Fakta om Trysilrypa - årets jentehelg

Trysilrypa er Norges største fjelløp- og marsj for jenter. Her står naturopplevelser, glede, mestring og moro i fokus, med det vakre, høstkledde Trysilfjellet som kulisse.  

Trysilrypa arrangeres alltid helgen uke 36. I 2024 arrangeres Trysilrypa 5. til 8. september. 

En typisk rypehelg kan se slik ut: 

Jentehelg_rypa.jpg

Torsdag: Innsjekk og bobler i glasset - la jentehelga starte.

Fredag: Dere tester ut noen av Trysils morsomme aktiviteter som stisykling, klatrepark, ridetur eller man går en av de populære toppturene i Trysil, slik som Skagsvola. Middag på en Trysils mange spisesteder. 

Lørdag: Felles oppvarming og så klar for Trysilrypas løp eller turmarsj i Fageråsen. Afterrun med livemusikk som garantert får opp god stemning blant rypene. Middag på SkiStar Lodge eller på Høyfjellssenteret, eller en av Trysils mange andre spisesteder. 

Søndag: Oppsummere helga, le og pakke seg ut av overnattingsstedet. En liten gåtur i frisk luft før man suser tilbake til hverdagen, full av gode opplevelser! 

>> Meld deg på Trysilrypa 2024 her

Marsj eller løp

På Trysilrypa kan du velge mellom turmarsj eller terrengløp. Traséene går i flott høyfjellsterreng, på godt merkede stier. Start og mål er ved SkiStar Lodge i Fageråsen. Velg mellom 6, 10 eller 13 km på turmarsj, og 6 eller 13 km på løp

Trysilrypa_løp.jpg

Inkludert i prisen får du deltakelse på løp eller turmarsj, t-skjorte, pin, inngang til Afterrun på SkiStar Lodge og transport fra nærliggende bo-områder. 

>> Meld deg på Trysilrypa 2024 her

Med høyfjellet som kulisse

Den store nyheten i 2024 er at arenaen med start- og målområde flyttes til SkiStar Lodge i Fageråsen. Her vil det også være salgstelt og fantastisk rypestemning både inne og ute hele helgen. I sekretariatet ved SkiStar Lodge henter du ut startnummer og t-skjorte. Afterrun på SkiStar Lodge er inkludert i prisen for deltakelse på Trysilrypa. 

Ca 1,2 km lenger opp i fjellet ligger Høyfjellssenteret, 850 m.o.h. Høyfjellssenteret byr på et stort utvalg av hytter og leiligheter med fantastisk beliggenhet. På Høyfjellssenteret finner du også dagligvarebutikken Fageråsen Handel og Sport Lodgen, som alltid sørger for gode tilbud til dere Trysilryper.

Fageraasen_Handel_660.jpg

På Høyfjellssenteret sørger Nero Fjellbistro og Restauranthuset for påfyll av mat og drikke. Vil du sikre deg plass her anbefaler vi deg å booke bord tidlig.

Rypehotellet SkiStar Lodge Trysil

Kulpen_660.jpg

SkiStar Lodge Trysil har fasiliteter som virkelig løfter årets jentehelg. Her finner du spa, restaurant Barken og et variert underholdningsprogram spesielt for dere Trysilryper gjennom hele helgen. 

Overnatting

Trysil har et bredt utvalg av hytter, leiligheter og hotell, her er det noe for enhver smak og lommebok. Vil du bo i gangavstand til start- og målområdet er det SkiStar Lodge Trysil, Høyfjellssenteret eller Fageråsen Hytteområde du kan velge mellom. Det vil gå skyttelbusser i Fageråsen som tar deg til og fra SkiStar Lodge, dersom du synes det blir for langt å gå. 

På Turistsenteret, på andre siden av fjellet, er det også et stort utvalg av hytter og leiligheter. Det går gratis skyttelbusser mellom Fageråsen og Turistsenteret på løpsdagen. 

I Trysil sentrum er Trysil Hotell, Villa Sole og Trysil Knut Hotell gode alternativer til overnatting. Her bor du midt i sentrum, med kort avstand til både dagligvare og handelstilbud. Det går gratis skyttelbusser mellom Trysil sentrum og Fageråsen lørdag. 

Bekledning 

Været på fjellet kan skifte fort, det er lurt å pakke klær for all slags vær. Skal du gå en av de lenste turene kan fjellsko være et godt alternativ til joggesko, da det er noen steinete partier. Vindjakke, pannebånd og tynne hansker kan være godt å ha i sekken hvis det blir ruskete på fjellet. 

>> Meld deg på Trysilrypa 2024 her

Praktisk info 

sponsorer