Stolte stifaddere

Takket være våre mange stifaddere og lokale ildsjeler kan vi tilby lokalbefolkning, hyttetryslinger og tilreisende godt tilrettelagte og merkede turstier over hele kommunen.

Kanskje du har møtt dem langs stien, i full sving med å merke eller rydde turstiene våre. Bli bedre kjent med Magnhild og Kåre Norstad - to av mange stifaddere som gjør det mulig å opprettholde det gode turtilbudet vi har i Trysil.

Ivrige turgåere

Magnhild og Kåre Norstad er ivrige turgåere, og de var ikke vanskelige å be når Destinasjon Trysil og DnT Engerdal & Trysil søkte stifadder til Vardlia. Den forholdsvis lettgåtte turen seilte rett inn på fjerdeplassen over de mest besøkte toppturene.

- De vi har snakket med er veldig positive, spesielt til utsikten, og at det er en lettgått tur. Det er en tørr og fin sti. Mange vil bli overrasket når de når toppen – her ser du helt til Rondane på klare dager, forteller Magnhild.

Toppturfadder_660.jpg

Profesjonelle tips

En stifadders oppgaver består i å sørge for at stien er i god stand. Det vil si at stien ryddes for kvist om våren, og påse at merking og skilting er i orden. Merkingen av stiene skal gjøres etter kravene i Merkehåndboka, som fungerer som en nasjonal standard for tilrettelegging og synliggjøring av turruter.

- Vi har fått mye god info fra DnT forteller Magnhild. De har forklart oss fremgangsmåten, og vi har også deltatt på et skiltkurs i regi av dem. Før tursesongen startet for fullt var vi ute på stien og kvistet, og så hadde vi tre turer med maling og skilting, fortsetter Kåre.

Vardlia_660.jpg

Stolthet og eierskap

I tillegg til Vardlia, er Kåre og Magnhild også stifaddere på turen til Hatten, som også inngår i Trysils turprogram.
Å være toppturfadder er en fin måte å vise frem de områdene du er glad i. Det er så nære der vi bor, og da er det jo enklere å følge opp. Man føler ansvar og eierskap til turen. Det er ikke farlig å være toppturfadder, det er bare koselig, sier de spreke stifadderne.

I appen UT.no finner du turbeskrivelser for Trysils toppturer.