5 tips til aktiviteter med ski

22.01.2013

Ulike former for ski er hovedaktiviteten i Trysil om vinteren. Å legge ut på tur alene er en flott aktivitet. Både alpin og langrenn. Men å være med på en tilrettelagt skiaktivitet, det kan løfte skiopplevelsen mange hakk. Både det å lære noe nytt og oppleve noe nytt.

1. 6 morsomme arenaer

Morsomme arenaer i TrysilEn av vinterens nyheter i Trysilfjellet er 6 familievennlige arenaer. Arenaer som settes opp og preppes hver dag og som er i topp stand.

Det koster ikke noe ekstra å kjøre i arenaene. Det rekker med ditt vanlige skipass.

Du kan kjøre på tid i racearenaene, konkurrere mot en venn i parallelslalåmløypen, teste din egen fart i speed-arenaen, og i cross-løypene er det hopp, svinger og morsomme doseringer som er utfordringen.

2. Ski and Surf

Surfebølge i TrysilSki & Surf er en topp aktivitet for ungdom mellom 12 og 15 år.

Dagen starter på ski. I skogsløyper, i velpreppa bakker eller der hvor det er best akkurat denne dagen. Instruktøren viser vei.

Etter noen timer går turen til Surfer’s Bay på Radisson Blu og Norges eneste innendørs surfebølge. Pizzalunsj er avslutningen på Ski & Surf-dagen.

Ski & Surf og andre spennende opplevelser tilbys av SkiStar Experience.

3. Tidligski.

Tidligski i TrysilTidligski er akkurat det navnet sier. I perioden 6. februar til 13. april, hver onsdag og lørdag.

Klokken 7 må du være ved heisen, og da er det Høgegga som er målet ditt. Høgegga er Trysilfjellets svarte område. Bakkene er nypreparerte og venter på dine skjær og svinger.

Frokost hører med til aktiviteten. Når du først har kommet deg ut av senga og opp på skia/brettet, ja da angrer du ikke! Påmelding senest dagen før.

4. Lær langrennsteknikk av proffer.

Langrenn i TrysilKan du teknikken, så har du det også mye mer morsomt. Det gjelder ikke bare langrenn, men alt!

I Trysil kan du lære deg langrennsteknikken. Både klassisk og skøyting, i en privattime eller i en gruppetime.

Anita Moens Skiskole underviser, inspirerer og veileder. I og rundt Trysilfjellet ligger 100 kilometer fine langrennsløyper. Med litt teknikk i bunnen kan du utforske så mange kilometer du bare orker.

5. Kveldskjøring.

Kveldskjøring i TrysilKveldskjøring er en god og gammel aktivitet. 3 kvelder i uka kan du kjøre på ski til klokken 20.

Det er en spesiell stemning å kjøre på ski flombelyste bakker. Både på Trysil Turistsenter og Trysil Høyfjellssenter er det kveldsåpen skikjøring, og skikjøringen passer både barn og voksne.

Hver tirsdag avsluttes kveldskjøringen på Turistsenteret med fakkelkjøring. Skipass med varighet 1 dag og lenger gjelder på kveldskjøring.

 

Tekst: Runa Eggen
Foto: Ola Matsson

Flere nyheter

 • 31.07.2022

  Tips til høstaktiviteter i Trysil

  Høsten er utetid og best på fjellet! Klare farger og fin høstsol gir høsten på fjellet det lille ekstra. Sjekk hvorfor du bør ta turen til Trysil i høst!
 • 05.07.2022

  Tips til fine badeplasser i Trysil

  Når sola steker og svetten siler er det godt at det finnes mange fine badeplasser i Trysil. Her får du våre beste badetips! Noen av dem kjenner du sikkert fra før, andre kan du glede deg til å besøke i sommer. 
 • 04.07.2022

  Topptur i Trysil med små barn

  Trysil er et eldorado for turglade barn og voksne. Over hele kommunen er det et stort utvalg av tilrettelagte og godt merkede turstier. Friluftspappa Jostein Væge tok med seg familien til Ulvsjøberget, en av turene som har vært med lengst i...
 • 28.06.2022

  Dette skjer i Trysil i helga

  Også denne helgen skjer det mye i Trysil. Åpning av de to nye heisbaserte stiene i Trysilfjellet og spennende arrangementer på flere av spisestedene. Skulle du trenge å kjøle deg ned mellom slagene, kan Trysil friste med mange fine badeplasser.
 • 19.06.2022

  Derfor bør du besøke Trysil sentrum i sommer

  Trysil sentrum er en oase av aktiviteter, koselige spisesteder og avslappende shopping. Se hvorfor du bør ta turen til sentrum når du besøker Trysil. 
 • 01.06.2022

  Langhelg i sikte

  Det er langhelg i sikte, og vi vet at mange vil tilbringe den i Trysil. Gullia åpnet i helga til store smil og lykkelig gjensyn med favorittstiene. Her gir vi deg oversikt over hva du kan fylle pinshelga i Trysil med!
 • 19.05.2022

  En aktiv ferie med storfamilien

  Anders Backe har vært mange ganger i Trysil både vinter og sommer, men aldri sammen med familien. Denne gangen skulle de sykle sammen for første gang etter den alvorlige ulykken til pappa Tollef.
 • 10.05.2022

  Chris garantist for golfsuksess

  Chris Pickles er fagmann i golf. Rettere sagt i golfanlegg. Som course manager er det han som har ansvaret for at Trysilfjellet Golfbane framstår som en av Norges fineste baner. Kun strøken bane er godt nok for engelskmannen.
 • 02.05.2022

  I Trysil tar vi lek på alvor!

  Barn vil leke i ferien, og aller helst at de voksne skal være med. Det tar de på ramme alvor i Trysil, hvor de har innført lekne leveregler for voksne.
 • 01.05.2022

  Lekne leveregler fra barn til voksne

  I Trysil tar vi lek på alvor – og barn synes voksne bør være mer med på leken. De har derfor laget lekne leveregler til voksne.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 >