Golfbanen fyller 20 år

09.05.2023

Trysilfjellet Golfbane går for å være en av Norges beste skogbaner. I år er den 20 år! Golfsporten og alt rundt golfbanen i Trysil har tatt store steg de siste årene. I sommer tas ytterligere store steg når Trysil inviterer til Srixon Tour, eliteturnering for juniorer.

– Det har skjedd mye i Golfvegen disse årene, sier Juul Arne Norum i Trysilfjellet Golf AS. Han har fulgt golfspillet i Trysil tett siden starten for 20 år siden, de siste sju årene som daglig leder.

Golf_2_minigolf_660.jpg

– Vi har blant annet jobbet for å tiltrekke oss hele familien og tilby mer enn bare spill på hovedbanen. I 2020 åpnet vi ni-hulls minigofbane og baner for kulespillet Petanque. I fjor utvidet vi minigolfbanen med ni hull, og dette er virkelig blitt en flott 18-hulls minigolfbane i senter av mye moro. Spill på minigolfbanen er inngangen til videre spill for mange.

En av landets beste

Golf_3_660.jpg

Etter sju innholdsrike år trer Juul Arne Norum tilbake som daglig leder og overlater sjefsstolen til Klas Ahlqvist. En ivrig golfer går av, en ny kommer inn. Felles for dem begge er, at de har stor lidenskap for golfspillet og er helt klare på at Trysilfjellet Golfbane, den store 18-hullsbanen, er en av landets beste baner. Og det er denne banen vi feirer i år.

Se film av alle golfhull:

– Golfsporten i Trysil er en viktig bidragsyter til sommer-Trysil, sier Norum. Den er med på å trekke nye gjestegrupper til Trysil, også har den skapt mange nye arbeidsplasser. Etter 20 år med bane og 35 år med golfklubb, så har banen og golfsporten virkelig fått solid fotfeste.

Chris_660.jpg

Banekvaliteten er meget god, vi har en topp bane som vi får mye skryt. Det er en naturopplevelse å spille på banen, også er det en multi-aktivitetsarena med korte avstander mellom mange tilbud. Golf generelt har blitt en «in» aktivitet, sier Juul Arne Norum.

En enorm vekst!

Alle tilbud og aktiviteter og et flott klubbhus med proshop og kafé, gjør at mange finner veien til Trysilfjellet Golfbane. Både yngre og eldre av begge kjønn, også en god del tryslinger, samt at det er en populær arena for vennegjenger og firmaturneringer. I løpet av sommeren er det stor turneringsaktivitet.

Golf_4_660.jpg

– Vi synes det er gledelig å se at mange av de som spiller på banen er medlemmer i Trysil Golfklubb, sier styreleder Egil Nordsveen. Suksess kan måles på to plan. Trafikken på banen og medlemstviklingen i klubben. Alle, uavhengig av hvor de er medlem, er velkomne til golfbanen, og vi jobber alltid for at alle skal ha en best mulig opplevelse hos oss. Men flest mulig egne medlemmer er noe alle golfanlegg jobber for, og vi synes jo det er svært hyggelig å kunne vise til god vekst.

Nytt merkenavn

– Fra og med i år vil Trysil Golf være vårt nye merkenavn. Ett navn, ett sted, ett miljø. Det er enkelt for alle, sier Egil Nordsveen. 

Trysil Golf har i dag 548 medlemmer. Utviklingen har de to siste årene vært enorm – i perioden 1. januar 2021 til 1. januar 2023 har den økt med 60%. På juniorsiden er økningen meget gledelig, og i alderen 6 til 19 år er det 75 spillere, hvorav halvparten er fra Trysil.

Golf_1_660.jpg

Hovland inspirerer de unge

Nordsveen forteller, at det aldri har vært så mange golfspillere i Norge som nå. Pandemien er årsak til mange nye spillere, også er gode internasjonale spillere en inspirasjon hos de unge. Det er ingen tvil om at Victor Hovland er stor inspirasjon!

