Lekne leveregler fra barn til voksne

16.06.2021

I Trysil tar vi lek på alvor – og barn synes voksne bør være mer med på leken. De har derfor laget lekne leveregler til voksne.

Det handler ikke bare om å være med på leken. Det handler om folkehelse. I koronapandemien har vi sittet mye i ro, og vært mye inne. Nå ønsker Trysil å sette fokus på en bedre helse med å være mer i bevegelse.

- De lekne levereglene er derfor overbrakt til statsminister Erna Solberg. Vi håper Erna synes dette er like viktig som oss, og kan hjelpe oss med å gi disse reglene videre til voksne i hele Norge, sier turistsjef i Trysil, Gudrun Sanaker Lohne. - En god start for bedre folkehelse kan være å høre på barna og følge deres råd. Kanskje man oppdager at man til og med har det gøy.

Lekne leveregler til voksne – laget av barn

Lek med barna
Hvis du er mamma eller pappa må du gjøre noe gøy med barna dine minst to ganger om dagen.

Prøv noe nytt
Kanskje du ennå ikke har prøvd din nye hobby!

Tenk ja før du tenker nei
Morsomme og gode ting skjer hvis man sier ja oftere.

Vær ute med familien din
Helst i naturen, men kan også være rundt der man bor.

Tøys med fremmede
Man burde fortelle en vits til en man møter i butikken en gang i uka. I hvert fall si hei!

Snakk med bestevennen din hver uke
Man blir aldri for gammel for å ha venner, og bestevenner varer livet ut. Lek med dem så ofte du kan.

Bruk naturen som en lekepark
Her kan man klatre, padle, bade, sykle, eller ake og bygge snømann hvis det er vinter.

Dans, syng og le høyt
Fordi da ler man jo mer! Og man burde danse, synge og spille fin musikk hver dag.

Bruk fantasien
Ting som er vanlig og kjedelig kan bli gøy og spennende hvis man bruker fantasi. Og hvis noe er vanskelig, så kanskje barna kan hjelpe til med sin fantasi?


En stor takk til klasse 5C ved Innbygda skole som har vært med på å lage lekne leveregler til voksne. Vi vil også takke våre tre Chiefs of Fun, Andreas Markhus, Ida Sunde Ødegaard og Live Thorsen, som leste opp lekne regler.


Bli med leken i Trysil i sommer: Sjekk ut 10 tips til en leken og aktiv ferie i Trysil

 

Flere nyheter

 • 20.10.2021

  Kickoff for vintersesongen i Trysil

  Den første snøen har lavet ned – og det kribler i skiføtter. Lørdag 23. oktober blir det kickoff for vintersesongen både på Restaurant Laaven og Skipuben.
 • 13.09.2021

  Den perfekte jenteturen til Trysil

  De siste månedene har familietid fått en litt ny dimensjon! Men nå er det tid for jentetur! Voksentur. Janne tok med seg sine venninner til Trysil hvor det ble tid for avslapning og utfordringer kanskje litt ut av komfortsonen. Men alle var enig o...
 • 07.07.2021

  Tips til høstaktiviteter i Trysil

  Høsten er utetid og best på fjellet! Klare farger og fin høstsol gir høsten på fjellet det lille ekstra. Sjekk hvorfor du bør ta turen til Trysil i høst!
 • 22.06.2021

  Nå åpner vi Norges største pumptrack

  2. juli blir det offisiell åpning av den nye pumptracken i Trysil, som er Norges største. 
 • 11.06.2021

  Trysilrypa 2021 - er du klar for årets jentehelg?

  Vi kan med glede informere om at vi arrangerer Trysilrypa helgen 9. til 12. september, i tråd med gjeldende smitteverntiltak.
 • 11.06.2021

  Tips til annerledes overnatting i Trysil

  Noen sommerkvelder er som skapt for å ligge ute. Trysil har mange fine plasser å overnatte for deg som elsker å våkne til lyden av fuglekvitter eller elvas brus. Trives du best med tak over hodet finnes det morsomme alternativer til køya hjemme.
 • 31.05.2021

  10 tips til familieferien i Trysil

  Det blir Norgesferie i år også, for de fleste nordmenn. Vi har samlet våre beste tips for en vellykket opplevelsesferie i eget land. I Trysil kan hele familien ha det gøy! Her er 10 tips til morsomme opplevelser i sommer-Trysil.
 • 27.05.2021

  Aktiv drømmehelg i vente

  Det meldes om brede glis fra både klatreparken, Gullia, minigolfbanen, bassenget og bowlingbanene. Videre meldes det sol fra skyfri himmel og over 20 grader til helga. Velkommen til Trysil!
 • 26.05.2021

  Lever drømmen i Trysil

  Med naturen som lekegrind bosetter stadig flere sesongarbeidere seg i Trysil på heltid. Ulrika Pettersson og Johan Söderlund har funnet både hverandre og drømmelivet i Trysil, og sammen med barna Julian (4) og Adrian (6) er de ute på små eventyr s...
 • 14.05.2021

  Kjøp sykkel i Trysil

  Etterspørselen etter sykler er ekstra stor i år, det gjelder i hele sykkelbransjen. Covid-situasjonen har ført til ekstra utfordringer i flere ledd med tanke på blant annet distribusjon. Ønsker du å sikre deg ny sykkel denne sommeren bør du handle...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 >