5 tips til aktiviteter med ski

22.01.2013

Ulike former for ski er hovedaktiviteten i Trysil om vinteren. Å legge ut på tur alene er en flott aktivitet. Både alpin og langrenn. Men å være med på en tilrettelagt skiaktivitet, det kan løfte skiopplevelsen mange hakk. Både det å lære noe nytt og oppleve noe nytt.

1. 6 morsomme arenaer

Morsomme arenaer i TrysilEn av vinterens nyheter i Trysilfjellet er 6 familievennlige arenaer. Arenaer som settes opp og preppes hver dag og som er i topp stand.

Det koster ikke noe ekstra å kjøre i arenaene. Det rekker med ditt vanlige skipass.

Du kan kjøre på tid i racearenaene, konkurrere mot en venn i parallelslalåmløypen, teste din egen fart i speed-arenaen, og i cross-løypene er det hopp, svinger og morsomme doseringer som er utfordringen.

2. Ski and Surf

Surfebølge i TrysilSki & Surf er en topp aktivitet for ungdom mellom 12 og 15 år.

Dagen starter på ski. I skogsløyper, i velpreppa bakker eller der hvor det er best akkurat denne dagen. Instruktøren viser vei.

Etter noen timer går turen til Surfer’s Bay på Radisson Blu og Norges eneste innendørs surfebølge. Pizzalunsj er avslutningen på Ski & Surf-dagen.

Ski & Surf og andre spennende opplevelser tilbys av SkiStar Experience.

3. Tidligski.

Tidligski i TrysilTidligski er akkurat det navnet sier. I perioden 6. februar til 13. april, hver onsdag og lørdag.

Klokken 7 må du være ved heisen, og da er det Høgegga som er målet ditt. Høgegga er Trysilfjellets svarte område. Bakkene er nypreparerte og venter på dine skjær og svinger.

Frokost hører med til aktiviteten. Når du først har kommet deg ut av senga og opp på skia/brettet, ja da angrer du ikke! Påmelding senest dagen før.

4. Lær langrennsteknikk av proffer.

Langrenn i TrysilKan du teknikken, så har du det også mye mer morsomt. Det gjelder ikke bare langrenn, men alt!

I Trysil kan du lære deg langrennsteknikken. Både klassisk og skøyting, i en privattime eller i en gruppetime.

Anita Moens Skiskole underviser, inspirerer og veileder. I og rundt Trysilfjellet ligger 100 kilometer fine langrennsløyper. Med litt teknikk i bunnen kan du utforske så mange kilometer du bare orker.

5. Kveldskjøring.

Kveldskjøring i TrysilKveldskjøring er en god og gammel aktivitet. 3 kvelder i uka kan du kjøre på ski til klokken 20.

Det er en spesiell stemning å kjøre på ski flombelyste bakker. Både på Trysil Turistsenter og Trysil Høyfjellssenter er det kveldsåpen skikjøring, og skikjøringen passer både barn og voksne.

Hver tirsdag avsluttes kveldskjøringen på Turistsenteret med fakkelkjøring. Skipass med varighet 1 dag og lenger gjelder på kveldskjøring.

 

Tekst: Runa Eggen
Foto: Ola Matsson

Flere nyheter

 • 11.06.2021

  Trysilrypa 2021 - er du klar for årets jentehelg?

  Vi kan med glede informere om at vi arrangerer Trysilrypa helgen 9. til 12. september, i tråd med gjeldende smitteverntiltak.
 • 11.06.2021

  Annerledes overnatting

  Noen sommerkvelder er som skapt for å ligge ute. Trysil har mange fine plasser å overnatte for deg som elsker å våkne til lyden av fuglekvitter eller elvas brus. Trives du best med tak over hodet finnes det morsomme alternativer til køya hjemme.
 • 31.05.2021

  10 tips til familieferien i Trysil

  Det blir Norgesferie i år også, for de fleste nordmenn. Vi har samlet våre beste tips for en vellykket opplevelsesferie i eget land. I Trysil kan hele familien ha det gøy! Her er 10 tips til morsomme opplevelser i sommer-Trysil.
 • 27.05.2021

  Aktiv drømmehelg i vente

  Det meldes om brede glis fra både klatreparken, Gullia, minigolfbanen, bassenget og bowlingbanene. Videre meldes det sol fra skyfri himmel og over 20 grader til helga. Velkommen til Trysil!
 • 26.05.2021

  Lever drømmen i Trysil

  Med naturen som lekegrind bosetter stadig flere sesongarbeidere seg i Trysil på heltid. Ulrika Pettersson og Johan Söderlund har funnet både hverandre og drømmelivet i Trysil, og sammen med barna Julian (4) og Adrian (6) er de ute på små eventyr s...
 • 14.05.2021

  Kjøp sykkel i Trysil

  Etterspørselen etter sykler er ekstra stor i år, det gjelder i hele sykkelbransjen. Covid-situasjonen har ført til ekstra utfordringer i flere ledd med tanke på blant annet distribusjon. Ønsker du å sikre deg ny sykkel denne sommeren bør du handle...
 • 11.05.2021

  Her er årets sommernyheter i Trysil

  Trysil lanserer i år enda flere sykkelnyheter som gir sykkelanlegget bedre kapasitet og flere opplevelser for sommerferiegjestene. Allerede nå merker Trysil at interessen er stor. Det største resorthotellet, Radisson Blu Resort Trysil, ligger 68...
 • 25.03.2021

  Siste nytt fra SkiStar

  Vi er straks inne i påskeuka, normalt en av de største ukene i sesongen. Det er kommet nye nasjonale anbefalinger og lokal forskrift som vil prege noe av påskefeiringen. 
 • 24.03.2021

  Det du trenger å vite om påsken i Trysil

  Årets påske blir spesiell – også i år. Heldigvis er skianlegget, nesten alle aktiviteter, butikker og spisesteder åpne. Vi skal tilrettelegge for en fin påskeferie for alle gjester, hyttetryslinger og tryslinger som er i Trysil. Her finner du...
 • 24.03.2021

  Høyt servicenivå med sykkelpass

  Sju år er gått siden spaden ble satt i jorda i Trysil Bike Arena. Hvert år siden starten har dyktige stibyggere sørget for at stisykling troner på aktivitetstoppen i Trysil, med hele 40.000 byggetimer bak seg. For å videreutvikle gjesteservicen...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 >