Jentepappaer på sykkelferie i Trysil

02.05.2023

Brødrene Torstein og Magnus er ivrige stisyklister, og Oslomarka er flittig brukt for fartsfylte turer på sykkelen. Pappaene ville gjerne overføre denne sykkelgleden til jentene sine, og i Trysil ble en gnist for stisykling tent.

Familien Greni ankommer Trysil en varm sommerdag. Etter å ha sjekket inn på Radisson Blu Resort Trysil, og hentet ut sykler på sykkelutleien – er de klare for noen dager med sykling på sti. De starter i Gullia, slik at alle blir vant med sykler og stiene. Men det går ikke lang tid før de er klare for første heistur. 7 kilometer nedover på flytstien Magic Moose frister.

Sykkelferie_greni.jpg

- Å ta med døtre til Trysil var en veldig god idé. Sykkelstiene her er tilpasset alle, uavhengig av hvilket nivå man er på. Det tilrettelagte anlegget satte en fantastisk ramme for oss som både ønsket å tilbringe verdifull fritid med døtrene våre og samtidig være i aktivitet, forteller Torstein Greni.

>> Sjekk våre tilbud på overnatting i Trysil 

>> Se åpningstider for sykkelheisen i sommer

Fornøyelsesparken

Første turen ned Magic Moose tar de det forsiktig. Pappaene har erfart, the bad way, at det kan være greit å bli kjent med stien før man «gunner på». Stive blikk og armer blir etter hvert til brede smil og lekne bevegelser.

Flyt_greni.jpg

- Jentene var svært imponert over alt som var bygget i fjellet og i skogen. Doseringene, humpene og de fine broene som svingte seg mellom trærne. Ord som fornøyelsespark og naturlig berg og dalbane ble hyppig brukt, sier Torstein smilende.

Lot bilen stå

Dagene flyr av sted. Familie Greni sykler fra morgen til kveld, også ned til elva for å ta seg et avkjølende dupp, og til spisestedene for å fylle på med energi for å orke mer sykling.

Torstein_flyt.jpg

- Følelsen av å parkere bilen og la den stå stille i mange dager – den var god! Stianlegget er lagt opp på en slik måte at man lett kan trille hit eller dit for å utforske området og prøve de ulike aktivitetene med sykkel. Du har hele tiden følelsen av at "noen har tenkt” da området ble tilrettelagt for aktive gjester, forteller Torstein.

>> Se den ultimate guidene til stisykling i Trysil

Sykkelferien går mot slutten. Det har blitt litt knall og fall, og noen skrubbsår på både døtre og pappaer. Men stemningen er god. Og jentene har blitt råere og råere på sykkelen. Kanskje blir de med pappaene ut i Oslomarka når de kommer hjem?

Tips til en vellykket sykkelferie med barna:

Frisk opp syklingen hjemme, før du reiser. Da blir det mer avslappet stemning før man tar på hjelmen i Trysil. Passer hjelmen? Hvilke sko skal jeg bruke? Sånne ting er det greit å ta en gjennomgang av. Og selvfølgelig, godis er lov på tur, men glem ikke å ta med vann!

>> Sjekk våre tilbud på overnatting i Trysil 

Flere nyheter

 • 20.03.2024

  Fra Alta til Trysil på sommerferie

  Familien Brundtland fra Alta finner sitt sommerparadis i Trysil. Sykkelstier og campingliv skaper minner for livet. Trysil om sommeren er et aktivt eventyr for alle, fra små til store.
 • 11.09.2023

  Trysil Enduro ga mersmak

  Anja Enger og Julie Sandvik Myrvold debuterte i Trysil Enduro og det ga mersmak. – Utrolig slitsomt og utrolig gøy. Flere damer bør stille på startstreken. 
 • 04.07.2023

  Stisykling for de aller minste

  Tenk deg å være 3 år og kjenne det kile i magen når du suser over små kuler på sykkel. I Trysil finnes det sykkelstier for alle - også de minste barna. 
 • 30.06.2023

  Revehalejakta

  Konkurranse: Den grønne reven i Gullia gjemmer seg gjerne for barna på dagtid, men er du riktig lur, så ser du kanskje halen stikke frem noen steder.
 • 25.05.2023

  Gode tall foran årets sommersesong i Trysil – og nå ruller det i gang

  Fredag 26. mai går startskuddet for årets sommersesong i Trysil. Åpning av sykkelstiene i det populære sykkelanlegget Gullia har mange ventet på, og foreløpige bookingtall for overnatting ser lovende ut foran årets sesong.
 • 07.05.2024

  Helsesista tester stisykling i Trysil

  Tale Maria Krohn Engvik, kjent som Helsesista, var i Trysil i fjor sommer og testet stisykling for første gangen. Hun liker å utfordre seg selv og prøve ting hun aldri har gjort før. Nå stod stisykling på programmet.
 • 30.03.2023

  Årets store sykkelnyheter i Trysil

  Trysils offensive sykkelsatsing fortsetter; i sommer bygger SkiStar en ny grønn heisbasert sykkelsti fra toppen av Fjellekspressen. Stien blir et hele åtte kilometer langt tureventyr - skreddersydd for familien.
 • 15.03.2024

  Sykkelstier i Trysil - den ultimate guiden

  Hvis du tror at stisykling ikke er noe for deg eller din familie, så bør du ta en tur til Trysil. Her finner dere over 50 kilometer med morsomme sykkelstier i skogen og på fjellet som er gradert på samme måte som i skianlegget – fra grønn til svar...
 • 29.03.2023

  Mountainbiking i Trysil – den ultimative guide

  Hvis du tror, at mountainbiking ikke er noget for dig eller din familie, bør I tage en tur til Trysil. Her finder I mere end 50 kilometer skønne mountainbikespor i skoven og på fjeldet, som er klassificeret på samme måde som skibakkerne: fra grøn...
 • 06.05.2022

  Dette sier gjestene om stisyklingen i Trysil

  I Trysil har de bygget en ny sommeraktivitet som har blitt veldig populær. Trysil sier selv at sykkelstiene passer for alle, men hva sier gjestene? Sjekk ut tilbakemeldingene fra sykkelgjester i Trysil.
1 2 3 4 5 >

Våre samarbeidspartnere

GT logo

Utmarkslaget

Fageråsen Fritid

Trysil Kommune

Innlandet Fylkeskommune

Destinasjon Trysil

Skistar