Lekne leveregler fra barn til voksne

01.05.2022

I Trysil tar vi lek på alvor – og barn synes voksne bør være mer med på leken. De har derfor laget lekne leveregler til voksne.

Det handler ikke bare om å være med på leken. Det handler om folkehelse. Nå ønsker Trysil å sette fokus på en bedre helse med å være mer i bevegelse.

- En god start for bedre folkehelse kan være å høre på barna og følge deres råd. Kanskje man oppdager at man til og med har det gøy, sier Ida dyreng, turistsjef i Trysil.

Lekne leveregler til voksne – laget av barn

Lek med barna
Hvis du er mamma eller pappa må du gjøre noe gøy med barna dine minst to ganger om dagen.

Prøv noe nytt
Kanskje du ennå ikke har prøvd din nye hobby!

Tenk ja før du tenker nei
Morsomme og gode ting skjer hvis man sier ja oftere.

Vær ute med familien din
Helst i naturen, men kan også være rundt der man bor.

Tøys med fremmede
Man burde fortelle en vits til en man møter i butikken en gang i uka. I hvert fall si hei!

Snakk med bestevennen din hver uke
Man blir aldri for gammel for å ha venner, og bestevenner varer livet ut. Lek med dem så ofte du kan.

Bruk naturen som en lekepark
Her kan man klatre, padle, bade, sykle, eller ake og bygge snømann hvis det er vinter.

Dans, syng og le høyt
Fordi da ler man jo mer! Og man burde danse, synge og spille fin musikk hver dag.

Bruk fantasien
Ting som er vanlig og kjedelig kan bli gøy og spennende hvis man bruker fantasi. Og hvis noe er vanskelig, så kanskje barna kan hjelpe til med sin fantasi?


En stor takk til klasse 5C ved Innbygda skole som har vært med på å lage lekne leveregler til voksne. Vi vil også takke våre tre Chiefs of Fun, Andreas Markhus, Ida Sunde Ødegaard og Live Thorsen, som leste opp lekne regler.


Bli med leken i Trysil i sommer: Sjekk ut 10 tips til en leken og aktiv ferie i Trysil

 

Flere nyheter

 • 04.07.2024

  Derfor bør du besøke Trysil sentrum i sommer

  Trysil sentrum er en oase av aktiviteter, koselige spisesteder og avslappende shopping. Se hvorfor du bør ta turen til sentrum når du besøker Trysil. 
 • 04.07.2024

  Sykkelutleie for alle behov i Trysil

  I Trysil kan du leie alt fra fulldempete stisykler, barnesykler til elsykler. Mulighetene er mange, velg det som passer deg. 
 • 20.06.2024

  Aktiv helg i Trysil

  Helgen 21. til 23. juni er det mye som skjer i Trysil, både i fjellet, i sentrum og øvrige Trysil.  Alt fra åpen sykkelheis til bunadstog og gårdsbesøk. Vi gir deg full oversikt!
 • 13.05.2024

  Vårrengjøring ute og inne

  Vår er tid for oppussing og vedlikehold av både hus og hytte. Storvask, rens, flislegging eller maling? Her er bedriftene i Trysil som tar saken.
 • 08.05.2024

  Vinn drømmehelg i Trysil

  Nå kan du vinne en drømmehelg for deg og familien i Trysil! Alt du trenger å gjøre er å svare på noen spørsmål om hvordan din drømmeferie i Trysil kan se ut.
 • 08.05.2024

  Brannvakthytta- Toppen av Trysilfjellet

  Det lille sjarmerende huset med sin unike fortid og historie ligger få skritt unna varden, som markerer Trysilfjellets høyeste punkt 1 132 meter over havet.  
 • 06.05.2024

  17. mai i Trysil

  17. mai er rett rundt hjørnet, det blir deilig mat, nasjonalsang, is og korpsmusikk i ulike varianter. Her får du oversikt over restaurantene som varter deg opp på nasjonaldagen, og finn ut av hva som skjer ute i grendene.  
 • 23.04.2024

  En utfordring i Toppsjiktet

  Trysils toppturprogram byr på et spennende og variert utvalg av turer i toppklasse. Her har du muligheter for frisk luft, fantastisk utsikt og gratis pleie av kropp og sjel. Og har du lyst til å kjenne litt på konkurranseinstinktet i tillegg, kan ...
 • 05.05.2024

  10 tips til familieferien i Trysil

  Norgesferie har blitt den nye feriefavoritten for mange. Vi har samlet våre beste tips for en vellykket opplevelsesferie i eget land. I Trysil kan hele familien ha det gøy! Her er 10 tips til morsomme opplevelser i sommer-Trysil.
 • 03.04.2024

  Vårskikjøring i Trysil

  Dagene er lengre og lysere, sola har begynt å varme, de travleste ukene er over og det er fortsatt masse herlig snø i fjellet. Velkommen til fjells og vårskikjøring! 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 >