Fartfølelse på fire hjul

12.10.2021

I juni 2015 ble Sigurd Groven lam fra brystet og ned etter en stisykkelulykke med kompisgjengen. Ulykken snudde selvsagt opp-ned på tilværelsen, men aktivitetsnivået og entusiasmen er den samme. Sykkelferie i Trysil er perfekt for familien på sju.

Sigurd kjenner ingen annen hverdag enn en fylt med aktivitet høyt og lavt. Han vokste opp som yngstemann i en flokk på fire brødre. Selv er han far til fem barn, og driver eget firma med fysioterapi og treningsstudio på Skodje utenfor Ålesund.

– Jeg er opptatt av at jeg vil være med på så mye som mulig, og at familien min skal få oppleve gleden av å sykle, sier Sigurd, og forteller at hans hobby har gått i arv.

– Ungene mine er veldig glade i å sykle. Jeg liker å skru og mekke, og jeg passer på at de har bra utstyr som er tilpasset dem. Det er viktig. Kona er også glad i å sykle, men ikke like besatt som meg og gutta, sier mannen, som snakker på innpust og utpust når det handler om sykling.

Sykling er en livsstil

Sigurd tar med seg familien på stisykling både hjemme og på ferie.

– Sykling er blitt en livsstil for oss alle, og det vil jeg ikke gi slipp på. Feriene våre blir lagt opp etter syklingen, og slik har det alltid vært. Vi har hytte i Vågå, og i området rundt hytta er det masse kule stier og bra terreng for stisykling. Og så bruker vi hytta om base for turer til andre steder. I sommer har vi vært tre dager i Hafjell før vi kom til Trysil for å sykle her i fire dager.

Sigurdgroven_660.jpg

Han er opptatt av sikkerhet, men samtidig heller ikke overdrevet bekymret for at ungene skal skade seg på syklingen.

– Ulykker som min er heldigvis ekstremt sjeldne, så sannsynligheten for at de skal bli utsatt for det samme som meg er veldig liten. De er imidlertid godt drillet på risikovurdering, og riktig beskyttelsesutstyr er en ting jeg ikke sparer penger på, forklarer Sigurd.

Trives i Trysil

Det er tredje gang Sigurd sykler i Trysil. Denne gangen hadde han med seg fem andre rullestolsyklister. Sammen med disse er Sigurd nemlig i gang med å bygge opp et stisykkelmiljø for ryttere med firehjulinger, og i Trysil trives han spesielt godt.

– Trysil er lett å like. Jeg vil jo helst greie ting selv, og jeg har blitt veldig selvstendig. Stiene her er brede nok til quaden min kommer rundt, og jeg kan sykle nesten alt i Gullia. Det er sinnssykt morsomme stier med hopp og dropp og doseringer og bygde elementer. Nesten over alt er det noe jeg kan være med på med min sykkel, og jeg finner hele tida noe nytt som jeg kan teste. Jeg får skikkelig fartsfølelse, og jeg kan ligge på hjul med ungene mine. Det trodde jeg ikke jeg skulle få oppleve igjen etter ulykken, sier han, og fortsetter:

– Jeg er så utrolig takknemlig for at jeg lever i en tid der vi har kommet så langt teknologisk. Sykkelheisen går også greit, og jeg får god hjelp fra alle som jobber her til de tingene jeg ikke klarer selv. Denne gangen fikk kona mi prøve fulldemper for første gang. Jeg tror det ga mersmak, sier han, og smiler bredt.

Flere nyheter

 • 20.03.2024

  Fra Alta til Trysil på sommerferie

  Familien Brundtland fra Alta finner sitt sommerparadis i Trysil. Sykkelstier og campingliv skaper minner for livet. Trysil om sommeren er et aktivt eventyr for alle, fra små til store.
 • 11.09.2023

  Trysil Enduro ga mersmak

  Anja Enger og Julie Sandvik Myrvold debuterte i Trysil Enduro og det ga mersmak. – Utrolig slitsomt og utrolig gøy. Flere damer bør stille på startstreken. 
 • 04.07.2023

  Stisykling for de aller minste

  Tenk deg å være 3 år og kjenne det kile i magen når du suser over små kuler på sykkel. I Trysil finnes det sykkelstier for alle - også de minste barna. 
 • 30.06.2023

  Revehalejakta

  Konkurranse: Den grønne reven i Gullia gjemmer seg gjerne for barna på dagtid, men er du riktig lur, så ser du kanskje halen stikke frem noen steder.
 • 25.05.2023

  Gode tall foran årets sommersesong i Trysil – og nå ruller det i gang

  Fredag 26. mai går startskuddet for årets sommersesong i Trysil. Åpning av sykkelstiene i det populære sykkelanlegget Gullia har mange ventet på, og foreløpige bookingtall for overnatting ser lovende ut foran årets sesong.
 • 07.05.2024

  Helsesista tester stisykling i Trysil

  Tale Maria Krohn Engvik, kjent som Helsesista, var i Trysil i fjor sommer og testet stisykling for første gangen. Hun liker å utfordre seg selv og prøve ting hun aldri har gjort før. Nå stod stisykling på programmet.
 • 30.03.2023

  Årets store sykkelnyheter i Trysil

  Trysils offensive sykkelsatsing fortsetter; i sommer bygger SkiStar en ny grønn heisbasert sykkelsti fra toppen av Fjellekspressen. Stien blir et hele åtte kilometer langt tureventyr - skreddersydd for familien.
 • 15.03.2024

  Sykkelstier i Trysil - den ultimate guiden

  Hvis du tror at stisykling ikke er noe for deg eller din familie, så bør du ta en tur til Trysil. Her finner dere over 50 kilometer med morsomme sykkelstier i skogen og på fjellet som er gradert på samme måte som i skianlegget – fra grønn til svar...
 • 29.03.2023

  Mountainbiking i Trysil – den ultimative guide

  Hvis du tror, at mountainbiking ikke er noget for dig eller din familie, bør I tage en tur til Trysil. Her finder I mere end 50 kilometer skønne mountainbikespor i skoven og på fjeldet, som er klassificeret på samme måde som skibakkerne: fra grøn...
 • 06.05.2022

  Dette sier gjestene om stisyklingen i Trysil

  I Trysil har de bygget en ny sommeraktivitet som har blitt veldig populær. Trysil sier selv at sykkelstiene passer for alle, men hva sier gjestene? Sjekk ut tilbakemeldingene fra sykkelgjester i Trysil.
1 2 3 4 5 >

Våre samarbeidspartnere

GT logo

Utmarkslaget

Fageråsen Fritid

Trysil Kommune

Innlandet Fylkeskommune

Destinasjon Trysil

Skistar