Stitips fra lokal stisyklister

28.06.2023

Favorittene til lokale sykkelentusiaster er kanskje de beste tipsene du kan få. Hvor sykler de helst og hvorfor er dette en favoritt. Bli kjent med noen lokale stisyklister og hør hva de har å si.

Anita Sakrisson

En av mine favoritter: Nupen, i Ås-området øst for sentrum

Anita Sakrisson.jpg

- Jeg liker svært godt å sykle Nupen. Den er variert, har morsomme både oppover- og nedoverløyper.

- Nupen er en naturlig sti øst for sentrum, en runde med god kombinasjon av flytstier og tekniske partier. En fin kombinasjonstur for meg som liker utfordringer. I motbakker får du testet syrenivå og nedover adrenalinet. Åser, bekker, stier, trær, steiner, røtter, flater, myrer, utsikt og mye mer. En helt fantastisk kombinasjon. Jeg sykler både alene og sammen med andre. En tur sammen med familien er alltid et høydepunkt.

For å komme til Nupen må du først sykle Bergevegen opp til Ås. Stien passer for de fleste som kan sykle røde stier.

Eivind Busk

En av mine favoritter: Rundtur Bittermarka og Lillerøåsen

Eivind Busk.jpg

- Turen starter ved parkeringsplassen i Støtriset i Bittermarka og går østover mot Petterbua. Dette er en bred og steinete sti som er godt brukt av fotturister. Etter ca 3 km kommer du til Petterbua, ei lita koselig hytte som er åpen. Videre herfra følger du skilting mot Røshøa, her er det singletrack nesten 1 mil opp til Østerfjellet på ca 1100 moh.

Østerfjellet byr på nydelig utsikt! Du ser langt innover i Sverige, og det er et perfekt sted å nyte matpakken. Så går turen sørover – du følger skilting mot Lillerøåsen. Stien her er teknisk krevende med mye stein noen kilometer, her kan du virkelig kose deg og sykle fort, så sant du mestrer grov sti. Etter noen kilometer blir terrenget enklere og byr på fin flyt, og det er lange strekker over klopplagte myrområder før du kommer ned til Lillerøåsen. Fra Lillerøåsen sykler du sørover mot utgangspunktet Støtriset. Dette partiet byr på variert terreng med litt mer vegetasjon og litt våtere områder.

Siste strekket opp mot Støtfjellet er til tider bratt, og du må dytte sykkelen opp siste biten. Stien fra Støtfjellet ned mot parkeringsplassen er bred, steinete og rask, med mange valgmuligheter og avstikkere. Dette er selve indrefilen på turen!

Turen passer for deg som har syklet en del og mestrer røde stier. Turen er ca 25 km lang og 700 høydemeter. Det er en del fotturister i området, så vis hensyn og del stien.

Dag Nordli

En av mine favoritter: Lågfjellet til Kampflåhøgda

Dag Nordli.JPG

- Jeg har mange favorittstier, men en jeg liker veldig godt er Lågfjellet over Mammutkloppa til Fiskebekksjøen, og videre opp til toppen av Kampflåhøgda. Her tar jeg den uendelig lange flytstien langs Pilegrimsleden ned til bommen i Eltdalen.

Denne stien har det meste. Fin utsikt, du kommer deg til toppen av Trysils nest høyeste fjell, 1208 moh, det er en fantastisk flytsti ned igjen med innslag av litt lett teknisk sykling.

Stien passer for de fleste som kan sykle blå stier. Hele turen er litt lang, men det går fint an å gjøre runder og ta deler av stien. Stien starter oppe ved parkeringen ved Simenstua og ender nede ved bommen der asfalten slutter i Eltdalen.

Martin Sturmhoefel 

En av mine favoritter: Høyfjellssykling til Nordre Kanken

Martin.jpg

Martin er godt kjent i fjellet i Fageråsen og har en klar favoritt som han gjerne deler med flere.

– Jeg starter på Høyfjellssenteret og sykler Fjellrunden (134 blå) mot vest. Rett før Grønskaret tar du til venstre inn på Grønskaretstien (59 rød). Her går det oppover, ikke så bratt, men ganske humpete og litt steinete. Etter ca 1 km oppover tar du til venstre ved Skarvboa (58 rød), og etter litt mer klatring, kommer du til et platå rett under toppen av Trysilfjellet og kan nyte en fantastisk utsikt. Henger du med? Ta en titt på sykkelkartet, så ser du stiene og vet hvor jeg mener, sier Martin entusiastisk.

– Du fortsetter på Skarvboa helt opp til Nordre Kanken 1.022 moh. Mye fin utsikt! Deretter følger du grusveien sørover til området hvor det er avstigning Toppekspressen/Skihytta-Ekspress. Nå skal du følge veien som er merket Toppen på sykkelkartet i ca 500 meter. Når rød løype 58, Skarvboa, krysser veien, tar du til venstre, for så å klatre en kort bakke på Fageråsstien (57 svart), og deretter sykle ned Grønskaretstien (59 rød) til Fjellrunden, som du tar nordover et stykke før du avslutter med den morsomme, lekne Fjellflyten (20 blå).

– Puh, ler Martin Sturmhoehl, dette ble kanskje komplisert. Men når du først er ute, så er dette greit å forstå. Alt er godt skiltet.

Favoritturen til Martin passer alle som sykler røde stier. Den inneholder både teknisk klatring og leken teknisk nedstigning, uten spesielt bratte partier, den har nydelige flytstier og flott utsikt i alle retninger. Turen er cirka 14 km lang og 450 høydemeter.

Du finner hele stinettverket i Trysil på trailguide.net.

Og hvis du synes det er vanskelig å finne frem så kan du alltids leie en sykkelguide fra Trysilguidene

God tur! 

Flere nyheter

 • 03.04.2024

  Vårskikjøring i Trysil

  Dagene er lengre og lysere, sola har begynt å varme, de travleste ukene er over og det er fortsatt masse herlig snø i fjellet. Velkommen til fjells og vårskikjøring! 
 • 08.03.2024

  Påskeprogram 2024

  Påsken i Trysil er tiden for skikjøring, late dager i sola, underholdning, afterski, aktiviteter for hele familien og herlig stemning.
 • 28.02.2024

  Tips til en aktiv påskeferie i Trysil

  Skikjøring, langrennsturer, deilig mat og morsomme aktiviteter er det gode påskelivet for mange. I Trysil får du alt dette og mer til. Her er våre tips til påskeaktiviteter for hele familien.
 • 28.02.2024

  Velkommen til sentrum

  Trysil sentrum er en perle, med koselige spisesteder, avslappende shopping og hyggelige aktiviteter. Se hvorfor du bør ta turen til sentrum når du besøker Trysil.
 • 15.02.2024

  Trugeturer i Trysil

  Med truger på beina kan du oppleve mer av vinteren i Trysil! Takket være ihuga truge-entusiaster er det ikke langt mellom opptrådde turer. Her får du oversikt over noen av Trysils beste trugeturer.
 • 06.02.2024

  Morsdag og valentines

  Usikker på hva du skal kjøpe til mor på morsdagen? Eller hva du skal gi til din kjære på valentinsdagen? Her har vi har samlet en rekke spennende tips til deg.
 • 18.01.2024

  10 tips til vinterferien

  Vinterferien er snart her, og i Trysil kan hele familien ha det gøy. Sjekk ut våre 10 tips til en spennende og innholdsrik vinterferie i Trysil. 
 • 18.01.2024

  Sikre deg vinterferien i Trysil

  Det går fort mot vinterferie, og drømmer du om skiferie er det fortsatt mulig å sikre seg overnatting i Trysil. Vi har tatt jobben for deg og lagd en oversikt med eksempler på hva som ledig. Her finner du alt fra campinghytte til luksusleiligheter...
 • 18.01.2024

  Lysløyper i Trysil

  Det er en kjent sak at Trysil byr på hundrevis av herlige langrennsløyper på fjellet og i skogen. Men visste du at Trysil også har mange lysløyper? Disse finner du i store deler av kommunen. Her gir vi deg full oversikt over Trysils lysløyper.
 • 05.01.2024

  Lokale langrennstips i Trysil

  Hva har en ordfører, en regnskapsfører, en idrettslærer og en næringssjef til felles? Jo, de elsker å gå på langrennski! Her deler et knippe spreke tryslinger sine beste turtips. 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 >