Fiske i Trysil er spitze!

28.06.2023

Hanno fra Hamburg elsker Norge og Trysil. Familien har hytte i Trysil, og de tar turen så ofte de kan. Fluestanga er fast inventar på hytta. Når det kommer til fiske, er Hanno ustoppelig!

– Jeg begynte å fiske da jeg var 10 år, i starten var det med markstang. Det tok ikke lang tid før jeg ble «hekta» og syntes det var kjempespennende å sanse naturen. Fiske er en form for jakt. Skal du lykkes, må du være fokusert, dykke inn med alle sanser og legge vekk mobilen og andre forstyrrelser. Naturen er aldri kjedelig, den har alltid noe nytt å by på. Denne kompleksiteten fasinerer meg.

Fantastisk variasjon

Hanno ble tidlig kjent med Norge, og før han og familien «landet» i Trysil, ble de kjent med både nord, vest og sør og mye midt imellom. Fiskestanga har også sett andre kanter av landet. Nå er den fast på hytta i Trysil.

Fluefiske i Trysil.jpg

– Hvis jeg skal trekke fram én ting som er helt spesielt med Trysil som fiskekommune, så må det bli alle mulighetene, sier Hanno. Geografisk plassert i et norsk-svensk landskapsbilde, her er mange sjøer og elver, og det byr på et utrolig spennende mangfold og stor variasjon. Du kan fiske hele året, hvis du ønsker det. Når du kommer til Trysil første gangen, så er det kanskje Trysilelva du ser først. Og ja, Trysilelva er en fin fiskeelv, men det er så mye mer. Gode tips kan du få ved å se på et kart, eller enklere, snakke med folk.

>> Se mer om fiske i Trysil

Bli kjent med folk

Og det er nettopp slik Hanno blir kjent. Han sier han er halvt turist og halvt trysling. Han er vel en blanding, for etter flere år som hytteeier, er han mer enn en vanlig turist. Han kjenner mange og mye, liker å møte folk, snakke og føre samtale. Den sosiale biten er noe han setter pris på.

– Ikke alle er som meg, jeg vet det, smiler Hanno. Men jeg synes det er viktig å få frem, at i Trysil er det mange som interesserer seg for fiske og vet mye. Det er mange å føre gode samtaler om fiske med, få råd og anbefalinger av. Ved å snakke med dem som bor i bygda, blir du kjent og kommer til de gode fiskeplassene. Et tips er booke en fiskeguide én gang. Det gjør jeg ofte på nye steder.

Gjerfloen Fluefiske

Snorre Grønnæss i Gjerfloen Fluefiske i Plassen er en fiskeguide og grunneier som Hanno oppsøker hver sommer. Både fordi det er så bra fiske der, men også for å hilse på Snorre og høre hvordan det står til.

Fluefiske_gjerfloen.jpg

– Gjerfloen Fluefiske er veldrevet; dit vender jeg tilbake hver sommer. Snorre er så ekte, han vil gjerne dele info og fortelle. Det er blant annet av han jeg har kommet over mang et favorittsted. Han er også interessert i unge mennesker og synes det er fint at de unge vil fiske og lære.

Norge er pur natur

Det er kun i Norge Hanno fisker. Så klart er det mulig å fiske i Tyskland, men på sett og vis føler han seg ferdigfisket i hjemlandet

Båt Fiskebekksjøen.jpg

– Norge er pur natur, og når en tysker først har fått smaken på å ha et fiskevann for seg selv i den naturen som Norge og Trysil har, da blir det ikke det samme. I sommer blir det så klart fisketurer i Trysil, blant annet innom Gjerfloen, men jeg kommer også til å ta meg noen turer ut av kommunen. Det er flott fiske i nabokommunene også.

I Trysil kan du få fiskeguide hos Chris Hendriks Fishing Experiences og på Gjerfloen Fluesfiske.

Tekst: Runa Eggen/Spire Kommunikasjon

Foto: Jonas Sjögren/Destinasjon Trysil

Flere nyheter

 • 18.09.2023

  Elgjakta i Trysil fra 25. september

  Med mange jegere i skogen er det lurt å ta hensyn når man er ute i naturen.
 • 23.08.2023

  Voksentur til Trysil med magiske fjellopplevelser og aktiv avkobling

  Høstens fargesprakende magi og spennende fjellopplevelser gjør Trysil til det ideelle reisemålet for en vennetur. Uansett om dere søker spenning, avslapning eller en blanding av begge deler, vil en voksentur i fjellet skape minner for livet. Så...
 • 15.08.2023

  Tips til høstaktiviteter i Trysil

  Høsten er utetid og fantastisk på fjellet! Klare farger og fin høstsol gir høsten på fjellet det lille ekstra. Sjekk hvorfor du bør ta turen til Trysil i høst!
 • 30.06.2023

  Derfor bør du besøke Trysil sentrum i sommer

  Trysil sentrum er en oase av aktiviteter, koselige spisesteder og avslappende shopping. Se hvorfor du bør ta turen til sentrum når du besøker Trysil. 
 • 29.06.2023

  Tips til fine badeplasser i Trysil

  Når sola steker og svetten siler er det godt at det finnes mange fine badeplasser i Trysil. Her får du våre beste badetips! 
 • 28.06.2023

  Stitips fra lokal stisyklister

  Favorittene til lokale sykkelentusiaster er kanskje de beste tipsene du kan få. Hvor sykler de helst og hvorfor er dette en favoritt. Bli kjent med noen lokale stisyklister og hør hva de har å si.
 • 26.06.2023

  Årets store sommernyheter i Trysil

  Årets store sommernyhet i Trysil ble umiddelbart populært blant barna. En helt ny eventyrpark er nå klar med Mountain Coaster, tubing, mini-gokart, hoppepute og ikke minst flere nye heisbaserte stier for de minste.
 • 22.06.2023

  Aktiv helg i Trysil – nå åpner flere sommeraktiviteter

  Helgen 23. til 25. juni blir det mye som skjer i Trysil. Få oversikten over hva som skjer i Trysil i helgen her.
 • 06.06.2023

  Nye toppturer

  Frisk fjellluft, godfølelsen når målet er nådd, utsikten og ikke minst suget etter den neste turen. Er det rart vi elsker toppturer? Trysils toppturprogram byr på nye turer i år. 
 • 05.06.2023

  Sykkelutleie for alle behov i Trysil

  I Trysil kan du leie alt fra fulldempete stisykler, barnesykler til elsykler. Mulighetene er mange, velg det som passer deg. 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >