5 tips til aktiviteter med ski

22.01.2013

Ulike former for ski er hovedaktiviteten i Trysil om vinteren. Å legge ut på tur alene er en flott aktivitet. Både alpin og langrenn. Men å være med på en tilrettelagt skiaktivitet, det kan løfte skiopplevelsen mange hakk. Både det å lære noe nytt og oppleve noe nytt.

1. 6 morsomme arenaer

Morsomme arenaer i TrysilEn av vinterens nyheter i Trysilfjellet er 6 familievennlige arenaer. Arenaer som settes opp og preppes hver dag og som er i topp stand.

Det koster ikke noe ekstra å kjøre i arenaene. Det rekker med ditt vanlige skipass.

Du kan kjøre på tid i racearenaene, konkurrere mot en venn i parallelslalåmløypen, teste din egen fart i speed-arenaen, og i cross-løypene er det hopp, svinger og morsomme doseringer som er utfordringen.

2. Ski and Surf

Surfebølge i TrysilSki & Surf er en topp aktivitet for ungdom mellom 12 og 15 år.

Dagen starter på ski. I skogsløyper, i velpreppa bakker eller der hvor det er best akkurat denne dagen. Instruktøren viser vei.

Etter noen timer går turen til Surfer’s Bay på Radisson Blu og Norges eneste innendørs surfebølge. Pizzalunsj er avslutningen på Ski & Surf-dagen.

Ski & Surf og andre spennende opplevelser tilbys av SkiStar Experience.

3. Tidligski.

Tidligski i TrysilTidligski er akkurat det navnet sier. I perioden 6. februar til 13. april, hver onsdag og lørdag.

Klokken 7 må du være ved heisen, og da er det Høgegga som er målet ditt. Høgegga er Trysilfjellets svarte område. Bakkene er nypreparerte og venter på dine skjær og svinger.

Frokost hører med til aktiviteten. Når du først har kommet deg ut av senga og opp på skia/brettet, ja da angrer du ikke! Påmelding senest dagen før.

4. Lær langrennsteknikk av proffer.

Langrenn i TrysilKan du teknikken, så har du det også mye mer morsomt. Det gjelder ikke bare langrenn, men alt!

I Trysil kan du lære deg langrennsteknikken. Både klassisk og skøyting, i en privattime eller i en gruppetime.

Anita Moens Skiskole underviser, inspirerer og veileder. I og rundt Trysilfjellet ligger 100 kilometer fine langrennsløyper. Med litt teknikk i bunnen kan du utforske så mange kilometer du bare orker.

5. Kveldskjøring.

Kveldskjøring i TrysilKveldskjøring er en god og gammel aktivitet. 3 kvelder i uka kan du kjøre på ski til klokken 20.

Det er en spesiell stemning å kjøre på ski flombelyste bakker. Både på Trysil Turistsenter og Trysil Høyfjellssenter er det kveldsåpen skikjøring, og skikjøringen passer både barn og voksne.

Hver tirsdag avsluttes kveldskjøringen på Turistsenteret med fakkelkjøring. Skipass med varighet 1 dag og lenger gjelder på kveldskjøring.

 

Tekst: Runa Eggen
Foto: Ola Matsson

Flere nyheter

 • 09.05.2023

  Sommeren nærmer seg – se hva som skjer!

  Sommersesongen i Trysil nærmer seg med stormskritt. Se når sommeraktivitetene i Trysil ruller i gang.
 • 09.05.2023

  Golfbanen fyller 20 år

  Trysilfjellet Golfbane går for å være en av Norges beste skogbaner. I år er den 20 år! Golfsporten og alt rundt golfbanen i Trysil har tatt store steg de siste årene. I sommer tas ytterligere store steg når Trysil inviterer til Srixon Tour,...
 • 03.05.2023

  8 tips til sommerferie på budsjett i Trysil

  Her er åtte tips som kan gi deg en billigere ferie i Trysil. Forslagene gjør at du kanskje klarer å holde kostnadene nede og likevel skape fantastiske opplevelser for deg og dine i Trysil i sommer.
 • 05.05.2023

  Bli med på tidenes aktivitetshelg i Trysil

  Morgentur til soloppgang i naturskjønne omgivelser, deilige matopplevelser, pustepauser på yogamatta, SPA og trening for både kropp og topplokk - bli med på en skikkelig Energiboost Weekend 23. til 25. juni på SkiStar Lodge Trysil med treningsprof...
 • 30.03.2023

  Årets stora sommarnyheter i Trysil

  Årets stora sommarnyheter i Trysil kommer garanterat att bli populära bland barnen. En helt ny äventyrspark står klar till sommaren med Mountain Coaster, tubing, mini-gokart, studsmattor och inte minst flera nya liftbaserade leder för de minsta.
 • 30.03.2023

  Årets store sommernyheter i Trysil

  Årets store sommernyhet i Trysil blir garantert populært blant barna. En helt ny eventyrpark skal stå klart til sommeren med Mountain Coaster, tubing, mini-gokart, trampoliner, og ikke minst flere nye heisbaserte stier for de minste.
 • 23.02.2023

  10 tips til familieferien i Trysil

  Norgesferie har blitt den nye feriefavoritten for mange. Vi har samlet våre beste tips for en vellykket opplevelsesferie i eget land. I Trysil kan hele familien ha det gøy! Her er 10 tips til morsomme opplevelser i sommer-Trysil.
 • 27.03.2023

  Vårrengjøring ute og inne

  Vår er tid for oppussing og vedlikehold av både hus og hytte. Storvask, rens, flislegging eller maling? Her er bedriftene i Trysil som tar saken.
 • 14.03.2023

  Tips til en aktiv påskeferie i Trysil

  Ønsker du en aktiv påskeferie hvor hele familien har det gøy? Da er Trysil stedet. Her er 10 tips til påskeaktiviteter for hele familien. 
 • 14.03.2023

  Påskeprogram 2023

  Påsken i Trysil er skikjøring, late dager i sola, underholdning, afterski, aktiviteter for hele familien og herlig stemning.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >