Norges største pumptrack åpnet i Trysil

07.07.2021

Nå er Trysils største sommernyhet åpnet. Norges største pumptrack er også Trysils største sykkelinvestering denne sommer, og skal trekke enda flere sykkelgjester.

Det var god stemning og mye folk til stede da Trysil hadde sin offisielle åpning av Norges største pumptrack fredag 2. juli .

- Vi er imponert over den helårsdestinasjonen Trysil har klart å skape. De har bygget sykkelstier- og parker som er tilrettelagt slik at alle kan ha gleden av dem, sa Kjerstin G. Lundgård, leder i Hovedutvalg for kultur i Innlandet fylkeskommune, før hun klipte snoren og sendte av gårde de første syklistene.

Populært med pumptrack i Norge
Den nye pumptracken i Trysil ligger i GT Pro Park, og er hele 2.600 kvadratmeter stor. 

- Vi måtte rett og slett bygge en ny pumptrack for å avlaste trafikken på den vi hadde fra før, sa Olve Norderhaug, leder i Trysil Bike Arena. – Ikke er den bare Norges største pumptrack, det er også den mest unike pumptracken med spektakulære sykkelelement.

Dowhilltaltentet Nicolai Grip Haglev var den første som fikk prøve pumptracken etter åpningen. 

- Dette er en pumptrack som jeg har drømt om skulle komme. Asfalten er så fint lagt, og hoppene er helt perfekt, sa 12 år gamle Nicolai. 

Fakta:

 • Pumptracken i Trysil er sommerens største investering og har en verdi på rundt 6 millioner kroner. Den er designet av franske Bike Solutions, et av de ledende konsulentselskapene innen stisykling i Europa. Bygging er gjort av Trysil Bike Arena i samarbeid med Bike Solutions, Singstad Maskinering, John Galten AS og Trysilfjell Utmarkslag. Peab Asfalt har vært med å legge asfalt.
 • Trysil har siden 2013 jobbet med å utvikle en helårsdestinasjon, med fokus på stisykling om sommeren. Sykkelprosjektet er et spleiselag mellom Destinasjon Trysil, Trysil Kommune, Innlandet Fylkeskommune, Sparebank 1 Østlandet og næringslivet i Trysil. Det er hittil investert nærmere 30 millioner kroner i sykkelprosjektet.

>> Se tilbud på sykkelvennlig overnatting i Trysil

Flere nyheter

 • 08.07.2021

  Nå åpnes Trysils råeste sykkelsti, B-RAGE

  Lørdag 10. juli 09.00 åpner endelig B-RAGE, Trysils første dobbelsvarte sykkelsti. Stien har hele 20 store hopp, dropp og heftige trelementer, og det vil derfor bli føringer på hvem som kan sykle denne og når den er åpen. 14. august blir det...
 • 30.04.2020

  Et godt feriealternativ i sommer - masse boltreplass

  Også denne sommeren blir det viktig å holde avstand, men vi skal fortsatt ha det like gøy! Se hvorfor vi mener Trysil er et godt feriealternativ i sommer.
 • 28.04.2021

  Ledende stisykkeldestinasjon i Skandinavia

  Destinasjon Trysil og samarbeidende aktører utviklet i 2013 en masterplan for stisykling i Trysil. Prosjektet fikk navnet Trysil Bike Arena. Her får du full oversikt over den enorme utviklingen. 
 • 25.03.2021

  Trysil er barnas sommerfavoritt – vi tar lek på alvor

  Lek og aktivitet ute i naturen er mer aktuelt enn noensinne. I Trysil tar vi lek på alvor. Vi inviterer til lekne opplevelser i Trysil i sommer. Stisykling er blitt hele familiens favoritt, og det beste av alt – det er så gøy at både barn og voksn...
 • 02.02.2021

  Trysil lager Norges største pumptrack

  Pumptrack har blitt så populært i Trysil at nå ser de seg nødt til å bygge en ny. Denne nye og unike pumptracken blir Norges største av sitt slag på hele 2.600 kvadratmeter.  
 • 02.10.2020

  Ny etterlengtet sti i Gullia - Papa Bear

  Endelig åpnet Papa Bear, Trysils nye «hovedvei» inn til blå og enda mer tekniske stier i Gullia. 
 • 21.09.2020

  Revehalejakta

  Konkurranse: Den grønne reven i Gullia gjemmer seg gjerne for barna på dagtid, men er du riktig lur, så ser du kanskje halen stikke frem noen steder.
 • 19.08.2020

  Trysil Enduro

  Velkommen til Trysil Enduro 18. til 19. september 2021! 
 • 13.08.2020

  Årets sykkelnyheter i Trysil

  Sykkelutviklingen i Trysil fortsetter. Også i sommer er det lansert flere nyheter både på høyfjellet og i Gullia.
 • 29.06.2020

  Høyfjellsflyt på Fjellflyten

  Hva er det som er to kilometer lang, har 25 svinger, 80 høydemeter og får folk til å smile? Jo, Fjellflyten i Fageråsen..!
1 2 3 4 >

Våre samarbeidspartnere

GT logo

SportLodgen logo

Shimano logo

Sweet logo

Evoc logo

Printing logo

Opsis logo

Trysilguidene logo

Radisson logo

Utmarkslaget

Fageråsen Fritid

Trysil Kommune

Innlandet Fylkeskommune

Destinasjon Trysil

Skistar