Se hvordan det gikk da Jetmira stod på alpinski for første gang

01.03.2023

Jetmira Emini er på ingen måte født med ski på beina. Allikevel hadde hun en drøm om å kunne stå på ski med sønnen sin Marlon, 7 år. I Trysil gikk drømmen hennes i oppfyllelse.

Jetmira Emini er på ingen måte født med ski på beina. Allikevel hadde hun en drøm om å kunne stå på ski med sønnen sin Marlon, 7 år. I helgen gikk drømmen i oppfyllelse i Trysil.

«Dette er så gøy», roper Jetmira, mens hun skyver bort mannen sin Ali Fazliu. Hun vil ikke ha hjelp fra han lenger. Det er kun to timer siden hun hadde ski på beina for første gang, men allerede nå suser hun nedover barnebakken i Trysil. Skilærer Anders kjører ved siden og heier; «Veldig bra, Jetmira, løft blikket og se frem».

Jetmira og Anders.jpg

>> Bestill en skiinstruktør fra Trysilguidene her

Jetmira Emini er opprinnelig fra Makedonia, men hun har bodd i Norge hele livet. Nå er hun bosatt med mann og barn på Holmlia i Oslo. I november meldte mannen, Ali, henne på en konkurranse i Trysil. De søkte etter nordmenn som var født uten ski på beina, en treffende beskrivelse av Jetmira, mente han.

- Jeg og sønnen min står mye på ski og er ofte på fjellet sammen, men vi mangler den siste medlemmen av familien, forteller Ali Fazliu.

Jetmira trodde det var en spøk da de ringte fra Trysil og sa at hun hadde vunnet tur med overnatting på hotell, mat, skipass, skileie, skiinstruktør i to dager og kanefart.

Gruet seg

Nå er familien akkurat kommet hjem etter ei helg i Trysil, hvor Jetmira har lært seg å stå på ski.

Skiheis.jpg

- Jeg var så nervøs og gruet meg før jeg begynte, men det var så gøy! Jeg følte meg virkelig på toppen av verden når jeg endelig klarte å svinge nedover bakken uten å falle, sier Jetmira entusiastisk. - Skilærer min Anders var bare helt fantastisk. Jeg fikk veldig mange god tips som gjorde at jeg lærte raskt og følte meg trygg.

Skiskole er undervurdert av nordmenn.

- Det er bare seks prosent av kundene til Trysilguidene, skiskolen i Trysil, som er nordmenn. Vi nordmenn tror jo at vi er født med ski på beina, ler Ida Dyreng, daglig leder i Destinasjon Trysil. - Sannheten er at skiskole er bra enten man er nybegynner eller erfaren, og vi oppfordrer nordmenn til å prøve det.

>> Bestill en skiinstruktør fra Trysilguidene her

Rørt.jpg

Skigener fra Makedonia

Kanskje var det skigenene fra pappaen som kom til overflaten for Jetmira i Trysil.

- Pappaen min var veldig glad i å stå på ski, forteller Jetmira.

Dessverre fikk han ikke overført sin lidenskap for skikjøring til Jetmira og søstrene før han døde av kreft.

- Det handlet vel om integrering i starten. I alle fall for oss fire eldste døtre, forteller Jetmira. - Men da den yngste søsteren min vokste opp var mamma og pappa mer integrert i det norske samfunnet, og søsteren min står både på alpint, langrenn, snowboard og randonee, ler Jetmira.

- Jeg tenkte på pappa da jeg stod på ski i Trysil. Jeg vet at han hadde vært veldig stolt av meg nå, sier Jetmira med et smil.

Fantastisk opplevelse

Jetmira og familien hennes hadde en flott opplevelse i Trysil, og hun anbefaler det på det sterkeste til alle som vil prøve seg på alpint for første gang.

Hele gjengen.jpg

- Jeg er så glad for at jeg tok sjansen og prøvde meg på ski. Det var en fantastisk opplevelse. Og det føltes bra å stå sammen med Marlon og Ali. Jeg er sikker på at jeg vil gjøre det igjen, sier Jetmira.

Flere nyheter

 • 13.05.2024

  Vårrengjøring ute og inne

  Vår er tid for oppussing og vedlikehold av både hus og hytte. Storvask, rens, flislegging eller maling? Her er bedriftene i Trysil som tar saken.
 • 08.05.2024

  Vinn drømmehelg i Trysil

  Nå kan du vinne en drømmehelg for deg og familien i Trysil! Alt du trenger å gjøre er å svare på noen spørsmål om hvordan din drømmeferie i Trysil kan se ut.
 • 08.05.2024

  Brannvakthytta- Toppen av Trysilfjellet

  Det lille sjarmerende huset med sin unike fortid og historie ligger få skritt unna varden, som markerer Trysilfjellets høyeste punkt 1 132 meter over havet.  
 • 06.05.2024

  17. mai i Trysil

  17. mai er rett rundt hjørnet, det blir deilig mat, nasjonalsang, is og korpsmusikk i ulike varianter. Her får du oversikt over restaurantene som varter deg opp på nasjonaldagen, og finn ut av hva som skjer ute i grendene.  
 • 23.04.2024

  En utfordring i Toppsjiktet

  Trysils toppturprogram byr på et spennende og variert utvalg av turer i toppklasse. Her har du muligheter for frisk luft, fantastisk utsikt og gratis pleie av kropp og sjel. Og har du lyst til å kjenne litt på konkurranseinstinktet i tillegg, kan ...
 • 05.05.2024

  10 tips til familieferien i Trysil

  Norgesferie har blitt den nye feriefavoritten for mange. Vi har samlet våre beste tips for en vellykket opplevelsesferie i eget land. I Trysil kan hele familien ha det gøy! Her er 10 tips til morsomme opplevelser i sommer-Trysil.
 • 03.04.2024

  Vårskikjøring i Trysil

  Dagene er lengre og lysere, sola har begynt å varme, de travleste ukene er over og det er fortsatt masse herlig snø i fjellet. Velkommen til fjells og vårskikjøring! 
 • 08.03.2024

  Påskeprogram 2024

  Påsken i Trysil er tiden for skikjøring, late dager i sola, underholdning, afterski, aktiviteter for hele familien og herlig stemning.
 • 28.02.2024

  Tips til en aktiv påskeferie i Trysil

  Skikjøring, langrennsturer, deilig mat og morsomme aktiviteter er det gode påskelivet for mange. I Trysil får du alt dette og mer til. Her er våre tips til påskeaktiviteter for hele familien.
 • 28.02.2024

  Velkommen til sentrum

  Trysil sentrum er en perle, med koselige spisesteder, avslappende shopping og hyggelige aktiviteter. Se hvorfor du bør ta turen til sentrum når du besøker Trysil.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 >