Fakta om Trysilrypa

Trysilrypa er Norges største fjelløp- marsj for damer. Trysilrypa ble arrangert for første gang i år 2000, da stod 100 spreke ryper på startstreken. På det meste samler Trysilrypa nærmere 5.000 jenter i Fageråsen. Trysilrypa arrangeres alltid helgen uke 36, i år er dette 8.-11. september. I 2023 arrangeres Trysilrypa 7.-10. september.

Start- og målområde for arrangementet er på Høyfjellssenteret i Fageråsen, 10 km fra Trysil sentrum.  Høyfjellssenteret ligger 850 m.o.h, og byr på et stort utvalg av hytter og leiligheter med fantastisk beliggenhet på høyfjellet.

Her finner du også sekretariatet, dagligvarebutikken Fageråsen Handel og Sport Lodgen, som alltid sørger for gode tilbud til dere Trysilryper.

Fageraasen_Handel_660.jpg

På Høyfjellssenteret sørger Café Nero og Restauranthuset for påfyll av mat og drikke. I tillegg vil flere restauranter ha boder på Høyfjellssenteret denne helga. Vi anbefaler deg å booke bord til kveldens middag tidlig.

Nedenfor Høyfjellssenteret ligger Radisson Blu Mountain Resort & Residences, et av våre resorthoteller, med fasiliteter som løfter årets jentehelg. Her finner du spa, restaurant Barken og hotellets egen afterrun på Stabben.

Kulpen_660.jpg

Marsj eller løp

På Trysilrypa kan du velge mellom turmarsj eller løp. Traséene går i flott høyfjellsterreng, på godt merkede stier. Velg mellom 6, 10 eller 13 km på turmarsj, og 6 eller 13 km på løp. 

Overnatting

Trysil har et bredt utvalg av hytter, leiligheter og hotell, her er det noe for enhver smak og lommebok. Vil du bo i gangavstand til start- og målområde er det Høyfjellssenteret, Radisson Blu Mountain Resort & Residences eller Fageråsen Hytteområde du kan velge mellom. 

På Turistsenteret, på andre siden av fjellet, er det også et stort utvalg av hytter og leiligheter, og resorthotellet Radisson Blu Resort Trysil. Det går gratis skyttelbusser mellom Høyfjellssenteret og Turistsenteret. 

Bekledning 

Været på fjellet kan skifte fort, det er lurt å pakke klær for all slags vær. Skal du gå en av de lenste turene kan fjellsko være et godt alternativ til joggesko, da det er noen steinete partier. Vindjakke, pannebånd og tynne hansker kan være godt å ha i sekken hvis det blir ruskete på fjellet. 

Kart 

Trysilrypa_Fageraasen_660.jpg

Løypekart 6 km 

Loypekart_6km_660.png

Løypekart 13 km 

Trysilrypa_13km_660.png

Praktisk info 

sponsorer