SkiStar skal halvere utslipp innen 2030

06.04.2022

I løpet av de siste fem årene har SkiStar vært gjennom en stor prosess for å redusere egne utslipp.

Gjennom bruk av ny teknikk for å redusere drivstofforbruket, effektivisere energiforbruk og økt ressurseffektivitet, har utslippene fra selskapets egen drift blitt redusert med 46 prosent sammenlignet med 2015, da tiltakene ble igangsatt. Mye av forklaringen ligger i en økt bruk av fornybar energi på de svenske destinasjonene.

Tiltakene som har foregått over en drøy 5 års periode har også fått fotfeste i Norge, og for sesongen 2021/22 går store deler av maskinparken over på biodrivstoffet HVO. I Sverige går alle tråkkemaskiner allerede på dette drivstoffet, og med innføringen også i Norge får SkiStars destinasjoner ytterligere redusert sine utslipp.

I Trysil kjører alle tråkkemaskiner og biler fra SkiStar med HVO 100. Det reduserer CO2-utslipp med hele 90 %.

- Med vårt nye klimamål, har vi økt ambisjonsnivået betraktelig. Innen 2030 skal vi halvere våre totale utslipp, som er i tråd med de globale målene og Parisavtalen. Vårt klimamål omfatter også direkte og indirekte utslipp, og vi ønsker å ta ansvar gjennom å inspirere og påvirke både våre leverandører og gjester til å bli mer miljøbevisste, sier Stefan Sjøstrand, vd og konsernsjef hos SkiStar.

SkiStars klimamål i perioden 2021-2030 er tredelt:

 • SkiStar skal nå minst netto nullutslipp i egen drift innen 2030.
 • SkiStar vil halvere avtrykk fra gjester og medarbeidernes reise til destinasjonene.
 • SkiStar skal etablere flere resirkulerings- og gjenbruksmodeller.

Les mer om SkiStars bærekraftsarbeid her

Flere nyheter

 • 28.02.2024

  Miljøbevisste Restauranthuset Fageråsen

  Helen og Martin Sturmhoefel driver Restauranthuset Fageråsen sammen med Adam Berglund. Restaurantene består av Fjellroa, Kafé Kasserolle, Restaurant Pilegrimen og Spiseriet. Ekteparet endte opp i Trysil for fem år siden, og trives godt. Sammen med...
 • 02.02.2024

  Med fokus på matsvinn

  Yngve har så og si vokst opp med butikkdrift, noe som gjør at han har hatt sterk tilknytning til serviceyrket hele livet. Han valgte å flytte fra Oppdal til Trysil for fem år siden, og tok over rollen som kjøpmann i Coop Mega Trysil i oktober 2022...
 • 17.01.2023

  70 år på skia

  Kjell Aurmo er en legende i skibakken i Trysil. For Kjell er skikjøring en livsstil. I over 70 år har han stått på ski, og dette nyter både han selv og hans elever i skiskolen godt av.
 • 01.12.2022

  Flere flytter fra storby til Trysil

  Flere ønsker å flytte fra byen til fjellet for et mer aktivt liv. Annelie Andersson og Johan Persson tok steget fra bylivet i Oslo til hytta i Trysil, og de har aldri angret.
 • 07.11.2022

  Trysil remerkes med Merket for bærekraftig reisemål for tredje gang

  Ifølge koronabarometeret til Innovasjon Norge er stadig flere turister opptatt av klima og bærekraft, og de vil velge reisemål som tar bærekraft på alvor. I Trysil, hvor over halvparten av verdiskapingen og sysselsettingen i kommunen kan relateres...
 • 22.06.2022

  Reiselivstilbudet viktig for lokalbefolkningen

  Vår kartlegging blant reiselivsbedriftene i Trysil viser at det meste av infrastruktur og servicetilbud ikke hadde vært her dersom reiselivet ikke hadde eksistert.
 • 01.05.2022

  Trysil har signert Grønnvaskingsplakaten

  Destinasjon Trysil stiller seg bak innholdet i Grønnvaskingsplakaten og forplikter seg med dette til å følge plakatens ti prinsipper i all kommunikasjon rundt Trysils eget arbeid med bærekraft, som alltid skal være i bevegelse. 
 • 17.04.2023

  Trysil - et miljøfyrtårn

  I Trysil er det i dag 31 bedrifter som har sertifikatet Miljøfyrtårn. Se hvilke og hva dette innebærer.
 • 01.04.2022

  10 enkle tips for å bli en mer ansvarlig gjest i Trysil

  Vil du bli en mer ansvarlig gjest, som tenker på bærekraft og miljø når du reiser på ferie? I Trysil gjør vi mange tiltak for å bli en mer bærekraftig destinasjon. Hvis vi gjør mye og du som gjest gjør litt tar vi sammen vare på Trysil for...
 • 16.01.2024

  World Snow Day

  Den 21. januar 2024, på World Snow Day, tilbyr SkiStar gratis SkiPass og skileie til alle innbyggere i Trysil kommune. Du registrerer deg ved å fylle ut skjema på SkiStars sider.
1 2 >