Trysil har Merket for bærekraftig reisemål

29.11.2021

Trysil var en de første reisemålene i Europa som fikk Merket for bærekraftig reisemål i 2013. Siden den gang har de blitt remerket to ganger. 

Ordningen med Merket for bærekraftig reisemål er for reisemål som ønsker å jobbe langsiktig med bærekraftig utvikling. Trysil har blitt remerket i 2016 og 2019 og jobber kontinuerlig med tiltak innenfor klima og miljø, sosialt ansvar og økonomisk levedyktighet.

>> Les mer om Trysils bærekraftsarbeid her

I 2022 skal Trysil igjen remerkes som bærekraftig reisemål. Dette er en omfattende jobb, hvor man må svare på 100 indikatorer for å få tildelt merket for tre nye år.

- Det merkes at Trysil har jobbet med bærekraftig reisemålsutvikling over tid. Eksemplene og tiltakene har gradvis blitt både flere og bedre. Det mest markante tiltaket i 2020 er nok lanseringen av ny reiselivsstrategi, hvor bærekraftig utvikling er fullt integrert og et solid fundament i utvikling av Trysil som reisemål frem mot 2030, forteller Anne Dorte Carlsson, prosjektleder for bærekraftig reiseliv.

>> Trysils bærekraftsrapport

Mange turister – mange bærekraftstiltak

Turisme har mange positive sider, men byr også på utfordringer.

- I Trysil er turisme hovednæringen. Trysil er Norges største skidestinasjon med over 800 000 kommersielle gjestedøgn og over 6000 fritidsboliger. Med målrettet innsats har Trysil utviklet seg til å bli en helårsdestinasjon med sin satsing på stisyklig om sommeren. Med et så stort volum av gjester må det gjøres mange tiltak på ulike områder for å sikre ønsket fremtidig utvikling, forteller Carlsson. - Trysilbedriftene har virkelig engasjert seg. En bærekraftig utvikling av Trysil hadde ikke vært mulig hvis vi ikke hadde et så godt samarbeidet som vi har i fjellbygda.

>> Trysil bærekraftsarbeid skal alltid være i bevegelse – les mer her.

Bærekraftmerkede reisemål finnes nå over hele Norge

Turisme har mange positive sider, men byr også på utfordringer. Vil du reise til et unikt sted som både legger til rette for at miljøavtrykket ditt blir så minimalt som mulig, og for at du skal få en mest mulig autentisk opplevelse? Og som i tillegg tar ansvar for at både de som bor der og besøkende skal ha det ekstra bra? Da skal du reise til et av de stadig flere bærekraftmerkede reisemålene som finnes i Norge. Da bidrar du også til å støtte opp om både lokalsamfunn og kulturarv.

Les mer om merket for bærekraftig reisemål på Visit Norway

Flere nyheter

 • 02.02.2024

  Med fokus på matsvinn

  Yngve har så og si vokst opp med butikkdrift, noe som gjør at han har hatt sterk tilknytning til serviceyrket hele livet. Han valgte å flytte fra Oppdal til Trysil for fem år siden, og tok over rollen som kjøpmann i Coop Mega Trysil i oktober 2022...
 • 17.01.2023

  70 år på skia

  Kjell Aurmo er en legende i skibakken i Trysil. For Kjell er skikjøring en livsstil. I over 70 år har han stått på ski, og dette nyter både han selv og hans elever i skiskolen godt av.
 • 01.12.2022

  Flere flytter fra storby til Trysil

  Flere ønsker å flytte fra byen til fjellet for et mer aktivt liv. Annelie Andersson og Johan Persson tok steget fra bylivet i Oslo til hytta i Trysil, og de har aldri angret.
 • 07.11.2022

  Trysil remerkes med Merket for bærekraftig reisemål for tredje gang

  Ifølge koronabarometeret til Innovasjon Norge er stadig flere turister opptatt av klima og bærekraft, og de vil velge reisemål som tar bærekraft på alvor. I Trysil, hvor over halvparten av verdiskapingen og sysselsettingen i kommunen kan relateres...
 • 22.06.2022

  Reiselivstilbudet viktig for lokalbefolkningen

  Vår kartlegging blant reiselivsbedriftene i Trysil viser at det meste av infrastruktur og servicetilbud ikke hadde vært her dersom reiselivet ikke hadde eksistert.
 • 01.05.2022

  Trysil har signert Grønnvaskingsplakaten

  Destinasjon Trysil stiller seg bak innholdet i Grønnvaskingsplakaten og forplikter seg med dette til å følge plakatens ti prinsipper i all kommunikasjon rundt Trysils eget arbeid med bærekraft, som alltid skal være i bevegelse. 
 • 17.04.2023

  Trysil - et miljøfyrtårn

  I Trysil er det i dag 34 bedrifter som har sertifikatet Miljøfyrtårn. Se hvilke og hva dette innebærer.
 • 06.04.2022

  SkiStar skal halvere utslipp innen 2030

  I løpet av de siste fem årene har SkiStar vært gjennom en stor prosess for å redusere egne utslipp.
 • 01.04.2022

  10 enkle tips for å bli en mer ansvarlig gjest i Trysil

  Vil du bli en mer ansvarlig gjest, som tenker på bærekraft og miljø når du reiser på ferie? I Trysil gjør vi mange tiltak for å bli en mer bærekraftig destinasjon. Hvis vi gjør mye og du som gjest gjør litt tar vi sammen vare på Trysil for...
 • 16.01.2024

  World Snow Day

  Den 21. januar 2024, på World Snow Day, tilbyr SkiStar gratis SkiPass og skileie til alle innbyggere i Trysil kommune. Du registrerer deg ved å fylle ut skjema på SkiStars sider.
1 2 >