Golfbanen fyller 20 år

09.05.2023

Trysilfjellet Golfbane går for å være en av Norges beste skogbaner. I år er den 20 år! Golfsporten og alt rundt golfbanen i Trysil har tatt store steg de siste årene. I sommer tas ytterligere store steg når Trysil inviterer til Srixon Tour, eliteturnering for juniorer.

– Det har skjedd mye i Golfvegen disse årene, sier Juul Arne Norum i Trysilfjellet Golf AS. Han har fulgt golfspillet i Trysil tett siden starten for 20 år siden, de siste sju årene som daglig leder.

Golf_2_minigolf_660.jpg

– Vi har blant annet jobbet for å tiltrekke oss hele familien og tilby mer enn bare spill på hovedbanen. I 2020 åpnet vi ni-hulls minigofbane og baner for kulespillet Petanque. I fjor utvidet vi minigolfbanen med ni hull, og dette er virkelig blitt en flott 18-hulls minigolfbane i senter av mye moro. Spill på minigolfbanen er inngangen til videre spill for mange.

En av landets beste

Golf_3_660.jpg

Etter sju innholdsrike år trer Juul Arne Norum tilbake som daglig leder og overlater sjefsstolen til Klas Ahlqvist. En ivrig golfer går av, en ny kommer inn. Felles for dem begge er, at de har stor lidenskap for golfspillet og er helt klare på at Trysilfjellet Golfbane, den store 18-hullsbanen, er en av landets beste baner. Og det er denne banen vi feirer i år.

Se film av alle golfhull:

– Golfsporten i Trysil er en viktig bidragsyter til sommer-Trysil, sier Norum. Den er med på å trekke nye gjestegrupper til Trysil, også har den skapt mange nye arbeidsplasser. Etter 20 år med bane og 35 år med golfklubb, så har banen og golfsporten virkelig fått solid fotfeste.

Chris_660.jpg

Banekvaliteten er meget god, vi har en topp bane som vi får mye skryt. Det er en naturopplevelse å spille på banen, også er det en multi-aktivitetsarena med korte avstander mellom mange tilbud. Golf generelt har blitt en «in» aktivitet, sier Juul Arne Norum.

En enorm vekst!

Alle tilbud og aktiviteter og et flott klubbhus med proshop og kafé, gjør at mange finner veien til Trysilfjellet Golfbane. Både yngre og eldre av begge kjønn, også en god del tryslinger, samt at det er en populær arena for vennegjenger og firmaturneringer. I løpet av sommeren er det stor turneringsaktivitet.

Golf_4_660.jpg

– Vi synes det er gledelig å se at mange av de som spiller på banen er medlemmer i Trysil Golfklubb, sier styreleder Egil Nordsveen. Suksess kan måles på to plan. Trafikken på banen og medlemstviklingen i klubben. Alle, uavhengig av hvor de er medlem, er velkomne til golfbanen, og vi jobber alltid for at alle skal ha en best mulig opplevelse hos oss. Men flest mulig egne medlemmer er noe alle golfanlegg jobber for, og vi synes jo det er svært hyggelig å kunne vise til god vekst.

Nytt merkenavn

– Fra og med i år vil Trysil Golf være vårt nye merkenavn. Ett navn, ett sted, ett miljø. Det er enkelt for alle, sier Egil Nordsveen. 

Trysil Golf har i dag 548 medlemmer. Utviklingen har de to siste årene vært enorm – i perioden 1. januar 2021 til 1. januar 2023 har den økt med 60%. På juniorsiden er økningen meget gledelig, og i alderen 6 til 19 år er det 75 spillere, hvorav halvparten er fra Trysil.

Golf_1_660.jpg

Hovland inspirerer de unge

Nordsveen forteller, at det aldri har vært så mange golfspillere i Norge som nå. Pandemien er årsak til mange nye spillere, også er gode internasjonale spillere en inspirasjon hos de unge. Det er ingen tvil om at Victor Hovland er stor inspirasjon!

