Se hvordan det gikk da Jetmira stod på alpinski for første gang

01.03.2023

Jetmira Emini er på ingen måte født med ski på beina. Allikevel hadde hun en drøm om å kunne stå på ski med sønnen sin Marlon, 7 år. I Trysil gikk drømmen hennes i oppfyllelse.

Jetmira Emini er på ingen måte født med ski på beina. Allikevel hadde hun en drøm om å kunne stå på ski med sønnen sin Marlon, 7 år. I helgen gikk drømmen i oppfyllelse i Trysil.

«Dette er så gøy», roper Jetmira, mens hun skyver bort mannen sin Ali Fazliu. Hun vil ikke ha hjelp fra han lenger. Det er kun to timer siden hun hadde ski på beina for første gang, men allerede nå suser hun nedover barnebakken i Trysil. Skilærer Anders kjører ved siden og heier; «Veldig bra, Jetmira, løft blikket og se frem».

Jetmira og Anders.jpg

>> Bestill en skiinstruktør fra Trysilguidene her

Jetmira Emini er opprinnelig fra Makedonia, men hun har bodd i Norge hele livet. Nå er hun bosatt med mann og barn på Holmlia i Oslo. I november meldte mannen, Ali, henne på en konkurranse i Trysil. De søkte etter nordmenn som var født uten ski på beina, en treffende beskrivelse av Jetmira, mente han.

- Jeg og sønnen min står mye på ski og er ofte på fjellet sammen, men vi mangler den siste medlemmen av familien, forteller Ali Fazliu.

Jetmira trodde det var en spøk da de ringte fra Trysil og sa at hun hadde vunnet tur med overnatting på hotell, mat, skipass, skileie, skiinstruktør i to dager og kanefart.

Gruet seg

Nå er familien akkurat kommet hjem etter ei helg i Trysil, hvor Jetmira har lært seg å stå på ski.

Skiheis.jpg

- Jeg var så nervøs og gruet meg før jeg begynte, men det var så gøy! Jeg følte meg virkelig på toppen av verden når jeg endelig klarte å svinge nedover bakken uten å falle, sier Jetmira entusiastisk. - Skilærer min Anders var bare helt fantastisk. Jeg fikk veldig mange god tips som gjorde at jeg lærte raskt og følte meg trygg.

Skiskole er undervurdert av nordmenn.

- Det er bare seks prosent av kundene til Trysilguidene, skiskolen i Trysil, som er nordmenn. Vi nordmenn tror jo at vi er født med ski på beina, ler Ida Dyreng, daglig leder i Destinasjon Trysil. - Sannheten er at skiskole er bra enten man er nybegynner eller erfaren, og vi oppfordrer nordmenn til å prøve det.

>> Bestill en skiinstruktør fra Trysilguidene her

Rørt.jpg

Skigener fra Makedonia

Kanskje var det skigenene fra pappaen som kom til overflaten for Jetmira i Trysil.

- Pappaen min var veldig glad i å stå på ski, forteller Jetmira.

Dessverre fikk han ikke overført sin lidenskap for skikjøring til Jetmira og søstrene før han døde av kreft.

- Det handlet vel om integrering i starten. I alle fall for oss fire eldste døtre, forteller Jetmira. - Men da den yngste søsteren min vokste opp var mamma og pappa mer integrert i det norske samfunnet, og søsteren min står både på alpint, langrenn, snowboard og randonee, ler Jetmira.

- Jeg tenkte på pappa da jeg stod på ski i Trysil. Jeg vet at han hadde vært veldig stolt av meg nå, sier Jetmira med et smil.

Fantastisk opplevelse

Jetmira og familien hennes hadde en flott opplevelse i Trysil, og hun anbefaler det på det sterkeste til alle som vil prøve seg på alpint for første gang.

Hele gjengen.jpg

- Jeg er så glad for at jeg tok sjansen og prøvde meg på ski. Det var en fantastisk opplevelse. Og det føltes bra å stå sammen med Marlon og Ali. Jeg er sikker på at jeg vil gjøre det igjen, sier Jetmira.

Flere nyheter

 • 14.03.2023

  Tips til en aktiv påskeferie i Trysil

  Ønsker du en aktiv påskeferie hvor hele familien har det gøy? Da er Trysil stedet. Her er 10 tips til påskeaktiviteter for hele familien. 
 • 14.03.2023

  Påskeprogram 2023

  Påsken i Trysil er skikjøring, late dager i sola, underholdning, afterski, aktiviteter for hele familien og herlig stemning.
 • 07.03.2023

  Ta med vennegjengen på skiferie til Trysil

  Bo bra, spise godt, kjøre masse på ski og kanskje nyte en solnedgang fra toppen av Trysilfjellet. Ta med vennegjengen på årets skitur til Trysil.
 • 23.02.2023

  10 tips til familieferien i Trysil

  Norgesferie har blitt den nye feriefavoritten for mange. Vi har samlet våre beste tips for en vellykket opplevelsesferie i eget land. I Trysil kan hele familien ha det gøy! Her er 10 tips til morsomme opplevelser i sommer-Trysil.
 • 20.02.2023

  Vårskikjøring i Trysil

  Våren er den tiden som mange mener byr på den aller beste skikjøringen. Dagene er lengre og lysere, sola har begynt å varme, de travle vinterferieukene er over og det beste av alt: Vi har over én meter snø i fjellet!
 • 27.01.2023

  10 tips til vinterferien

  Vinterferien er snart her, og i Trysil kan hele familien ha det gøy. Sjekk ut våre 10 tips til en spennende og innholdsrik vinterferie i Trysil. 
 • 17.01.2023

  Langrennstur med hele familien

  I Trysil har vi et bredt utvalg av langrennsløyper. Her er våre beste tips til familievennlige langrennsturer! Husk å pakk med dere kvikklunsjen og kakaoen i sekken. God tur! 
 • 05.01.2023

  Turrenn i Trysil

  I Trysil kan du delta på flere turrenn i løpet av vinteren. Det største er Trysil Skimaraton, som har seeding til både Vasaloppet og Birkebeinerrennet. 
 • 12.12.2022

  Magisk jul og nyttår i Trysil

  I Trysil rigger vi oss til jule- og nyttårsfeiring i fjellet. Magiske utendørsopplevelser venter deg og dine. 
 • 15.11.2022

  Spisenytt fra Trysil

  I vinter lanseres det flere nyheter på spisefronten i Trysil. Både i sentrum, Turistsenteret og Fageråsen kan du glede deg til nye og spennende smaker - og lokaler. 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 >