5 tips til uteaktiviteter uten ski

04.02.2013

Besøker du Trysil, så har du nok med deg ski av noe slag. Men Trysil tilbyr også uteaktiviteter uten ski. Fint som kveldsaktivitet eller kanskje noen timer i løpet av dagen. Det er alltid morsomt å prøve noe nytt, og den muligheten har du!

1. Hundesledetur

Hundeslede i TrysilDu finner garantert en hundesledetur som passer deg. Familietur, timestur, halvdagstur, kveldstur, dagstur.

Du kan kjøre sleden selv, og du kan sitte i sleden. Foran deg løper topp trente og topp motiverte sledehunder.

Aktiv Fritid Trysil tilbyr sine turer i skogsterreng. Mountain Kings Sledehundkennel har sine turer på lavfjellet.

2. Trugetur

Javisst, kan du teste truger i Trysil.

Hver lørdag og søndag tilbys trugeturer, enten i området rundt Trysilfjellet eller i Tørberget. Turene tilpasses deltakernes ferdigheter, og du kan godt være nybegynner. En trugetur er en flott opplevelse for både barn og voksen.

Det er med en profesjonell guide på alle turene, og tips og råd gis underveis.

3. Kanefart

Kanefart i TrysilTrysil Hestesenter spenner hestene sine foran sleden og kjører kanefart innover i skogen i Nesvollberget. Du sitter varm og god og nyter turen og omgivelsene. Mat og drikke er inkludert i turen.

Trysil Hesteskyss kjører med hest og vogn hver tirsdag og lørdag på Trysil Høyfjellssenter. Det er drop-in. Bare møt opp med 30 kroner i lomma og bli med på en kort tur rundt i området.

Både kanefart og tur med hest og vogn er ekstremt barnevennlig!

4. Stjernejakt

Stjernejakt i TrysilNår det er klart og fint vær, så blinker og skinner stjernene ned på oss. Vi vender nesa oppover og beundrer den fine stjernehimmelen. Men hva vet vi egentlig om det vi ser?

I Trysil kan du være med på stjernejakt. Dette er en fin aktivitet for hele familien.

Med nytt og spennende stjernekikkingsutstyr utforsker vi stjernehimmelen, og er vi heldige ser vi også nordlys.

5. Skøyter

Skøytebane i TrysilHar du skøyter hjemme? Ta de med til Trysil!

Midt i sentrum, i Fladhagenparken, er det en skøytebane. Til fri benyttelse av dem som vil.

Bruk hjelmen du bruker på ski, og så er det bare å ta en kort eller lang økt, med eller uten piruett.

 

Tekst: Runa Eggen
Foto: Ola Matsson, Mountain King, Utefoto, Starhuntingtrysil

Flere nyheter

 • 04.07.2024

  Derfor bør du besøke Trysil sentrum i sommer

  Trysil sentrum er en oase av aktiviteter, koselige spisesteder og avslappende shopping. Se hvorfor du bør ta turen til sentrum når du besøker Trysil. 
 • 04.07.2024

  Sykkelutleie for alle behov i Trysil

  I Trysil kan du leie alt fra fulldempete stisykler, barnesykler til elsykler. Mulighetene er mange, velg det som passer deg. 
 • 20.06.2024

  Aktiv helg i Trysil

  Helgen 21. til 23. juni er det mye som skjer i Trysil, både i fjellet, i sentrum og øvrige Trysil.  Alt fra åpen sykkelheis til bunadstog og gårdsbesøk. Vi gir deg full oversikt!
 • 13.05.2024

  Vårrengjøring ute og inne

  Vår er tid for oppussing og vedlikehold av både hus og hytte. Storvask, rens, flislegging eller maling? Her er bedriftene i Trysil som tar saken.
 • 08.05.2024

  Vinn drømmehelg i Trysil

  Nå kan du vinne en drømmehelg for deg og familien i Trysil! Alt du trenger å gjøre er å svare på noen spørsmål om hvordan din drømmeferie i Trysil kan se ut.
 • 08.05.2024

  Brannvakthytta- Toppen av Trysilfjellet

  Det lille sjarmerende huset med sin unike fortid og historie ligger få skritt unna varden, som markerer Trysilfjellets høyeste punkt 1 132 meter over havet.  
 • 06.05.2024

  17. mai i Trysil

  17. mai er rett rundt hjørnet, det blir deilig mat, nasjonalsang, is og korpsmusikk i ulike varianter. Her får du oversikt over restaurantene som varter deg opp på nasjonaldagen, og finn ut av hva som skjer ute i grendene.  
 • 23.04.2024

  En utfordring i Toppsjiktet

  Trysils toppturprogram byr på et spennende og variert utvalg av turer i toppklasse. Her har du muligheter for frisk luft, fantastisk utsikt og gratis pleie av kropp og sjel. Og har du lyst til å kjenne litt på konkurranseinstinktet i tillegg, kan ...
 • 05.05.2024

  10 tips til familieferien i Trysil

  Norgesferie har blitt den nye feriefavoritten for mange. Vi har samlet våre beste tips for en vellykket opplevelsesferie i eget land. I Trysil kan hele familien ha det gøy! Her er 10 tips til morsomme opplevelser i sommer-Trysil.
 • 03.04.2024

  Vårskikjøring i Trysil

  Dagene er lengre og lysere, sola har begynt å varme, de travleste ukene er over og det er fortsatt masse herlig snø i fjellet. Velkommen til fjells og vårskikjøring! 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 >