Chris garantist for golfsuksess

10.05.2022

Chris Pickles er fagmann i golf. Rettere sagt i golfanlegg. Som course manager er det han som har ansvaret for at Trysilfjellet Golfbane framstår som en av Norges fineste baner. Kun strøken bane er godt nok for engelskmannen.

Selv uinnvidde i golfens verden skjønner at en «greenkeeper» har med gressmatten på golfbanen å gjøre. Som «course manager» er ansvaret tatt til ett nivå høyere. Course manager har enkelt sagt det øverste ansvaret for banens ve og vel.

Chris Pickles, eller Christopher James Pickles som er 50-åringens døpenavn, er inne i sin sjuende sesong som banesjef ved Trysilfjellet golfbane.
- Chris er veldig kompetent og er gull verdt for anlegget vårt. Han er dedikert i jobben og er en jovial kar, sier Juul Arne Norum, daglig leder i Trysilfjellet Golf AS. Da Pickles begynte som øverste baneansvarlig ved golfbanen i Trysil 2016 kom han fra jobben som greenkeeper ved Sorknes Golfklubb nord for Rena.

Chris_660.jpg

SVÆRT ERFAREN

I England jobbet Chris Pickles innen golf-anleggsbransjen i over 15 år, og han har arbeidet på bowlingbaner, cricketplasser, med fotball og rugby.

- Denne erfaringen ga meg muligheten til å studere anleggsdrift ved Hartpury College i Gloucestershire. Vi flyttet til Norge i 2011 og jeg begynte som greenkeeper ved Sorknes Golfklubb i 2012. Han gleder seg til hver arbeidsdag i Trysil.

- Jeg liker veldig godt å jobbe ved Trysil golfbane på grunn av den unike beliggenheten og utfordringene som nettopp beliggenheten gir. Ikke to dager er like. Helt siden jeg begynte i jobben har jeg fått god support fra daglig leder Juul Arne Norum, som hele tiden støtter de ideene jeg og anleggsteamet kommer med til kvalitetsforbedringer på spilleflatene. Det jeg liker best med jobben i Trysil, er den framoverlente tankegangen om hele tiden å gjøre fasilitetene bedre, som nytt klubbhus, minigolf og oppgradering av maskinparken.

Minigolf_660.jpg

VINTEREN KREVENDE

En golfbane med beliggenhet 400 meter havet har sine utfordringer.
- Det mest utfordrende med å drifte golfanlegget i Trysil er vinterbetingelsene og hvilke konsekvenser de får for banen. Beste resultatet får vi med en kald november, for deretter å få en vinter med mye snø og kuldegrader fram til midten av mars, slik at gresset i hele perioden er under kald lagring. Det verste er is, med pluss og minusgrader og snøsmelting før jul, slik at gresset vil være dekket av is fram til snøsmeltingen midt i april.

Gjennom årene har jeg og mine kolleger jobbet hardt for å gjøre banen så robust som mulig, slik at den best mulig skal tåle overvintringen, forklarer Chris. Han kommer fra den lille byen Minchinhampton med 2.800 innbyggere, en gammel Costwolds markedsby 4 miles sør-øst for Stroud, Gloucestershire i England.

Trysilfjellet_Golfbane_660.jpg

STARTER DAGEN TIDLIG


Golfsesongen i Trysil varer normalt fra mai til oktober.
- Vi starter som regel opp i april for å få klargjort banen så tidlig som mulig.
I de hektiske golfmånedene blir det mye jobbing for Chris og hans kolleger for at golfgjestene skal ha den optimale opplevelsen.

- Vi starter gjerne klokka 05.30 for å rekke alt vi skal før golferne kommer. Ettermiddagene er gjerne litt roligere. Det er morsomt å se hvordan golf har tatt av i Norge, mye takket være Viktor Hovlands internasjonale suksess. Han betyr mye for rekrutteringen. Antall juniorspillere øker, og vi har de siste somrene hatt mange unge spiller på banen. Vi har også mange gjester som benytter anledningen til å spille golf under ferieopphold i Trysil, forteller Chris Pickles, golfmann til fingerspissene.

Golfbane_2.jpg

Chris Pickles er helårs sesongarbeider i Trysil. Om sommeren er det jobb på golfbanen, og om vinteren ved storhotellet Radisson Blu Mountain Resort & Residences i Fageråsen. Han går rett fra den ene sesongjobben til den andre.
- Technical, forklarer Chris, om sine jobbfunksjoner i Fageråsen.
På godt norsk betyr det vaktmester.

- Jeg trives godt også i min vinterjobb. Det er en allsidig jobb, og det er inspirerende å jobbe i hotellmiljø med gjester fra mange nasjonaliteter.

>> Les mer om Trysilfjellet Golfbane her

Tekst: Halvard Berget
Foto: Jonas Sjögren

 

Flere nyheter

 • 15.11.2023

  Magisk jul og nyttår i Trysil

  Velkommen til en eventyrlig jul og et gnistrende nyttår i Trysil! Skap uforglemmelige minner med våre magiske vinteropplevelser midt blant snødekte skoger og fjell.
 • 31.10.2023

  Nå starter langrennssesongen i Trysil

  Fredag 3. november åpner langrennssesongen i Trysil med seks kilometer langrennsløyper , både for klassisk, skøyting og skiskyting.
 • 23.10.2023

  Julemarkeder i Trysil 2023

  I førjulstiden bugner det av deilig julebakst, hjemmelagde kaker og håndverksprodukter på Trysils trivelige julemarkeder. Her får du oversikt over julemarkedene i kommunen den nærmeste tiden.
 • 02.10.2023

  Dette skjer i Trysil i høstferien

  Høstferien er i gang i Trysil. Her får du oversikten over alt som skjer i Trysil i løpet av høstferieukene.
 • 18.09.2023

  Elgjakta i Trysil fra 25. september

  Med mange jegere i skogen er det lurt å ta hensyn når man er ute i naturen.
 • 23.08.2023

  Voksentur til Trysil med magiske fjellopplevelser og aktiv avkobling

  Høstens fargesprakende magi og spennende fjellopplevelser gjør Trysil til det ideelle reisemålet for en vennetur. Uansett om dere søker spenning, avslapning eller en blanding av begge deler, vil en voksentur i fjellet skape minner for livet. Så...
 • 15.08.2023

  Tips til høstaktiviteter i Trysil

  Høsten er utetid og fantastisk på fjellet! Klare farger og fin høstsol gir høsten på fjellet det lille ekstra. Sjekk hvorfor du bør ta turen til Trysil i høst!
 • 30.06.2023

  Derfor bør du besøke Trysil sentrum i sommer

  Trysil sentrum er en oase av aktiviteter, koselige spisesteder og avslappende shopping. Se hvorfor du bør ta turen til sentrum når du besøker Trysil. 
 • 29.06.2023

  Tips til fine badeplasser i Trysil

  Når sola steker og svetten siler er det godt at det finnes mange fine badeplasser i Trysil. Her får du våre beste badetips! 
 • 28.06.2023

  Stitips fra lokal stisyklister

  Favorittene til lokale sykkelentusiaster er kanskje de beste tipsene du kan få. Hvor sykler de helst og hvorfor er dette en favoritt. Bli kjent med noen lokale stisyklister og hør hva de har å si.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >