Høsttur på hesteryggen

27.08.2021

For Svein og Gry Eriksen er det hest som gjelder, fra de står opp til de legger seg om kvelden. De kan ikke tenke seg et bedre liv. Nå starter høstens magiske ridesesongen som de begge liker veldig godt.

Det er høst i lufta, og skogen begynner å få et snev av rødt og oransje. Vi skal besøke Trysil hestesenter som ligger i Østby, 25 kilometer fra Trysil sentrum. Den store hesteskoen som står ved veien forteller oss at vi er fremme, og inne på tunet blir vi tatt imot av både to-og firbeinte.

En familie på seks fra trønderlag og Trysils utsendte reporter skal på en to-timers ridetur.

Familien_ridetur.jpg

- Jeg har aldri ridd på hest før, sier mamma i familien. – Men hva gjør man ikke for ungene våre.

Vertskapet Svein og Gry deler ut hester og gir oss en kort rideinstruksjon. De forsikrer oss om at hestene er trygge og fine, og at man ikke trenger ride-erfaring for turen vi skal ut på i dag.

I høstferien i uke 40 og 41 er det 2-timers ridetur hver dag for utenom søndag.

>> Bestill ridetur her

Hestegal

Da Svein og Gry tok over barndomshjemmet til Svein for 25 år siden var det to hester på gården. Gry har vært hestegæren siden hun var bitteliten, så det var naturlig for dem å fortsette med hest på gården.

 

- Vi begynte litt sånn smått med barneridning og turriding, forteller Svein – Så ballet det på seg, og nå er det fulltidsjobb med hestesenteret, både sommer og vinter.

Hest og høst er must

Dagens ridetur er i gang. Vi skritter på rekke og rad ut fra gården til Gry og Svein, og opp i skogen. Det er fint å nyte naturen fra hesteryggen. Og vi føler oss trygge på hestene.

Ridetur1.jpg

- Dette var veldig fint, sa gjengen når vi er trygt tilbake på Trysil hestesenter. – Jeg tror til og med pappa har kost seg, sa mamma.

Ridetur3.jpg

Den perfekte kollega

Svein og Gry tilbyr flere typer rideturer, både dagsturer, halvdagsturer og to-timersturer. I tillegg har de barneridning og terapiridning. De har også hatt rideweekend. På vinterstid er det kanefart med matservering som gjelder. Og nytt i fjor var vinterridning som ble veldig populært.

Ridetur4.jpg

- Vi synes vi har verdens beste jobb med verdens beste kollegaer. På morgen når du er trøtt, så er hestene alltid glad for å se deg, og det spiller ingen rolle hvordan du ser ut, humrer Gry.

>> Bestill ridetur her

Flere nyheter

 • 24.11.2021

  Turrenn i Trysil

  I Trysil kan du delta på flere turrenn i løpet av vinteren. De største er Trysil Skimaraton og Trysil-Knut-rennet, og begge har seeding til både Vasaloppet og Birkebeinerrennet. 
 • 22.11.2021

  På ski for første gang

  Se hvordan det gikk da Siri Glad Hauge fra Porsgrunn skulle stå på ski for første gang.  
 • 19.11.2021

  Julegavetips fra Trysil

  SHOPPING | Hver uke frem til jul gir vi deg inspirasjon til julehandelen i Trysil. Se våre beste julegavetips. 
 • 16.11.2021

  Trysilvekkua 2021

  Vi gjør oss klare for en ny skisesong. En sesong vi tror og håper vil bli fantastisk, med mange gjester som gleder seg til å komme tilbake til Trysil. I år blir det svært viktig at vi alle er oppdaterte på alt som skjer, slik at vi kan skape...
 • 10.11.2021

  Julemarkeder i Trysil 2021

  I førjulstiden bugner det av deilig julebakst, hjemmelagde kaker og håndverksprodukter på Trysils trivelige julemarkeder. Her får du oversikt over julemarkedene i kommunen den nærmeste tiden.
 • 08.11.2021

  Fulufjellet AS er en av 24 miljøsertifiserte bedrifter i Trysil

  Selskapet fra Ljørdalen er Trysils foreløpig nyeste Miljøfyrtårn. Det er totalt 24 bedrifter i Trysil som er miljøsertifisert. I 2022 skal Trysil remerkes som bærekraftig reisemål og da tror de enda flere bedrifter vil bli miljøsertifisert.
 • 20.10.2021

  Kickoff for vintersesongen i Trysil

  Den første snøen har lavet ned – og det kribler i skiføtter. Lørdag 23. oktober blir det kickoff for vintersesongen både på Restaurant Laaven og Skipuben.
 • 04.10.2021

  Derfor velger du Trysil i vinter

  Lange, brede og velpreparerte bakker. Stolheiser med varme i setene, moderne hytter, leiligheter og fantastiske hotell med ski inn og ski ut. Trysil er Norges største alpinanlegg. Her trives hele familien, også de mest kresne skikjørerne.
 • 13.09.2021

  Den perfekte jenteturen til Trysil

  De siste månedene har familietid fått en litt ny dimensjon! Men nå er det tid for jentetur! Voksentur. Janne tok med seg sine venninner til Trysil hvor det ble tid for avslapning og utfordringer kanskje litt ut av komfortsonen. Men alle var enig o...
 • 07.07.2021

  Ferieperler med Gaute Grøtta Grav

  Gaute Grøtta Grav er tilbake i Trysil med familien. Denne gangen skal de teste hva Trysil har å by på om sommeren. Stisykling blir en stor suksess. Se Ferieperler fra Trysil her. 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 >