Topptur i Trysil med små barn

04.07.2022

Trysil er et eldorado for turglade barn og voksne. Over hele kommunen er det et stort utvalg av tilrettelagte og godt merkede turstier. Friluftspappa Jostein Væge tok med seg familien til Ulvsjøberget, en av turene som har vært med lengst i toppturprogrammet.

Ulvsjøberget er én av 14 turer i Trysils toppturprogram. Denne turen går i flott skogsterreng, og på toppen blir du belønnet med flott utsikt i alle himmelretninger.

Jostein Væge, bedre kjent som «Friluftlivspappa» på Instagram, tok med barna Brage (1) og Odin (3) til Ulvsjøberget i Vestby. Turen får rosende ord av den erfarne turpappaen.

Ulvsjøberget_Jostein Væge_660_iværet.jpg

– Ulvsjøberget er en fin tur for alle mann, det er slakt oppover og barnevennlig, sier Jostein, og dette bekreftes raskt av treåringen Odin.

– Også så kan vi springe ned igjen, sier Odin entusiastisk, og bekrefter stolt at han har gått hele veien selv. Masse deilig blåbær var det også langs stien.

Ulvsjøberget_Jostein Væge_bær_660.jpg

– Det å gå tur med barn er annerledes enn å gå tur alene. Du får sett naturen på en ny måte. Vi stopper og spiser litt blåbær, ser på dyrespor og det som hører til, fortsetter pappa Jostein.

Josteins beste tips for tur med barna

Mine beste tips for å komme seg ut på tur med barn er å bare komme seg ut. Det er aldri for sent å snu eller dra hjem. Man behøver ikke å ha som mål å komme på toppen, selve turen er minst like viktig. Finn på noen leker underveis, for eksempel gjemsel eller let etter blåbær.

Fakta om Ulvsjøberget

 • Lengde: 5,2 km t/r
 • Utsiktpunkt: Stygghammeren (skiltet fra toppen). Hit går du på eget ansvar, og vi anbefaler ikke at du tar med små barn hit, da det er en bratt, usikret fjellhylle. Flott utsikt over Ulvsjøen.

Tips: Ta en dukkert i Ulvsjøen etter endt tur, en fin badeplass med sommeråpen kiosk. Se alle badeplasser i Trysil her. 

Turbeskrivelse til Trysils toppturer finner du i appen UT.

Flere nyheter

 • 28.02.2024

  Tips til en aktiv påskeferie i Trysil

  Skikjøring, langrennsturer, deilig mat og morsomme aktiviteter er det gode påskelivet for mange. I Trysil får du alt dette og mer til. Her er våre tips til påskeaktiviteter for hele familien.
 • 28.02.2024

  Velkommen til sentrum

  Trysil sentrum er en perle, med koselige spisesteder, avslappende shopping og hyggelige aktiviteter. Se hvorfor du bør ta turen til sentrum når du besøker Trysil.
 • 15.02.2024

  Trugeturer i Trysil

  Med truger på beina kan du oppleve mer av vinteren i Trysil! Takket være ihuga truge-entusiaster er det ikke langt mellom opptrådde turer. Her får du oversikt over noen av Trysils beste trugeturer.
 • 06.02.2024

  Morsdag og valentines

  Usikker på hva du skal kjøpe til mor på morsdagen? Eller hva du skal gi til din kjære på valentinsdagen? Her har vi har samlet en rekke spennende tips til deg.
 • 18.01.2024

  10 tips til vinterferien

  Vinterferien er snart her, og i Trysil kan hele familien ha det gøy. Sjekk ut våre 10 tips til en spennende og innholdsrik vinterferie i Trysil. 
 • 18.01.2024

  Sikre deg vinterferien i Trysil

  Det går fort mot vinterferie, og drømmer du om skiferie er det fortsatt mulig å sikre seg overnatting i Trysil. Vi har tatt jobben for deg og lagd en oversikt med eksempler på hva som ledig. Her finner du alt fra campinghytte til luksusleiligheter...
 • 18.01.2024

  Lysløyper i Trysil

  Det er en kjent sak at Trysil byr på hundrevis av herlige langrennsløyper på fjellet og i skogen. Men visste du at Trysil også har mange lysløyper? Disse finner du i store deler av kommunen. Her gir vi deg full oversikt over Trysils lysløyper.
 • 05.01.2024

  Lokale langrennstips i Trysil

  Hva har en ordfører, en regnskapsfører, en idrettslærer og en næringssjef til felles? Jo, de elsker å gå på langrennski! Her deler et knippe spreke tryslinger sine beste turtips. 
 • 06.12.2023

  Julehandel i Trysil

  Før jul utvider mange av butikkene i Trysil åpningstidene sine, slik at du enkelt og greit kan komme i havn med juleforberedelsene. Flere av matbutikkene holder også åpent på julaften. Her gir vi deg full oversikt!
 • 29.11.2023

  Turrenn i Trysil

  I Trysil kan du delta på flere turrenn i løpet av vinteren. Det største er Trysil Skimaraton, som har seeding til både Vasaloppet og Birkebeinerrennet. 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 >