Familien Thorsen tester hvor familievennlig Trysil er

17.02.2022

Familien Thorsen er en skiglad familie, men de har aldri vært i Trysil før. Nå skal de teste hvor familievennlig Trysil er. Sjekk hvordan det gikk.

Foto: Ola Matsson/SkiStar Trysil

Merete og Lasse med barna Live (8 år), Sine (9 år) og Mina (11 år) elsker å stå på ski. Nå har de fått i oppgave å teste hvor familievennlig Norges største skisted er. De er spente og skikkelig gira til å komme med skikjøringen.

Barneområdet.jpg

Trysil er kjent for sine flotte barneområder hvor fokus er å ha det gøy på ski. Det er tre barneområder i Trysil, hvor man finner enkle tallerkenheiser, rullebånd, lette skibakker, slalåmløyper og akebakker. Barna har også sin egen park med enkle kuler og bokser. Snømannen Valle er ofte å se i barneområdene, og har flere aktiviteter for barn.

Valle.jpg

- Jeg har stått på ski med Valle i Eventyr, og det var kjempegøy, forteller Live på åtte år. – Vi har kjørt sikksakk og dumper og mye sånt.

Turen går lenger opp i fjellet

Neste på programmet for familien Thorsen er å ta stolheisen opp i fjellet og teste de ulike skiarenaen. I FunRide finner de små hopp, doserte svinger, kuleløype og et rør man enten kan kjøre gjennom eller over. Smilene er store, men nå begynner små skiben å bli litt sliten. Det er tid for litt påfyll, og på Restaurant Fjellroa tar familien seg en pause med kakao og ferske kanelboller.

Funride.jpg

Det er ikke lenge de sitter før barna begynner å bli klare for mer skikjøring. Skicross-løypa er neste stopp.

- Skicrossløypa var det aller morsomste, for der kunne man kjøre skikkelig fort og man kunne ha konkurranse med de andre i familien, smiler Sine på ni år.

>> Se tips til aktiviteter i Trysil i vinterferien

Tid for bading

Etter mange timer på ski er familien klare for å ta turen til badeanlegget på Radisson Blu Resort Trysil. De skal lære seg å surfe.

Surf.jpg

- Badeanlegget her var helt perfekt for oss. De to største jentene syntes det var veldig gøy i surfebølgen, men for Live ble det litt for skummelt. Men hun koste seg veldig i bassengene. Og så avsluttet vi alle med å roe ned i boblebadet, forteller Merete.

Bad.jpg

På kvelden skulle familien nok en gang utfordres, eller nærmere bestemt utfordre hverandre. Bowling stod på programmet, og så avsluttet de en aktiv dag med burger i den amerikanskinspirerte dineren på hotellet.

Bowling.jpg

>> Se overnattingstilbudet i Trysil her

Soloppgang og nypreparerte løyper

Etter en god natts søvn i deilige hotellsenger er familien igjen klare for å stå på ski. Foreldrene har lyst å vise barna soloppgangen, så de står klare i heisen klokken 09.00 og er på toppen av Skihytta Ekspress akkurat da sola titter frem.

Soloppgang.jpg

- Å kjøre på ski i helt nypreparerte løyper med utsikt til en vakker solnedgang var helt magisk, sier Merete. – Dette blir en opplevelse vi aldri kommer til å glemme.

Stemningsfylt med kanefart

Etter noen timer på ski er familien klare for neste opplevelse, kanefart. De kjører en halvtime fra Trysil sentrum og svinger inn til Trysil hestesenter på Østby. Der står allerede hestene og tripper med sleder bak. Det er bare å sette seg oppi, og pakke seg inn i varme skinn. Faklene lyser opp veien, og dombjeller lager magisk stemning i den snødekte skogen.

Kanefart_1.jpg

- Jeg var veldig spent på kanefarten. Jeg trodde faktisk at det var mest en opplevelse for voksne. Men der tok jeg feil. Barna syntes dette var helt fantastisk, med en skikkelig stemningsfylt tur gjennom skogen, og inn til en stor lavvo hvor vi fikk servert en deilig tre-retters middag, forteller Merete.

