Jentepappaer på sykkelferie i Trysil

18.03.2022

Brødrene Torstein og Magnus er ivrige stisyklister, og Oslomarka er flittig brukt for fartsfylte turer på sykkelen. Pappaene ville gjerne overføre denne sykkelgleden til jentene sine, og i Trysil ble en gnist for stisykling tent.

Familien Greni ankommer Trysil en varm sommerdag. Etter å ha sjekket inn på Radisson Blu Resort Trysil, og hentet ut sykler på sykkelutleien – er de klare for noen dager med sykling på sti. De starter i Gullia, slik at alle blir vant med sykler og stiene. Men det går ikke lang tid før de er klare for første heistur. 7 kilometer nedover på flytstien Magic Moose frister.

Sykkelferie_greni.jpg

- Å ta med døtre til Trysil var en veldig god idé. Sykkelstiene her er tilpasset alle, uavhengig av hvilket nivå man er på. Det tilrettelagte anlegget satte en fantastisk ramme for oss som både ønsket å tilbringe verdifull fritid med døtrene våre og samtidig være i aktivitet, forteller Torstein Greni.

>> Se åpningstider for sykkelheisen i sommer

Fornøyelsesparken

Første turen ned Magic Moose tar de det forsiktig. Pappaene har erfart, the bad way, at det kan være greit å bli kjent med stien før man «gunner på». Stive blikk og armer blir etter hvert til brede smil og lekne bevegelser.

Flyt_greni.jpg

- Jentene var svært imponert over alt som var bygget i fjellet og i skogen. Doseringene, humpene og de fine broene som svingte seg mellom trærne. Ord som fornøyelsespark og naturlig berg og dalbane ble hyppig brukt, sier Torstein smilende.

Lot bilen stå

Dagene flyr av sted. Familie Greni sykler fra morgen til kveld, også ned til elva for å ta seg et avkjølende dupp, og til spisestedene for å fylle på med energi for å orke mer sykling.

Torstein_flyt.jpg

- Følelsen av å parkere bilen og la den stå stille i mange dager – den var god! Stianlegget er lagt opp på en slik måte at man lett kan trille hit eller dit for å utforske området og prøve de ulike aktivitetene med sykkel. Du har hele tiden følelsen av at "noen har tenkt” da området ble tilrettelagt for aktive gjester, forteller Torstein.

>> Se den ultimate guidene til stisykling i Trysil

Sykkelferien går mot slutten. Det har blitt litt knall og fall, og noen skrubbsår på både døtre og pappaer. Men stemningen er god. Og jentene har blitt råere og råere på sykkelen. Kanskje blir de med pappaene ut i Oslomarka når de kommer hjem?

Tips til en vellykket sykkelferie med barna:

Frisk opp syklingen hjemme, før du reiser. Da blir det mer avslappet stemning før man tar på hjelmen i Trysil. Passer hjelmen? Hvilke sko skal jeg bruke? Sånne ting er det greit å ta en gjennomgang av. Og selvfølgelig, godis er lov på tur, men glem ikke å ta med vann!

>> Sjekk våre tilbud på overnatting i Trysi

Flere nyheter

 • 06.05.2022

  Dette sier gjestene om stisyklingen i Trysil

  I Trysil har de bygget en ny sommeraktivitet som har blitt veldig populær. Trysil sier selv at sykkelstiene passer for alle, men hva sier gjestene? Sjekk ut tilbakemeldingene fra sykkelgjester i Trysil.
 • 01.04.2022

  Stietikette for Trysil

  I Trysil er vi stolte av naturen vår og bruker den så ofte vi kan. Vi fryder oss over å få love å dele den meg deg! Enten du går, triller, løper eller sykler vil vi at du skal føle deg velkommen i naturen vår. Vi har laget et knippe vennlige...
 • 16.03.2022

  Trysil Enduro

  Velkommen til Trysil Enduro 17. til 18. september 2022! I år blir Trysil Enduro en del av Norgescupen i Enduro. 
 • 28.02.2022

  Årets store sykkelnyheter

  Sommerens store nyhet i Trysil er en blå og en rød heisbasert sykkelsti. I tillegg økes heiskapasitet. Gjør dere klar for en sommer med mye flyt.
 • 01.02.2022

  Sykkelstier i Trysil - den ultimate guiden

  Hvis du tror at stisykling ikke er noe for deg eller din familie, så bør du ta en tur til Trysil. Her finner dere over 50 kilometer med morsomme sykkelstier i skogen og på fjellet som er gradert på samme måte som i skianlegget – fra grønn til svar...
 • 01.02.2022

  Mountainbiking i Trysil – den ultimative guide

  Hvis du tror, at mountainbiking ikke er noget for dig eller din familie, bør I tage en tur til Trysil. Her finder I mere end 50 kilometer skønne mountainbikespor i skoven og på fjeldet, som er klassificeret på samme måde som skibakkerne: fra grøn...
 • 01.02.2022

  Den ultimata stigcykelguiden i Trysil

  Om du tänker att stigcykling är något för dig och din familj, så borde du resa till Trysil. Här har vi över 50 km med fantastiska stigar i skogen och på fjället som är graderade på samma sätt som i skidanläggningen - från grön till svart. Läs den...
 • 08.07.2021

  Nå åpnes Trysils råeste sykkelsti, B-RAGE

  Lørdag 10. juli 09.00 åpner endelig B-RAGE, Trysils første dobbelsvarte sykkelsti. Stien har hele 20 store hopp, dropp og heftige trelementer, og det vil derfor bli føringer på hvem som kan sykle denne og når den er åpen. 14. august blir det...
 • 07.07.2021

  Norges største pumptrack åpnet i Trysil

  Nå er Trysils største sommernyhet åpnet. Norges største pumptrack er også Trysils største sykkelinvestering denne sommer, og skal trekke enda flere sykkelgjester.
 • 30.04.2020

  Et godt feriealternativ i sommer - masse boltreplass

  Også denne sommeren blir det viktig å holde avstand, men vi skal fortsatt ha det like gøy! Se hvorfor vi mener Trysil er et godt feriealternativ i sommer.
1 2 3 4 5 >

Våre samarbeidspartnere

GT logo

SportLodgen logo

Shimano logo

Sweet logo

Evoc logo

Printing logo

Opsis logo

Trysilguidene logo

Radisson logo

Utmarkslaget

Fageråsen Fritid

Trysil Kommune

Innlandet Fylkeskommune

Destinasjon Trysil

Skistar