Her er årets sommernyheter i Trysil

11.05.2021

Trysil lanserer i år enda flere sykkelnyheter som gir sykkelanlegget bedre kapasitet og flere opplevelser for sommerferiegjestene. Allerede nå merker Trysil at interessen er stor. Det største resorthotellet, Radisson Blu Resort Trysil, ligger 68 prosent foran bookingtallene på samme tid i fjor.

Årets store nyhet i Trysil er en 2.600 kvadratmeter stor pumptrack, som blir Norges største av sitt slag. Trysil fikk allerede i 2016 sin første asfalterte pumptrack, eller sykkelbane med kuler, hopp og doserte svinger. Denne er blitt så populær at Trysil nå ser seg nødt til å bygge nok en slik sykkelopplevelse.

Pumptrack_norgesstørste.jpg

- Vi fortsetter å utvikle sykkelanlegget vårt. Pumptrack er nærmest blitt en folkesport, så vi forventer at den nye banen vår vil tiltrekke seg enda flere sykkelglade familier i sommer, forteller Olve Norderhaug, leder i Trysil Bike Arena.

Mer sykkelsti i Trysilfjellet

Sykkelstiene i det tilrettelagte området, Gullia, åpner allerede 22. mai. Her finner man over 30 kilometer med sykkelstier som passer for alle. Sykkelheisen åpner 17. juni med utvidede heistider i år.

Fageråsen_web.jpg

- Vi skal bygge enda mer sykkelsti i Trysilfjellet i år. I løpet av sommeren er vi i gang med en rød, heisbasert sti. I første omgang vil denne bli på 1,5 kilometer med god flyt og hopp. Dette er en ny type sykkelsti i Trysil, siden den vil være nærmere en tradisjonell downhill-løype, forteller Norderhaug. – I Fageråsen fortsetter vi også sykkelutviklingen med en blå sykkelsti i fra Fageråsen Bike Park og inn til det populære spisestedet Restaurant Fjellroa.

Elveaktiviteter_web.jpg

Enda mer lek og aktivitet i Trysil

I takt med utviklingen av nye sykkelopplevelser satses det også på andre lekne aktiviteter i Trysil.

- Det er gledelig å se at også andre aktører rundt i Trysil kommune utvikler sommeraktiviteter. I Fageråsen har det skjedd mye de siste årene, og i sommer åpnes Trysils første frisbeegolfbane der. Banen har 9 hull, ligger mellom Høyfjellssenteret og Fjellroa, og åpner den 17. juni. Spill på banen er gratis dersom du har eget utstyr, hvis ikke kan du leie dette på Fageråsen Handel. 

I Trysil sentrum, hos Trysil Outlet, får du i sommer muligheten til å leie SUP for både voksne og barn. Der får du også leid tilbehør til denne aktiviteten. «Suping» på Trysilelva blir en ny og morsom opplevelse, forteller Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef i Trysil. – I tillegg er det enda flere spisesteder som skal ha åpent i sommer – hele 15 spisesteder som vi kan spre sommergjestene våre på. Toppturprogrammet vårt blir også oppgradert i år med flere turer og bedre skilting og merking.

Nytt sommerkonsept på sykkelhotellet

Radisson Blu Resort Trysil bookes det bra mot sommeren. De ligger foreløpig 68 prosent foran fjoråret på opphold i juli, sammenlignet mot samme periode i fjor.

SommerValle_web.jpg

- I år flytter maskoten Valle inn på hotellet, forteller Maria Åhgren, general manager på Radisson Blu Resort Trysil. – Det blir et eget Valle-program for barn på hotellet, med barnedisko, Valle-menyer og mye mer. Vi skal gjøre det enda morsommere for barnefamilier å være på sommerferie i Trysil.

Skistar, som eier skianlegget i Trysil, har også besluttet å satse på sommersesongen med sitt Skistar Sports & Adventures. De lanserer i sommer Teen Camp Bike for barn og unge mellom 8 og 15 år, med fokus på sykling og sosialt, og med dyktige guider fra Trysilguidene, som skal skape en god opplevelse for barna.

>> Se gode overnattingstilbud i Trysil i sommer

Flere nyheter

 • 13.09.2021

  Den perfekte jenteturen til Trysil

  De siste månedene har familietid fått en litt ny dimensjon! Men nå er det tid for jentetur! Voksentur. Janne tok med seg sine venninner til Trysil hvor det ble tid for avslapning og utfordringer kanskje litt ut av komfortsonen. Men alle var enig o...
 • 07.07.2021

  Tips til høstaktiviteter i Trysil

  Høsten er utetid og best på fjellet! Klare farger og fin høstsol gir høsten på fjellet det lille ekstra. Sjekk hvorfor du bør ta turen til Trysil i høst!
 • 22.06.2021

  Nå åpner vi Norges største pumptrack

  2. juli blir det offisiell åpning av den nye pumptracken i Trysil, som er Norges største. 
 • 16.06.2021

  Lekne leveregler fra barn til voksne

  I Trysil tar vi lek på alvor – og barn synes voksne bør være mer med på leken. De har derfor laget lekne leveregler til voksne.
 • 11.06.2021

  Trysilrypa 2021 - er du klar for årets jentehelg?

  Vi kan med glede informere om at vi arrangerer Trysilrypa helgen 9. til 12. september, i tråd med gjeldende smitteverntiltak.
 • 11.06.2021

  Tips til annerledes overnatting i Trysil

  Noen sommerkvelder er som skapt for å ligge ute. Trysil har mange fine plasser å overnatte for deg som elsker å våkne til lyden av fuglekvitter eller elvas brus. Trives du best med tak over hodet finnes det morsomme alternativer til køya hjemme.
 • 31.05.2021

  10 tips til familieferien i Trysil

  Det blir Norgesferie i år også, for de fleste nordmenn. Vi har samlet våre beste tips for en vellykket opplevelsesferie i eget land. I Trysil kan hele familien ha det gøy! Her er 10 tips til morsomme opplevelser i sommer-Trysil.
 • 27.05.2021

  Aktiv drømmehelg i vente

  Det meldes om brede glis fra både klatreparken, Gullia, minigolfbanen, bassenget og bowlingbanene. Videre meldes det sol fra skyfri himmel og over 20 grader til helga. Velkommen til Trysil!
 • 26.05.2021

  Lever drømmen i Trysil

  Med naturen som lekegrind bosetter stadig flere sesongarbeidere seg i Trysil på heltid. Ulrika Pettersson og Johan Söderlund har funnet både hverandre og drømmelivet i Trysil, og sammen med barna Julian (4) og Adrian (6) er de ute på små eventyr s...
 • 14.05.2021

  Kjøp sykkel i Trysil

  Etterspørselen etter sykler er ekstra stor i år, det gjelder i hele sykkelbransjen. Covid-situasjonen har ført til ekstra utfordringer i flere ledd med tanke på blant annet distribusjon. Ønsker du å sikre deg ny sykkel denne sommeren bør du handle...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 >