Chris garantist for golfsuksess

10.05.2022

Chris Pickles er fagmann i golf. Rettere sagt i golfanlegg. Som course manager er det han som har ansvaret for at Trysilfjellet Golfbane framstår som en av Norges fineste baner. Kun strøken bane er godt nok for engelskmannen.

Selv uinnvidde i golfens verden skjønner at en «greenkeeper» har med gressmatten på golfbanen å gjøre. Som «course manager» er ansvaret tatt til ett nivå høyere. Course manager har enkelt sagt det øverste ansvaret for banens ve og vel.

Chris Pickles, eller Christopher James Pickles som er 50-åringens døpenavn, er inne i sin sjuende sesong som banesjef ved Trysilfjellet golfbane.
- Chris er veldig kompetent og er gull verdt for anlegget vårt. Han er dedikert i jobben og er en jovial kar, sier Juul Arne Norum, daglig leder i Trysilfjellet Golf AS. Da Pickles begynte som øverste baneansvarlig ved golfbanen i Trysil 2016 kom han fra jobben som greenkeeper ved Sorknes Golfklubb nord for Rena.

Chris_660.jpg

SVÆRT ERFAREN

I England jobbet Chris Pickles innen golf-anleggsbransjen i over 15 år, og han har arbeidet på bowlingbaner, cricketplasser, med fotball og rugby.

- Denne erfaringen ga meg muligheten til å studere anleggsdrift ved Hartpury College i Gloucestershire. Vi flyttet til Norge i 2011 og jeg begynte som greenkeeper ved Sorknes Golfklubb i 2012. Han gleder seg til hver arbeidsdag i Trysil.

- Jeg liker veldig godt å jobbe ved Trysil golfbane på grunn av den unike beliggenheten og utfordringene som nettopp beliggenheten gir. Ikke to dager er like. Helt siden jeg begynte i jobben har jeg fått god support fra daglig leder Juul Arne Norum, som hele tiden støtter de ideene jeg og anleggsteamet kommer med til kvalitetsforbedringer på spilleflatene. Det jeg liker best med jobben i Trysil, er den framoverlente tankegangen om hele tiden å gjøre fasilitetene bedre, som nytt klubbhus, minigolf og oppgradering av maskinparken.

Minigolf_660.jpg

VINTEREN KREVENDE

En golfbane med beliggenhet 400 meter havet har sine utfordringer.
- Det mest utfordrende med å drifte golfanlegget i Trysil er vinterbetingelsene og hvilke konsekvenser de får for banen. Beste resultatet får vi med en kald november, for deretter å få en vinter med mye snø og kuldegrader fram til midten av mars, slik at gresset i hele perioden er under kald lagring. Det verste er is, med pluss og minusgrader og snøsmelting før jul, slik at gresset vil være dekket av is fram til snøsmeltingen midt i april.

Gjennom årene har jeg og mine kolleger jobbet hardt for å gjøre banen så robust som mulig, slik at den best mulig skal tåle overvintringen, forklarer Chris. Han kommer fra den lille byen Minchinhampton med 2.800 innbyggere, en gammel Costwolds markedsby 4 miles sør-øst for Stroud, Gloucestershire i England.

Trysilfjellet_Golfbane_660.jpg

STARTER DAGEN TIDLIG


Golfsesongen i Trysil varer normalt fra mai til oktober.
- Vi starter som regel opp i april for å få klargjort banen så tidlig som mulig.
I de hektiske golfmånedene blir det mye jobbing for Chris og hans kolleger for at golfgjestene skal ha den optimale opplevelsen.

- Vi starter gjerne klokka 05.30 for å rekke alt vi skal før golferne kommer. Ettermiddagene er gjerne litt roligere. Det er morsomt å se hvordan golf har tatt av i Norge, mye takket være Viktor Hovlands internasjonale suksess. Han betyr mye for rekrutteringen. Antall juniorspillere øker, og vi har de siste somrene hatt mange unge spiller på banen. Vi har også mange gjester som benytter anledningen til å spille golf under ferieopphold i Trysil, forteller Chris Pickles, golfmann til fingerspissene.

Golfbane_2.jpg

Chris Pickles er helårs sesongarbeider i Trysil. Om sommeren er det jobb på golfbanen, og om vinteren ved storhotellet Radisson Blu Mountain Resort & Residences i Fageråsen. Han går rett fra den ene sesongjobben til den andre.
- Technical, forklarer Chris, om sine jobbfunksjoner i Fageråsen.
På godt norsk betyr det vaktmester.

- Jeg trives godt også i min vinterjobb. Det er en allsidig jobb, og det er inspirerende å jobbe i hotellmiljø med gjester fra mange nasjonaliteter.

>> Les mer om Trysilfjellet Golfbane her

Tekst: Halvard Berget
Foto: Jonas Sjögren

 

Flere nyheter

  • 23.04.2024

    En utfordring i Toppsjiktet

    Trysils toppturprogram byr på et spennende og variert utvalg av turer i toppklasse. Her har du muligheter for frisk luft, fantastisk utsikt og gratis pleie av kropp og sjel. Og har du lyst til å kjenne litt på konkurranseinstinktet i tillegg, kan ...
  • 03.04.2024

    Vårskikjøring i Trysil

    Dagene er lengre og lysere, sola har begynt å varme, de travleste ukene er over og det er fortsatt masse herlig snø i fjellet. Velkommen til fjells og vårskikjøring! 
  • 08.03.2024

    Påskeprogram 2024

    Påsken i Trysil er tiden for skikjøring, late dager i sola, underholdning, afterski, aktiviteter for hele familien og herlig stemning.
  • 28.02.2024

    Tips til en aktiv påskeferie i Trysil

    Skikjøring, langrennsturer, deilig mat og morsomme aktiviteter er det gode påskelivet for mange. I Trysil får du alt dette og mer til. Her er våre tips til påskeaktiviteter for hele familien.
  • 28.02.2024

    Velkommen til sentrum

    Trysil sentrum er en perle, med koselige spisesteder, avslappende shopping og hyggelige aktiviteter. Se hvorfor du bør ta turen til sentrum når du besøker Trysil.
  • 15.02.2024

    Trugeturer i Trysil

    Med truger på beina kan du oppleve mer av vinteren i Trysil! Takket være ihuga truge-entusiaster er det ikke langt mellom opptrådde turer. Her får du oversikt over noen av Trysils beste trugeturer.
  • 06.02.2024

    Morsdag og valentines

    Usikker på hva du skal kjøpe til mor på morsdagen? Eller hva du skal gi til din kjære på valentinsdagen? Her har vi har samlet en rekke spennende tips til deg.
  • 18.01.2024

    10 tips til vinterferien

    Vinterferien er snart her, og i Trysil kan hele familien ha det gøy. Sjekk ut våre 10 tips til en spennende og innholdsrik vinterferie i Trysil. 
  • 18.01.2024

    Sikre deg vinterferien i Trysil

    Det går fort mot vinterferie, og drømmer du om skiferie er det fortsatt mulig å sikre seg overnatting i Trysil. Vi har tatt jobben for deg og lagd en oversikt med eksempler på hva som ledig. Her finner du alt fra campinghytte til luksusleiligheter...
  • 18.01.2024

    Lysløyper i Trysil

    Det er en kjent sak at Trysil byr på hundrevis av herlige langrennsløyper på fjellet og i skogen. Men visste du at Trysil også har mange lysløyper? Disse finner du i store deler av kommunen. Her gir vi deg full oversikt over Trysils lysløyper.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 >