Årets stora sommarnyheter i Trysil

30.03.2023

Årets stora sommarnyheter i Trysil kommer garanterat att bli populära bland barnen. En helt ny äventyrspark står klar till sommaren med Mountain Coaster, tubing, mini-gokart, studsmattor och inte minst flera nya liftbaserade leder för de minsta.

Äventyrspark i Eventyr

Barnområdet Eventyr, som ligger direkt nedanför populära och barnvänliga Radisson Blu Resort Trysil, lanseras i år som en äventyrspark. Lagom till familjesemestern slår vi upp portarna till området, med nya och spännande aktiviteter för hela familjen. Här är några av de nya aktiviteterna du måste testa i sommar:

Tubing

Ta rullbandet upp och åk i full fart nerför backen i en gummiring – känn hur det kittlar i magen! Mountain Tube är en väldigt rolig aktivitet som passar hela familjen.

tubing_660.jpg

 

Mountain Coaster

Upplev Trysils backar på ett helt nytt sätt – i Mountain Coaster. Det är en typ av rodel/bob-bana, där man dras upp av liften och sedan åker ner i en vagn som är fäst vid en skena. På nervägen kan du komma upp i en maxhastighet på ca 40 km/h. Vagnen bromsar in av sig själv i slutet av banan.

Mountain Coster2.jpg

Åk vår nya Mountain Coaster, ge upp ett glädjetjut och känn hur det kittlar i magen! Barn från 8 år kan köra själva, och barn under 8 år åker tillsammans med en vuxen.

Mountain coaster.jpg

 

Elektrisk mini-gokart

Gokart är alltid populärt. I den nya äventyrsparken kommer det att finnas en mini-gokartbana, med elektriska gokart-bilar.

Mini gokart.jpg

 

Studsmattor

På den här studsmattan sitter du tryggt fast i en sele med bungy-rep. Du kan därför testa dig fram och öva på alla tricks du inte tidigare har vågat prova på en vanlig studsmatta.

Trampoline.jpg

 

Nya cykelleder för de minsta

Självklart kommer det också att finnas möjligheter att cykla i den nya äventyrsparken. Nya grönmarkerade cykelleder byggs bland annat inne i Valleskogen. Roliga och preparerade leder som man kan cykla till, eller så tar man barnliften upp till toppen för att cykla.

Sykkelstier.jpg

Dessutom ska hela området förskönas, för att bli en mycket trevlig mötesplats sommartid. Här ligger Eventyr (Google Maps).  

Familiesykling_660.jpg

 

8 kilometer lång cykelnyhet för hela familjen

Det kommer också att komma fler cykelnyheter för familjer i Trysil. Nu kommer äntligen en ny, familjevänlig liftbaserad vandringsled som är grönmarkerad. Den 8 kilometer långa leden utgår från toppen av Fjellekspressens stollift. Den blir bredare och inte lika tekniskt krävande som de liftbaserade lederna som byggts hittills. Och ett som är säkert är att leden kommer att vara helt fri från jobbiga uppförsbackar.

Sommarliften öppnar den 23 juni och kommer att vara öppen fram till höstlovet.

Heis.jpg

– Bygget startar så fort snön har försvunnit och vi ser mycket fram emot öppningen. Nu kan vi erbjuda cykelupplevelser för hela familjen, där man kan ta liften upp och sedan ta sig ner via olika leder med varierande svårighetsgrad, säger Gudrun Sanaker Lohne, destinationschef på SkiStar Trysil.

– Många har efterfrågat en sådan cykelled. Nu kommer den och det ser vi verkligen fram emot, säger Sanaker Lohne.

Flera cykelnyheter

Förutom den gröna liftbaserade leden kommer även Fjellrunden, som går runt hela Trysilfjellet, att kopplas ihop med SkiStar Lodge Trysil i Fageråsen, tidigare Radisson Blu Mountain Resort & Residences. Fjellrunden går sedan ner till SkiStar Lodge, fortsätter bort till Topekspressens dalstation och vidare till gångbron som slutar vid liften Svart´n.

