Flere flytter fra storby til Trysil

01.12.2022

Flere ønsker å flytte fra byen til fjellet for et mer aktivt liv. Annelie Andersson og Johan Persson tok steget fra bylivet i Oslo til hytta i Trysil, og de har aldri angret.

Befolkningstallet i Trysil øker. I 2019 står det i en rapport fra Telemarksforskning at man kan se en klar sammenheng mellom Trysils sykkelsatsing og vekst i antall arbeidsplasser og bostedsattraktivitet i kommunen. I tillegg har pandemien gjort at flere nå får muligheten til å ha hjemmekontor. Mange som flytter til Trysil kommer fra storbyer. De søker mer aktivitet og naturopplevelser i hverdagen.

- Fra januar 2020 og frem til i dag har vi mottatt 38 søknader om dispensasjon for å kunne flytte på hytta i Trysil, forteller Bjørn Helge Kristiansen, fagleder for byggesak i Trysil kommune.

Søker et bedre liv på fjellet

Annelie Andersson og Johan Persson med barna Filip (6) og Elias (3) trives godt i Trysil.

– Jeg tok mammapermisjonen min i Trysil, hvor vi bodde på hytta vår. Etter at permisjonen var ferdig, flyttet vi tilbake til Oslo, mest på grunn av jobb. Selv om vi hadde etablert oss i Oslo så var vi i Trysil hver helg og så fort vi hadde mulighet til det, forteller Anneli.

Fra hyttetrysling til trysling

Etter to år i Oslo bestemte paret seg for å flytte til hytta i Trysil på permanent basis, til tross for at ingen hadde jobb i Trysil.

– Vi var veldig sikre på at det kom til å ordne seg med jobb for oss. Vi hadde jo fulgt med på utviklingen som har vært i Trysil de siste årene. Med satsingen på stisykling hadde Trysil flere helårs arbeidsplasser å tilby, sier Annelie.

Og det ordnet seg for paret. Etter kort tid var begge i fulltidsjobb i Trysil, og gikk fra hyttetryslinger til tryslinger.

Full rulle.jpg

– Vi valgte å flytte tilbake til Trysil på grunn av alle aktiviteter som finnes her, og ikke minst nærheten til naturen som vi har rett utenfor hytteveggen vår, forteller Johan. Her kan vi spille golf, sykle, fiske, supe på elven og kjøre ski på vinteren. Det er veldig mye å gjøre med korte avstander.

Annelie stemmer i.

– For oss er helse og aktivitet viktig, og det er også en av grunnene til at vi trives så bra her. Det er korte avstander til det meste. Ingen bilkøer og unødvendig tid som går bort i pendling. Vi fikk mer tid til overs når vi flyttet hit med nærheten til skog, fjellet, sykling og ski. I tillegg er det korte avstander til både jobb og barnehage.

Har aldri angret

Familien har nå bodd 2,5 år i Trysil.

– Vi har aldri angret på at vi flyttet fra Oslo til Trysil. Det er veldig bra samhold her, og ikke minst en trygg plass for barna å vokse opp på. Det blir bare bedre og bedre for hvert år. Både barna og vi trives veldig godt, forteller Johan.

Flere nyheter

 • 28.02.2024

  Miljøbevisste Restauranthuset Fageråsen

  Helen og Martin Sturmhoefel driver Restauranthuset Fageråsen sammen med Adam Berglund. Restaurantene består av Fjellroa, Kafé Kasserolle, Restaurant Pilegrimen og Spiseriet. Ekteparet endte opp i Trysil for fem år siden, og trives godt. Sammen med...
 • 02.02.2024

  Med fokus på matsvinn

  Yngve har så og si vokst opp med butikkdrift, noe som gjør at han har hatt sterk tilknytning til serviceyrket hele livet. Han valgte å flytte fra Oppdal til Trysil for fem år siden, og tok over rollen som kjøpmann i Coop Mega Trysil i oktober 2022...
 • 17.01.2023

  70 år på skia

  Kjell Aurmo er en legende i skibakken i Trysil. For Kjell er skikjøring en livsstil. I over 70 år har han stått på ski, og dette nyter både han selv og hans elever i skiskolen godt av.
 • 07.11.2022

  Trysil remerkes med Merket for bærekraftig reisemål for tredje gang

  Ifølge koronabarometeret til Innovasjon Norge er stadig flere turister opptatt av klima og bærekraft, og de vil velge reisemål som tar bærekraft på alvor. I Trysil, hvor over halvparten av verdiskapingen og sysselsettingen i kommunen kan relateres...
 • 22.06.2022

  Reiselivstilbudet viktig for lokalbefolkningen

  Vår kartlegging blant reiselivsbedriftene i Trysil viser at det meste av infrastruktur og servicetilbud ikke hadde vært her dersom reiselivet ikke hadde eksistert.
 • 01.05.2022

  Trysil har signert Grønnvaskingsplakaten

  Destinasjon Trysil stiller seg bak innholdet i Grønnvaskingsplakaten og forplikter seg med dette til å følge plakatens ti prinsipper i all kommunikasjon rundt Trysils eget arbeid med bærekraft, som alltid skal være i bevegelse. 
 • 17.04.2023

  Trysil - et miljøfyrtårn

  I Trysil er det i dag 31 bedrifter som har sertifikatet Miljøfyrtårn. Se hvilke og hva dette innebærer.
 • 06.04.2022

  SkiStar skal halvere utslipp innen 2030

  I løpet av de siste fem årene har SkiStar vært gjennom en stor prosess for å redusere egne utslipp.
 • 01.04.2022

  10 enkle tips for å bli en mer ansvarlig gjest i Trysil

  Vil du bli en mer ansvarlig gjest, som tenker på bærekraft og miljø når du reiser på ferie? I Trysil gjør vi mange tiltak for å bli en mer bærekraftig destinasjon. Hvis vi gjør mye og du som gjest gjør litt tar vi sammen vare på Trysil for...
 • 16.01.2024

  World Snow Day

  Den 21. januar 2024, på World Snow Day, tilbyr SkiStar gratis SkiPass og skileie til alle innbyggere i Trysil kommune. Du registrerer deg ved å fylle ut skjema på SkiStars sider.
1 2 >