Chris garantist for golfsuksess

10.05.2022

Chris Pickles er fagmann i golf. Rettere sagt i golfanlegg. Som course manager er det han som har ansvaret for at Trysilfjellet Golfbane framstår som en av Norges fineste baner. Kun strøken bane er godt nok for engelskmannen.

Selv uinnvidde i golfens verden skjønner at en «greenkeeper» har med gressmatten på golfbanen å gjøre. Som «course manager» er ansvaret tatt til ett nivå høyere. Course manager har enkelt sagt det øverste ansvaret for banens ve og vel.

Chris Pickles, eller Christopher James Pickles som er 50-åringens døpenavn, er inne i sin sjuende sesong som banesjef ved Trysilfjellet golfbane.
- Chris er veldig kompetent og er gull verdt for anlegget vårt. Han er dedikert i jobben og er en jovial kar, sier Juul Arne Norum, daglig leder i Trysilfjellet Golf AS. Da Pickles begynte som øverste baneansvarlig ved golfbanen i Trysil 2016 kom han fra jobben som greenkeeper ved Sorknes Golfklubb nord for Rena.

Chris_660.jpg

SVÆRT ERFAREN

I England jobbet Chris Pickles innen golf-anleggsbransjen i over 15 år, og han har arbeidet på bowlingbaner, cricketplasser, med fotball og rugby.

- Denne erfaringen ga meg muligheten til å studere anleggsdrift ved Hartpury College i Gloucestershire. Vi flyttet til Norge i 2011 og jeg begynte som greenkeeper ved Sorknes Golfklubb i 2012. Han gleder seg til hver arbeidsdag i Trysil.

- Jeg liker veldig godt å jobbe ved Trysil golfbane på grunn av den unike beliggenheten og utfordringene som nettopp beliggenheten gir. Ikke to dager er like. Helt siden jeg begynte i jobben har jeg fått god support fra daglig leder Juul Arne Norum, som hele tiden støtter de ideene jeg og anleggsteamet kommer med til kvalitetsforbedringer på spilleflatene. Det jeg liker best med jobben i Trysil, er den framoverlente tankegangen om hele tiden å gjøre fasilitetene bedre, som nytt klubbhus, minigolf og oppgradering av maskinparken.

Minigolf_660.jpg

VINTEREN KREVENDE

En golfbane med beliggenhet 400 meter havet har sine utfordringer.
- Det mest utfordrende med å drifte golfanlegget i Trysil er vinterbetingelsene og hvilke konsekvenser de får for banen. Beste resultatet får vi med en kald november, for deretter å få en vinter med mye snø og kuldegrader fram til midten av mars, slik at gresset i hele perioden er under kald lagring. Det verste er is, med pluss og minusgrader og snøsmelting før jul, slik at gresset vil være dekket av is fram til snøsmeltingen midt i april.

Gjennom årene har jeg og mine kolleger jobbet hardt for å gjøre banen så robust som mulig, slik at den best mulig skal tåle overvintringen, forklarer Chris. Han kommer fra den lille byen Minchinhampton med 2.800 innbyggere, en gammel Costwolds markedsby 4 miles sør-øst for Stroud, Gloucestershire i England.

Trysilfjellet_Golfbane_660.jpg

STARTER DAGEN TIDLIG


Golfsesongen i Trysil varer normalt fra mai til oktober.
- Vi starter som regel opp i april for å få klargjort banen så tidlig som mulig.
I de hektiske golfmånedene blir det mye jobbing for Chris og hans kolleger for at golfgjestene skal ha den optimale opplevelsen.

- Vi starter gjerne klokka 05.30 for å rekke alt vi skal før golferne kommer. Ettermiddagene er gjerne litt roligere. Det er morsomt å se hvordan golf har tatt av i Norge, mye takket være Viktor Hovlands internasjonale suksess. Han betyr mye for rekrutteringen. Antall juniorspillere øker, og vi har de siste somrene hatt mange unge spiller på banen. Vi har også mange gjester som benytter anledningen til å spille golf under ferieopphold i Trysil, forteller Chris Pickles, golfmann til fingerspissene.

Golfbane_2.jpg

Chris Pickles er helårs sesongarbeider i Trysil. Om sommeren er det jobb på golfbanen, og om vinteren ved storhotellet Radisson Blu Mountain Resort & Residences i Fageråsen. Han går rett fra den ene sesongjobben til den andre.
- Technical, forklarer Chris, om sine jobbfunksjoner i Fageråsen.
På godt norsk betyr det vaktmester.

- Jeg trives godt også i min vinterjobb. Det er en allsidig jobb, og det er inspirerende å jobbe i hotellmiljø med gjester fra mange nasjonaliteter.

>> Les mer om Trysilfjellet Golfbane her

Tekst: Halvard Berget
Foto: Jonas Sjögren

 

Flere nyheter

 • 19.09.2022

  Elgjakta i Trysil fra 25. september

  Med mange jegere i skogen er det lurt å ta hensyn når man er ute i naturen.
 • 27.08.2022

  Høsttur på hesteryggen

  For Svein og Gry Eriksen er det hest som gjelder, fra de står opp til de legger seg om kvelden. De kan ikke tenke seg et bedre liv. Nå starter høstens magiske ridesesongen som de begge liker veldig godt.
 • 31.07.2022

  Tips til høstaktiviteter i Trysil

  Høsten er utetid og best på fjellet! Klare farger og fin høstsol gir høsten på fjellet det lille ekstra. Sjekk hvorfor du bør ta turen til Trysil i høst!
 • 05.07.2022

  Tips til fine badeplasser i Trysil

  Når sola steker og svetten siler er det godt at det finnes mange fine badeplasser i Trysil. Her får du våre beste badetips! Noen av dem kjenner du sikkert fra før, andre kan du glede deg til å besøke i sommer. 
 • 04.07.2022

  Topptur i Trysil med små barn

  Trysil er et eldorado for turglade barn og voksne. Over hele kommunen er det et stort utvalg av tilrettelagte og godt merkede turstier. Friluftspappa Jostein Væge tok med seg familien til Ulvsjøberget, en av turene som har vært med lengst i...
 • 28.06.2022

  Dette skjer i Trysil i helga

  Også denne helgen skjer det mye i Trysil. Åpning av de to nye heisbaserte stiene i Trysilfjellet og spennende arrangementer på flere av spisestedene. Skulle du trenge å kjøle deg ned mellom slagene, kan Trysil friste med mange fine badeplasser.
 • 19.06.2022

  Derfor bør du besøke Trysil sentrum i sommer

  Trysil sentrum er en oase av aktiviteter, koselige spisesteder og avslappende shopping. Se hvorfor du bør ta turen til sentrum når du besøker Trysil. 
 • 01.06.2022

  Langhelg i sikte

  Det er langhelg i sikte, og vi vet at mange vil tilbringe den i Trysil. Gullia åpnet i helga til store smil og lykkelig gjensyn med favorittstiene. Her gir vi deg oversikt over hva du kan fylle pinshelga i Trysil med!
 • 19.05.2022

  En aktiv ferie med storfamilien

  Anders Backe har vært mange ganger i Trysil både vinter og sommer, men aldri sammen med familien. Denne gangen skulle de sykle sammen for første gang etter den alvorlige ulykken til pappa Tollef.
 • 02.05.2022

  I Trysil tar vi lek på alvor!

  Barn vil leke i ferien, og aller helst at de voksne skal være med. Det tar de på ramme alvor i Trysil, hvor de har innført lekne leveregler for voksne.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 >