Fakta om Trysilrypa - årets jentehelg

Trysilrypa er Norges største fjelløp- og marsj for jenter. Her står naturopplevelser, glede, mestring og moro i fokus, med det vakre, høstkledde Trysilfjellet som kulisse.  

Trysilrypa arrangeres alltid helgen uke 36. I 2024 arrangeres Trysilrypa 5. til 8. september. 

En typisk rypehelg kan se slik ut: 

Jentehelg_rypa.jpg

Torsdag: Innsjekk og bobler i glasset - la jentehelga starte.

Fredag: Dere tester ut noen av Trysils morsomme aktiviteter som stisykling, klatrepark, ridetur eller man går den populære toppturen Skagsvola. Middag på en Trysils mange spisesteder. 

Lørdag: Felles oppvarming og så klar for Trysilrypas løp eller turmarsj i Fageråsen. Afterrun i rypeteltet med livemusikk som garantert får opp god stemning blant rypene. Middag på en av Trysils mange spisesteder. 

Søndag: Oppsummere helga, le og pakke seg ut av overnattingsstedet. En liten gåtur i frisk luft før man suser tilbake til hverdagen, full av gode opplevelser! 

>> Meld deg på Trysilrypa 2024 her

Marsj eller løp

På Trysilrypa kan du velge mellom turmarsj eller terrengløp. Traséene går i flott høyfjellsterreng, på godt merkede stier. Velg mellom 6, 10 eller 13 km på turmarsj, og 6 eller 13 km på løp

Trysilrypa_løp.jpg

Inkludert i prisen får du deltakelse på løp eller turmarsj, t-skjorte, pin, inngang til Afterrun og transport fra nærliggende bo-områder. 

>> Meld deg på Trysilrypa 2024 her

Med høyfjellet som kulisse

Start- og målområde for arrangementet er på Høyfjellssenteret i Fageråsen, 10 km fra Trysil sentrum.  Høyfjellssenteret ligger 850 m.o.h, og byr på et stort utvalg av hytter og leiligheter med fantastisk beliggenhet på høyfjellet.

Her finner du også sekretariatet, dagligvarebutikken Fageråsen Handel og Sport Lodgen, som alltid sørger for gode tilbud til dere Trysilryper.

Fageraasen_Handel_660.jpg

På Høyfjellssenteret sørger Café Nero og Restauranthuset for påfyll av mat og drikke. I tillegg vil flere restauranter ha boder på Høyfjellssenteret denne helga. Vi anbefaler deg å booke bord til kveldens middag tidlig.

Nedenfor Høyfjellssenteret ligger rypehotellet SkiStar Lodge Trysil, et av våre resorthoteller, med fasiliteter som løfter årets jentehelg. Her finner du spa, restaurant Barken og hotellets egen afterrun på Stabben.

Kulpen_660.jpg

Overnatting

Trysil har et bredt utvalg av hytter, leiligheter og hotell, her er det noe for enhver smak og lommebok. Vil du bo i gangavstand til start- og målområde er det Høyfjellssenteret, SkiStar Lodge Trysil eller Fageråsen Hytteområde du kan velge mellom. 

På Turistsenteret, på andre siden av fjellet, er det også et stort utvalg av hytter og leiligheter, og resorthotellet Radisson Blu Resort Trysil. Det går gratis skyttelbusser mellom Høyfjellssenteret og Turistsenteret. 

Bekledning 

Været på fjellet kan skifte fort, det er lurt å pakke klær for all slags vær. Skal du gå en av de lenste turene kan fjellsko være et godt alternativ til joggesko, da det er noen steinete partier. Vindjakke, pannebånd og tynne hansker kan være godt å ha i sekken hvis det blir ruskete på fjellet. 

Kart 

Trysilrypa_Fageraasen_660.jpg

Løypekart 6 km 

Loypekart_6km_660.png

Løypekart 13 km 

Trysilrypa_13km_660.png

>> Meld deg på Trysilrypa 2024 her

Praktisk info 

sponsorer