Chris garantist for golfsuksess

10.05.2022

Chris Pickles er fagmann i golf. Rettere sagt i golfanlegg. Som course manager er det han som har ansvaret for at Trysilfjellet Golfbane framstår som en av Norges fineste baner. Kun strøken bane er godt nok for engelskmannen.

Selv uinnvidde i golfens verden skjønner at en «greenkeeper» har med gressmatten på golfbanen å gjøre. Som «course manager» er ansvaret tatt til ett nivå høyere. Course manager har enkelt sagt det øverste ansvaret for banens ve og vel.

Chris Pickles, eller Christopher James Pickles som er 50-åringens døpenavn, er inne i sin sjuende sesong som banesjef ved Trysilfjellet golfbane.
- Chris er veldig kompetent og er gull verdt for anlegget vårt. Han er dedikert i jobben og er en jovial kar, sier Juul Arne Norum, daglig leder i Trysilfjellet Golf AS. Da Pickles begynte som øverste baneansvarlig ved golfbanen i Trysil 2016 kom han fra jobben som greenkeeper ved Sorknes Golfklubb nord for Rena.

Chris_660.jpg

SVÆRT ERFAREN

I England jobbet Chris Pickles innen golf-anleggsbransjen i over 15 år, og han har arbeidet på bowlingbaner, cricketplasser, med fotball og rugby.

- Denne erfaringen ga meg muligheten til å studere anleggsdrift ved Hartpury College i Gloucestershire. Vi flyttet til Norge i 2011 og jeg begynte som greenkeeper ved Sorknes Golfklubb i 2012. Han gleder seg til hver arbeidsdag i Trysil.

- Jeg liker veldig godt å jobbe ved Trysil golfbane på grunn av den unike beliggenheten og utfordringene som nettopp beliggenheten gir. Ikke to dager er like. Helt siden jeg begynte i jobben har jeg fått god support fra daglig leder Juul Arne Norum, som hele tiden støtter de ideene jeg og anleggsteamet kommer med til kvalitetsforbedringer på spilleflatene. Det jeg liker best med jobben i Trysil, er den framoverlente tankegangen om hele tiden å gjøre fasilitetene bedre, som nytt klubbhus, minigolf og oppgradering av maskinparken.

Minigolf_660.jpg

VINTEREN KREVENDE

En golfbane med beliggenhet 400 meter havet har sine utfordringer.
- Det mest utfordrende med å drifte golfanlegget i Trysil er vinterbetingelsene og hvilke konsekvenser de får for banen. Beste resultatet får vi med en kald november, for deretter å få en vinter med mye snø og kuldegrader fram til midten av mars, slik at gresset i hele perioden er under kald lagring. Det verste er is, med pluss og minusgrader og snøsmelting før jul, slik at gresset vil være dekket av is fram til snøsmeltingen midt i april.

Gjennom årene har jeg og mine kolleger jobbet hardt for å gjøre banen så robust som mulig, slik at den best mulig skal tåle overvintringen, forklarer Chris. Han kommer fra den lille byen Minchinhampton med 2.800 innbyggere, en gammel Costwolds markedsby 4 miles sør-øst for Stroud, Gloucestershire i England.

Trysilfjellet_Golfbane_660.jpg

STARTER DAGEN TIDLIG


Golfsesongen i Trysil varer normalt fra mai til oktober.
- Vi starter som regel opp i april for å få klargjort banen så tidlig som mulig.
I de hektiske golfmånedene blir det mye jobbing for Chris og hans kolleger for at golfgjestene skal ha den optimale opplevelsen.

- Vi starter gjerne klokka 05.30 for å rekke alt vi skal før golferne kommer. Ettermiddagene er gjerne litt roligere. Det er morsomt å se hvordan golf har tatt av i Norge, mye takket være Viktor Hovlands internasjonale suksess. Han betyr mye for rekrutteringen. Antall juniorspillere øker, og vi har de siste somrene hatt mange unge spiller på banen. Vi har også mange gjester som benytter anledningen til å spille golf under ferieopphold i Trysil, forteller Chris Pickles, golfmann til fingerspissene.

Golfbane_2.jpg

Chris Pickles er helårs sesongarbeider i Trysil. Om sommeren er det jobb på golfbanen, og om vinteren ved storhotellet Radisson Blu Mountain Resort & Residences i Fageråsen. Han går rett fra den ene sesongjobben til den andre.
- Technical, forklarer Chris, om sine jobbfunksjoner i Fageråsen.
På godt norsk betyr det vaktmester.

- Jeg trives godt også i min vinterjobb. Det er en allsidig jobb, og det er inspirerende å jobbe i hotellmiljø med gjester fra mange nasjonaliteter.

>> Les mer om Trysilfjellet Golfbane her

Tekst: Halvard Berget
Foto: Jonas Sjögren

 

Flere nyheter

 • 19.05.2022

  En aktiv ferie med storfamilien

  Anders Backe har vært mange ganger i Trysil både vinter og sommer, men aldri sammen med familien. Denne gangen skulle de sykle sammen for første gang etter den alvorlige ulykken til pappa Tollef.
 • 02.05.2022

  I Trysil tager vi leg seriøst!

  Børn vil lege, når de har ferie, og de vil helst have, at de voksne er med. Det tager de alvorligt i Trysil, hvor de har indført sjove leveregler for voksne.
 • 02.05.2022

  I Trysil tar vi lek på alvor!

  Barn vil leke i ferien, og aller helst at de voksne skal være med. Det tar de på ramme alvor i Trysil, hvor de har innført lekne leveregler for voksne.
 • 01.05.2022

  Lekne leveregler fra barn til voksne

  I Trysil tar vi lek på alvor – og barn synes voksne bør være mer med på leken. De har derfor laget lekne leveregler til voksne.
 • 11.04.2022

  Besøk våre butikker og vinn gavekort!

  Under Trysilsmellen 22-23 april vil det i år deles ut flere gavekort med flotte gevinster! Det er gratis å delta.
 • 04.04.2022

  Vårrengjøring ute & inne

  Vår er tid for oppussing og vedlikehold av både hus og hytte.  Storvask, rens, flislegging eller maling? Her er bedriftene som tar saken!
 • 25.03.2022

  Winter Finale på Trysil Høyfjellssenter

  Winter Ski Finale på Trysil Høyfjellssenter er en morsom og aktiv sesongavslutning for hele familien! Det blir selvfølgelig Ski Out Race også i år - et populært arrangement med klasser for hele familien - fra raceren som vil først til mål til mor,...
 • 23.02.2022

  10 tips til familieferien i Trysil

  Norgesferie har blitt den nye feriefavoritten for mange. Vi har samlet våre beste tips for en vellykket opplevelsesferie i eget land. I Trysil kan hele familien ha det gøy! Her er 10 tips til morsomme opplevelser i sommer-Trysil.
 • 17.02.2022

  Familien Thorsen tester hvor familievennlig Trysil er

  Familien Thorsen er en skiglad familie, men de har aldri vært i Trysil før. Nå skal de teste hvor familievennlig Trysil er. Sjekk hvordan det gikk.
 • 14.02.2022

  Program Trysilsmellen

  Trysilsmellen 2022 markerer sesongavslutning, og både i sentrum og på fjellet er det en hel del som skjer helga 21.-24. april. I Trysil sentrum og på Mosanden vil butikkene ha mange gode tilbud du ikke vil gå glipp av. 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 >