– Vi har veldig fine juniorer i Trysil Golf, sier Egil Nordsveen. De er ivrige, og mange av dem hevder seg bra. Vi har et godt opplegg for juniorene, og vi synes vi lykkes godt med tilretteleggingen for dem. De har tilrettelagte treninger, de får lov å være med på turneringer, også regionale hvor de får spille mot de beste i Norge. I tillegg er det en del småting på plass som er med på å gjøre treningshverdagen god.

Golf_6_660.jpg

I sommer kan juniorspillerne i Trysil spille turnering på hjemmebane – hvis de kvalifiserer seg. 9.-10. september kommer Srixon Tour til Trysil, en elitejuniorturnering med rundt 90 av Norges beste juniorer mellom 15-19 år.

– Srixon Tour er en stor satsing for oss og ett av sommerens store høydepunkter, sier Egil Nordsveen. Vi har aldri hatt en så stor turnering. Men banen har 20 års erfaring og vi som jobber med golf i Trysil jobber godt sammen. Golfopplevelsen sett under ett er stor og god. Vi gleder oss!

Flere nyheter

 • 13.05.2024

  Vårrengjøring ute og inne

  Vår er tid for oppussing og vedlikehold av både hus og hytte. Storvask, rens, flislegging eller maling? Her er bedriftene i Trysil som tar saken.
 • 08.05.2024

  Vinn drømmehelg i Trysil

  Nå kan du vinne en drømmehelg for deg og familien i Trysil! Alt du trenger å gjøre er å svare på noen spørsmål om hvordan din drømmeferie i Trysil kan se ut.
 • 08.05.2024

  Brannvakthytta- Toppen av Trysilfjellet

  Det lille sjarmerende huset med sin unike fortid og historie ligger få skritt unna varden, som markerer Trysilfjellets høyeste punkt 1 132 meter over havet.  
 • 06.05.2024

  17. mai i Trysil

  17. mai er rett rundt hjørnet, det blir deilig mat, nasjonalsang, is og korpsmusikk i ulike varianter. Her får du oversikt over restaurantene som varter deg opp på nasjonaldagen, og finn ut av hva som skjer ute i grendene.  
 • 23.04.2024

  En utfordring i Toppsjiktet

  Trysils toppturprogram byr på et spennende og variert utvalg av turer i toppklasse. Her har du muligheter for frisk luft, fantastisk utsikt og gratis pleie av kropp og sjel. Og har du lyst til å kjenne litt på konkurranseinstinktet i tillegg, kan ...
 • 05.05.2024

  10 tips til familieferien i Trysil

  Norgesferie har blitt den nye feriefavoritten for mange. Vi har samlet våre beste tips for en vellykket opplevelsesferie i eget land. I Trysil kan hele familien ha det gøy! Her er 10 tips til morsomme opplevelser i sommer-Trysil.
 • 03.04.2024

  Vårskikjøring i Trysil

  Dagene er lengre og lysere, sola har begynt å varme, de travleste ukene er over og det er fortsatt masse herlig snø i fjellet. Velkommen til fjells og vårskikjøring! 
 • 08.03.2024

  Påskeprogram 2024

  Påsken i Trysil er tiden for skikjøring, late dager i sola, underholdning, afterski, aktiviteter for hele familien og herlig stemning.
 • 28.02.2024

  Tips til en aktiv påskeferie i Trysil

  Skikjøring, langrennsturer, deilig mat og morsomme aktiviteter er det gode påskelivet for mange. I Trysil får du alt dette og mer til. Her er våre tips til påskeaktiviteter for hele familien.
 • 28.02.2024

  Velkommen til sentrum

  Trysil sentrum er en perle, med koselige spisesteder, avslappende shopping og hyggelige aktiviteter. Se hvorfor du bør ta turen til sentrum når du besøker Trysil.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 >