Lokale langrennstips i Trysil

05.01.2024

Hva har en ordfører, en regnskapsfører, en idrettslærer og en næringssjef til felles? Jo, de elsker å gå på langrennski! Her deler et knippe spreke tryslinger sine beste turtips. 

Turid Backe-Viken, ordfører i Trysil 

Turid_tips_660.jpg

Ordfører Turid Backe-Viken er et kjent fjes i Trysil, og er alltid i farta, både i og utenfor arbeidstid. Hennes favorittur er Åsrunden. Det er en runde med variert terreng. Har man god tid kan man kjøpe vaffel på skorkoia. På kveldstid med hodelykt kan man gå helt alene. Runden er på ca. 12,5 km og så kan man legge på runden om Korsberget og få dobbelt så lang runde om man vil.

Gunn Marit Nybrenna, regnskapsfører i Accountor

GunnMarit_660.jpg

Gunn Marit er ei aktiv dame, og er ofte å se i langrennsløypa. Hennes favorittløyper er i hjemtraktene rundt Vestby. «Jerpen-runden» og «Trysilsetra-runden» er hennes beste tips for deg som vil gå litt lengre runder. Jerpen-runden er på ca. 14 km og Trysilsetra-runden er ca.22 km lang.

GunnMarit2_660.jpg

Begge rundene er løyper som kjøres opp med scooter, men med en scooterkomite som gjør en super jobb, så blir det likevel fine løyper å gå i, sier Gunn Marit.  Og vil man ha litt fred og ro, så er det et bra alternativ til løypene i Trysilfjellet. Jerpen-runden er bratt opp og bratt ned igjen, og med smale scooter-spor, så kan det i blant være litt utfordrende, men litt spenning skal man jo ha i livet!

Trysilsetra-runden har også sine stigninger, men de er slakere. Fra Trysil-setra runden er det også kjørt opp spor bort til langrennsløypene i Trysilfjellet/Grønstad, så her er det mulighet for enda lengre turer. 

Bjørn Burås, Idrettslærer ved Trysil Videregående skole

Bjorn_Buraas_2_660.jpg

Bjørn Burås kjenner langrennsløypene i og rundt Trysilfjellet bedre enn de fleste. Bjørn trekker frem Brune Høgda som sin favorittur.  

- Jeg parkerer på Håvi eller ved kryss Vestbyvegen (Grønstad), litt avhengig av trafikken. Turen er på ca. 14 km,  passe kupert og fin utsikt til fjellet. Kan fint kombineres fra Ole G t/r, og parkere på Trysilfjellet Arena, da blir det akkurat 30 km. Turen passer for de aller fleste som har grunnleggende skiferdigheter, og som er i form til å gå 14 km. Det er ingen bratte bakker opp og noen kule, litt brattere bakker ned. Turen tar ca. en times tid, avhengig av føre og form.

Anja Holmøy Aamold, Næringssjef i Trysil Kommune

Anja_1_660.jpg

Som vestlending trives Anja aller best på et fjell eller en høyde, og da aller helst på fjellski. - De fineste toppturene jeg har gått i Trysil er til Drevfjellet og Skjærhøa øst i Trysil, og Kampflåhøgda i Trysil-Knuts fjellverden. Støtfjellet i fullmåne var også en kjempefin opplevelse, sier Anja.

- Skal jeg på en langrennsløypetur havner jeg ofte på Ås, men runden rundt Trysilfjellet er også veldig fin! Da parkerer jeg ved Skihytta og går løype 3 til Grønnskaret, videre over Lågfjellet og til R-området i Fageråsen. Derfra sklir jeg løype 11/12 ned til Skistar Lodge, og tar gjerne en kaffekopp der, før turen går videre på løype 10 på tvers av slalåmtraseene, på oppsiden av Knettsetra, og videre fram til Skihytta igjen.

Turen er cirka 13 km og passer for de fleste som har gått en del på langrenn. Grunnen til at jeg synes denne runden er fin, er at en får kjent litt på pulsen i Trysilfjellet, uten å være på alpint. Ønskes en litt lenger tur, kan en slenge på runden rundt Skurfjellet også, da blir turen 4,3 km lenger. God tur!

>> Se sist preparerte løyper på skisporet.no

>> Last ned Trysils langrennskart 2024 her

 

Flere nyheter

 • 03.04.2024

  Vårskikjøring i Trysil

  Dagene er lengre og lysere, sola har begynt å varme, de travleste ukene er over og det er fortsatt masse herlig snø i fjellet. Velkommen til fjells og vårskikjøring! 
 • 08.03.2024

  Påskeprogram 2024

  Påsken i Trysil er tiden for skikjøring, late dager i sola, underholdning, afterski, aktiviteter for hele familien og herlig stemning.
 • 28.02.2024

  Tips til en aktiv påskeferie i Trysil

  Skikjøring, langrennsturer, deilig mat og morsomme aktiviteter er det gode påskelivet for mange. I Trysil får du alt dette og mer til. Her er våre tips til påskeaktiviteter for hele familien.
 • 28.02.2024

  Velkommen til sentrum

  Trysil sentrum er en perle, med koselige spisesteder, avslappende shopping og hyggelige aktiviteter. Se hvorfor du bør ta turen til sentrum når du besøker Trysil.
 • 15.02.2024

  Trugeturer i Trysil

  Med truger på beina kan du oppleve mer av vinteren i Trysil! Takket være ihuga truge-entusiaster er det ikke langt mellom opptrådde turer. Her får du oversikt over noen av Trysils beste trugeturer.
 • 06.02.2024

  Morsdag og valentines

  Usikker på hva du skal kjøpe til mor på morsdagen? Eller hva du skal gi til din kjære på valentinsdagen? Her har vi har samlet en rekke spennende tips til deg.
 • 18.01.2024

  10 tips til vinterferien

  Vinterferien er snart her, og i Trysil kan hele familien ha det gøy. Sjekk ut våre 10 tips til en spennende og innholdsrik vinterferie i Trysil. 
 • 18.01.2024

  Sikre deg vinterferien i Trysil

  Det går fort mot vinterferie, og drømmer du om skiferie er det fortsatt mulig å sikre seg overnatting i Trysil. Vi har tatt jobben for deg og lagd en oversikt med eksempler på hva som ledig. Her finner du alt fra campinghytte til luksusleiligheter...
 • 18.01.2024

  Lysløyper i Trysil

  Det er en kjent sak at Trysil byr på hundrevis av herlige langrennsløyper på fjellet og i skogen. Men visste du at Trysil også har mange lysløyper? Disse finner du i store deler av kommunen. Her gir vi deg full oversikt over Trysils lysløyper.
 • 06.12.2023

  Julehandel i Trysil

  Før jul utvider mange av butikkene i Trysil åpningstidene sine, slik at du enkelt og greit kan komme i havn med juleforberedelsene. Flere av matbutikkene holder også åpent på julaften. Her gir vi deg full oversikt!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 >