Flytleden Fjellflyten, som går från Snaufjellet ner till Høyfjellssenteret, kommer också att förlängas ner till SkiStar Lodge.

Fjellflyten.jpg

Slutligen ska det byggas en cykelled från barnområdet ner till Trysil centrum.

Høyfjell.jpg

 

Cykelevenemang

Se fram emot roliga cykelevenemang i Trysil! Cykelsäsongen i Trysil startar den 19 maj i Gullia, med Let's go. Näst på tur står mountainbikefestivalen Utflukt 22 till 25 juni och sedan fortsätter det med flera större och mindre evenemang under sommaren och hösten. Se översikten över alla cykelevenemang i Trysil.

Woom.jpg

 

Flera sommaraktiviteter i Trysil

Om ni förlägger Norgesemestern till Trysil kan ni vara säkra på att ni kommer att få en aktiv och kul tid tillsammans.

Förutom rolig cykling på cykelleder kan Trysil erbjuda många fler sommaraktiviteter, t.ex. forsränning för hela familjen, klätterpark, ridning, golf och familjevänliga toppturer.

Flere nyheter

 • 09.05.2023

  Sommeren nærmer seg – se hva som skjer!

  Sommersesongen i Trysil nærmer seg med stormskritt. Se når sommeraktivitetene i Trysil ruller i gang.
 • 09.05.2023

  Golfbanen fyller 20 år

  Trysilfjellet Golfbane går for å være en av Norges beste skogbaner. I år er den 20 år! Golfsporten og alt rundt golfbanen i Trysil har tatt store steg de siste årene. I sommer tas ytterligere store steg når Trysil inviterer til Srixon Tour,...
 • 05.05.2023

  Bli med på tidenes aktivitetshelg i Trysil

  Morgentur til soloppgang i naturskjønne omgivelser, deilige matopplevelser, pustepauser på yogamatta, SPA og trening for både kropp og topplokk - bli med på en skikkelig Energiboost Weekend 23. til 25. juni på SkiStar Lodge Trysil med treningsprof...
 • 30.03.2023

  Årets store sommernyheter i Trysil

  Årets store sommernyhet i Trysil blir garantert populært blant barna. En helt ny eventyrpark skal stå klart til sommeren med Mountain Coaster, tubing, mini-gokart, trampoliner, og ikke minst flere nye heisbaserte stier for de minste.
 • 23.02.2023

  10 tips til familieferien i Trysil

  Norgesferie har blitt den nye feriefavoritten for mange. Vi har samlet våre beste tips for en vellykket opplevelsesferie i eget land. I Trysil kan hele familien ha det gøy! Her er 10 tips til morsomme opplevelser i sommer-Trysil.
 • 27.03.2023

  Vårrengjøring ute og inne

  Vår er tid for oppussing og vedlikehold av både hus og hytte. Storvask, rens, flislegging eller maling? Her er bedriftene i Trysil som tar saken.
 • 14.03.2023

  Tips til en aktiv påskeferie i Trysil

  Ønsker du en aktiv påskeferie hvor hele familien har det gøy? Da er Trysil stedet. Her er 10 tips til påskeaktiviteter for hele familien. 
 • 14.03.2023

  Påskeprogram 2023

  Påsken i Trysil er skikjøring, late dager i sola, underholdning, afterski, aktiviteter for hele familien og herlig stemning.
 • 07.03.2023

  Ta med vennegjengen på skiferie til Trysil

  Bo bra, spise godt, kjøre masse på ski og kanskje nyte en solnedgang fra toppen av Trysilfjellet. Ta med vennegjengen på årets skitur til Trysil.
 • 01.03.2023

  Se hvordan det gikk da Jetmira stod på alpinski for første gang

  Jetmira Emini er på ingen måte født med ski på beina. Allikevel hadde hun en drøm om å kunne stå på ski med sønnen sin Marlon, 7 år. I Trysil gikk drømmen hennes i oppfyllelse.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >