Stitips fra lokal stisyklister

28.06.2023

Favorittene til lokale sykkelentusiaster er kanskje de beste tipsene du kan få. Hvor sykler de helst og hvorfor er dette en favoritt. Bli kjent med noen lokale stisyklister og hør hva de har å si.

Anita Sakrisson

En av mine favoritter: Nupen, i Ås-området øst for sentrum

Anita Sakrisson.jpg

- Jeg liker svært godt å sykle Nupen. Den er variert, har morsomme både oppover- og nedoverløyper.

- Nupen er en naturlig sti øst for sentrum, en runde med god kombinasjon av flytstier og tekniske partier. En fin kombinasjonstur for meg som liker utfordringer. I motbakker får du testet syrenivå og nedover adrenalinet. Åser, bekker, stier, trær, steiner, røtter, flater, myrer, utsikt og mye mer. En helt fantastisk kombinasjon. Jeg sykler både alene og sammen med andre. En tur sammen med familien er alltid et høydepunkt.

For å komme til Nupen må du først sykle Bergevegen opp til Ås. Stien passer for de fleste som kan sykle røde stier.

Eivind Busk

En av mine favoritter: Rundtur Bittermarka og Lillerøåsen

Eivind Busk.jpg

- Turen starter ved parkeringsplassen i Støtriset i Bittermarka og går østover mot Petterbua. Dette er en bred og steinete sti som er godt brukt av fotturister. Etter ca 3 km kommer du til Petterbua, ei lita koselig hytte som er åpen. Videre herfra følger du skilting mot Røshøa, her er det singletrack nesten 1 mil opp til Østerfjellet på ca 1100 moh.

Østerfjellet byr på nydelig utsikt! Du ser langt innover i Sverige, og det er et perfekt sted å nyte matpakken. Så går turen sørover – du følger skilting mot Lillerøåsen. Stien her er teknisk krevende med mye stein noen kilometer, her kan du virkelig kose deg og sykle fort, så sant du mestrer grov sti. Etter noen kilometer blir terrenget enklere og byr på fin flyt, og det er lange strekker over klopplagte myrområder før du kommer ned til Lillerøåsen. Fra Lillerøåsen sykler du sørover mot utgangspunktet Støtriset. Dette partiet byr på variert terreng med litt mer vegetasjon og litt våtere områder.

Siste strekket opp mot Støtfjellet er til tider bratt, og du må dytte sykkelen opp siste biten. Stien fra Støtfjellet ned mot parkeringsplassen er bred, steinete og rask, med mange valgmuligheter og avstikkere. Dette er selve indrefilen på turen!

Turen passer for deg som har syklet en del og mestrer røde stier. Turen er ca 25 km lang og 700 høydemeter. Det er en del fotturister i området, så vis hensyn og del stien.

Dag Nordli

En av mine favoritter: Lågfjellet til Kampflåhøgda

Dag Nordli.JPG

- Jeg har mange favorittstier, men en jeg liker veldig godt er Lågfjellet over Mammutkloppa til Fiskebekksjøen, og videre opp til toppen av Kampflåhøgda. Her tar jeg den uendelig lange flytstien langs Pilegrimsleden ned til bommen i Eltdalen.

Denne stien har det meste. Fin utsikt, du kommer deg til toppen av Trysils nest høyeste fjell, 1208 moh, det er en fantastisk flytsti ned igjen med innslag av litt lett teknisk sykling.

Stien passer for de fleste som kan sykle blå stier. Hele turen er litt lang, men det går fint an å gjøre runder og ta deler av stien. Stien starter oppe ved parkeringen ved Simenstua og ender nede ved bommen der asfalten slutter i Eltdalen.

Martin Sturmhoefel 

En av mine favoritter: Høyfjellssykling til Nordre Kanken

Martin.jpg

Martin er godt kjent i fjellet i Fageråsen og har en klar favoritt som han gjerne deler med flere.

