Kine Haugom - sykkelambassadør i Trysil

Utfortalentet Kine Haugom er 18 år gammel, og brenner for å få flere jenter inn i sykkelmiljøet. Hun er nå blitt ambassadør for Trysil Bike Arena, og vi gleder oss til å se henne på sykkelen i Trysil i sommer.

Kine Haugom er opprinnelig fra Oslo, men har de seneste årene bodd i Holmestrand og studerer nå i Falun (Sverige). Kine begynte med sykling i 2016, og deltok for første gang i en internasjonale konkurranse i utforsykling i 2018. En av hennes største meritter er sølv i VM fra 2021. I tillegg har hun vunnet sølv i EM 2022 og bronse i EM 2021. I 2019 vant hun Europacupen sammenlagt.

- Jeg har et stort ønske om å få flere jenter inn i sykkelmiljøet, og der tror jeg Trysil Bike Arena er en viktig nøkkelfaktor. Ved å arrangere rene jentesamlinger legges lista litt lavere og det blir ikke så skummelt når man er flere jenter og damer sammen, sier Kine. - Det fantastiske med Trysil er at man kan ta ting mer i eget tempo ved å starte i de helt enkle løpene for så å øke utfordringene etter hvert.

Kine mener at sykkelutviklingen i Trysil har gjort det mulig for syklister i alle aldre og på ulike nivåer å utforske terrengsykling.

- Trysil Bike Arena har et unikt tilbud med sin sykkelpark bestående av både bygde og naturlige stier og ikke minst en utrolig fin pumptrack, som er Norges største. Alt er lagt til rette for hele familien. Dette bidrar til en økt rekruttering blant både unge og eldre, av begge kjønn. Samtidig tror jeg at en ambassadør som Brage virkelig har vært med på å sette Trysil på kartet. Han er en utrolig flink syklist som alltid er blid og imøtekommende, og som tar seg av og sykler med barn og unge, sier Kine.

- Jeg gleder meg virkelig til dette samarbeidet og håper at mange har lyst til å sykle med meg i sommer, sier Kine.

Se filmen Dedikasjon, produsert av Vegard Breie, med Kine og tvillingbroren Emil i Trysil: 

Våre samarbeidspartnere

GT logo

SportLodgen logo

Shimano logo

Sweet logo

Evoc logo

Printing logo

Opsis logo

Trysilguidene logo

Radisson logo

Utmarkslaget

Fageråsen Fritid

Trysil Kommune

Innlandet Fylkeskommune

Destinasjon Trysil

Skistar