Kanefart2.jpg

 

Pudderalarm

Det snør i Trysil, og på dag 3 våkner familien Thorsen opp til fersk puddersnø. Det er klart for å teste off-piste mulighetene. Men siden familien ikke er så godt kjent, bestiller de Familie off-piste med Trysilguidene.

Off-piste_2.jpg

Barna er litt spente og har sommerfugler i magen. De har ikke kjørt noe særlig off-piste tidligere, men Katarina fra Trysilguidene trygger familien på vei opp til Vidhammerskogen – et område som er tilrettelagt for familievennlige off-piste kjøring.

Offpiste_1.jpg

Det faller i smak, og selv om det blir litt knall og fall så er det bare smil å se på hele gjengen.

- Vi har hatt noen helt fantastiske dager i Trysil. Aldri før har vi opplevd et så familievennlig anlegg. Selv om anlegget er stort så er alt så tilrettelagt og nært. Det finnes så mange muligheter, både for skikjøring, spisesteder og til andre aktiviteter, forteller Merete. – Vi skal helt klart tilbake. Vi gir Trysil terningkast 6.

>> Bestill skiferie til Trysil

Flere nyheter

 • 19.05.2022

  En aktiv ferie med storfamilien

  Anders Backe har vært mange ganger i Trysil både vinter og sommer, men aldri sammen med familien. Denne gangen skulle de sykle sammen for første gang etter den alvorlige ulykken til pappa Tollef.
 • 10.05.2022

  Chris garantist for golfsuksess

  Chris Pickles er fagmann i golf. Rettere sagt i golfanlegg. Som course manager er det han som har ansvaret for at Trysilfjellet Golfbane framstår som en av Norges fineste baner. Kun strøken bane er godt nok for engelskmannen.
 • 02.05.2022

  I Trysil tager vi leg seriøst!

  Børn vil lege, når de har ferie, og de vil helst have, at de voksne er med. Det tager de alvorligt i Trysil, hvor de har indført sjove leveregler for voksne.
 • 02.05.2022

  I Trysil tar vi lek på alvor!

  Barn vil leke i ferien, og aller helst at de voksne skal være med. Det tar de på ramme alvor i Trysil, hvor de har innført lekne leveregler for voksne.
 • 01.05.2022

  Lekne leveregler fra barn til voksne

  I Trysil tar vi lek på alvor – og barn synes voksne bør være mer med på leken. De har derfor laget lekne leveregler til voksne.
 • 11.04.2022

  Besøk våre butikker og vinn gavekort!

  Under Trysilsmellen 22-23 april vil det i år deles ut flere gavekort med flotte gevinster! Det er gratis å delta.
 • 04.04.2022

  Vårrengjøring ute & inne

  Vår er tid for oppussing og vedlikehold av både hus og hytte.  Storvask, rens, flislegging eller maling? Her er bedriftene som tar saken!
 • 25.03.2022

  Winter Finale på Trysil Høyfjellssenter

  Winter Ski Finale på Trysil Høyfjellssenter er en morsom og aktiv sesongavslutning for hele familien! Det blir selvfølgelig Ski Out Race også i år - et populært arrangement med klasser for hele familien - fra raceren som vil først til mål til mor,...
 • 23.02.2022

  10 tips til familieferien i Trysil

  Norgesferie har blitt den nye feriefavoritten for mange. Vi har samlet våre beste tips for en vellykket opplevelsesferie i eget land. I Trysil kan hele familien ha det gøy! Her er 10 tips til morsomme opplevelser i sommer-Trysil.
 • 14.02.2022

  Program Trysilsmellen

  Trysilsmellen 2022 markerer sesongavslutning, og både i sentrum og på fjellet er det en hel del som skjer helga 21.-24. april. I Trysil sentrum og på Mosanden vil butikkene ha mange gode tilbud du ikke vil gå glipp av. 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 >