Høsttur på hesteryggen

27.08.2022

For Svein og Gry Eriksen er det hest som gjelder, fra de står opp til de legger seg om kvelden. De kan ikke tenke seg et bedre liv. Nå starter høstens magiske ridesesongen som de begge liker veldig godt.

Det er høst i lufta, og skogen begynner å få et snev av rødt og oransje. Vi skal besøke Trysil hestesenter som ligger i Østby, 25 kilometer fra Trysil sentrum. Den store hesteskoen som står ved veien forteller oss at vi er fremme, og inne på tunet blir vi tatt imot av både to-og firbeinte.

En familie på seks fra trønderlag og Trysils utsendte reporter skal på en to-timers ridetur.

Familien_ridetur.jpg

- Jeg har aldri ridd på hest før, sier mamma i familien. – Men hva gjør man ikke for ungene våre.

Vertskapet Svein og Gry deler ut hester og gir oss en kort rideinstruksjon. De forsikrer oss om at hestene er trygge og fine, og at man ikke trenger ride-erfaring for turen vi skal ut på i dag.

I høstferien i uke 40 og 41 er det 2-timers ridetur hver dag for utenom søndag.

>> Bestill ridetur her

Hestegal

Da Svein og Gry tok over barndomshjemmet til Svein for 25 år siden var det to hester på gården. Gry har vært hestegæren siden hun var bitteliten, så det var naturlig for dem å fortsette med hest på gården.

 

- Vi begynte litt sånn smått med barneridning og turriding, forteller Svein – Så ballet det på seg, og nå er det fulltidsjobb med hestesenteret, både sommer og vinter.

Hest og høst er must

Dagens ridetur er i gang. Vi skritter på rekke og rad ut fra gården til Gry og Svein, og opp i skogen. Det er fint å nyte naturen fra hesteryggen. Og vi føler oss trygge på hestene.

Ridetur1.jpg

- Dette var veldig fint, sa gjengen når vi er trygt tilbake på Trysil hestesenter. – Jeg tror til og med pappa har kost seg, sa mamma.

Ridetur3.jpg

Den perfekte kollega

Svein og Gry tilbyr flere typer rideturer, både dagsturer, halvdagsturer og to-timersturer. I tillegg har de barneridning og terapiridning. De har også hatt rideweekend. På vinterstid er det kanefart med matservering som gjelder. Og nytt i fjor var vinterridning som ble veldig populært.

Ridetur4.jpg

- Vi synes vi har verdens beste jobb med verdens beste kollegaer. På morgen når du er trøtt, så er hestene alltid glad for å se deg, og det spiller ingen rolle hvordan du ser ut, humrer Gry.

>> Bestill ridetur her

Flere nyheter

 • 19.09.2022

  Elgjakta i Trysil fra 25. september

  Med mange jegere i skogen er det lurt å ta hensyn når man er ute i naturen.
 • 31.07.2022

  Tips til høstaktiviteter i Trysil

  Høsten er utetid og best på fjellet! Klare farger og fin høstsol gir høsten på fjellet det lille ekstra. Sjekk hvorfor du bør ta turen til Trysil i høst!
 • 05.07.2022

  Tips til fine badeplasser i Trysil

  Når sola steker og svetten siler er det godt at det finnes mange fine badeplasser i Trysil. Her får du våre beste badetips! Noen av dem kjenner du sikkert fra før, andre kan du glede deg til å besøke i sommer. 
 • 04.07.2022

  Topptur i Trysil med små barn

  Trysil er et eldorado for turglade barn og voksne. Over hele kommunen er det et stort utvalg av tilrettelagte og godt merkede turstier. Friluftspappa Jostein Væge tok med seg familien til Ulvsjøberget, en av turene som har vært med lengst i...
 • 28.06.2022

  Dette skjer i Trysil i helga

  Også denne helgen skjer det mye i Trysil. Åpning av de to nye heisbaserte stiene i Trysilfjellet og spennende arrangementer på flere av spisestedene. Skulle du trenge å kjøle deg ned mellom slagene, kan Trysil friste med mange fine badeplasser.
 • 19.06.2022

  Derfor bør du besøke Trysil sentrum i sommer

  Trysil sentrum er en oase av aktiviteter, koselige spisesteder og avslappende shopping. Se hvorfor du bør ta turen til sentrum når du besøker Trysil. 
 • 01.06.2022

  Langhelg i sikte

  Det er langhelg i sikte, og vi vet at mange vil tilbringe den i Trysil. Gullia åpnet i helga til store smil og lykkelig gjensyn med favorittstiene. Her gir vi deg oversikt over hva du kan fylle pinshelga i Trysil med!
 • 19.05.2022

  En aktiv ferie med storfamilien

  Anders Backe har vært mange ganger i Trysil både vinter og sommer, men aldri sammen med familien. Denne gangen skulle de sykle sammen for første gang etter den alvorlige ulykken til pappa Tollef.
 • 10.05.2022

  Chris garantist for golfsuksess

  Chris Pickles er fagmann i golf. Rettere sagt i golfanlegg. Som course manager er det han som har ansvaret for at Trysilfjellet Golfbane framstår som en av Norges fineste baner. Kun strøken bane er godt nok for engelskmannen.
 • 02.05.2022

  I Trysil tar vi lek på alvor!

  Barn vil leke i ferien, og aller helst at de voksne skal være med. Det tar de på ramme alvor i Trysil, hvor de har innført lekne leveregler for voksne.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 >