solen skinner og du stikker tærne i vannet og lar deg friste til et bad. Du beundrer skog og fjell. Trysil er utrolig grønt når sommeren er som sterkest.

I Trysil kan du leie en treflåte og la deg drive nedover elva. Flåtene er store og trygge, med plass til 6 personer. Du kan være dine egen skipper, men det finnes også en luksusutgave hvor du leier flåten med guide. En flåte på Trysilelva er en fin fiskeplass, et fint sted å feire en bursdag, når barna skal være med på noe de ikke har gjort før, eller når du bare vil være lat en deilig solskinnsdag.

Etter rafting kommer ducky

DuckyHar du raftet noen ganger før, og synes det er topp, men føler at du er klar for noe mer? Da er neste trinn på din elvestige ducky. Ducky er en 2-manns gummikajakk, og her kjenner du virkelig hvilke krefter elven kan by på. Elva virker større enn i en raftingbåt, og det gir mange morsomme muligheter. Du kan surfe på en bølge, leke og more deg. Og når dere har lekt dere glade, våte og slitne, serverer TrysilGuidene varm mat og noe å drikke. Ducky tilbys også som familietur, for barn fra 10 år.

 

Tekst: Runa Eggen
Foto: Utefoto, Johan Wildhagen/Palookaville

Flere nyheter

  • 23.04.2024

    En utfordring i Toppsjiktet

    Trysils toppturprogram byr på et spennende og variert utvalg av turer i toppklasse. Her har du muligheter for frisk luft, fantastisk utsikt og gratis pleie av kropp og sjel. Og har du lyst til å kjenne litt på konkurranseinstinktet i tillegg, kan ...
  • 03.04.2024

    Vårskikjøring i Trysil

    Dagene er lengre og lysere, sola har begynt å varme, de travleste ukene er over og det er fortsatt masse herlig snø i fjellet. Velkommen til fjells og vårskikjøring! 
  • 08.03.2024

    Påskeprogram 2024

    Påsken i Trysil er tiden for skikjøring, late dager i sola, underholdning, afterski, aktiviteter for hele familien og herlig stemning.
  • 28.02.2024

    Tips til en aktiv påskeferie i Trysil

    Skikjøring, langrennsturer, deilig mat og morsomme aktiviteter er det gode påskelivet for mange. I Trysil får du alt dette og mer til. Her er våre tips til påskeaktiviteter for hele familien.
  • 28.02.2024

    Velkommen til sentrum

    Trysil sentrum er en perle, med koselige spisesteder, avslappende shopping og hyggelige aktiviteter. Se hvorfor du bør ta turen til sentrum når du besøker Trysil.
  • 15.02.2024

    Trugeturer i Trysil

    Med truger på beina kan du oppleve mer av vinteren i Trysil! Takket være ihuga truge-entusiaster er det ikke langt mellom opptrådde turer. Her får du oversikt over noen av Trysils beste trugeturer.
  • 06.02.2024

    Morsdag og valentines

    Usikker på hva du skal kjøpe til mor på morsdagen? Eller hva du skal gi til din kjære på valentinsdagen? Her har vi har samlet en rekke spennende tips til deg.
  • 18.01.2024

    10 tips til vinterferien

    Vinterferien er snart her, og i Trysil kan hele familien ha det gøy. Sjekk ut våre 10 tips til en spennende og innholdsrik vinterferie i Trysil. 
  • 18.01.2024

    Sikre deg vinterferien i Trysil

    Det går fort mot vinterferie, og drømmer du om skiferie er det fortsatt mulig å sikre seg overnatting i Trysil. Vi har tatt jobben for deg og lagd en oversikt med eksempler på hva som ledig. Her finner du alt fra campinghytte til luksusleiligheter...
  • 18.01.2024

    Lysløyper i Trysil

    Det er en kjent sak at Trysil byr på hundrevis av herlige langrennsløyper på fjellet og i skogen. Men visste du at Trysil også har mange lysløyper? Disse finner du i store deler av kommunen. Her gir vi deg full oversikt over Trysils lysløyper.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 >