Topptur i Trysil med små barn

04.07.2022

Trysil er et eldorado for turglade barn og voksne. Over hele kommunen er det et stort utvalg av tilrettelagte og godt merkede turstier. Friluftspappa Jostein Væge tok med seg familien til Ulvsjøberget, en av turene som har vært med lengst i toppturprogrammet.

Ulvsjøberget er én av 14 turer i Trysils toppturprogram. Denne turen går i flott skogsterreng, og på toppen blir du belønnet med flott utsikt i alle himmelretninger.

Jostein Væge, bedre kjent som «Friluftlivspappa» på Instagram, tok med barna Brage (1) og Odin (3) til Ulvsjøberget i Vestby. Turen får rosende ord av den erfarne turpappaen.

Ulvsjøberget_Jostein Væge_660_iværet.jpg

– Ulvsjøberget er en fin tur for alle mann, det er slakt oppover og barnevennlig, sier Jostein, og dette bekreftes raskt av treåringen Odin.

– Også så kan vi springe ned igjen, sier Odin entusiastisk, og bekrefter stolt at han har gått hele veien selv. Masse deilig blåbær var det også langs stien.

Ulvsjøberget_Jostein Væge_bær_660.jpg

– Det å gå tur med barn er annerledes enn å gå tur alene. Du får sett naturen på en ny måte. Vi stopper og spiser litt blåbær, ser på dyrespor og det som hører til, fortsetter pappa Jostein.

Josteins beste tips for tur med barna

Mine beste tips for å komme seg ut på tur med barn er å bare komme seg ut. Det er aldri for sent å snu eller dra hjem. Man behøver ikke å ha som mål å komme på toppen, selve turen er minst like viktig. Finn på noen leker underveis, for eksempel gjemsel eller let etter blåbær.

Fakta om Ulvsjøberget

 • Lengde: 5,2 km t/r
 • Utsiktpunkt: Stygghammeren (skiltet fra toppen). Hit går du på eget ansvar, og vi anbefaler ikke at du tar med små barn hit, da det er en bratt, usikret fjellhylle. Flott utsikt over Ulvsjøen.

Tips: Ta en dukkert i Ulvsjøen etter endt tur, en fin badeplass med sommeråpen kiosk. Se alle badeplasser i Trysil her. 

Turbeskrivelse til Trysils toppturer finner du i appen UT.

Flere nyheter

 • 15.11.2022

  Spisenytt fra Trysil

  I vinter lanseres det flere nyheter på spisefronten i Trysil. Både i sentrum, Turistsenteret og Fageråsen kan du glede deg til nye og spennende smaker - og lokaler. 
 • 08.11.2022

  Derfor velger du Trysil i vinter

  Lange, brede og velpreparerte bakker. Stolheiser med varme i setene, moderne hytter, leiligheter og fantastiske hotell med ski inn og ski ut. Trysil er Norges største alpinanlegg. Her trives hele familien, også de mest kresne skikjørerne.
 • 28.10.2022

  Julegavetips fra Trysil

  SHOPPING | Vi gir deg inspirasjon til julehandelen i Trysil. Se våre beste julegavetips. 
 • 28.10.2022

  Julemarkeder i Trysil 2022

  I førjulstiden bugner det av deilig julebakst, hjemmelagde kaker og håndverksprodukter på Trysils trivelige julemarkeder. Her får du oversikt over julemarkedene i kommunen den nærmeste tiden.
 • 19.09.2022

  Elgjakta i Trysil fra 25. september

  Med mange jegere i skogen er det lurt å ta hensyn når man er ute i naturen.
 • 27.08.2022

  Høsttur på hesteryggen

  For Svein og Gry Eriksen er det hest som gjelder, fra de står opp til de legger seg om kvelden. De kan ikke tenke seg et bedre liv. Nå starter høstens magiske ridesesongen som de begge liker veldig godt.
 • 31.07.2022

  Tips til høstaktiviteter i Trysil

  Høsten er utetid og best på fjellet! Klare farger og fin høstsol gir høsten på fjellet det lille ekstra. Sjekk hvorfor du bør ta turen til Trysil i høst!
 • 05.07.2022

  Tips til fine badeplasser i Trysil

  Når sola steker og svetten siler er det godt at det finnes mange fine badeplasser i Trysil. Her får du våre beste badetips! Noen av dem kjenner du sikkert fra før, andre kan du glede deg til å besøke i sommer. 
 • 28.06.2022

  Dette skjer i Trysil i helga

  Også denne helgen skjer det mye i Trysil. Åpning av de to nye heisbaserte stiene i Trysilfjellet og spennende arrangementer på flere av spisestedene. Skulle du trenge å kjøle deg ned mellom slagene, kan Trysil friste med mange fine badeplasser.
 • 19.06.2022

  Derfor bør du besøke Trysil sentrum i sommer

  Trysil sentrum er en oase av aktiviteter, koselige spisesteder og avslappende shopping. Se hvorfor du bør ta turen til sentrum når du besøker Trysil. 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 >