Årets stora sommarnyheter i Trysil

30.03.2023

Årets stora sommarnyheter i Trysil kommer garanterat att bli populära bland barnen. En helt ny äventyrspark står klar till sommaren med Mountain Coaster, tubing, mini-gokart, studsmattor och inte minst flera nya liftbaserade leder för de minsta.

Äventyrspark i Eventyr

Barnområdet Eventyr, som ligger direkt nedanför populära och barnvänliga Radisson Blu Resort Trysil, lanseras i år som en äventyrspark. Lagom till familjesemestern slår vi upp portarna till området, med nya och spännande aktiviteter för hela familjen. Här är några av de nya aktiviteterna du måste testa i sommar:

Tubing

Ta rullbandet upp och åk i full fart nerför backen i en gummiring – känn hur det kittlar i magen! Mountain Tube är en väldigt rolig aktivitet som passar hela familjen.

tubing_660.jpg

 

Mountain Coaster

Upplev Trysils backar på ett helt nytt sätt – i Mountain Coaster. Det är en typ av rodel/bob-bana, där man dras upp av liften och sedan åker ner i en vagn som är fäst vid en skena. På nervägen kan du komma upp i en maxhastighet på ca 40 km/h. Vagnen bromsar in av sig själv i slutet av banan.

Mountain Coster2.jpg

Åk vår nya Mountain Coaster, ge upp ett glädjetjut och känn hur det kittlar i magen! Barn från 8 år kan köra själva, och barn under 8 år åker tillsammans med en vuxen.

Mountain coaster.jpg

 

Elektrisk mini-gokart

Gokart är alltid populärt. I den nya äventyrsparken kommer det att finnas en mini-gokartbana, med elektriska gokart-bilar.

Mini gokart.jpg

 

Studsmattor

På den här studsmattan sitter du tryggt fast i en sele med bungy-rep. Du kan därför testa dig fram och öva på alla tricks du inte tidigare har vågat prova på en vanlig studsmatta.

Trampoline.jpg

 

Nya cykelleder för de minsta

Självklart kommer det också att finnas möjligheter att cykla i den nya äventyrsparken. Nya grönmarkerade cykelleder byggs bland annat inne i Valleskogen. Roliga och preparerade leder som man kan cykla till, eller så tar man barnliften upp till toppen för att cykla.

Sykkelstier.jpg

Dessutom ska hela området förskönas, för att bli en mycket trevlig mötesplats sommartid. Här ligger Eventyr (Google Maps).  

Familiesykling_660.jpg

 

8 kilometer lång cykelnyhet för hela familjen

Det kommer också att komma fler cykelnyheter för familjer i Trysil. Nu kommer äntligen en ny, familjevänlig liftbaserad vandringsled som är grönmarkerad. Den 8 kilometer långa leden utgår från toppen av Fjellekspressens stollift. Den blir bredare och inte lika tekniskt krävande som de liftbaserade lederna som byggts hittills. Och ett som är säkert är att leden kommer att vara helt fri från jobbiga uppförsbackar.

Sommarliften öppnar den 23 juni och kommer att vara öppen fram till höstlovet.

Heis.jpg

– Bygget startar så fort snön har försvunnit och vi ser mycket fram emot öppningen. Nu kan vi erbjuda cykelupplevelser för hela familjen, där man kan ta liften upp och sedan ta sig ner via olika leder med varierande svårighetsgrad, säger Gudrun Sanaker Lohne, destinationschef på SkiStar Trysil.

– Många har efterfrågat en sådan cykelled. Nu kommer den och det ser vi verkligen fram emot, säger Sanaker Lohne.

Flera cykelnyheter

Förutom den gröna liftbaserade leden kommer även Fjellrunden, som går runt hela Trysilfjellet, att kopplas ihop med SkiStar Lodge Trysil i Fageråsen, tidigare Radisson Blu Mountain Resort & Residences. Fjellrunden går sedan ner till SkiStar Lodge, fortsätter bort till Topekspressens dalstation och vidare till gångbron som slutar vid liften Svart´n.

Flytleden Fjellflyten, som går från Snaufjellet ner till Høyfjellssenteret, kommer också att förlängas ner till SkiStar Lodge.

Fjellflyten.jpg

Slutligen ska det byggas en cykelled från barnområdet ner till Trysil centrum.

Høyfjell.jpg

 

Cykelevenemang

Se fram emot roliga cykelevenemang i Trysil! Cykelsäsongen i Trysil startar den 19 maj i Gullia, med Let's go. Näst på tur står mountainbikefestivalen Utflukt 22 till 25 juni och sedan fortsätter det med flera större och mindre evenemang under sommaren och hösten. Se översikten över alla cykelevenemang i Trysil.

Woom.jpg

 

Flera sommaraktiviteter i Trysil

Om ni förlägger Norgesemestern till Trysil kan ni vara säkra på att ni kommer att få en aktiv och kul tid tillsammans.

Förutom rolig cykling på cykelleder kan Trysil erbjuda många fler sommaraktiviteter, t.ex. forsränning för hela familjen, klätterpark, ridning, golf och familjevänliga toppturer.

Flere nyheter

 • 28.02.2024

  Tips til en aktiv påskeferie i Trysil

  Skikjøring, langrennsturer, deilig mat og morsomme aktiviteter er det gode påskelivet for mange. I Trysil får du alt dette og mer til. Her er våre tips til påskeaktiviteter for hele familien.
 • 28.02.2024

  Velkommen til sentrum

  Trysil sentrum er en perle, med koselige spisesteder, avslappende shopping og hyggelige aktiviteter. Se hvorfor du bør ta turen til sentrum når du besøker Trysil.
 • 15.02.2024

  Trugeturer i Trysil

  Med truger på beina kan du oppleve mer av vinteren i Trysil! Takket være ihuga truge-entusiaster er det ikke langt mellom opptrådde turer. Her får du oversikt over noen av Trysils beste trugeturer.
 • 06.02.2024

  Morsdag og valentines

  Usikker på hva du skal kjøpe til mor på morsdagen? Eller hva du skal gi til din kjære på valentinsdagen? Her har vi har samlet en rekke spennende tips til deg.
 • 18.01.2024

  10 tips til vinterferien

  Vinterferien er snart her, og i Trysil kan hele familien ha det gøy. Sjekk ut våre 10 tips til en spennende og innholdsrik vinterferie i Trysil. 
 • 18.01.2024

  Sikre deg vinterferien i Trysil

  Det går fort mot vinterferie, og drømmer du om skiferie er det fortsatt mulig å sikre seg overnatting i Trysil. Vi har tatt jobben for deg og lagd en oversikt med eksempler på hva som ledig. Her finner du alt fra campinghytte til luksusleiligheter...
 • 18.01.2024

  Lysløyper i Trysil

  Det er en kjent sak at Trysil byr på hundrevis av herlige langrennsløyper på fjellet og i skogen. Men visste du at Trysil også har mange lysløyper? Disse finner du i store deler av kommunen. Her gir vi deg full oversikt over Trysils lysløyper.
 • 05.01.2024

  Lokale langrennstips i Trysil

  Hva har en ordfører, en regnskapsfører, en idrettslærer og en næringssjef til felles? Jo, de elsker å gå på langrennski! Her deler et knippe spreke tryslinger sine beste turtips. 
 • 06.12.2023

  Julehandel i Trysil

  Før jul utvider mange av butikkene i Trysil åpningstidene sine, slik at du enkelt og greit kan komme i havn med juleforberedelsene. Flere av matbutikkene holder også åpent på julaften. Her gir vi deg full oversikt!
 • 29.11.2023

  Turrenn i Trysil

  I Trysil kan du delta på flere turrenn i løpet av vinteren. Det største er Trysil Skimaraton, som har seeding til både Vasaloppet og Birkebeinerrennet. 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 >