Trysil har signert Grønnvaskingsplakaten

01.05.2022

Destinasjon Trysil stiller seg bak innholdet i Grønnvaskingsplakaten og forplikter seg med dette til å følge plakatens ti prinsipper i all kommunikasjon rundt Trysils eget arbeid med bærekraft, som alltid skal være i bevegelse. 

Trysil har jobbet med bærekraftig utvikling av reiselivet siden 2010. De har hatt Merket for bærekraftig reisemål siden 2013, og er blitt remerket tre ganger. Siste remerking ble godkjent i oktober 2022. Det er viktig for Trysil å kommunisere sine bærekraftstiltak- og mål med stolthet, men også fortelle om sine utfordringer.

- Ved å signere Grønnvaskingsplakaten forplikter vi oss til å kommunisere ærlig og åpent i all bærekraftskommunikasjon, samt unngå grønnvasking. På den måten skaper vi tillit hos gjester og samarbeidspartnere, forteller Ida Dyreng, daglig leder i Destinasjon Trysil. – Vi håper også at dette kan bidra til at gjestene våre, næringslivet i Trysil og andre reiselivsdestinasjoner blir mer bevisste og gjør grønnere valg, og at det igjen fører til at det grønne skiftet skjer raskere.

Plakaten har vært et godt verktøy for Trysil

Grønnvaskingplakaten ble lansert i juli i 2020 av Skift – Næringslivets klimaleder, i samarbeid med Miljøstiftelsen ZERO, WWF Verdens naturfond og Framtiden i våre hender. De definerer grønnvasking som «En form for misledende markedsføring der et produkt eller en virksomhet fremstilles som bedre enn den faktisk er i forhold til innvirkning på klima, natur, dyr og mennesker.»

- Vi støtter dette initiativet, og Grønnvaskingsplakaten har vært et godt verktøy for oss når vi har jobbet med bærekraftskommunikasjon. Vi har gått gjennom hele plakaten, punkt for punkt, og tatt en avsjekk på hva vi kan si og ikke kan si i forhold til bærekraft. Dette har vi implementert i hele organisasjonen og skal gjøre vårt ytterste for å følge prinsippene i den i vår markedsføring og kommunikasjon, forteller Ida Dyreng, daglig leder i Destinasjon Trysil.

Se mer om Trysils bærekraftsarbeid

Har du innspill eller spørsmål rundt Trysils bærekraftsarbeid så send gjerne en mail til info@trysil.com.

Les mer om Grønnvaskingsplakaten her

Flere nyheter

 • 28.02.2024

  Miljøbevisste Restauranthuset Fageråsen

  Helen og Martin Sturmhoefel driver Restauranthuset Fageråsen sammen med Adam Berglund. Restaurantene består av Fjellroa, Kafé Kasserolle, Restaurant Pilegrimen og Spiseriet. Ekteparet endte opp i Trysil for fem år siden, og trives godt. Sammen med...
 • 02.02.2024

  Med fokus på matsvinn

  Yngve har så og si vokst opp med butikkdrift, noe som gjør at han har hatt sterk tilknytning til serviceyrket hele livet. Han valgte å flytte fra Oppdal til Trysil for fem år siden, og tok over rollen som kjøpmann i Coop Mega Trysil i oktober 2022...
 • 17.01.2023

  70 år på skia

  Kjell Aurmo er en legende i skibakken i Trysil. For Kjell er skikjøring en livsstil. I over 70 år har han stått på ski, og dette nyter både han selv og hans elever i skiskolen godt av.
 • 01.12.2022

  Flere flytter fra storby til Trysil

  Flere ønsker å flytte fra byen til fjellet for et mer aktivt liv. Annelie Andersson og Johan Persson tok steget fra bylivet i Oslo til hytta i Trysil, og de har aldri angret.
 • 07.11.2022

  Trysil remerkes med Merket for bærekraftig reisemål for tredje gang

  Ifølge koronabarometeret til Innovasjon Norge er stadig flere turister opptatt av klima og bærekraft, og de vil velge reisemål som tar bærekraft på alvor. I Trysil, hvor over halvparten av verdiskapingen og sysselsettingen i kommunen kan relateres...
 • 22.06.2022

  Reiselivstilbudet viktig for lokalbefolkningen

  Vår kartlegging blant reiselivsbedriftene i Trysil viser at det meste av infrastruktur og servicetilbud ikke hadde vært her dersom reiselivet ikke hadde eksistert.
 • 17.04.2023

  Trysil - et miljøfyrtårn

  I Trysil er det i dag 31 bedrifter som har sertifikatet Miljøfyrtårn. Se hvilke og hva dette innebærer.
 • 06.04.2022

  SkiStar skal halvere utslipp innen 2030

  I løpet av de siste fem årene har SkiStar vært gjennom en stor prosess for å redusere egne utslipp.
 • 01.04.2022

  10 enkle tips for å bli en mer ansvarlig gjest i Trysil

  Vil du bli en mer ansvarlig gjest, som tenker på bærekraft og miljø når du reiser på ferie? I Trysil gjør vi mange tiltak for å bli en mer bærekraftig destinasjon. Hvis vi gjør mye og du som gjest gjør litt tar vi sammen vare på Trysil for...
 • 16.01.2024

  World Snow Day

  Den 21. januar 2024, på World Snow Day, tilbyr SkiStar gratis SkiPass og skileie til alle innbyggere i Trysil kommune. Du registrerer deg ved å fylle ut skjema på SkiStars sider.
1 2 >