FAQ

Her har vi samlet de oftest stilte spørsmålene og svarene som omhandler håndteringen av koronasituasjonen. 

Q: Er skianlegget åpent? 
A: Ja, anlegget er åpent til og med den 18. april, og det er gjort nødvendige tilpasninger slik at du skal kunne nyte skiferien i et trygt og sikkert miljø. 

Q: Kan jeg stå på ski i skianlegget eller gå på langrenn i Trysil dersom jeg er i karantene? 
A: Du kan ikke stå på ski i anlegget hvis du er i karantene. Du kan gå turer, også langrenn. 

Q: Hvilke garantier har jeg dersom jeg bestiller overnatting, skipass, skiskole og skileie nå? 
A: Skistar Trysils nettsider får du svar på alt som omhandler skianlegget og Skistars virksomheter. Se også Skistars egen FAQ.

Q: Hvilke smittevernstiltak gjøres på destinasjonen? 
A: Din trygghet er topp prioritert i Trysil. På denne siden finner du mer informasjon om hvilke tiltak som gjøres i de ulike bransjene. Se også sentrale og lokale koronatiltak her (oppdatert 16.04.21)

Q: Hva gjør jeg dersom jeg får symptomer på Covid-19?
A: Ring koronatelefonen på +47 40 40 96 30 for å avtale tid for testing. Du skal IKKE dra på legevakten uten avtale. Mer om koronatelefonen og åpningstid her.

Q: Vet at det er mange utenlandske ansatte i Trysil. Hvilke regler gjelder for dem? 
A: Vi har gode rutiner for karantene, og det er godt gjennomtenkte grupperinger.  Felles samlingssteder unngås og store personalsamlinger erstattes med digitale løsninger. Ansatte testes ved behov, og ingen går på jobb med symptomer. 

Q: Kan jeg som hytteeier dra på hytta mi i Trysil?
A: Regjeringen anbefaler å unngå alle reiser som ikke er strengt nødvendige til utlandet. Det er innført kraftige innstramminger i utlendingers adgang til innreise til Norge. Les mer om dette her.

 De fleste matbutikkene i Trysil kan kjøre ut matvarer, og mange serveringssteder tilbyr take-away

Q: Må jeg i karantene dersom jeg har vært smittet av Covid-19?
A: Personer som har gjennomgått covid-19, dokumentert ved anbefalt laboratoriemetode, siste 6 måneder, er unntatt smittekarantene etter nærkontakt. Fra 31. januar 2021, er det ikke lenger unntak fra innreisekarantene for personer som har gjennomgått covid-19. Les mer om unntakene her.

Q: Er det ok for meg å reise i min egen bil fra Sverige til Trysil, og bo alene på en hytte som eies av gode venner som ikke selv kan bruke hytta si? Hytta trenger tilsyn. Selvfølgelig vil jeg kunne vise frem attest på negativ covid-19-test og respektere karantenereglene. 
A: Regjeringen anbefaler å unngå alle reiser som ikke er strengt nødvendige til utlandet. Fra 29. januar 2021 er det også innført kraftige innstramminger i utlendingers adgang til innreise til Norge.

Q: Skal vi bruke munnbind på butikker og spisesteder i Trysil?
A: Ja, ihht nasjonale tiltak skal du bruke munnbind der det ikke er mulig å holde avstand.