5 tips til aktiviteter med ski

22.01.2013

Ulike former for ski er hovedaktiviteten i Trysil om vinteren. Å legge ut på tur alene er en flott aktivitet. Både alpin og langrenn. Men å være med på en tilrettelagt skiaktivitet, det kan løfte skiopplevelsen mange hakk. Både det å lære noe nytt og oppleve noe nytt.

1. 6 morsomme arenaer

Morsomme arenaer i TrysilEn av vinterens nyheter i Trysilfjellet er 6 familievennlige arenaer. Arenaer som settes opp og preppes hver dag og som er i topp stand.

Det koster ikke noe ekstra å kjøre i arenaene. Det rekker med ditt vanlige skipass.

Du kan kjøre på tid i racearenaene, konkurrere mot en venn i parallelslalåmløypen, teste din egen fart i speed-arenaen, og i cross-løypene er det hopp, svinger og morsomme doseringer som er utfordringen.

2. Ski and Surf

Surfebølge i TrysilSki & Surf er en topp aktivitet for ungdom mellom 12 og 15 år.

Dagen starter på ski. I skogsløyper, i velpreppa bakker eller der hvor det er best akkurat denne dagen. Instruktøren viser vei.

Etter noen timer går turen til Surfer’s Bay på Radisson Blu og Norges eneste innendørs surfebølge. Pizzalunsj er avslutningen på Ski & Surf-dagen.

Ski & Surf og andre spennende opplevelser tilbys av SkiStar Experience.

3. Tidligski.

Tidligski i TrysilTidligski er akkurat det navnet sier. I perioden 6. februar til 13. april, hver onsdag og lørdag.

Klokken 7 må du være ved heisen, og da er det Høgegga som er målet ditt. Høgegga er Trysilfjellets svarte område. Bakkene er nypreparerte og venter på dine skjær og svinger.

Frokost hører med til aktiviteten. Når du først har kommet deg ut av senga og opp på skia/brettet, ja da angrer du ikke! Påmelding senest dagen før.

4. Lær langrennsteknikk av proffer.

Langrenn i TrysilKan du teknikken, så har du det også mye mer morsomt. Det gjelder ikke bare langrenn, men alt!

I Trysil kan du lære deg langrennsteknikken. Både klassisk og skøyting, i en privattime eller i en gruppetime.

Anita Moens Skiskole underviser, inspirerer og veileder. I og rundt Trysilfjellet ligger 100 kilometer fine langrennsløyper. Med litt teknikk i bunnen kan du utforske så mange kilometer du bare orker.

5. Kveldskjøring.

Kveldskjøring i TrysilKveldskjøring er en god og gammel aktivitet. 3 kvelder i uka kan du kjøre på ski til klokken 20.

Det er en spesiell stemning å kjøre på ski flombelyste bakker. Både på Trysil Turistsenter og Trysil Høyfjellssenter er det kveldsåpen skikjøring, og skikjøringen passer både barn og voksne.

Hver tirsdag avsluttes kveldskjøringen på Turistsenteret med fakkelkjøring. Skipass med varighet 1 dag og lenger gjelder på kveldskjøring.

 

Tekst: Runa Eggen
Foto: Ola Matsson

Flere nyheter

 • 06.12.2023

  Julehandel i Trysil

  Før jul utvider mange av butikkene i Trysil åpningstidene sine, slik at du enkelt og greit kan komme i havn med juleforberedelsene. Flere av matbutikkene holder også åpent på julaften. Her gir vi deg full oversikt!
 • 29.11.2023

  Turrenn i Trysil

  I Trysil kan du delta på flere turrenn i løpet av vinteren. Det største er Trysil Skimaraton, som har seeding til både Vasaloppet og Birkebeinerrennet. 
 • 15.11.2023

  Magisk jul og nyttår i Trysil

  Velkommen til en eventyrlig jul og et gnistrende nyttår i Trysil! Skap uforglemmelige minner med våre magiske vinteropplevelser midt blant snødekte skoger og fjell.
 • 31.10.2023

  Nå starter langrennssesongen i Trysil

  Fredag 3. november åpner langrennssesongen i Trysil med seks kilometer langrennsløyper , både for klassisk, skøyting og skiskyting.
 • 23.10.2023

  Julemarkeder i Trysil 2023

  I førjulstiden bugner det av deilig julebakst, hjemmelagde kaker og håndverksprodukter på Trysils trivelige julemarkeder. Her får du oversikt over julemarkedene i kommunen den nærmeste tiden.
 • 02.10.2023

  Dette skjer i Trysil i høstferien

  Høstferien er i gang i Trysil. Her får du oversikten over alt som skjer i Trysil i løpet av høstferieukene.
 • 18.09.2023

  Elgjakta i Trysil fra 25. september

  Med mange jegere i skogen er det lurt å ta hensyn når man er ute i naturen.
 • 23.08.2023

  Voksentur til Trysil med magiske fjellopplevelser og aktiv avkobling

  Høstens fargesprakende magi og spennende fjellopplevelser gjør Trysil til det ideelle reisemålet for en vennetur. Uansett om dere søker spenning, avslapning eller en blanding av begge deler, vil en voksentur i fjellet skape minner for livet. Så...
 • 15.08.2023

  Tips til høstaktiviteter i Trysil

  Høsten er utetid og fantastisk på fjellet! Klare farger og fin høstsol gir høsten på fjellet det lille ekstra. Sjekk hvorfor du bør ta turen til Trysil i høst!
 • 30.06.2023

  Derfor bør du besøke Trysil sentrum i sommer

  Trysil sentrum er en oase av aktiviteter, koselige spisesteder og avslappende shopping. Se hvorfor du bør ta turen til sentrum når du besøker Trysil. 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >