Voksentur til Trysil med magiske fjellopplevelser og aktiv avkobling

23.08.2023

Høstens fargesprakende magi og spennende fjellopplevelser gjør Trysil til det ideelle reisemålet for en vennetur. Uansett om dere søker spenning, avslapning eller en blanding av begge deler, vil en voksentur i fjellet skape minner for livet. Så hvorfor ikke samle gjengen og utforske Trysil i høst? Her er noen tips til hva dere kan gjøre i Trysil.

Topptur med vakker utsikt

Jentetur_3.jpg

Høsten er den perfekte tiden for toppturer. Fjellet er på sitt fineste, lufta virker friskere og utsikten mer klar. Samle gjengen og velg en fjelltopp som passer for deres ferdighetsnivå. Belønningen? Vakker utsikt, og en følelse av å ha erobret naturens høyder sammen. Trysilfjellet har mange fine toppturer, og den mest populære tar deg på toppen av Trysilfjellet 1132 hvor du har 360 graders utsikt. En annen populær topptur i Trysil er Skagsvola, som mange kaller Trysils svar på Beseggen.

Stisykling som passer for alle

Jentetur_2.jpg

Hva er vel bedre enn å utforske fjellene og skogen på to hjul mens høstfargene maler landskapet i nyanser av rødt, gult og oransje? Dere kan velge mellom enkle, tilrettelagte sykkelstier i Gullia, men som også gir masse mestring og sug i magen, eller mer utfordrende terreng for de som søker adrenalinfylt moro.

Høst_sykling.jpg

Sykkelheisen tar dere opp på fjellet, og fra der kan dere velge mellom heisbaserte sykkelstier som tar dere ned til start på et blunk eller på en fin runde rundt Trysilfjellet - på Fjellrunden.

For de eventyrlystne

Jentetur_12.jpg

For de eventyrlystne er rafting en spennende aktivitet som garanterer latter, samarbeid og kicket av å takle utfordrende elvestryk. Høsten gir et ekstra element av mystikk til vannet mens dere kaster dere ut i elvens armer. Med erfarne guider kan dere føle dere trygge mens dere navigerer gjennom bølgende farvann og skaper minner for livet. For et ekstra adrenalinkick kan juving anbefales.

Jentetur_13.jpg

Guider tar deg gjennom juvet ved Røafallene med sine fem fossefall. Du er utstyrt med våtdrakt, redningsvest og hjelm. Her kan du være så modig du vil. Du kan blant annet prøve høye hopp og skli ned fossefall.

Ri på naturskjønne stier

Jentetur_10.jpg

Utforsk fjellets skjønnhet fra hesteryggen. Ridning gir en unik mulighet til å oppleve naturen i et rolig tempo mens dere følger naturskjønne stier gjennom skoger og daler. På rideturene til Trysil hestesenter trenger du ingen rideerfaring da hestene bærer deg trygt av sted sammen med erfarne guider. Den nære kontakten med hesten og det rolige tempoet gjør dette til en avslappende og minneverdig opplevelse. Dere kan også leie idylliske hytter hos Trysil hestesenter. 

En runde golf i naturskjønne omgivelser

Golf_høst.jpg

Trysil har ikke bare vakker natur og fine fjell, men også en førsteklasses 18-hulls golfbane som venter på å bli utforsket. Med sine velpleide fairwayer, utfordrende hull og fantastisk utsikt, er Trysil Golfbane den perfekte rammen for en morsom og sosial dag. Uansett om du er en erfaren golfspiller eller bare vil prøve sporten for første gang, er golf en sosial og morsom aktivitet for gjengen på tur.

Fiske og avkobling

Jentetur_11.jpg

Høstfiske i fjellvannene er en skjult perle. Ta med fiskestengene og prøv lykken med fluefiske i rolige vann eller kast snøret i elva som myldrer av fisk. Mens dere venter på napp, kan dere senke skuldrene, nyte stillheten og la naturens ro virke avslappende på kropp og sjel. I Trysil kan dere både leie fiskeguide og fiskeutstyr (Trysil Skishop).

Velvære og Spa

Jentetur_7.jpg

Etter en dag med eventyr er det på tide å skjemme bort dere selv med velfortjente spa-behandlinger. Både Radisson Blu Resort Trysil og SkiStar Lodge i Fageråsen har egne spa-anlegg. Slapp av i varme badstuer, nyt avslappende massasje og la stresset smelte bort.

Jentetur_8.jpg

Spa-opplevelsen gir dere muligheten til å lade batteriene og forberede dere på nye dager med moro og utforskning.

Radisson Blu har i tillegg bowlingbaner, hvis man ønsker å avslutte kvelden med å vekke konkurranseinstinktet.

Jentetur_5.jpg

Hvor skal vi bo?

De fleste av Trysils kommersielle gjester bor rundt Trysilfjellet, og der er det mange overnattingsalternativer enten man vil bo på hytte, i leilighet eller på hotell. På sørsiden av fjellet, som også kalles Turistsenteret, ligger Radisson Blu Resort Trysil.

RadissonBlu_høst.jpg

Her ligger sykkelstiene i Gullia og sykkelheisen tett på, det er nært til Trysil sentrum og du har mange spisesteder å velge mellom.

Er dere på utkikk etter høyfjellsfølelsen og mer rolige omgivelser bør dere kanskje velge nordsiden av fjellet?

SkiStarLodge_jentetur.jpg

I Fageråsen (Høyfjellssenteret) finner dere høyfjellshotellet SkiStar Lodge. Her er dere tett på fjellturer, men også fine sykkelstier. Det er også flere andre aktiviteter i Fageråsen som frisbeegolf og stolpejakten.

I Trysil finner dere også overnattingsalternativer som campingplass og tretopphytter.

Flere nyheter

  • 04.07.2024

    Derfor bør du besøke Trysil sentrum i sommer

    Trysil sentrum er en oase av aktiviteter, koselige spisesteder og avslappende shopping. Se hvorfor du bør ta turen til sentrum når du besøker Trysil. 
  • 04.07.2024

    Sykkelutleie for alle behov i Trysil

    I Trysil kan du leie alt fra fulldempete stisykler, barnesykler til elsykler. Mulighetene er mange, velg det som passer deg. 
  • 20.06.2024

    Aktiv helg i Trysil

    Helgen 21. til 23. juni er det mye som skjer i Trysil, både i fjellet, i sentrum og øvrige Trysil.  Alt fra åpen sykkelheis til bunadstog og gårdsbesøk. Vi gir deg full oversikt!
  • 13.05.2024

    Vårrengjøring ute og inne

    Vår er tid for oppussing og vedlikehold av både hus og hytte. Storvask, rens, flislegging eller maling? Her er bedriftene i Trysil som tar saken.
  • 08.05.2024

    Vinn drømmehelg i Trysil

    Nå kan du vinne en drømmehelg for deg og familien i Trysil! Alt du trenger å gjøre er å svare på noen spørsmål om hvordan din drømmeferie i Trysil kan se ut.
  • 08.05.2024

    Brannvakthytta- Toppen av Trysilfjellet

    Det lille sjarmerende huset med sin unike fortid og historie ligger få skritt unna varden, som markerer Trysilfjellets høyeste punkt 1 132 meter over havet.  
  • 06.05.2024

    17. mai i Trysil

    17. mai er rett rundt hjørnet, det blir deilig mat, nasjonalsang, is og korpsmusikk i ulike varianter. Her får du oversikt over restaurantene som varter deg opp på nasjonaldagen, og finn ut av hva som skjer ute i grendene.  
  • 23.04.2024

    En utfordring i Toppsjiktet

    Trysils toppturprogram byr på et spennende og variert utvalg av turer i toppklasse. Her har du muligheter for frisk luft, fantastisk utsikt og gratis pleie av kropp og sjel. Og har du lyst til å kjenne litt på konkurranseinstinktet i tillegg, kan ...
  • 05.05.2024

    10 tips til familieferien i Trysil

    Norgesferie har blitt den nye feriefavoritten for mange. Vi har samlet våre beste tips for en vellykket opplevelsesferie i eget land. I Trysil kan hele familien ha det gøy! Her er 10 tips til morsomme opplevelser i sommer-Trysil.
  • 03.04.2024

    Vårskikjøring i Trysil

    Dagene er lengre og lysere, sola har begynt å varme, de travleste ukene er over og det er fortsatt masse herlig snø i fjellet. Velkommen til fjells og vårskikjøring! 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 >