Trysil - et miljøfyrtårn

17.04.2023

I Trysil er det i dag 31 bedrifter som har sertifikatet Miljøfyrtårn. Se hvilke og hva dette innebærer.

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar. Det er også den første ordningen som er anerkjent av EU det er et bevis på at ordningen holder høy miljøstandard og kvalitet.

Virksomheter som blir Miljøfyrtårnsertifisert fyller ut sin årlige miljørapport. De oppfyller krav til arbeidsmiljø, miljøvennlige innkjøp, avfallshåndtering, energisparing og transportplanlegging. De utnytter ressursene godt, forurenser lite og setter et mindre økologisk fotavtrykk enn andre i samme bransje.

Miljøfyrtårn i Trysil

I Trysil er det per dags dato 31 Miljøfyrtårns-bedrifter, og flere er på vei. Dette er bedrifter fra flere ulike bransjer. Her kan du gjøre innkjøp med god samvittighet for at virksomheten arbeider seriøst med å redusere sin påvirkning på det ytre miljøet.


Miljøfyrtårn i Trysil
1. Brødrene Bakkes Bilverksted 1 A/S
2. Destinasjon Trysil SA
3. Spire kommunikasjon AS
4. Fulufjellet AS
5. Knettsetra AS
6. Restaurant Laaven 1790 A/S
7. Restaurant Skihytta (Skihytta Trysil AS)
8. Restauranthuset Fageråsen AS
9. Skipuben AS
10. SpareBank 1 Østlandet, avd. Trysil
11. Trysil Byggprodukter as
12. Trysil Hyttegrend og Camping
13. Trysil Vask og Rens 
14. Trysil videregående skole
15. VYRK AS
16. Nero Fjellbistro
17. Trykkeriet
18. Fageråsen Handel
19. Fagmøbler
20. La Pasteria
21. Life Is Good AS - Marielle's Snackbar
22. Manngard Vakt og Sikkerhet
23. Opsis AS
24. Taste Mat og vinhus
25. Trysilfjell Utmarkslag

26. Trysil Flis og Malersenter

27. Accountor Trysil

28. Erland Svingen Maskinholder

29. Boreal travel

30. Happy Faces

31. Trysil kommuneskoger

Miljøfyrtårn_merket.png

Flere nyheter

 • 28.02.2024

  Miljøbevisste Restauranthuset Fageråsen

  Helen og Martin Sturmhoefel driver Restauranthuset Fageråsen sammen med Adam Berglund. Restaurantene består av Fjellroa, Kafé Kasserolle, Restaurant Pilegrimen og Spiseriet. Ekteparet endte opp i Trysil for fem år siden, og trives godt. Sammen med...
 • 02.02.2024

  Med fokus på matsvinn

  Yngve har så og si vokst opp med butikkdrift, noe som gjør at han har hatt sterk tilknytning til serviceyrket hele livet. Han valgte å flytte fra Oppdal til Trysil for fem år siden, og tok over rollen som kjøpmann i Coop Mega Trysil i oktober 2022...
 • 17.01.2023

  70 år på skia

  Kjell Aurmo er en legende i skibakken i Trysil. For Kjell er skikjøring en livsstil. I over 70 år har han stått på ski, og dette nyter både han selv og hans elever i skiskolen godt av.
 • 01.12.2022

  Flere flytter fra storby til Trysil

  Flere ønsker å flytte fra byen til fjellet for et mer aktivt liv. Annelie Andersson og Johan Persson tok steget fra bylivet i Oslo til hytta i Trysil, og de har aldri angret.
 • 07.11.2022

  Trysil remerkes med Merket for bærekraftig reisemål for tredje gang

  Ifølge koronabarometeret til Innovasjon Norge er stadig flere turister opptatt av klima og bærekraft, og de vil velge reisemål som tar bærekraft på alvor. I Trysil, hvor over halvparten av verdiskapingen og sysselsettingen i kommunen kan relateres...
 • 22.06.2022

  Reiselivstilbudet viktig for lokalbefolkningen

  Vår kartlegging blant reiselivsbedriftene i Trysil viser at det meste av infrastruktur og servicetilbud ikke hadde vært her dersom reiselivet ikke hadde eksistert.
 • 01.05.2022

  Trysil har signert Grønnvaskingsplakaten

  Destinasjon Trysil stiller seg bak innholdet i Grønnvaskingsplakaten og forplikter seg med dette til å følge plakatens ti prinsipper i all kommunikasjon rundt Trysils eget arbeid med bærekraft, som alltid skal være i bevegelse. 
 • 06.04.2022

  SkiStar skal halvere utslipp innen 2030

  I løpet av de siste fem årene har SkiStar vært gjennom en stor prosess for å redusere egne utslipp.
 • 01.04.2022

  10 enkle tips for å bli en mer ansvarlig gjest i Trysil

  Vil du bli en mer ansvarlig gjest, som tenker på bærekraft og miljø når du reiser på ferie? I Trysil gjør vi mange tiltak for å bli en mer bærekraftig destinasjon. Hvis vi gjør mye og du som gjest gjør litt tar vi sammen vare på Trysil for...
 • 16.01.2024

  World Snow Day

  Den 21. januar 2024, på World Snow Day, tilbyr SkiStar gratis SkiPass og skileie til alle innbyggere i Trysil kommune. Du registrerer deg ved å fylle ut skjema på SkiStars sider.
1 2 >