Fiske i Trysil er spitze!

28.06.2023

Hanno fra Hamburg elsker Norge og Trysil. Familien har hytte i Trysil, og de tar turen så ofte de kan. Fluestanga er fast inventar på hytta. Når det kommer til fiske, er Hanno ustoppelig!

– Jeg begynte å fiske da jeg var 10 år, i starten var det med markstang. Det tok ikke lang tid før jeg ble «hekta» og syntes det var kjempespennende å sanse naturen. Fiske er en form for jakt. Skal du lykkes, må du være fokusert, dykke inn med alle sanser og legge vekk mobilen og andre forstyrrelser. Naturen er aldri kjedelig, den har alltid noe nytt å by på. Denne kompleksiteten fasinerer meg.

Fantastisk variasjon

Hanno ble tidlig kjent med Norge, og før han og familien «landet» i Trysil, ble de kjent med både nord, vest og sør og mye midt imellom. Fiskestanga har også sett andre kanter av landet. Nå er den fast på hytta i Trysil.

Fluefiske i Trysil.jpg

– Hvis jeg skal trekke fram én ting som er helt spesielt med Trysil som fiskekommune, så må det bli alle mulighetene, sier Hanno. Geografisk plassert i et norsk-svensk landskapsbilde, her er mange sjøer og elver, og det byr på et utrolig spennende mangfold og stor variasjon. Du kan fiske hele året, hvis du ønsker det. Når du kommer til Trysil første gangen, så er det kanskje Trysilelva du ser først. Og ja, Trysilelva er en fin fiskeelv, men det er så mye mer. Gode tips kan du få ved å se på et kart, eller enklere, snakke med folk.

>> Se mer om fiske i Trysil

Bli kjent med folk

Og det er nettopp slik Hanno blir kjent. Han sier han er halvt turist og halvt trysling. Han er vel en blanding, for etter flere år som hytteeier, er han mer enn en vanlig turist. Han kjenner mange og mye, liker å møte folk, snakke og føre samtale. Den sosiale biten er noe han setter pris på.

– Ikke alle er som meg, jeg vet det, smiler Hanno. Men jeg synes det er viktig å få frem, at i Trysil er det mange som interesserer seg for fiske og vet mye. Det er mange å føre gode samtaler om fiske med, få råd og anbefalinger av. Ved å snakke med dem som bor i bygda, blir du kjent og kommer til de gode fiskeplassene. Et tips er booke en fiskeguide én gang. Det gjør jeg ofte på nye steder.

Gjerfloen Fluefiske

Snorre Grønnæss i Gjerfloen Fluefiske i Plassen er en fiskeguide og grunneier som Hanno oppsøker hver sommer. Både fordi det er så bra fiske der, men også for å hilse på Snorre og høre hvordan det står til.

Fluefiske_gjerfloen.jpg

– Gjerfloen Fluefiske er veldrevet; dit vender jeg tilbake hver sommer. Snorre er så ekte, han vil gjerne dele info og fortelle. Det er blant annet av han jeg har kommet over mang et favorittsted. Han er også interessert i unge mennesker og synes det er fint at de unge vil fiske og lære.

Norge er pur natur

Det er kun i Norge Hanno fisker. Så klart er det mulig å fiske i Tyskland, men på sett og vis føler han seg ferdigfisket i hjemlandet

Båt Fiskebekksjøen.jpg

– Norge er pur natur, og når en tysker først har fått smaken på å ha et fiskevann for seg selv i den naturen som Norge og Trysil har, da blir det ikke det samme. I sommer blir det så klart fisketurer i Trysil, blant annet innom Gjerfloen, men jeg kommer også til å ta meg noen turer ut av kommunen. Det er flott fiske i nabokommunene også.

I Trysil kan du få fiskeguide hos Chris Hendriks Fishing Experiences og på Gjerfloen Fluesfiske.

Tekst: Runa Eggen/Spire Kommunikasjon

Foto: Jonas Sjögren/Destinasjon Trysil

Flere nyheter

 • 13.05.2024

  Vårrengjøring ute og inne

  Vår er tid for oppussing og vedlikehold av både hus og hytte. Storvask, rens, flislegging eller maling? Her er bedriftene i Trysil som tar saken.
 • 08.05.2024

  Vinn drømmehelg i Trysil

  Nå kan du vinne en drømmehelg for deg og familien i Trysil! Alt du trenger å gjøre er å svare på noen spørsmål om hvordan din drømmeferie i Trysil kan se ut.
 • 08.05.2024

  Brannvakthytta- Toppen av Trysilfjellet

  Det lille sjarmerende huset med sin unike fortid og historie ligger få skritt unna varden, som markerer Trysilfjellets høyeste punkt 1 132 meter over havet.  
 • 06.05.2024

  17. mai i Trysil

  17. mai er rett rundt hjørnet, det blir deilig mat, nasjonalsang, is og korpsmusikk i ulike varianter. Her får du oversikt over restaurantene som varter deg opp på nasjonaldagen, og finn ut av hva som skjer ute i grendene.  
 • 23.04.2024

  En utfordring i Toppsjiktet

  Trysils toppturprogram byr på et spennende og variert utvalg av turer i toppklasse. Her har du muligheter for frisk luft, fantastisk utsikt og gratis pleie av kropp og sjel. Og har du lyst til å kjenne litt på konkurranseinstinktet i tillegg, kan ...
 • 05.05.2024

  10 tips til familieferien i Trysil

  Norgesferie har blitt den nye feriefavoritten for mange. Vi har samlet våre beste tips for en vellykket opplevelsesferie i eget land. I Trysil kan hele familien ha det gøy! Her er 10 tips til morsomme opplevelser i sommer-Trysil.
 • 03.04.2024

  Vårskikjøring i Trysil

  Dagene er lengre og lysere, sola har begynt å varme, de travleste ukene er over og det er fortsatt masse herlig snø i fjellet. Velkommen til fjells og vårskikjøring! 
 • 08.03.2024

  Påskeprogram 2024

  Påsken i Trysil er tiden for skikjøring, late dager i sola, underholdning, afterski, aktiviteter for hele familien og herlig stemning.
 • 28.02.2024

  Tips til en aktiv påskeferie i Trysil

  Skikjøring, langrennsturer, deilig mat og morsomme aktiviteter er det gode påskelivet for mange. I Trysil får du alt dette og mer til. Her er våre tips til påskeaktiviteter for hele familien.
 • 28.02.2024

  Velkommen til sentrum

  Trysil sentrum er en perle, med koselige spisesteder, avslappende shopping og hyggelige aktiviteter. Se hvorfor du bør ta turen til sentrum når du besøker Trysil.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 >