Se hvordan det gikk da Jetmira stod på alpinski for første gang

01.03.2023

Jetmira Emini er på ingen måte født med ski på beina. Allikevel hadde hun en drøm om å kunne stå på ski med sønnen sin Marlon, 7 år. I Trysil gikk drømmen hennes i oppfyllelse.

Jetmira Emini er på ingen måte født med ski på beina. Allikevel hadde hun en drøm om å kunne stå på ski med sønnen sin Marlon, 7 år. I helgen gikk drømmen i oppfyllelse i Trysil.

«Dette er så gøy», roper Jetmira, mens hun skyver bort mannen sin Ali Fazliu. Hun vil ikke ha hjelp fra han lenger. Det er kun to timer siden hun hadde ski på beina for første gang, men allerede nå suser hun nedover barnebakken i Trysil. Skilærer Anders kjører ved siden og heier; «Veldig bra, Jetmira, løft blikket og se frem».

Jetmira og Anders.jpg

>> Bestill en skiinstruktør fra Trysilguidene her

Jetmira Emini er opprinnelig fra Makedonia, men hun har bodd i Norge hele livet. Nå er hun bosatt med mann og barn på Holmlia i Oslo. I november meldte mannen, Ali, henne på en konkurranse i Trysil. De søkte etter nordmenn som var født uten ski på beina, en treffende beskrivelse av Jetmira, mente han.

- Jeg og sønnen min står mye på ski og er ofte på fjellet sammen, men vi mangler den siste medlemmen av familien, forteller Ali Fazliu.

Jetmira trodde det var en spøk da de ringte fra Trysil og sa at hun hadde vunnet tur med overnatting på hotell, mat, skipass, skileie, skiinstruktør i to dager og kanefart.

Gruet seg

Nå er familien akkurat kommet hjem etter ei helg i Trysil, hvor Jetmira har lært seg å stå på ski.

Skiheis.jpg

- Jeg var så nervøs og gruet meg før jeg begynte, men det var så gøy! Jeg følte meg virkelig på toppen av verden når jeg endelig klarte å svinge nedover bakken uten å falle, sier Jetmira entusiastisk. - Skilærer min Anders var bare helt fantastisk. Jeg fikk veldig mange god tips som gjorde at jeg lærte raskt og følte meg trygg.

Skiskole er undervurdert av nordmenn.

- Det er bare seks prosent av kundene til Trysilguidene, skiskolen i Trysil, som er nordmenn. Vi nordmenn tror jo at vi er født med ski på beina, ler Ida Dyreng, daglig leder i Destinasjon Trysil. - Sannheten er at skiskole er bra enten man er nybegynner eller erfaren, og vi oppfordrer nordmenn til å prøve det.

>> Bestill en skiinstruktør fra Trysilguidene her

Rørt.jpg

Skigener fra Makedonia

Kanskje var det skigenene fra pappaen som kom til overflaten for Jetmira i Trysil.

- Pappaen min var veldig glad i å stå på ski, forteller Jetmira.

Dessverre fikk han ikke overført sin lidenskap for skikjøring til Jetmira og søstrene før han døde av kreft.

- Det handlet vel om integrering i starten. I alle fall for oss fire eldste døtre, forteller Jetmira. - Men da den yngste søsteren min vokste opp var mamma og pappa mer integrert i det norske samfunnet, og søsteren min står både på alpint, langrenn, snowboard og randonee, ler Jetmira.

- Jeg tenkte på pappa da jeg stod på ski i Trysil. Jeg vet at han hadde vært veldig stolt av meg nå, sier Jetmira med et smil.

Fantastisk opplevelse

Jetmira og familien hennes hadde en flott opplevelse i Trysil, og hun anbefaler det på det sterkeste til alle som vil prøve seg på alpint for første gang.

Hele gjengen.jpg

- Jeg er så glad for at jeg tok sjansen og prøvde meg på ski. Det var en fantastisk opplevelse. Og det føltes bra å stå sammen med Marlon og Ali. Jeg er sikker på at jeg vil gjøre det igjen, sier Jetmira.

Flere nyheter

  • 03.04.2024

    Vårskikjøring i Trysil

    Dagene er lengre og lysere, sola har begynt å varme, de travleste ukene er over og det er fortsatt masse herlig snø i fjellet. Velkommen til fjells og vårskikjøring! 
  • 08.03.2024

    Påskeprogram 2024

    Påsken i Trysil er tiden for skikjøring, late dager i sola, underholdning, afterski, aktiviteter for hele familien og herlig stemning.
  • 28.02.2024

    Tips til en aktiv påskeferie i Trysil

    Skikjøring, langrennsturer, deilig mat og morsomme aktiviteter er det gode påskelivet for mange. I Trysil får du alt dette og mer til. Her er våre tips til påskeaktiviteter for hele familien.
  • 28.02.2024

    Velkommen til sentrum

    Trysil sentrum er en perle, med koselige spisesteder, avslappende shopping og hyggelige aktiviteter. Se hvorfor du bør ta turen til sentrum når du besøker Trysil.
  • 15.02.2024

    Trugeturer i Trysil

    Med truger på beina kan du oppleve mer av vinteren i Trysil! Takket være ihuga truge-entusiaster er det ikke langt mellom opptrådde turer. Her får du oversikt over noen av Trysils beste trugeturer.
  • 06.02.2024

    Morsdag og valentines

    Usikker på hva du skal kjøpe til mor på morsdagen? Eller hva du skal gi til din kjære på valentinsdagen? Her har vi har samlet en rekke spennende tips til deg.
  • 18.01.2024

    10 tips til vinterferien

    Vinterferien er snart her, og i Trysil kan hele familien ha det gøy. Sjekk ut våre 10 tips til en spennende og innholdsrik vinterferie i Trysil. 
  • 18.01.2024

    Sikre deg vinterferien i Trysil

    Det går fort mot vinterferie, og drømmer du om skiferie er det fortsatt mulig å sikre seg overnatting i Trysil. Vi har tatt jobben for deg og lagd en oversikt med eksempler på hva som ledig. Her finner du alt fra campinghytte til luksusleiligheter...
  • 18.01.2024

    Lysløyper i Trysil

    Det er en kjent sak at Trysil byr på hundrevis av herlige langrennsløyper på fjellet og i skogen. Men visste du at Trysil også har mange lysløyper? Disse finner du i store deler av kommunen. Her gir vi deg full oversikt over Trysils lysløyper.
  • 05.01.2024

    Lokale langrennstips i Trysil

    Hva har en ordfører, en regnskapsfører, en idrettslærer og en næringssjef til felles? Jo, de elsker å gå på langrennski! Her deler et knippe spreke tryslinger sine beste turtips. 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 >