Trysil har signert Grønnvaskingsplakaten

01.05.2022

Destinasjon Trysil stiller seg bak innholdet i Grønnvaskingsplakaten og forplikter seg med dette til å følge plakatens ti prinsipper i all kommunikasjon rundt Trysils eget arbeid med bærekraft, som alltid skal være i bevegelse. 

Trysil har jobbet med bærekraftig utvikling av reiselivet siden 2010. De har hatt Merket for bærekraftig reisemål siden 2013, og er blitt remerket tre ganger. Siste remerking ble godkjent i oktober 2022. Det er viktig for Trysil å kommunisere sine bærekraftstiltak- og mål med stolthet, men også fortelle om sine utfordringer.

- Ved å signere Grønnvaskingsplakaten forplikter vi oss til å kommunisere ærlig og åpent i all bærekraftskommunikasjon, samt unngå grønnvasking. På den måten skaper vi tillit hos gjester og samarbeidspartnere, forteller Ida Dyreng, daglig leder i Destinasjon Trysil. – Vi håper også at dette kan bidra til at gjestene våre, næringslivet i Trysil og andre reiselivsdestinasjoner blir mer bevisste og gjør grønnere valg, og at det igjen fører til at det grønne skiftet skjer raskere.

Plakaten har vært et godt verktøy for Trysil

Grønnvaskingplakaten ble lansert i juli i 2020 av Skift – Næringslivets klimaleder, i samarbeid med Miljøstiftelsen ZERO, WWF Verdens naturfond og Framtiden i våre hender. De definerer grønnvasking som «En form for misledende markedsføring der et produkt eller en virksomhet fremstilles som bedre enn den faktisk er i forhold til innvirkning på klima, natur, dyr og mennesker.»

- Vi støtter dette initiativet, og Grønnvaskingsplakaten har vært et godt verktøy for oss når vi har jobbet med bærekraftskommunikasjon. Vi har gått gjennom hele plakaten, punkt for punkt, og tatt en avsjekk på hva vi kan si og ikke kan si i forhold til bærekraft. Dette har vi implementert i hele organisasjonen og skal gjøre vårt ytterste for å følge prinsippene i den i vår markedsføring og kommunikasjon, forteller Ida Dyreng, daglig leder i Destinasjon Trysil.

Se mer om Trysils bærekraftsarbeid

Har du innspill eller spørsmål rundt Trysils bærekraftsarbeid så send gjerne en mail til info@trysil.com.

Les mer om Grønnvaskingsplakaten her

Flere nyheter

 • 17.01.2023

  70 år på skia

  Kjell Aurmo er en legende i skibakken i Trysil. For Kjell er skikjøring en livsstil. I over 70 år har han stått på ski, og dette nyter både han selv og hans elever i skiskolen godt av.
 • 01.12.2022

  Flere flytter fra storby til Trysil

  Flere ønsker å flytte fra byen til fjellet for et mer aktivt liv. Annelie Andersson og Johan Persson tok steget fra bylivet i Oslo til hytta i Trysil, og de har aldri angret.
 • 07.11.2022

  Trysil remerkes med Merket for bærekraftig reisemål for tredje gang

  Ifølge koronabarometeret til Innovasjon Norge er stadig flere turister opptatt av klima og bærekraft, og de vil velge reisemål som tar bærekraft på alvor. I Trysil, hvor over halvparten av verdiskapingen og sysselsettingen i kommunen kan relateres...
 • 22.06.2022

  Reiselivstilbudet viktig for lokalbefolkningen

  Vår kartlegging blant reiselivsbedriftene i Trysil viser at det meste av infrastruktur og servicetilbud ikke hadde vært her dersom reiselivet ikke hadde eksistert.
 • 17.04.2023

  Trysil - et miljøfyrtårn

  I Trysil er det i dag 34 bedrifter som har sertifikatet Miljøfyrtårn. Se hvilke og hva dette innebærer.
 • 06.04.2022

  SkiStar skal halvere utslipp innen 2030

  I løpet av de siste fem årene har SkiStar vært gjennom en stor prosess for å redusere egne utslipp.
 • 01.04.2022

  10 enkle tips for å bli en mer ansvarlig gjest i Trysil

  Vil du bli en mer ansvarlig gjest, som tenker på bærekraft og miljø når du reiser på ferie? I Trysil gjør vi mange tiltak for å bli en mer bærekraftig destinasjon. Hvis vi gjør mye og du som gjest gjør litt tar vi sammen vare på Trysil for...
 • 11.01.2022

  World Snow Day

  Søndag 15. januar, på World Snow Day, tilbyr Skistar gratis SkiPass og skileie til alle kommunens innbyggere i Trysil kommune. Husk å registrere deg i forkant. 
 • 29.11.2021

  Trysil har Merket for bærekraftig reisemål

  Trysil var en de første reisemålene i Europa som fikk Merket for bærekraftig reisemål i 2013. Siden den gang har de blitt remerket to ganger. 
 • 18.10.2021

  Mange nasjonaliteter i Trysil

  Trysil er godt på vei til å bli en verdensdestinasjon. Ikke bare strømmer internasjonale gjester hit året rundt, men mange av dem som bor og jobber i Trysil har sine røtter langt utenfor våre landegrenser. I 2019 hadde Trysil 411 arbeidsinnvandrer...
1 2 >