Norges største pumptrack åpnet i Trysil

07.07.2021

Nå er Trysils største sommernyhet åpnet. Norges største pumptrack er også Trysils største sykkelinvestering denne sommer, og skal trekke enda flere sykkelgjester.

Det var god stemning og mye folk til stede da Trysil hadde sin offisielle åpning av Norges største pumptrack fredag 2. juli .

- Vi er imponert over den helårsdestinasjonen Trysil har klart å skape. De har bygget sykkelstier- og parker som er tilrettelagt slik at alle kan ha gleden av dem, sa Kjerstin G. Lundgård, leder i Hovedutvalg for kultur i Innlandet fylkeskommune, før hun klipte snoren og sendte av gårde de første syklistene.

Populært med pumptrack i Norge
Den nye pumptracken i Trysil ligger i GT Pro Park, og er hele 2.600 kvadratmeter stor. 

- Vi måtte rett og slett bygge en ny pumptrack for å avlaste trafikken på den vi hadde fra før, sa Olve Norderhaug, leder i Trysil Bike Arena. – Ikke er den bare Norges største pumptrack, det er også den mest unike pumptracken med spektakulære sykkelelement.

Dowhilltaltentet Nicolai Grip Haglev var den første som fikk prøve pumptracken etter åpningen. 

- Dette er en pumptrack som jeg har drømt om skulle komme. Asfalten er så fint lagt, og hoppene er helt perfekt, sa 12 år gamle Nicolai. 

Fakta:

 • Pumptracken i Trysil er sommerens største investering og har en verdi på rundt 6 millioner kroner. Den er designet av franske Bike Solutions, et av de ledende konsulentselskapene innen stisykling i Europa. Bygging er gjort av Trysil Bike Arena i samarbeid med Bike Solutions, Singstad Maskinering, John Galten AS og Trysilfjell Utmarkslag. Peab Asfalt har vært med å legge asfalt.
 • Trysil har siden 2013 jobbet med å utvikle en helårsdestinasjon, med fokus på stisykling om sommeren. Sykkelprosjektet er et spleiselag mellom Destinasjon Trysil, Trysil Kommune, Innlandet Fylkeskommune, Sparebank 1 Østlandet og næringslivet i Trysil. Det er hittil investert nærmere 30 millioner kroner i sykkelprosjektet.

>> Se tilbud på sykkelvennlig overnatting i Trysil

Flere nyheter

 • 20.03.2024

  Fra Alta til Trysil på sommerferie

  Familien Brundtland fra Alta finner sitt sommerparadis i Trysil. Sykkelstier og campingliv skaper minner for livet. Trysil om sommeren er et aktivt eventyr for alle, fra små til store.
 • 11.09.2023

  Trysil Enduro ga mersmak

  Anja Enger og Julie Sandvik Myrvold debuterte i Trysil Enduro og det ga mersmak. – Utrolig slitsomt og utrolig gøy. Flere damer bør stille på startstreken. 
 • 04.07.2023

  Stisykling for de aller minste

  Tenk deg å være 3 år og kjenne det kile i magen når du suser over små kuler på sykkel. I Trysil finnes det sykkelstier for alle - også de minste barna. 
 • 30.06.2023

  Revehalejakta

  Konkurranse: Den grønne reven i Gullia gjemmer seg gjerne for barna på dagtid, men er du riktig lur, så ser du kanskje halen stikke frem noen steder.
 • 25.05.2023

  Gode tall foran årets sommersesong i Trysil – og nå ruller det i gang

  Fredag 26. mai går startskuddet for årets sommersesong i Trysil. Åpning av sykkelstiene i det populære sykkelanlegget Gullia har mange ventet på, og foreløpige bookingtall for overnatting ser lovende ut foran årets sesong.
 • 07.05.2024

  Helsesista tester stisykling i Trysil

  Tale Maria Krohn Engvik, kjent som Helsesista, var i Trysil i fjor sommer og testet stisykling for første gangen. Hun liker å utfordre seg selv og prøve ting hun aldri har gjort før. Nå stod stisykling på programmet.
 • 30.03.2023

  Årets store sykkelnyheter i Trysil

  Trysils offensive sykkelsatsing fortsetter; i sommer bygger SkiStar en ny grønn heisbasert sykkelsti fra toppen av Fjellekspressen. Stien blir et hele åtte kilometer langt tureventyr - skreddersydd for familien.
 • 15.03.2024

  Sykkelstier i Trysil - den ultimate guiden

  Hvis du tror at stisykling ikke er noe for deg eller din familie, så bør du ta en tur til Trysil. Her finner dere over 50 kilometer med morsomme sykkelstier i skogen og på fjellet som er gradert på samme måte som i skianlegget – fra grønn til svar...
 • 29.03.2023

  Mountainbiking i Trysil – den ultimative guide

  Hvis du tror, at mountainbiking ikke er noget for dig eller din familie, bør I tage en tur til Trysil. Her finder I mere end 50 kilometer skønne mountainbikespor i skoven og på fjeldet, som er klassificeret på samme måde som skibakkerne: fra grøn...
 • 06.05.2022

  Dette sier gjestene om stisyklingen i Trysil

  I Trysil har de bygget en ny sommeraktivitet som har blitt veldig populær. Trysil sier selv at sykkelstiene passer for alle, men hva sier gjestene? Sjekk ut tilbakemeldingene fra sykkelgjester i Trysil.
1 2 3 4 5 >

Våre samarbeidspartnere

GT logo

Utmarkslaget

Fageråsen Fritid

Trysil Kommune

Innlandet Fylkeskommune

Destinasjon Trysil

Skistar