– Jeg starter på Høyfjellssenteret og sykler Fjellrunden (134 blå) mot vest. Rett før Grønskaret tar du til venstre inn på Grønskaretstien (59 rød). Her går det oppover, ikke så bratt, men ganske humpete og litt steinete. Etter ca 1 km oppover tar du til venstre ved Skarvboa (58 rød), og etter litt mer klatring, kommer du til et platå rett under toppen av Trysilfjellet og kan nyte en fantastisk utsikt. Henger du med? Ta en titt på sykkelkartet, så ser du stiene og vet hvor jeg mener, sier Martin entusiastisk.

– Du fortsetter på Skarvboa helt opp til Nordre Kanken 1.022 moh. Mye fin utsikt! Deretter følger du grusveien sørover til området hvor det er avstigning Toppekspressen/Skihytta-Ekspress. Nå skal du følge veien som er merket Toppen på sykkelkartet i ca 500 meter. Når rød løype 58, Skarvboa, krysser veien, tar du til venstre, for så å klatre en kort bakke på Fageråsstien (57 svart), og deretter sykle ned Grønskaretstien (59 rød) til Fjellrunden, som du tar nordover et stykke før du avslutter med den morsomme, lekne Fjellflyten (20 blå).

– Puh, ler Martin Sturmhoehl, dette ble kanskje komplisert. Men når du først er ute, så er dette greit å forstå. Alt er godt skiltet.

Favoritturen til Martin passer alle som sykler røde stier. Den inneholder både teknisk klatring og leken teknisk nedstigning, uten spesielt bratte partier, den har nydelige flytstier og flott utsikt i alle retninger. Turen er cirka 14 km lang og 450 høydemeter.

Du finner hele stinettverket i Trysil på trailguide.net.

Og hvis du synes det er vanskelig å finne frem så kan du alltids leie en sykkelguide fra Trysilguidene

God tur! 

Flere nyheter

 • 18.09.2023

  Elgjakta i Trysil fra 25. september

  Med mange jegere i skogen er det lurt å ta hensyn når man er ute i naturen.
 • 23.08.2023

  Voksentur til Trysil med magiske fjellopplevelser og aktiv avkobling

  Høstens fargesprakende magi og spennende fjellopplevelser gjør Trysil til det ideelle reisemålet for en vennetur. Uansett om dere søker spenning, avslapning eller en blanding av begge deler, vil en voksentur i fjellet skape minner for livet. Så...
 • 15.08.2023

  Tips til høstaktiviteter i Trysil

  Høsten er utetid og fantastisk på fjellet! Klare farger og fin høstsol gir høsten på fjellet det lille ekstra. Sjekk hvorfor du bør ta turen til Trysil i høst!
 • 30.06.2023

  Derfor bør du besøke Trysil sentrum i sommer

  Trysil sentrum er en oase av aktiviteter, koselige spisesteder og avslappende shopping. Se hvorfor du bør ta turen til sentrum når du besøker Trysil. 
 • 29.06.2023

  Tips til fine badeplasser i Trysil

  Når sola steker og svetten siler er det godt at det finnes mange fine badeplasser i Trysil. Her får du våre beste badetips! 
 • 28.06.2023

  Fiske i Trysil er spitze!

  Hanno fra Hamburg elsker Norge og Trysil. Familien har hytte i Trysil, og de tar turen så ofte de kan. Fluestanga er fast inventar på hytta. Når det kommer til fiske, er Hanno ustoppelig!
 • 26.06.2023

  Årets store sommernyheter i Trysil

  Årets store sommernyhet i Trysil ble umiddelbart populært blant barna. En helt ny eventyrpark er nå klar med Mountain Coaster, tubing, mini-gokart, hoppepute og ikke minst flere nye heisbaserte stier for de minste.
 • 22.06.2023

  Aktiv helg i Trysil – nå åpner flere sommeraktiviteter

  Helgen 23. til 25. juni blir det mye som skjer i Trysil. Få oversikten over hva som skjer i Trysil i helgen her.
 • 06.06.2023

  Nye toppturer

  Frisk fjellluft, godfølelsen når målet er nådd, utsikten og ikke minst suget etter den neste turen. Er det rart vi elsker toppturer? Trysils toppturprogram byr på nye turer i år. 
 • 05.06.2023

  Sykkelutleie for alle behov i Trysil

  I Trysil kan du leie alt fra fulldempete stisykler, barnesykler til elsykler. Mulighetene er mange, velg det som passer deg. 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >