Med fokus på matsvinn

02.02.2024

Yngve har så og si vokst opp med butikkdrift, noe som gjør at han har hatt sterk tilknytning til serviceyrket hele livet. Han valgte å flytte fra Oppdal til Trysil for fem år siden, og tok over rollen som kjøpmann i Coop Mega Trysil i oktober 2022. Det å yte god service og sørge for at kundene forlater butikken glade og blide, gir Yngve mye. 

- Jeg har tidligere jobbet i Kiwi, og jeg ønsket meg tilbake til jobben med dagligvare, og føler at det er den rette plassen for meg. 

Coop Mega er et supermarked og har blant de største utvalgene av tørrvareprodukter. De er dessuten den eneste dagligvarebutikken i Trysil med ferskt kjøtt og fisk. De får leveranse av fisk tre ganger i uken, og du finner kokker som står klare i ferskvaredisken for å hjelpe deg. Butikken har også et stort utvalg og frukt og grønt.

mega.jpg

Coop Mega har et bærekraftsmål om å ha null matsvinn. Som et tiltak til dette målet har Coop Mega inngått et samarbeid med frivillighetssentralen i Trysil. Her gis det bort varer som er i ferd med å gå ut på dato til vanskeligstilte personer i Trysil. Per dags dato er Coop Mega den eneste dagligvarekjeden i Trysil som gjør dette. 

yngveporterett.jpg

- Dette er vårt bidrag til lokalsamfunnet. Slik som økonomien er i dag, så er vi glade for å kunne ha dette tiltaket som øker trivsel, og det gir hjelp til de som trenger det i Trysil.

De får mange gode tilbakemeldinger på tiltaket. De har hatt personer innom butikken som tar de i hånden og takker for bidraget gjennom frivillighetssentralen. Yngve ønsker å utfordre flere dagligvarebutikker i Trysil til å se på mulighetene for at også de kan starte et lignende samarbeid.

Et annet tiltak Coop Mega Trysil har er å prise ned varer som er i ferd med å gå ut på dato, og fra 1.februar reduserer de priser på datovarer med opp til 70 %. De har også ordningen "Too good to go". Her får du varer til en verdi opp mot 200 kr i en pose som selges for 49 kr. Med dette tiltaket unngår Coop Mega å kaste mange varer.

Skulle du også føle for å få varer levert hjem eller på hytta? Da kan Coop Mega kan også hjelpe deg med hjemkjøring av varer. Ta kontakt med de om hjemkjøring her

 

Se mer om bærekraftsarbeidet i Trysil her

Flere nyheter

 • 28.02.2024

  Miljøbevisste Restauranthuset Fageråsen

  Helen og Martin Sturmhoefel driver Restauranthuset Fageråsen sammen med Adam Berglund. Restaurantene består av Fjellroa, Kafé Kasserolle, Restaurant Pilegrimen og Spiseriet. Ekteparet endte opp i Trysil for fem år siden, og trives godt. Sammen med...
 • 17.01.2023

  70 år på skia

  Kjell Aurmo er en legende i skibakken i Trysil. For Kjell er skikjøring en livsstil. I over 70 år har han stått på ski, og dette nyter både han selv og hans elever i skiskolen godt av.
 • 01.12.2022

  Flere flytter fra storby til Trysil

  Flere ønsker å flytte fra byen til fjellet for et mer aktivt liv. Annelie Andersson og Johan Persson tok steget fra bylivet i Oslo til hytta i Trysil, og de har aldri angret.
 • 07.11.2022

  Trysil remerkes med Merket for bærekraftig reisemål for tredje gang

  Ifølge koronabarometeret til Innovasjon Norge er stadig flere turister opptatt av klima og bærekraft, og de vil velge reisemål som tar bærekraft på alvor. I Trysil, hvor over halvparten av verdiskapingen og sysselsettingen i kommunen kan relateres...
 • 22.06.2022

  Reiselivstilbudet viktig for lokalbefolkningen

  Vår kartlegging blant reiselivsbedriftene i Trysil viser at det meste av infrastruktur og servicetilbud ikke hadde vært her dersom reiselivet ikke hadde eksistert.
 • 01.05.2022

  Trysil har signert Grønnvaskingsplakaten

  Destinasjon Trysil stiller seg bak innholdet i Grønnvaskingsplakaten og forplikter seg med dette til å følge plakatens ti prinsipper i all kommunikasjon rundt Trysils eget arbeid med bærekraft, som alltid skal være i bevegelse. 
 • 17.04.2023

  Trysil - et miljøfyrtårn

  I Trysil er det i dag 31 bedrifter som har sertifikatet Miljøfyrtårn. Se hvilke og hva dette innebærer.
 • 06.04.2022

  SkiStar skal halvere utslipp innen 2030

  I løpet av de siste fem årene har SkiStar vært gjennom en stor prosess for å redusere egne utslipp.
 • 01.04.2022

  10 enkle tips for å bli en mer ansvarlig gjest i Trysil

  Vil du bli en mer ansvarlig gjest, som tenker på bærekraft og miljø når du reiser på ferie? I Trysil gjør vi mange tiltak for å bli en mer bærekraftig destinasjon. Hvis vi gjør mye og du som gjest gjør litt tar vi sammen vare på Trysil for...
 • 16.01.2024

  World Snow Day

  Den 21. januar 2024, på World Snow Day, tilbyr SkiStar gratis SkiPass og skileie til alle innbyggere i Trysil kommune. Du registrerer deg ved å fylle ut skjema på SkiStars sider.
1 2 >