Mange nasjonaliteter i Trysil

18.10.2021

Trysil er godt på vei til å bli en verdensdestinasjon. Ikke bare strømmer internasjonale gjester hit året rundt, men mange av dem som bor og jobber i Trysil har sine røtter langt utenfor våre landegrenser. I 2019 hadde Trysil 411 arbeidsinnvandrere fra hele verden.

Store forskjeller i språk, temperaturer og kultur til tross – vi har tatt en prat med flere av dem som ikke lot seg skremme – og som ikke angrer et sekund på at det ble Trysil.

Navn: Raimondo Arnone – «Chef Dino»
Land: Italia
Stilling: Eier og driver bakeriet Glunot i Trysil sentrum

Dino kom til Trysil i 2008, til åpningen av Radisson Blu Resort Trysil. Etter planen skulle han reise tilbake sommeren 2009, men er her i Trysil den dag i dag. Her har han gjort stor suksess med eget glutenfritt bakeri. Her omsetter han pizzabunner og andre bakevarer for 2,8 millioner kroner – fra bakeriet i Løkjavegen.

- Jeg så store muligheter i Trysil – ikke bare for forretninger, men det er et veldig godt miljø for barna her. Trysil er alltid i bevegelse, og her er bedrifter flinke til å hjelpe hverandre. Det er det beste med Trysil.

Med seg har Dino en internasjonal stab – de ansatte, som er fra Bulgaria, Somalia og Kenya er spesielt imponert over turmulighetene i Trysil.

Glunot_660.jpg

Fra venstre: Ahmed Abukakr, Gabriella Rangelova, Tuyrkyan Bekirova, Raimondo Arnone, Osman Mostafa og Henry Mburu

 

 

 

 

Flere nyheter

 • 22.06.2022

  Reiselivstilbudet viktig for lokalbefolkningen

  Vår kartlegging blant reiselivsbedriftene i Trysil viser at det meste av infrastruktur og servicetilbud ikke hadde vært her dersom reiselivet ikke hadde eksistert.
 • 25.04.2022

  Trysil - et miljøfyrtårn

  I Trysil er det i dag 24 bedrifter som har sertifikatet Miljøfyrtårn. Se hvilke og hva dette innebærer.
 • 06.04.2022

  SkiStar skal halvere utslipp innen 2030

  I løpet av de siste fem årene har SkiStar vært gjennom en stor prosess for å redusere egne utslipp.
 • 01.04.2022

  10 enkle tips for å bli en mer ansvarlig gjest i Trysil

  Vil du bli en mer ansvarlig gjest, som tenker på bærekraft og miljø når du reiser på ferie? I Trysil gjør vi mange tiltak for å bli en mer bærekraftig destinasjon. Hvis vi gjør mye og du som gjest gjør litt tar vi sammen vare på Trysil for...
 • 11.01.2022

  World Snow Day

  World Snow Day er en offisielle snødagen og feires over hele verden. Dagen er et initiativ for å inspirere barn og unge å oppleve gleden med snø.
 • 29.11.2021

  Trysil har Merket for bærekraftig reisemål

  Trysil var en de første reisemålene i Europa som fikk Merket for bærekraftig reisemål i 2013. Siden den gang har de blitt remerket to ganger. 
 • 18.10.2021

  Stivettregler

  Vårt største ønske er at alle skal ha det fint på stiene våre. Du kan hjelpe oss å bidra til økt turglede for små og store.