Norges største pumptrack åpnet i Trysil

07.07.2021

Nå er Trysils største sommernyhet åpnet. Norges største pumptrack er også Trysils største sykkelinvestering denne sommer, og skal trekke enda flere sykkelgjester.

Det var god stemning og mye folk til stede da Trysil hadde sin offisielle åpning av Norges største pumptrack fredag 2. juli .

- Vi er imponert over den helårsdestinasjonen Trysil har klart å skape. De har bygget sykkelstier- og parker som er tilrettelagt slik at alle kan ha gleden av dem, sa Kjerstin G. Lundgård, leder i Hovedutvalg for kultur i Innlandet fylkeskommune, før hun klipte snoren og sendte av gårde de første syklistene.

Populært med pumptrack i Norge
Den nye pumptracken i Trysil ligger i GT Pro Park, og er hele 2.600 kvadratmeter stor. 

- Vi måtte rett og slett bygge en ny pumptrack for å avlaste trafikken på den vi hadde fra før, sa Olve Norderhaug, leder i Trysil Bike Arena. – Ikke er den bare Norges største pumptrack, det er også den mest unike pumptracken med spektakulære sykkelelement.

Dowhilltaltentet Nicolai Grip Haglev var den første som fikk prøve pumptracken etter åpningen. 

- Dette er en pumptrack som jeg har drømt om skulle komme. Asfalten er så fint lagt, og hoppene er helt perfekt, sa 12 år gamle Nicolai. 

Fakta:

 • Pumptracken i Trysil er sommerens største investering og har en verdi på rundt 6 millioner kroner. Den er designet av franske Bike Solutions, et av de ledende konsulentselskapene innen stisykling i Europa. Bygging er gjort av Trysil Bike Arena i samarbeid med Bike Solutions, Singstad Maskinering, John Galten AS og Trysilfjell Utmarkslag. Peab Asfalt har vært med å legge asfalt.
 • Trysil har siden 2013 jobbet med å utvikle en helårsdestinasjon, med fokus på stisykling om sommeren. Sykkelprosjektet er et spleiselag mellom Destinasjon Trysil, Trysil Kommune, Innlandet Fylkeskommune, Sparebank 1 Østlandet og næringslivet i Trysil. Det er hittil investert nærmere 30 millioner kroner i sykkelprosjektet.

>> Se tilbud på sykkelvennlig overnatting i Trysil

Flere nyheter

 • 06.05.2022

  Dette sier gjestene om stisyklingen i Trysil

  I Trysil har de bygget en ny sommeraktivitet som har blitt veldig populær. Trysil sier selv at sykkelstiene passer for alle, men hva sier gjestene? Sjekk ut tilbakemeldingene fra sykkelgjester i Trysil.
 • 01.04.2022

  Stietikette for Trysil

  I Trysil er vi stolte av naturen vår og bruker den så ofte vi kan. Vi fryder oss over å få love å dele den meg deg! Enten du går, triller, løper eller sykler vil vi at du skal føle deg velkommen i naturen vår. Vi har laget et knippe vennlige...
 • 18.03.2022

  Jentepappaer på sykkelferie i Trysil

  Brødrene Torstein og Magnus er ivrige stisyklister, og Oslomarka er flittig brukt for fartsfylte turer på sykkelen. Pappaene ville gjerne overføre denne sykkelgleden til jentene sine, og i Trysil ble en gnist for stisykling tent.
 • 16.03.2022

  Trysil Enduro

  Velkommen til Trysil Enduro 17. til 18. september 2022! I år blir Trysil Enduro en del av Norgescupen i Enduro. 
 • 28.02.2022

  Årets store sykkelnyheter

  Sommerens store nyhet i Trysil er en blå og en rød heisbasert sykkelsti. I tillegg økes heiskapasitet. Gjør dere klar for en sommer med mye flyt.
 • 01.02.2022

  Sykkelstier i Trysil - den ultimate guiden

  Hvis du tror at stisykling ikke er noe for deg eller din familie, så bør du ta en tur til Trysil. Her finner dere over 50 kilometer med morsomme sykkelstier i skogen og på fjellet som er gradert på samme måte som i skianlegget – fra grønn til svar...
 • 01.02.2022

  Mountainbiking i Trysil – den ultimative guide

  Hvis du tror, at mountainbiking ikke er noget for dig eller din familie, bør I tage en tur til Trysil. Her finder I mere end 50 kilometer skønne mountainbikespor i skoven og på fjeldet, som er klassificeret på samme måde som skibakkerne: fra grøn...
 • 01.02.2022

  Den ultimata stigcykelguiden i Trysil

  Om du tänker att stigcykling är något för dig och din familj, så borde du resa till Trysil. Här har vi över 50 km med fantastiska stigar i skogen och på fjället som är graderade på samma sätt som i skidanläggningen - från grön till svart. Läs den...
 • 08.07.2021

  Nå åpnes Trysils råeste sykkelsti, B-RAGE

  Lørdag 10. juli 09.00 åpner endelig B-RAGE, Trysils første dobbelsvarte sykkelsti. Stien har hele 20 store hopp, dropp og heftige trelementer, og det vil derfor bli føringer på hvem som kan sykle denne og når den er åpen. 14. august blir det...
 • 30.04.2020

  Et godt feriealternativ i sommer - masse boltreplass

  Også denne sommeren blir det viktig å holde avstand, men vi skal fortsatt ha det like gøy! Se hvorfor vi mener Trysil er et godt feriealternativ i sommer.
1 2 3 4 5 >

Våre samarbeidspartnere

GT logo

SportLodgen logo

Shimano logo

Sweet logo

Evoc logo

Printing logo

Opsis logo

Trysilguidene logo

Radisson logo

Utmarkslaget

Fageråsen Fritid

Trysil Kommune

Innlandet Fylkeskommune

Destinasjon Trysil

Skistar