– Vi har veldig fine juniorer i Trysil Golf, sier Egil Nordsveen. De er ivrige, og mange av dem hevder seg bra. Vi har et godt opplegg for juniorene, og vi synes vi lykkes godt med tilretteleggingen for dem. De har tilrettelagte treninger, de får lov å være med på turneringer, også regionale hvor de får spille mot de beste i Norge. I tillegg er det en del småting på plass som er med på å gjøre treningshverdagen god.

Golf_6_660.jpg

I sommer kan juniorspillerne i Trysil spille turnering på hjemmebane – hvis de kvalifiserer seg. 9.-10. september kommer Srixon Tour til Trysil, en elitejuniorturnering med rundt 90 av Norges beste juniorer mellom 15-19 år.

– Srixon Tour er en stor satsing for oss og ett av sommerens store høydepunkter, sier Egil Nordsveen. Vi har aldri hatt en så stor turnering. Men banen har 20 års erfaring og vi som jobber med golf i Trysil jobber godt sammen. Golfopplevelsen sett under ett er stor og god. Vi gleder oss!

Flere nyheter

 • 09.05.2023

  Sommeren nærmer seg – se hva som skjer!

  Sommersesongen i Trysil nærmer seg med stormskritt. Se når sommeraktivitetene i Trysil ruller i gang.
 • 05.05.2023

  Bli med på tidenes aktivitetshelg i Trysil

  Morgentur til soloppgang i naturskjønne omgivelser, deilige matopplevelser, pustepauser på yogamatta, SPA og trening for både kropp og topplokk - bli med på en skikkelig Energiboost Weekend 23. til 25. juni på SkiStar Lodge Trysil med treningsprof...
 • 30.03.2023

  Årets stora sommarnyheter i Trysil

  Årets stora sommarnyheter i Trysil kommer garanterat att bli populära bland barnen. En helt ny äventyrspark står klar till sommaren med Mountain Coaster, tubing, mini-gokart, studsmattor och inte minst flera nya liftbaserade leder för de minsta.
 • 30.03.2023

  Årets store sommernyheter i Trysil

  Årets store sommernyhet i Trysil blir garantert populært blant barna. En helt ny eventyrpark skal stå klart til sommeren med Mountain Coaster, tubing, mini-gokart, trampoliner, og ikke minst flere nye heisbaserte stier for de minste.
 • 23.02.2023

  10 tips til familieferien i Trysil

  Norgesferie har blitt den nye feriefavoritten for mange. Vi har samlet våre beste tips for en vellykket opplevelsesferie i eget land. I Trysil kan hele familien ha det gøy! Her er 10 tips til morsomme opplevelser i sommer-Trysil.
 • 27.03.2023

  Vårrengjøring ute og inne

  Vår er tid for oppussing og vedlikehold av både hus og hytte. Storvask, rens, flislegging eller maling? Her er bedriftene i Trysil som tar saken.
 • 14.03.2023

  Tips til en aktiv påskeferie i Trysil

  Ønsker du en aktiv påskeferie hvor hele familien har det gøy? Da er Trysil stedet. Her er 10 tips til påskeaktiviteter for hele familien. 
 • 14.03.2023

  Påskeprogram 2023

  Påsken i Trysil er skikjøring, late dager i sola, underholdning, afterski, aktiviteter for hele familien og herlig stemning.
 • 07.03.2023

  Ta med vennegjengen på skiferie til Trysil

  Bo bra, spise godt, kjøre masse på ski og kanskje nyte en solnedgang fra toppen av Trysilfjellet. Ta med vennegjengen på årets skitur til Trysil.
 • 01.03.2023

  Se hvordan det gikk da Jetmira stod på alpinski for første gang

  Jetmira Emini er på ingen måte født med ski på beina. Allikevel hadde hun en drøm om å kunne stå på ski med sønnen sin Marlon, 7 år. I Trysil gikk drømmen hennes i oppfyllelse.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >