5 tips til aktiviteter med ski

22.01.2013

Ulike former for ski er hovedaktiviteten i Trysil om vinteren. Å legge ut på tur alene er en flott aktivitet. Både alpin og langrenn. Men å være med på en tilrettelagt skiaktivitet, det kan løfte skiopplevelsen mange hakk. Både det å lære noe nytt og oppleve noe nytt.

1. 6 morsomme arenaer

Morsomme arenaer i TrysilEn av vinterens nyheter i Trysilfjellet er 6 familievennlige arenaer. Arenaer som settes opp og preppes hver dag og som er i topp stand.

Det koster ikke noe ekstra å kjøre i arenaene. Det rekker med ditt vanlige skipass.

Du kan kjøre på tid i racearenaene, konkurrere mot en venn i parallelslalåmløypen, teste din egen fart i speed-arenaen, og i cross-løypene er det hopp, svinger og morsomme doseringer som er utfordringen.

2. Ski and Surf

Surfebølge i TrysilSki & Surf er en topp aktivitet for ungdom mellom 12 og 15 år.

Dagen starter på ski. I skogsløyper, i velpreppa bakker eller der hvor det er best akkurat denne dagen. Instruktøren viser vei.

Etter noen timer går turen til Surfer’s Bay på Radisson Blu og Norges eneste innendørs surfebølge. Pizzalunsj er avslutningen på Ski & Surf-dagen.

Ski & Surf og andre spennende opplevelser tilbys av SkiStar Experience.

3. Tidligski.

Tidligski i TrysilTidligski er akkurat det navnet sier. I perioden 6. februar til 13. april, hver onsdag og lørdag.

Klokken 7 må du være ved heisen, og da er det Høgegga som er målet ditt. Høgegga er Trysilfjellets svarte område. Bakkene er nypreparerte og venter på dine skjær og svinger.

Frokost hører med til aktiviteten. Når du først har kommet deg ut av senga og opp på skia/brettet, ja da angrer du ikke! Påmelding senest dagen før.

4. Lær langrennsteknikk av proffer.

Langrenn i TrysilKan du teknikken, så har du det også mye mer morsomt. Det gjelder ikke bare langrenn, men alt!

I Trysil kan du lære deg langrennsteknikken. Både klassisk og skøyting, i en privattime eller i en gruppetime.

Anita Moens Skiskole underviser, inspirerer og veileder. I og rundt Trysilfjellet ligger 100 kilometer fine langrennsløyper. Med litt teknikk i bunnen kan du utforske så mange kilometer du bare orker.

5. Kveldskjøring.

Kveldskjøring i TrysilKveldskjøring er en god og gammel aktivitet. 3 kvelder i uka kan du kjøre på ski til klokken 20.

Det er en spesiell stemning å kjøre på ski flombelyste bakker. Både på Trysil Turistsenter og Trysil Høyfjellssenter er det kveldsåpen skikjøring, og skikjøringen passer både barn og voksne.

Hver tirsdag avsluttes kveldskjøringen på Turistsenteret med fakkelkjøring. Skipass med varighet 1 dag og lenger gjelder på kveldskjøring.

 

Tekst: Runa Eggen
Foto: Ola Matsson

Flere nyheter

 • 13.05.2024

  Vårrengjøring ute og inne

  Vår er tid for oppussing og vedlikehold av både hus og hytte. Storvask, rens, flislegging eller maling? Her er bedriftene i Trysil som tar saken.
 • 08.05.2024

  Vinn drømmehelg i Trysil

  Nå kan du vinne en drømmehelg for deg og familien i Trysil! Alt du trenger å gjøre er å svare på noen spørsmål om hvordan din drømmeferie i Trysil kan se ut.
 • 08.05.2024

  Brannvakthytta- Toppen av Trysilfjellet

  Det lille sjarmerende huset med sin unike fortid og historie ligger få skritt unna varden, som markerer Trysilfjellets høyeste punkt 1 132 meter over havet.  
 • 06.05.2024

  17. mai i Trysil

  17. mai er rett rundt hjørnet, det blir deilig mat, nasjonalsang, is og korpsmusikk i ulike varianter. Her får du oversikt over restaurantene som varter deg opp på nasjonaldagen, og finn ut av hva som skjer ute i grendene.  
 • 23.04.2024

  En utfordring i Toppsjiktet

  Trysils toppturprogram byr på et spennende og variert utvalg av turer i toppklasse. Her har du muligheter for frisk luft, fantastisk utsikt og gratis pleie av kropp og sjel. Og har du lyst til å kjenne litt på konkurranseinstinktet i tillegg, kan ...
 • 05.05.2024

  10 tips til familieferien i Trysil

  Norgesferie har blitt den nye feriefavoritten for mange. Vi har samlet våre beste tips for en vellykket opplevelsesferie i eget land. I Trysil kan hele familien ha det gøy! Her er 10 tips til morsomme opplevelser i sommer-Trysil.
 • 03.04.2024

  Vårskikjøring i Trysil

  Dagene er lengre og lysere, sola har begynt å varme, de travleste ukene er over og det er fortsatt masse herlig snø i fjellet. Velkommen til fjells og vårskikjøring! 
 • 08.03.2024

  Påskeprogram 2024

  Påsken i Trysil er tiden for skikjøring, late dager i sola, underholdning, afterski, aktiviteter for hele familien og herlig stemning.
 • 28.02.2024

  Tips til en aktiv påskeferie i Trysil

  Skikjøring, langrennsturer, deilig mat og morsomme aktiviteter er det gode påskelivet for mange. I Trysil får du alt dette og mer til. Her er våre tips til påskeaktiviteter for hele familien.
 • 28.02.2024

  Velkommen til sentrum

  Trysil sentrum er en perle, med koselige spisesteder, avslappende shopping og hyggelige aktiviteter. Se hvorfor du bør ta turen til sentrum når du besøker Trysil.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 >