Salgsboom for hytter i Trysil

16.02.2021

En salgsboom har bidratt til rekordfå hytter til salgs i Trysil før vinterferien.

Eiendomsmeglerne Heidi Brenden og Mads Skinnarmo Forsth i EiendomsMegler 1 Trysil sikret kunden en god gevinst da hytta i Trysilfjell Hytteområde ble solgt for 5,85 millioner kroner. I mars 2015 ble denne kjøpt for 3,1 millioner kroner. 

Korona og lave renter 

Koronaviruset har bidratt til at vi har solgt unna så mange hytter i Trysil at det er rekordfå igjen til salgs nå rett før vinterferien. Lave renter og stopp for utenlandsreiser er to av faktorene som har bidratt til hyttesalget, sier eiendomsmegler Heidi Brenden i EiendomsMegler 1 Trysil.

Rekordfå hytter til salgs i Trysil

Kvadratmeterpris

Det er ikke alle hytter som har økt like mye i pris som hytta på bildet over. Den hadde en prisvekst på 89 prosent fra 2015 til 2020. Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for hyttesalgene i Trysil økte med 25 prosent fra 29 800 kroner i 2017 til 37 300 i fjor, ifølge tall hentet fra Eiendomsverdi.

Kvadratmeterpris på hytte i Trysil

25 prosent høyere kvadratmeterpris er et gjennomsnitt og ikke en prisstatistikk, men det gir en indikasjon på prisveksten. Vi mener at Trysilfjellet har hatt en høyere prisvekst enn de øvrige hytteområdene i Trysil, sier eiendomsmegler Mads Skinnarmo Forsth i EiendomsMegler 1 Trysil.

Fortsatt prisvekst 

Den såkalte medianen for hytter solgt i Trysil fra 2019 til 2020 var på 2,85 millioner kroner, ifølge Eiendom Norges årlige prisstatistikk for fjellhytter. Se den nyeste prisstatistikken for fjellhytter her.

Vi tror på en fortsatt prisvekst i 2021 på fritidsboliger i Trysil. Pr. i dag er tilbudet mindre enn etterspørselen og hytter er lettomsettlige.  Vi ser også at det er god prisutvikling i omkringliggende hytteområder som Solberglia, Fjellverden øst og rundt Bittermarka, sier Brenden.

Prisvekst på fritidsboliger i Trysil

 Ønsker du mer informasjon? Ta kontakt med Eiendomsmegler1 for en uforpliktende samtale. 

 

Flere nyheter