Høsttur på hesteryggen

27.08.2022

For Svein og Gry Eriksen er det hest som gjelder, fra de står opp til de legger seg om kvelden. De kan ikke tenke seg et bedre liv. Nå starter høstens magiske ridesesongen som de begge liker veldig godt.

Det er høst i lufta, og skogen begynner å få et snev av rødt og oransje. Vi skal besøke Trysil hestesenter som ligger i Østby, 25 kilometer fra Trysil sentrum. Den store hesteskoen som står ved veien forteller oss at vi er fremme, og inne på tunet blir vi tatt imot av både to-og firbeinte.

En familie på seks fra trønderlag og Trysils utsendte reporter skal på en to-timers ridetur.

Familien_ridetur.jpg

- Jeg har aldri ridd på hest før, sier mamma i familien. – Men hva gjør man ikke for ungene våre.

Vertskapet Svein og Gry deler ut hester og gir oss en kort rideinstruksjon. De forsikrer oss om at hestene er trygge og fine, og at man ikke trenger ride-erfaring for turen vi skal ut på i dag.

I høstferien i uke 40 og 41 er det 2-timers ridetur hver dag for utenom søndag.

>> Bestill ridetur her

Hestegal

Da Svein og Gry tok over barndomshjemmet til Svein for 25 år siden var det to hester på gården. Gry har vært hestegæren siden hun var bitteliten, så det var naturlig for dem å fortsette med hest på gården.

 

- Vi begynte litt sånn smått med barneridning og turriding, forteller Svein – Så ballet det på seg, og nå er det fulltidsjobb med hestesenteret, både sommer og vinter.

Hest og høst er must

Dagens ridetur er i gang. Vi skritter på rekke og rad ut fra gården til Gry og Svein, og opp i skogen. Det er fint å nyte naturen fra hesteryggen. Og vi føler oss trygge på hestene.

Ridetur1.jpg

- Dette var veldig fint, sa gjengen når vi er trygt tilbake på Trysil hestesenter. – Jeg tror til og med pappa har kost seg, sa mamma.

Ridetur3.jpg

Den perfekte kollega

Svein og Gry tilbyr flere typer rideturer, både dagsturer, halvdagsturer og to-timersturer. I tillegg har de barneridning og terapiridning. De har også hatt rideweekend. På vinterstid er det kanefart med matservering som gjelder. Og nytt i fjor var vinterridning som ble veldig populært.

Ridetur4.jpg

- Vi synes vi har verdens beste jobb med verdens beste kollegaer. På morgen når du er trøtt, så er hestene alltid glad for å se deg, og det spiller ingen rolle hvordan du ser ut, humrer Gry.

>> Bestill ridetur her

Flere nyheter

 • 27.01.2023

  10 tips til vinterferien

  Vinterferien er snart her, og i Trysil kan hele familien ha det gøy. Sjekk ut våre 10 tips til en spennende og innholdsrik vinterferie i Trysil. 
 • 17.01.2023

  Langrennstur med hele familien

  I Trysil har vi et bredt utvalg av langrennsløyper. Her er våre beste tips til familievennlige langrennsturer! Husk å pakk med dere kvikklunsjen og kakaoen i sekken. God tur! 
 • 05.01.2023

  Turrenn i Trysil

  I Trysil kan du delta på flere turrenn i løpet av vinteren. De største er Trysil Skimaraton og Trysil-Knut-rennet, og begge har seeding til både Vasaloppet og Birkebeinerrennet. 
 • 12.12.2022

  Magisk jul og nyttår i Trysil

  I Trysil rigger vi oss til jule- og nyttårsfeiring i fjellet. Magiske utendørsopplevelser venter deg og dine. 
 • 15.11.2022

  Spisenytt fra Trysil

  I vinter lanseres det flere nyheter på spisefronten i Trysil. Både i sentrum, Turistsenteret og Fageråsen kan du glede deg til nye og spennende smaker - og lokaler. 
 • 08.11.2022

  Derfor velger du Trysil i vinter

  Lange, brede og velpreparerte bakker. Stolheiser med varme i setene, moderne hytter, leiligheter og fantastiske hotell med ski inn og ski ut. Trysil er Norges største alpinanlegg. Her trives hele familien, også de mest kresne skikjørerne.
 • 28.10.2022

  Julegavetips fra Trysil

  SHOPPING | Vi gir deg inspirasjon til julehandelen i Trysil. Se våre beste julegavetips. 
 • 28.10.2022

  Julemarkeder i Trysil 2022

  I førjulstiden bugner det av deilig julebakst, hjemmelagde kaker og håndverksprodukter på Trysils trivelige julemarkeder. Her får du oversikt over julemarkedene i kommunen den nærmeste tiden.
 • 19.09.2022

  Elgjakta i Trysil fra 25. september

  Med mange jegere i skogen er det lurt å ta hensyn når man er ute i naturen.
 • 31.07.2022

  Tips til høstaktiviteter i Trysil

  Høsten er utetid og best på fjellet! Klare farger og fin høstsol gir høsten på fjellet det lille ekstra. Sjekk hvorfor du bør ta turen til Trysil i høst!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 >