Mange nasjonaliteter i Trysil

18.10.2021

Trysil er godt på vei til å bli en verdensdestinasjon. Ikke bare strømmer internasjonale gjester hit året rundt, men mange av dem som bor og jobber i Trysil har sine røtter langt utenfor våre landegrenser. I 2019 hadde Trysil 411 arbeidsinnvandrere fra hele verden.

Store forskjeller i språk, temperaturer og kultur til tross – vi har tatt en prat med flere av dem som ikke lot seg skremme – og som ikke angrer et sekund på at det ble Trysil.

Navn: Raimondo Arnone – «Chef Dino»
Land: Italia
Stilling: Eier og driver bakeriet Glunot i Trysil sentrum

Dino kom til Trysil i 2008, til åpningen av Radisson Blu Resort Trysil. Etter planen skulle han reise tilbake sommeren 2009, men er her i Trysil den dag i dag. Her har han gjort stor suksess med eget glutenfritt bakeri. Her omsetter han pizzabunner og andre bakevarer for 2,8 millioner kroner – fra bakeriet i Løkjavegen.

- Jeg så store muligheter i Trysil – ikke bare for forretninger, men det er et veldig godt miljø for barna her. Trysil er alltid i bevegelse, og her er bedrifter flinke til å hjelpe hverandre. Det er det beste med Trysil.

Med seg har Dino en internasjonal stab – de ansatte, som er fra Bulgaria, Somalia og Kenya er spesielt imponert over turmulighetene i Trysil.

Glunot_660.jpg

Fra venstre: Ahmed Abukakr, Gabriella Rangelova, Tuyrkyan Bekirova, Raimondo Arnone, Osman Mostafa og Henry Mburu

 

 

 

 

Flere nyheter

 • 17.01.2023

  70 år på skia

  Kjell Aurmo er en legende i skibakken i Trysil. For Kjell er skikjøring en livsstil. I over 70 år har han stått på ski, og dette nyter både han selv og hans elever i skiskolen godt av.
 • 01.12.2022

  Flere flytter fra storby til Trysil

  Flere ønsker å flytte fra byen til fjellet for et mer aktivt liv. Annelie Andersson og Johan Persson tok steget fra bylivet i Oslo til hytta i Trysil, og de har aldri angret.
 • 07.11.2022

  Trysil remerkes med Merket for bærekraftig reisemål for tredje gang

  Ifølge koronabarometeret til Innovasjon Norge er stadig flere turister opptatt av klima og bærekraft, og de vil velge reisemål som tar bærekraft på alvor. I Trysil, hvor over halvparten av verdiskapingen og sysselsettingen i kommunen kan relateres...
 • 22.06.2022

  Reiselivstilbudet viktig for lokalbefolkningen

  Vår kartlegging blant reiselivsbedriftene i Trysil viser at det meste av infrastruktur og servicetilbud ikke hadde vært her dersom reiselivet ikke hadde eksistert.
 • 01.05.2022

  Trysil har signert Grønnvaskingsplakaten

  Destinasjon Trysil stiller seg bak innholdet i Grønnvaskingsplakaten og forplikter seg med dette til å følge plakatens ti prinsipper i all kommunikasjon rundt Trysils eget arbeid med bærekraft, som alltid skal være i bevegelse. 
 • 17.04.2023

  Trysil - et miljøfyrtårn

  I Trysil er det i dag 34 bedrifter som har sertifikatet Miljøfyrtårn. Se hvilke og hva dette innebærer.
 • 06.04.2022

  SkiStar skal halvere utslipp innen 2030

  I løpet av de siste fem årene har SkiStar vært gjennom en stor prosess for å redusere egne utslipp.
 • 01.04.2022

  10 enkle tips for å bli en mer ansvarlig gjest i Trysil

  Vil du bli en mer ansvarlig gjest, som tenker på bærekraft og miljø når du reiser på ferie? I Trysil gjør vi mange tiltak for å bli en mer bærekraftig destinasjon. Hvis vi gjør mye og du som gjest gjør litt tar vi sammen vare på Trysil for...
 • 11.01.2022

  World Snow Day

  Søndag 15. januar, på World Snow Day, tilbyr Skistar gratis SkiPass og skileie til alle kommunens innbyggere i Trysil kommune. Husk å registrere deg i forkant. 
 • 29.11.2021

  Trysil har Merket for bærekraftig reisemål

  Trysil var en de første reisemålene i Europa som fikk Merket for bærekraftig reisemål i 2013. Siden den gang har de blitt remerket to ganger. 
1 2 >