SkiStar skal halvere utslipp innen 2030

06.04.2022

I løpet av de siste fem årene har SkiStar vært gjennom en stor prosess for å redusere egne utslipp.

Gjennom bruk av ny teknikk for å redusere drivstofforbruket, effektivisere energiforbruk og økt ressurseffektivitet, har utslippene fra selskapets egen drift blitt redusert med 46 prosent sammenlignet med 2015, da tiltakene ble igangsatt. Mye av forklaringen ligger i en økt bruk av fornybar energi på de svenske destinasjonene.

Tiltakene som har foregått over en drøy 5 års periode har også fått fotfeste i Norge, og for sesongen 2021/22 går store deler av maskinparken over på biodrivstoffet HVO. I Sverige går alle tråkkemaskiner allerede på dette drivstoffet, og med innføringen også i Norge får SkiStars destinasjoner ytterligere redusert sine utslipp.

I Trysil kjører alle tråkkemaskiner og biler fra SkiStar med HVO 100. Det reduserer CO2-utslipp med hele 90 %.

- Med vårt nye klimamål, har vi økt ambisjonsnivået betraktelig. Innen 2030 skal vi halvere våre totale utslipp, som er i tråd med de globale målene og Parisavtalen. Vårt klimamål omfatter også direkte og indirekte utslipp, og vi ønsker å ta ansvar gjennom å inspirere og påvirke både våre leverandører og gjester til å bli mer miljøbevisste, sier Stefan Sjøstrand, vd og konsernsjef hos SkiStar.

SkiStars klimamål i perioden 2021-2030 er tredelt:

 • SkiStar skal nå minst netto nullutslipp i egen drift innen 2030.
 • SkiStar vil halvere avtrykk fra gjester og medarbeidernes reise til destinasjonene.
 • SkiStar skal etablere flere resirkulerings- og gjenbruksmodeller.

Les mer om SkiStars bærekraftsarbeid her

Flere nyheter

 • 17.01.2023

  70 år på skia

  Kjell Aurmo er en legende i skibakken i Trysil. For Kjell er skikjøring en livsstil. I over 70 år har han stått på ski, og dette nyter både han selv og hans elever i skiskolen godt av.
 • 01.12.2022

  Flere flytter fra storby til Trysil

  Flere ønsker å flytte fra byen til fjellet for et mer aktivt liv. Annelie Andersson og Johan Persson tok steget fra bylivet i Oslo til hytta i Trysil, og de har aldri angret.
 • 07.11.2022

  Trysil remerkes med Merket for bærekraftig reisemål for tredje gang

  Ifølge koronabarometeret til Innovasjon Norge er stadig flere turister opptatt av klima og bærekraft, og de vil velge reisemål som tar bærekraft på alvor. I Trysil, hvor over halvparten av verdiskapingen og sysselsettingen i kommunen kan relateres...
 • 22.06.2022

  Reiselivstilbudet viktig for lokalbefolkningen

  Vår kartlegging blant reiselivsbedriftene i Trysil viser at det meste av infrastruktur og servicetilbud ikke hadde vært her dersom reiselivet ikke hadde eksistert.
 • 01.05.2022

  Trysil har signert Grønnvaskingsplakaten

  Destinasjon Trysil stiller seg bak innholdet i Grønnvaskingsplakaten og forplikter seg med dette til å følge plakatens ti prinsipper i all kommunikasjon rundt Trysils eget arbeid med bærekraft, som alltid skal være i bevegelse. 
 • 17.04.2023

  Trysil - et miljøfyrtårn

  I Trysil er det i dag 34 bedrifter som har sertifikatet Miljøfyrtårn. Se hvilke og hva dette innebærer.
 • 01.04.2022

  10 enkle tips for å bli en mer ansvarlig gjest i Trysil

  Vil du bli en mer ansvarlig gjest, som tenker på bærekraft og miljø når du reiser på ferie? I Trysil gjør vi mange tiltak for å bli en mer bærekraftig destinasjon. Hvis vi gjør mye og du som gjest gjør litt tar vi sammen vare på Trysil for...
 • 11.01.2022

  World Snow Day

  Søndag 15. januar, på World Snow Day, tilbyr Skistar gratis SkiPass og skileie til alle kommunens innbyggere i Trysil kommune. Husk å registrere deg i forkant. 
 • 29.11.2021

  Trysil har Merket for bærekraftig reisemål

  Trysil var en de første reisemålene i Europa som fikk Merket for bærekraftig reisemål i 2013. Siden den gang har de blitt remerket to ganger. 
 • 18.10.2021

  Mange nasjonaliteter i Trysil

  Trysil er godt på vei til å bli en verdensdestinasjon. Ikke bare strømmer internasjonale gjester hit året rundt, men mange av dem som bor og jobber i Trysil har sine røtter langt utenfor våre landegrenser. I 2019 hadde Trysil 411 arbeidsinnvandrer...
1 2 >