Hele 2.753 søkte på «nordmannen født uten ski på beina» - nå er valget tatt

18.01.2021

Vinneren av «Jakten på nordmenn født uten ski på beina» er kåret. Se hvem som aldri har stått på ski og dermed vant drømmeferie til Trysil.  

I en kundeundersøkelse gjennomført av Opinion for Destinasjon Trysil svarer hele 25 prosent av nordmenn over 18 år at de aldri har stått på alpinski eller brett. Det ville vi gjøre noe med, og i desember gikk vi ut og søkte etter «Nordmenn som var født uten ski på beina».

Og gjett om det var mange av dem. Hele 2.753 personer søkte, og vi brukte romjulen på å lese gjennom alle søknadene.

- Det var virkelig ikke en lett jobb, forteller turistsjef i Trysil, Gudrun Sanaker Lohne. – Det var så mange fine søknader, og vi som er over gjennomsnittet glad i ski, ville jo at så mange som mulig skal få oppleve gleden med å kjøre på alpinski.

«Jæ tror jæ dævvær»

Vinneren er Siri Glad Hauge fra Sarpsborg, som ble nominert av mannen sin, Wegar.

- Oj oj, som vi sier i Særp - Jæ tror jæ dævvær, sa Siri da vi overbragte nyheten.

Vinneren av jakten på nordmenn født uten ski på beina

Wegar skrev følgende i nominasjonen:
«Kjæreste, samboer, kone gjennom 30 år og mor til våre 3 barn er superflink til å grille pølser og servere varm kakao, men har aldri stått på ski selv. Vi andre 4 ville blitt veldig glad hvis mor selv også ble med i bakken, ta del i våre gleder med å stå på ski og føle på mestringen det gir i tillegg til fine naturopplevelser.»

Gleder seg til drømmetur til Trysil

Siri tar med seg mannen sin og barna Markus (13 år), Elise og Andreas (19 år) til Trysil i vinter. De skal bo godt på Radisson Blu Resort Trysil, de får heiskort og låne skiutstyr, Siri må selvfølgelig på skiskole, hun skal på SPA og få massasje, de skal spise alle måltider ute og så skal de på en magisk kanefart-tur, med treretters middag servert i lavvo ute i skogen.

- Jeg visste ikke at Wegar hadde søkt på dette. Ble vel fysisk kvalm, lo med nervøs latter da Wegar fortalte om det et par dager før jul, samtidig som jeg tenkte at jeg ikke har det med å vinne - så jula gikk som den gikk, sier Siri.

>> Vil du også på drømmetur til Trysil? Se gode tilbud på overnatting her.

Fullstendig kaos

Hva er grunnen til at du aldri har stått på ski?

- Grunnen til at jeg ikke står på ski, hverken bortover eller nedover, er nok todelt; både at jeg sto minimalt på ski i barndommen og etterhvert er jeg rett og slett bare redd for å stå ski. Kontrasten når jeg kom inn i Wegars familie var megastor, der var alle aktive på ski, forteller Siri.

Gjengen til Siri gleder seg til turen til Trysil, og forventer seg fullstendig kaos nå mora skal prøve seg i bakken.

- Men får tenke at det sikkert er en mening med å ha vunnet noe slikt, så prøve skal jeg i hvert fall, ler Siri. - Wegar sier at før jeg vet om det, så reiser vi på slalomtur til alpene sammen.

Flere nyheter

 • 14.05.2021

  Kjøp sykkel i Trysil

  Etterspørselen etter sykler er ekstra stor i år, det gjelder i hele sykkelbransjen. Covid-situasjonen har ført til ekstra utfordringer i flere ledd med tanke på blant annet distribusjon. Ønsker du å sikre deg ny sykkel denne sommeren bør du handle...
 • 11.05.2021

  Her er årets sommernyheter i Trysil

  Trysil lanserer i år enda flere sykkelnyheter som gir sykkelanlegget bedre kapasitet og flere opplevelser for sommerferiegjestene. Allerede nå merker Trysil at interessen er stor. Det største resorthotellet, Radisson Blu Resort Trysil, ligger 68...
 • 25.03.2021

  Siste nytt fra SkiStar

  Vi er straks inne i påskeuka, normalt en av de største ukene i sesongen. Det er kommet nye nasjonale anbefalinger og lokal forskrift som vil prege noe av påskefeiringen. 
 • 24.03.2021

  Det du trenger å vite om påsken i Trysil

  Årets påske blir spesiell – også i år. Heldigvis er skianlegget, nesten alle aktiviteter, butikker og spisesteder åpne. Vi skal tilrettelegge for en fin påskeferie for alle gjester, hyttetryslinger og tryslinger som er i Trysil. Her finner du...
 • 24.03.2021

  Høyt servicenivå med sykkelpass

  Sju år er gått siden spaden ble satt i jorda i Trysil Bike Arena. Hvert år siden starten har dyktige stibyggere sørget for at stisykling troner på aktivitetstoppen i Trysil, med hele 40.000 byggetimer bak seg. For å videreutvikle gjesteservicen...
 • 12.03.2021

  8 tips til aktiviteter i påskeferien

  Med blå himmel, sol og snø tilbyr Trysil påskeaktiviteter for hele familien. Her er åtte av mange fine aktiviteter du finner i Trysil i påsken!
 • 02.03.2021

  På ski for første gang

  I desember gikk vi ut med en etterlysning: Er du født uten ski på beina og vil til Trysil på en drømmeferie og lære deg å stå på ski. Over 2.700 personer søkte, og nå har vinneren vært i Trysil. Se hvordan det gikk da Siri Glad Hauge fra Porsgrunn...
 • 02.03.2021

  Langrennstur med hele familien

  I Trysil har vi et bredt utvalg av langrennsløyper. Her er våre beste tips til familievennlige langrennsturer! Husk å pakk med dere kvikklunsjen og kakaoen i sekken. God tur! 
 • 17.02.2021

  Ferieperler med Gaute Grøtta Grav

  Gaute Grøtta Grav har testet ut ulike aktiviteter som finnes i Trysil og filmet det til serien sin Ferieperler. 
 • 10.02.2021

  Gavetips til morsdag og valentines

  I år er søndag 14. februar en spesiell dag. Den markerer morsdag, valentines og fastelaven på en og samme dag. Vi har i den anledning samlet våre beste gavetips!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 >